Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pre svega hvala Don-u i ekipi koja pomaze i trudi se da nam objasni i da informacije oko uvoza i saveta za placanje.
Citam ovu temu duze vreme i stvarno se nadju korisne i dobre informacije oko uvoza polovnih automobila. Naravno sad se prikljucujem, jer me zanima nekoliko stvari.
Pitanje za Don-a. Koliko bi me kostali svi troskovi do registracije (carina,porez,spediter,ekoloska taksa,notar,tehnicki i sta jos vec ima...) - bez prevoza,goriva,putarina za:

1) Golf V TDI 1.9 ,07/2004, 77kw(105ks), 5 vrata, Bela boja, 125000km , ABS aluminijske felne,blokada vozila,elek. podizači prozora,kontrola proklizavanja,navigacija,opremljen kožom,prog. elek. stabilnosti (ESP),putni kompjuter,centralno zaključavanje,vazdusni jastuk,vazdusni jastuk za suvozača
2) Mazda 3 1.6 CDI 16V,03/2006, 130000km, 80Kw(109Ks),metalik siva, 5 vrata,klima, ABS,navigacija,putni kompjuter,radio/CD,servo upravljanje,centralno zaključavanje,vazdusni jastuk,vazdusni jastuk za suvozača
3) Audi A4 1.9 TDI, 2003, 140000km, 96Kw(131KS) ,metalik siva, ABS,aluminijske felne,automatska klima,blokada vozila,,elek. podizači prozora,klima,prednja svjetla za maglu,prog. elek. stabilnosti (ESP),putni kompjuter,servo upravljanje,centralno zaključavanje,xenon svjetla
vazdusni jastuk za vozaca i suvozača, CD/MP3 plejer
Svi automobili bi se uvezli iz Nemacke ili Italije.

Hvala i Pozdrav

Imao sam malo lufta u vremenu, a inače ne odgovaram na ovakve upite. Ovo napominjem čisto da se zna, da sada ne navale svi redom da mi traže da im izračunavam cele kataloge. :)

Golf - DE 940 €, IT 570 €

Mazda - DE (JP) 1.430 €, DE (EU) 920 €, IT 700 €

A4 - DE 920 €, IT 540 €.

- - - - - - - - - -

Don,

Vidim Fenix007 spominje ekolosku taksu, znam da je bilo reci ali ne znam jel uvedena i na polovna vozila? Koliko se secam, trebalo je otprilike 10k din po toni vozila da se naplacuje? Ako je uvedena i ako se placa, jel si i to uracunao u ponude koje nam dajes?

Pozdrav!

Nije uvedena za polovna vozila. Samo za nova...

Done,imam jedno pitanje za tebe,jel postoji neka mogucnost da ja dovezem kola iz svajcarske na ovlascenje koje ce da mi da decko kojo ujedno ide samnom drugim kolima iza mene i da dole napravimo kupoprodajni ugovor ili da li mogu da napravim kupoprodajni ugovor kod notara a da ne odjavljujem opet njegove tablice nego na carini da ih skinem i da mu ih dam,ili su colke najbolje resenje,hvala unapred

Poštovani Done,

Da li možete da mi kažete okvirno koliko bi izašli troškovi špedicije i poreza (i eventualno ostali troškovi osim transporta. jer bih ga sam dovezao) za automobil Opel Vectra 1.9 CDTI Caravan, 2008 decembar, 110kW, 160000km, manuelni menjač, ima poprilično jaku opremu, dovezao bih ga iz Nemačke.
Takođe, molio bih Vas za savet da li je moguće auto voziti sa nemačkim regularnim tablicama do Srbije (s obzirom da ja nisam nemački državljanin) ili je neophodno uzeti Zoll tablice i kako funkcioniše povraćaj nemačkog poreza, da li je kao i za svu ostalu robu ili se automatski odbija pri kupovini auta (u slučaju da je naznačena NETO cena na sajtu)?

Hvala unapred i veliki pozdrav!

Pozdrav svima,

Prvi put pisem pa bi hteo nekoliko saveta vezano za kupovinu vozila iz Francuske. Pregledom raznih saitova pronaso sam i auto koji mi se svidja ali bez nekih detaljnijih opisa samo klasicno kilometraza godiste motor, gorivo itd. Naime zainteresovan sam za kupovinu Peugeto 206 1.4 HDi, skoro sam imao prilike da vozim taj auto po Srbiji i pokazao mi se kao mali potrosac a i meni zavrsava posao takav mali automobil. Da neduzim pricu na saitu www.marche.fr sam pronasao jednog slicnog http://www.marche.fr/annonce.php?id=58057211&reponseannonce=1 i to nekoj ceni koja mi zvuci kao nerealna. Da li moze neko da mi kaze svoje misljenje o ovom automobilu tj. da li ovo lici na prevari ili postoji mogucnost da je to i istina, a posle toga i da angazujem nekoga ko bi eventualno otisao po to vozilo.

Unapred hvala,

Pozdrav svima,

Prvi put pisem pa bi hteo nekoliko saveta vezano za kupovinu vozila iz Francuske. Pregledom raznih saitova pronaso sam i auto koji mi se svidja ali bez nekih detaljnijih opisa samo klasicno kilometraza godiste motor, gorivo itd. Naime zainteresovan sam za kupovinu Peugeto 206 1.4 HDi, skoro sam imao prilike da vozim taj auto po Srbiji i pokazao mi se kao mali potrosac a i meni zavrsava posao takav mali automobil. Da neduzim pricu na saitu www.marche.fr sam pronasao jednog slicnog http://www.marche.fr/annonce.php?id=58057211&reponseannonce=1 i to nekoj ceni koja mi zvuci kao nerealna. Da li moze neko da mi kaze svoje misljenje o ovom automobilu tj. da li ovo lici na prevari ili postoji mogucnost da je to i istina, a posle toga i da angazujem nekoga ko bi eventualno otisao po to vozilo.

Unapred hvala,

dasi procito jednu stranu unazad vidobi daje iz austrije 500 ev

Done,imam jedno pitanje za tebe,jel postoji neka mogucnost da ja dovezem kola iz svajcarske na ovlascenje koje ce da mi da decko kojo ujedno ide samnom drugim kolima iza mene i da dole napravimo kupoprodajni ugovor ili da li mogu da napravim kupoprodajni ugovor kod notara a da ne odjavljujem opet njegove tablice nego na carini da ih skinem i da mu ih dam,ili su colke najbolje resenje,hvala unapred

Najbolje rešenje je da ne vadiš colke, nego da dođeš ovamo na redovnim tablama. Ako on vozi iza tebe, ne treba ti ni ovlaštenje. Svakako se na granici auto prijavljuje za carinjenje. Ne trebaš u CH praviti kupoprodajni ugovor. Tablice se skidaju kada se pređe granica i auto smesti u carinsko skladište.

Jedino što treba je da mi se javiš pre nego krenete odozgo.

Pitanje za Don-a!
Koliko bi kostalo carinjenje(i ako mozes kazi sta sve ulazi u troskove carinjenja,tj iznos koji ti dajes da bi znao sta jos pored toga moram da platim) znaci bez troskova transporta za ovaj auto iz Nemacke http://www.autoscout24.hr/Details.aspx?id=236026280&cd=635104600780000000&asrc=st|fs,hvala unapred!

530 €

U ceni je PDV (carina se ne plaća), usluga unutrašnje špedicije, strana i domaća firmarina, očitavanje brojeva i carinsko skladište. Mimo toga imaš još jedino graničnu špediciju 30 €.

Poštovani,

Zamolio bh vas za malu pomoć. Uvezao sam auto iz švajcarske i ocarinio, kada sam trebao u policiji da predam dokumenta za registarciju tražili su mu
da im ostavim col tablice, ja to nisam hteo jer sam na tim istim tablicama pre 2 godine uvezao jedan auto, a one su placenje i rok vazenja im je 5 ili 10 godina.
Da li neko zna tumacenje zakona da li tablice moraju da se ostave policiji ili ne?

Hvala unapred.

Pitanje za Dona
Moj rodjak je prosle godine dosao iz Francuske autom za Srbiju ovde mu je crkao motor medjutim nije imao vremena da ga popravi,vratio se za Francusku i kupio sebi drugi auto a ovaj sto je u Srbiji je i dalje u kvaru i hoce da mi ga pokloni.E sad pitanje je mozete li da mi kazete kakva je procedura za carinjenje takvog automobila posto je poklon, da li moram da ga popravim pre carinjenja i kako da saznam da li je euro 3?Hvala unapred

Za Dona.

Vidim da odgovaras na vecinu pitanja. Ja ne zelim da te smaram jer ne znam da li ce ljudi koji su zainteresovani za moj auto uvoz obaviti preko tebe (mogu im preporuciti, jer za sada ne znaju nikoga, a pogotovo ako si iz Beograda) tako da ostavljam tebi da odlucis da li zelis da odgovoris na ono cuveno pitanje: "Koliko kosta (carina) za ovaj auto?" Znam da se carina ne placa, s toga ona zagrada :-). Naime, ja sam u Srbiji sa mojim automobilom (tablice su nemacke) i nekoliko interesenata me je vec kontaktiralo i zainteresovani su za kupovinu, ali po onoj nasoj staroj tvrde pazar. Kola su Citroen Xsara Coupe (troje vrata) 1.4i, avgust 2002, presao (stvarnih) 212000 (ima servisnu knjizicu), na celicnim felnama (mada ima i komplet guma na alu felnama, ali njih naravno necu prijaviti), bez muzike (radio je takodje izvadjen zbog Beogradskih mangupa), 6 vazdusnih jastuka, elektricni podizaci stakala, desni retrovizor elektricni, siva metalik, ... (ne znam da li je ovo dovoljno). I jos nesto. Da li se vrednost (samim tim i PDV) vozila umanjuje ako je auto malo cuknut (ogreban, ulubljen branik, vrata ili sl. sto ne utice na sigurnost u voznji, ali narusava izgled automobila?

Eto to bi bilo pitanje, pa ako imas pre svega volje i vremena ti odgovori.

Pozdrav i hvala u ime svih onih sa cuvenim pitanjem: "Kol'ko kosta carina za ovaj auto?"
:-)

Molim za pomoc!!!Podosta sam procesljao ovu temu ali iako sam dosta video,zapravo nista sto mi je konkretno potrebno...Hocu da uvezem automobil iz svajcarske,imam tamo jako dobrog prijatelja s kojim sam odrastao pa bih za nekih mesec dana otisao kod njega na par dana i uzeo neki auto do nekih 1500 eura...zanima me cela procedura,ali pre svega da li smatrate da je bolje uzeti od vlasnika ili preprodavaca i da li mi je medjunarodna vozacka dozvola dovoljna da bi vozio takav auto od svajcarske do srbije?Drugo pitanje,nasao sam auto,dao novac i sta dalje?Sta u tom trenutku dobijam od papira,sta mi je potrebno od papira za granicu,a sta za carinjenje i sta radim dalje?Citao sam da mi trebaju neke tablice pa imam rok 15 dana da izadjem iz svajcarske...?Molim vas ako je ikako moguce da mi bilo ko objasni celu proceduru kako sve ovo da izvedem i na kraju kako se vrsi carinjenje i gde se to moze obaviti...Platicu ako je potrebno ,samo da mi bilo ko strucan sve to objasni.UNAPRED HVALA!

Poštovani,

Zamolio bh vas za malu pomoć. Uvezao sam auto iz švajcarske i ocarinio, kada sam trebao u policiji da predam dokumenta za registarciju tražili su mu
da im ostavim col tablice, ja to nisam hteo jer sam na tim istim tablicama pre 2 godine uvezao jedan auto, a one su placenje i rok vazenja im je 5 ili 10 godina.
Da li neko zna tumacenje zakona da li tablice moraju da se ostave policiji ili ne?

Hvala unapred.

Tablice moraju da se ostave u SUP-u ako si uvezao automobil na točkovima. Te tablice ne mogu biti zoll, jer se one izdaju najviše na mesec dana, a ne na 5 ili 10 godina.

Celu tu zaebanciju bi izbegao da ti je špediter napravio potvrdu o prispeću u kojoj bi stavio napomenu da su tablice vraćene u CH radi odjave. Ali, ako su stvarno zollke, onda ni ta potvrda ne važi. Zollke moraju da se predaju u SUP, i izdaju se i važe samo i isključivo za taj auto.

Pitanje za Dona
Moj rodjak je prosle godine dosao iz Francuske autom za Srbiju ovde mu je crkao motor medjutim nije imao vremena da ga popravi,vratio se za Francusku i kupio sebi drugi auto a ovaj sto je u Srbiji je i dalje u kvaru i hoce da mi ga pokloni.E sad pitanje je mozete li da mi kazete kakva je procedura za carinjenje takvog automobila posto je poklon, da li moram da ga popravim pre carinjenja i kako da saznam da li je euro 3?Hvala unapred

Moraš da ga popraviš. Pa, lepo kada ujak dođe ponovo na odmor da ga otera na granicu i prijavi za carinjenje. Tamo treba da ti napravi ugovor o poklonu ili da ga cariniš na firmu.

Za euro3 proveri u zvaničnom servisu ili auto kući po br. šasije.

Za Dona.

Vidim da odgovaras na vecinu pitanja. Ja ne zelim da te smaram jer ne znam da li ce ljudi koji su zainteresovani za moj auto uvoz obaviti preko tebe (mogu im preporuciti, jer za sada ne znaju nikoga, a pogotovo ako si iz Beograda) tako da ostavljam tebi da odlucis da li zelis da odgovoris na ono cuveno pitanje: "Koliko kosta (carina) za ovaj auto?" Znam da se carina ne placa, s toga ona zagrada :-). Naime, ja sam u Srbiji sa mojim automobilom (tablice su nemacke) i nekoliko interesenata me je vec kontaktiralo i zainteresovani su za kupovinu, ali po onoj nasoj staroj tvrde pazar. Kola su Citroen Xsara Coupe (troje vrata) 1.4i, avgust 2002, presao (stvarnih) 212000 (ima servisnu knjizicu), na celicnim felnama (mada ima i komplet guma na alu felnama, ali njih naravno necu prijaviti), bez muzike (radio je takodje izvadjen zbog Beogradskih mangupa), 6 vazdusnih jastuka, elektricni podizaci stakala, desni retrovizor elektricni, siva metalik, ... (ne znam da li je ovo dovoljno). I jos nesto. Da li se vrednost (samim tim i PDV) vozila umanjuje ako je auto malo cuknut (ogreban, ulubljen branik, vrata ili sl. sto ne utice na sigurnost u voznji, ali narusava izgled automobila?

Eto to bi bilo pitanje, pa ako imas pre svega volje i vremena ti odgovori.

Pozdrav i hvala u ime svih onih sa cuvenim pitanjem: "Kol'ko kosta carina za ovaj auto?"
:-)
Ako se kod mene carini, sve komplet košta 370 €. Tu su svi troškovi. Ali, ja nisam iz BG nego iz Subotice, pa bi se auto morao doterati ovamo.

Dobija se na oštećenja 1% po udarcu, ne preko 5%, ali u ovom slučaju je bespotrebno prijavljivati oštećenja, jer je vrednost svakako na minimumu (500 €) koji carina prihvata za automobile.

Back