Uvoz automobila, pomoć i saveti

Dobro vece i veliki pozdrav svima, pre par dana sam imao udes sa mojim audijem a4, a s obzirom da osiguravajuca kuca ide na totalku, resio sam da nesto uvezem iz inostranstva. Tacnije, opet Audi A4, 1,9 tdi iz 2004 godine. Zanima me, sta se placa, od trenutka kupovine automobila do trenutka doterivanja automobila. Raspitivao sam se na vise mesta, ali svi nesto spekulisu i daju razlicite informacije. S obzirom da zaista imam najvise poverenja u ovaj sajt, jer svi ostali rade samo za svoju korist obracam vam se za pomoc. Dakle, kupujem auto na placu, uzimam probne tablice ili sta vec, koja je dalja procedura, da bih dovezao, a ne doslepao auto?
Hvala

ma mislio sam da neko ima teorijsku informaciju, tu se izrode hiljadu pitanja, a ne bih da ga smaram, lakse mi da ga samo posle obavestim kada stizem :)

Dali si već kupovao auto u Nemačkoj?.Ako nisi dali hoćeš privatno ili na placu nekom.Ako na placu oni ti sve to urade da samo se javiš Donu da si krenuo kod njega i on ti kaže za dalje šta ćeš.Ako privatno moraš sam malo da se potrudiš oko papira.Ne zaboravi euro 1 obrazac da izvadiš.

Pitanje za Dona...

Po novom zakonu...
Da li moze da se udje u Srbiju sa Engleskim kolima(desni volan u pitanju)
a da osoba koja ga vozi ima nas pasos

Mislim da ne moze . Mada kad das 20-50 evra pravom coveku uvek sve moze u Srbiji :mrgreen:

zvanicno mislim da ne moze i da vozilo mozes da carinis al ne mozes da registrujes dok volan ne prebacis na levu stranu i uradis atest.

ne znam sto se zajebavate uopste sa tim englezima.

Pitanje za Dona...

Po novom zakonu...

Ako ulazis u Srbiju sa engleskim tablicama... mozes da vozis ali moras da imas ili boravak ili radnu dozvolu u inostranstvu, ako imas turisticku vizu onda te nece pustiti.
Madjari ce ti traziti MOT papir... a nasi znaju da zezaju ako imas privremeni V5 (iako nemaju razloga jer je i to validno). Ali ako su ti papiri ok .. ne moze ti niko nista..

Ako planiras da ga uvezes.. koliko znam carina ne pravi razliku sa koje strane ti je volan... ali ne mozes da ga registrujes ako prvo ne prebacis volan.

Dobro vece i veliki pozdrav svima, pre par dana sam imao udes sa mojim audijem a4, a s obzirom da osiguravajuca kuca ide na totalku, resio sam da nesto uvezem iz inostranstva. Tacnije, opet Audi A4, 1,9 tdi iz 2004 godine. Zanima me, sta se placa, od trenutka kupovine automobila do trenutka doterivanja automobila. Raspitivao sam se na vise mesta, ali svi nesto spekulisu i daju razlicite informacije. S obzirom da zaista imam najvise poverenja u ovaj sajt, jer svi ostali rade samo za svoju korist obracam vam se za pomoc. Dakle, kupujem auto na placu, uzimam probne tablice ili sta vec, koja je dalja procedura, da bih dovezao, a ne doslepao auto?
Hvala
Evo ti ovde na ovom linku sve za svaku zemlju posebno. A, što se procedure tiče to zavisi gde ga cariniš. Nije isto u svakoj carinarnici.

- - - - - - - - - -

Pitanje za Dona...

Po novom zakonu...

Može ako ga na granici prijavljuješ za carinjenje ili ako ga doteruješ na redovne table, a imaš prijavljen boravak u inostranstvu ili strani pasoš.

Evo ti ovde na ovom linku sve za svaku zemlju posebno. A, što se procedure tiče to zavisi gde ga cariniš. Nije isto u svakoj carinarnici.

- - - - - - - - - -

Može ako ga na granici prijavljuješ za carinjenje ili ako ga doteruješ na redovne table, a imaš prijavljen boravak u inostranstvu ili strani pasoš.

Carinim kod tebe, sve jedno mi je. Nego sam pitao, posto nasao na nekom placu, kako ide za njihov pdv i koliko za 1,9 tdi iz italije, otprilike 2005 godiste, izadje sva ta peripetija

Posto sam postao jako spetican u vezi zadovoljavanja euro 3 norme, bio sam prinjudjen da prodam auto i da uzmem drugi za Srbiju jer nisam na blizoj strani drzave prema Srbiji, pa da ne pravim trosak vise..

- Interesuju me troskovi:

MERCEDES A 170 CDI clasic
2003god
1689cm3 70kw
klima
4/5 vrata
manuelni menjac
220000km

Unapred zahvalan na odgovoru, s' postovanjem Jovan!

Posto sam postao jako spetican u vezi zadovoljavanja euro 3 norme, bio sam prinjudjen da prodam auto i da uzmem drugi za Srbiju jer nisam na blizoj strani drzave prema Srbiji, pa da ne pravim trosak vise..

2003god
1689cm3 70kw
klima
4/5 vrata
manuelni menjac
220000km

koja zemlja itoje bitno

Zna li neko dobrog speditera u Beogradu? Hocu da uvezem motocikl iz Nemacke ili Slovenije a cuo sam da je za to najbolja carina u luci Beograd.

I da li neko zna nekog za odgovarajucim prikolicom ko bi dovezao motor u Srbiju?

Ne znam kakva je procedura, i da li mi treba jos neko osim prevoznika i speditera..

Pozdrav

Zna li neko dobrog speditera u Beogradu? Hocu da uvezem motocikl iz Nemacke ili Slovenije a cuo sam da je za to najbolja carina u luci Beograd.

I da li neko zna nekog za odgovarajucim prikolicom ko bi dovezao motor u Srbiju?

Ne znam kakva je procedura, i da li mi treba jos neko osim prevoznika i speditera..

Pozdrav
Prevoznik da ga preveze, špediter da ti ocarini. Što bi ti trebao još neko?
Ne znam nikog od špeditera u Beogradu, a što se prevoza tiče, to može i kombijem.
Koji je motor u pitanju? Nisam ti ni ja daleko.

Posto sam postao jako skeptican u vezi zadovoljavanja euro 3 norme, bio sam prinjudjen da prodam auto i da uzmem drugi za Srbiju jer nisam na blizoj strani drzave prema Srbiji, pa da ne pravim trosak vise..

2003god
1689cm3 70kw
klima
4/5 vrata
manuelni menjac
220000km
Nemacka

Posto sam postao jako skeptican u vezi zadovoljavanja euro 3 norme, bio sam prinjudjen da prodam auto i da uzmem drugi za Srbiju jer nisam na blizoj strani drzave prema Srbiji, pa da ne pravim trosak vise..

2003god
1689cm3 70kw
klima
4/5 vrata
manuelni menjac
220000km
Nemacka

imas unazad par postova donov kalkulator http://www.don-sped.rs/kalkulator-troskova-uvoza/

Uskoro kontrola polovnjaka iz uvoza

Sva polovna vozila će prilikom uvoza u Srbiju uskoro morati da prođu detaljan pregled kod ovlašćenih organizacija, na osnovu pravilnika kojim se precizno uređuje ispitivanje ispravnosti vozila.

79606134251593fcb766f8973982811_640x37985.jpg

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja, Stojadin Jovanović, kaže da su se takva vozila do sada kod nas uvozila bez pregleda.

"Uvođenje pregleda za sva polovna vozila iz uvoza bilo je neophodno jer je veliki broj njih sa netačnim podacima, na primer o snazi i zapremini motora, i kilometraži", naveo je Jovanović.

On je objasnio da se netačni podaci često navode kako bi se izbegli propisi i dadžbine prilikom uvoza.

Pravilnik o ispitivanju ispravnosti vozila počeo je da se primenjuje još u februaru 2013, ali je tada odložena primena dela koji se odnosi na proveru polovnjaka iz uvoza.

Jovanović je rekao da je Agencija spremna da sa ovlašćenim institucijama započne preglede tih vozila kako bi njihovi budući vlasnici u Srbiji, ali i država, imali tačne podatke o njihovim karakteristikama. On je napomenuo da datum početka primene pravilnika u tom delu zavisi od Vlade i Ministarstva saobraćaja.

"Bilo je predviđeno da to krene od 15. aprila. Mi smo ovlastili dovoljan broj privrednih društava odnosno institucija za ispitivanje vozila iz uvoza", rekao je Jovanović. Ovlašćeni su, prema njegovim rečima, Mašinski fakultet u Beogradu, Institut u Vinči, Mašinski fakultet u Kragujevcu, Tehnički fakultet u Novom Sadu, Mašinski fakultet u Nišu i Auto-moto savez Srbije.

"Kada krene ispitivanje polovnih vozila, građani će biti sigurni šta kupuju, koliko kilometara je prešlo vozilo, koja je snaga i zapremina motora, a i država neće biti uskraćena za finansijska sredstva, kao što je to sada slučaj", naglasio je Jovanović.

Takođe, do kraja 2013. godine odložena je primena pravilnika u vezi sa ispitivanjem dokumentacije za vozila koja se prepravljaju. Građani koji prepravljaju vozila neće više morati dva puta da dolaze na šalter - jednom sa dokumentacijom na osnovu koje se odborava prepravka, a drugi put nakon prepravke - već će dolaziti samo jednom.

U pitanju su vlasnici vozila koji, primera radi, menjaju pogonsko gorivo, odnosno ugrađuju bocu za gas, ili kuke za vuču, menjaju stakla i drugo, a koji više neće morati za te poslove da donose prethodnu dokumentaciju da bi dobili dozvolu.

Međutim, sva vozila u koja se ugrađuje uređaj za pogon na alternativna goriva - tečni naftni gas, prirodni gas i vodonik, moraju da prođu ispitivanje ispravnosti. Do kraja godine biće preciznije utvrđeno za koja vozila je neophodno prethodno pribaviti saglasnost na dokumentaciju, pa tek onda vršiti prepravku.

Izvor: B92

Pitanje za Dona koliko bi kostalo ovako nesto da se prevede na nase table ako i sta mi treba da uzmem od dokumentacije.Takodje bih voleo da znam posto mi auto doteruje drug koji je prijavljen u Sloveniji da li moze da udje u Srbiju bilo gde pa tek da prijavi kod tebe u Subotici ili mora odmah na Suboticu da ide.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7145698&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7058220&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7150246&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7097102&show=1
Ako mzes da mi za ova cetiri auta kazes cene.Pozdrav.

Pozdrav svim forumašima posebno kolegama kojima je carinjenje i špedicija specijalnost.

imam u planu uvoz auta iz Nemačke pa me interesuju uslovi i pripremne radnje za carinjenje i registraciju.

Baujahr 4/2003 191000 km

Opel Vectra C GTS 2.2 DTI 125 KS metalik, klima, eurokuka,

2003god
1689cm3 70kw
klima
4/5 vrata
manuelni menjac
220000km

Jovane, čuli smo se telefonom. ;)

- - - - - - - - - -

Pitanje za Dona............. Koliko bi me sve kostalo da uvezem sledeci automobil? Isao bi ja licno avionom i vratio bi se sa tim kolima. http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-520d-m-sportpaket-hechingen/174469850.html?origin=PARK. Unapred hvala

Odgovorio sam ti na upit koji si mi postavio na mailu za ovaj auto.

nemrse muda nego pravu mašinu za prikupljanje para,, to neko mora da plati ; A štace dase desi sa onim što imaju plin i kuku za prikolicu

To su najobičniji majmuni. Izmišljaju gluposti i treniraju strogoću.

O kakvim oni netačnim podacima pričaju, koje navodno uvoznici navode na zahtevu, kada su svi pored zahteva dužni da im dostave original saobraćajnu ili overenu fotokopiju? I sada su se oni setili da izmišljaju rupu na saksiji, i ljude teraju u trošak time što će morati da odvoze vozila na nekakve provere i preglede. Debili... Pa, onaj ko kupuje 2001. godište, i svesno ulazi u proceduru maltretiranja od srane Agencije za bezbednost saobraćaja, kojoj treba 2-3 nedelje da izdaju smrdljivu potvrdu sa rečima ISPUNJAVA ili NE ISPUNJAVA, i koja nije u stanju za masu vozila da utvrdi euro normu, pa ljude bacaju u još veće maltretiranje i trošak da vade potvrde iz ovlaštenih auto-kuća, a koje uopšte nisu jeftine (oko 100 €), pa taj jadnik ne uvozi to auto zato što ima para, nego što ih nema, a oni su sada izmislili još dodatne namete. Pa, ko je lud da auto koje će se cariniti u Subotici prethodno tera u Novi Sad ili Vinču na pregled?

I kaže taj pametni Stojadin (hebo ga onaj ko ga postavi na to mesto) da će tako država da uzme više para. Pa, neće, gluperdo. Uzeće manje, jer ljudi iovako ***** na ovo što im radite za njihove pare, pa će pored ovih novina definitivno bataliti kupovinu auta koja moraju na homologaciju.

Narode, ja sam vam davno rekao, a opet ću ponoviti, manite se uvoza takvih auta. Zašto da vas država i žuta Agencija maltretiraju za vaše pare. Dodajte par stotina evra, pa kupite sebi auto koje ne mora na homologaciju, a ovi kerovi u Agenciji neka crknu bez posla, pas im mater.

Inače, oni su se odnedavno dosetili da ne izdaju potvrde o euro3 normi za vozila koja imaju ugrađen fabrički gas. Pa, ko su oni, mamu im hohštaplersku, da kažu Švabi da on nije napravio euro3 auto? Ej, bre... Šta stoka sebi dozvoljava. Pa, to nema nigde.

E, da... I kaže dalje ovaj debil Stojadin da će građani znati sa koliko km su kupili auto. E, baš da vidim koja Vinča ili *****-palac će to da utvrdi i na koji način. Pa, hbt, ljudi srede kilometre da ne može ni ovlašteni servis sa svim uređajima za pristup komjuteru i bravama da ga provali, a našla se naša birokratija da proganja veštice. E, budala, majko mila.

Poslednja izmena:

Back