Uvoz automobila, pomoć i saveti

Zanima me, a stvarno ne mogu da pročešljavam pređašnje postove (ima ih na tone), šta je sve potrebno od dokumentacije kada se dođe na carinu da se ocarini automobil? Hteo bih da uvezem auto iz Češke, pa još bolje ako neko ima iskustva sa uvozom iz te zemlje. I još jedno pitanje, da li mi je potreban onaj eur1 dokument ako je auto mladje od 2002. godišta i čemu uopšte taj sertifikat služi? Iiii još jedno pitanje, da li mogu da ocarinim automobil u Subotici ili moram u mestu svog prebivališta? Na sva ova pitanja sam već tražio odgovore po raznim sajtovima i nailazio na različite informacije, te bih te zamolio Done, s obzirom na tvoju stručnost, da još jednom tačno i precizno odgovoriš mojim amaterskim zahtevima. Hvala.

A sta ti mislis cemu sluzi forum? Da bi samo i specijalno za tebe neko morao da ti odgovara po 100-ti put jedno te isto samo zato sto tebe mrzi da citas? Imas tri posta i mislis da si glavna faca i da svi treba da igraju onako kako ti kazes?
Prelistaj malo ovaj podforum i naci ces sve odgovore koji ti trebaju jer odgovore na drugim forumima nisi sigurno dobio a ja ih pratim skoro sve i nijedan nije kompletniji od ovog sto se uvoza tice a sve zahvaljujuci Donu koji je je jedan od retkih speditera koji je i na nekom forumu kao npr. ovom.
I Don i svi ostali se ubise objasnjavajuci i sad treba opet to isto da radimo za nekog koga mrzi da cita "tone" postova?
Lepo ti to procitaj i veryj mi da ne moras da citas te tone nego svega 10-15 strana unazad i sve ce biti jasno!:rtfm:

A sta ti mislis cemu sluzi forum? Da bi samo i specijalno za tebe neko morao da ti odgovara po 100-ti put jedno te isto samo zato sto tebe mrzi da citas? Imas tri posta i mislis da si glavna faca i da svi treba da igraju onako kako ti kazes?
Prelistaj malo ovaj podforum i naci ces sve odgovore koji ti trebaju jer odgovore na drugim forumima nisi sigurno dobio a ja ih pratim skoro sve i nijedan nije kompletniji od ovog sto se uvoza tice a sve zahvaljujuci Donu koji je je jedan od retkih speditera koji je i na nekom forumu kao npr. ovom.
I Don i svi ostali se ubise objasnjavajuci i sad treba opet to isto da radimo za nekog koga mrzi da cita "tone" postova?
Lepo ti to procitaj i veryj mi da ne moras da citas te tone nego svega 10-15 strana unazad i sve ce biti jasno!:rtfm:

Ne mislim da neko treba samo i specijalno za mene da mi odgovara i ne mislim da sam glavna faca....Lepo sam zamolio, a ako je problem onda sledi odgovor poput tvog (samo bez nepotrebnih opaski tipa "mislis da si glavna faca" itd.) i prelistavanje ranijih postova. Nazalost, iscitao sam vec previse onlajn informacija, tako da si upravu kada kazes da me je mrzelo. Nadao sam se da ce mi pretragu skratit mozda neko ko je skoro prosao kroz sve to ili Don ako nema aktivnih zahteva za procenu carine. Stigao sam do strane br. 66 i nasao post vezan za homologaciju koji mi je veoma pomogao.
Izvinjavam se ako sam nekoga uvredio ili iznervirao.

Zanima me, a stvarno ne mogu da pročešljavam pređašnje postove (ima ih na tone), šta je sve potrebno od dokumentacije kada se dođe na carinu da se ocarini automobil? Hteo bih da uvezem auto iz Češke, pa još bolje ako neko ima iskustva sa uvozom iz te zemlje. I još jedno pitanje, da li mi je potreban onaj eur1 dokument ako je auto mladje od 2002. godišta i čemu uopšte taj sertifikat služi? Iiii još jedno pitanje, da li mogu da ocarinim automobil u Subotici ili moram u mestu svog prebivališta? Na sva ova pitanja sam već tražio odgovore po raznim sajtovima i nailazio na različite informacije, te bih te zamolio Done, s obzirom na tvoju stručnost, da još jednom tačno i precizno odgovoriš mojim amaterskim zahtevima. Hvala.

Da se ne bih ponavljao po ko zna koji put, evo ukratko šta ti treba. Meni za carinjenje u Subotici treba samo saobraćajna dozvola. Trebaćeš u Češkoj da izvadiš col table, jer ti ga Čeh sigurno neće dati neodjavljenog. Pustiš mi mailom saobraćajnu, i svi potrebni papiri te čekaju na granici.

Eur 1 služi za korištenje povlastice za uvoz iz EU, a to je moja briga. Ti o tome ne treba da razmišljaš.

Pozdrav od novog clana . Imam pitanje za uvoz havarisanog automobila iz Slovacke . U pitanju je bmw z4 2004 2,2i fali mu napred jedan far i hladnjak. Da li je moguc uvoz i koliko bi bili troskovi. Dovezo bi se na prikolici

1.310 € da ga ti ubaciš na svojoj prikolici. Treba da ima min. 143.000 km.

Far moraš da montiraš, jer te neće pustiti preko granice. I auto mora bar da liči da je u voznom stanju. Dakle, ne sme biti otkinut od života ili da su mu pokrivljeni točkovi i sl. Hladnjak je nebitan.
Najbolje bi bilo da mi pošalješ slike tog auta da vidim kakva oštećenja ima.

Ne mislim da neko treba samo i specijalno za mene da mi odgovara i ne mislim da sam glavna faca....Lepo sam zamolio, a ako je problem onda sledi odgovor poput tvog (samo bez nepotrebnih opaski tipa "mislis da si glavna faca" itd.) i prelistavanje ranijih postova. Nazalost, iscitao sam vec previse onlajn informacija, tako da si upravu kada kazes da me je mrzelo. Nadao sam se da ce mi pretragu skratit mozda neko ko je skoro prosao kroz sve to ili Don ako nema aktivnih zahteva za procenu carine. Stigao sam do strane br. 66 i nasao post vezan za homologaciju koji mi je veoma pomogao.
Izvinjavam se ako sam nekoga uvredio ili iznervirao.

Dobio si plus sto nisi drcno odreagovao i verovatno ti je zato i Don odgovorio normalno.:ok:
Svrha foruma je da se citaju postovi i tako uci od drugih ljudi i zato sam prsao kad sam procitao da te mrzi da citas.
Ja sam se nacitao poprilicno postova vezano za automobilizam na raznoraznim forumima i zato sam pun informacija a pogotovo sto se bavim uvozom automobila. Da ga je lako sam uvesti nije al ako ce se nesto ustedeti tipa 500 eura onda se isplati otici mada obicno to bude drugacije nego sto ljudi zamisle i vrate se praznih saka ili sa autom kojice skuplje izaci nego da ga je kupio u Srbiji.
U svakom slucaju pogledaj koliko automobila ima uvezenih iz Ceske i sta mislis zasto ih niko ne uvozi kad su povoljni.:)
@Don
A palis se na cabrio?:lol:

Hvaaala.

Dakle, ja bih se licno dovezao jednim od ovih automobila, pa me zanimaju sveukupni troskovi od madjarske granice do pred registrovanje..

1) Škoda Fabia 1.2 Classic benzin 2007 god., 2400 evra, 218 401 km, 1198 cm3, 47 kW, karavan

2) Škoda Fabia 1.2 benzin 2004 god., 2000 evra, 43 754 km, 1198 cm3, 40 kW

3) Škoda Fabia benzin 1.4 / 50 kW, 1397 ccm, 2002 god., 1600 evra, 366 810 km

,

Poslednja izmena:
Dobio si plus sto nisi drcno odreagovao i verovatno ti je zato i Don odgovorio normalno.:ok:
Svrha foruma je da se citaju postovi i tako uci od drugih ljudi i zato sam prsao kad sam procitao da te mrzi da citas.
Ja sam se nacitao poprilicno postova vezano za automobilizam na raznoraznim forumima i zato sam pun informacija a pogotovo sto se bavim uvozom automobila. Da ga je lako sam uvesti nije al ako ce se nesto ustedeti tipa 500 eura onda se isplati otici mada obicno to bude drugacije nego sto ljudi zamisle i vrate se praznih saka ili sa autom kojice skuplje izaci nego da ga je kupio u Srbiji.
U svakom slucaju pogledaj koliko automobila ima uvezenih iz Ceske i sta mislis zasto ih niko ne uvozi kad su povoljni.:)

Pa hteo bih da vidim koliko bi me sve izaslo, pa da dooooobro porazmislim da li ce mi se isplatiti. Ako ustedim 500 evrica i auto se ne raspadne negde u Madjarskoj, onda super! Najradije bih po auto otisao u Nemacku, ali u Ceskoj imam rodbinu, pa su mi troskovi boravka 0, a i koja parica se dobije :).

Hvaaala.

Dakle, ja bih se licno dovezao jednim od ovih automobila, pa me zanimaju sveukupni troskovi od madjarske granice do pred registrovanje..

1) Škoda Fabia 1.2 Classic benzin 2007 god., 2400 evra, 218 401 km, 1198 cm3, 47 kW, karavan

,

Od tih 1,2 motora bolje bezi jer i nas narod je shvatio da nisu bas najbolji i jako tesko se prodaju jer su i sa 3 cilindra a jos u karavan verziji mogu da zamislim.Uostalom sta mislis zasto je tako mala razlika izmedju ove 2002 koja ima 1,4 motor i tih mladjih.
Mislis da je pametno uzeti benzinski motor sa 366k km? Mozda on jos uvek pali i radi ali nece jos mnogo.

Mozete li mi pomoci koliko kosta carina za audi a3 1.9TDI presao 300.000km 75kw 110km euro 3 2001 godiste prva 3-vrata mozete li mi pomoci

Svi koji postavljaju pitanja u vezi iznosa carine moraju obavezno da navedu iz koje drzave je automobil,godiste,kilometrazu,snagu motora,koji motor je u pitanju i pozeljna je kilometraza iz razloga da se zna dali se treba podici pre granice.
Tako da Riki1985 niko ti ne moze pomoci jer nisi naveo drzavu ali okvirno racunaj da je sama carina i porez bez usluge speditera i dovoza automobila okvirno gore dole oko 600 eura a ako bas hoces tacno u euro onda tu mora Don da ti odgovori ali nista dok ne kazes drzavu. Plus sto ti se ne poklapa nesto snaga auta jer sta ti znaci 75kw 110km?
Ako je 110 ks onda je to 81kw a ako je motor od 101 ks onda je to 74kw.

Желим овом приликом да се јавно захвалим човеку под надимком на форуму Игор Ларгус. Увезао сам ауто из Немачке и Игор ми је одрадио све што је требало у рекордном року, одговорно и професионално.

Да напоменем још нешто, некоме ће можда затребати, да сам једини проблем имао са очитавањем броја мотора, па сам одрадио укуцавање у Београду. За полицијског вештака у 29. новембра није довољно само да види из царинске декларације да је број мотора неутврђен, него мора да се започне технички преглед и они издају документ у коме као напомена стоји да је број мотора неутврђен. Дакле, у Србији, земљи бирократије, да би се добило решење за укуцавање броја мотора, на 3 различита места мора да се погледа и да се утврди да не може да се очита (на царини, на техничком и код вештака), а тај број се нигде у нормалним земљама и не уписује у папире. Да не помињем колико у целој тој процедури има губљења времена и вртења по троуглу технички преглед - вештак - СУП у Љермонтовој где се у Београду издаје решење за укуцавање броја мотора (шасије).

Остаје да се надамо да ће убудуће све то да се поједностави, јер апсурдно је да ми је у Србији за регистрацију требало 2 дана уз шетање у круг, исто то у Немачкој сам завршио за око 1 сат и то све на истом месту.
Želim ti da te lepo služi i u zdravlju se vozio.
Samo jedno pitanje, jel je u autu menjan motor gore ili...
Zašto te pitam!? Ćale je imao auto sa naknadno ukucavanim brojevima, znači ja sam večito pizdeo kad me murja zaustavi! Taj se broj naravno razlikuje od standardnih, još ako je auto interesantan "kradljiv" odmah te šalju na vandredni tehnički! Svaki prelazak preko granice, dodatne kontrole,....
Ja ti iskreno želim da ti se to ne dešava, sve najbolje i pozdrav

Zašto te pitam!? Ćale je imao auto sa naknadno ukucavanim brojevima, znači ja sam večito pizdeo kad me murja zaustavi! Taj se broj naravno razlikuje od standardnih, još ako je auto interesantan "kradljiv" odmah te šalju na vandredni tehnički! Svaki prelazak preko granice, dodatne kontrole,....

Хвала на лепим жељама.

Званична верзија приче је да је број нечитак због корозије. У питању је пунто 1.4 16в, ауто нема километражу да би ово био други мотор, на ЕПЕР-у сам видео фабрички број, али слаба корист од тога. Учинило ми се да је вештак промрљао себи у браду како је на моторима 1.2/1.4 16в број неприступачан за очитавање, тако да више нисам сигуран да ли је стварно у питању корозија на блоку или је мрзело све њих који су гледали да се потруде како би га утврдили. Не верујем да ће бити проблема са тим што ти причаш, мислим да је питање дана кад ћемо и ми као сав нормалан свет престати да број мотора евидентирамо по папирима. Иначе, вероватно ћу ићи са њим у скоријој будућности преко гране, па ћу да напишем како сам се провео.

Уздравље!

Hvaaala.

,

Za ovog 2004. mi treba datum prve registracije. Da li je pre ili posle 1. maja? Od toga zavisi da li ide na hml.

Svi koji postavljaju pitanja u vezi iznosa carine moraju obavezno da navedu iz koje drzave je automobil,godiste,kilometrazu,snagu motora,koji motor je u pitanju i pozeljna je kilometraza iz razloga da se zna dali se treba podici pre granice.

Da istaknem i ja ovo po ko zna koji put. Ljudi, ja nisam vidovita Zorka.

Plus sto ti se ne poklapa nesto snaga auta jer sta ti znaci 75kw 110km?
Ako je 110 ks onda je to 81kw a ako je motor od 101 ks onda je to 74kw.

Verovatno je mislio na pređenu kilometražu...110k km...

Sad više ne bi trebalo da ima tih problema, jer se u novoj saobraćajnoj broj motora nalazi na čipu, pa ga bez čitača niko ne vidi.

Хвала на лепим жељама.

Званична верзија приче је да је број нечитак због корозије. У питању је пунто 1.4 16в, ауто нема километражу да би ово био други мотор, на ЕПЕР-у сам видео фабрички број, али слаба корист од тога. Учинило ми се да је вештак промрљао себи у браду како је на моторима 1.2/1.4 16в број неприступачан за очитавање, тако да више нисам сигуран да ли је стварно у питању корозија на блоку или је мрзело све њих који су гледали да се потруде како би га утврдили. Не верујем да ће бити проблема са тим што ти причаш, мислим да је питање дана кад ћемо и ми као сав нормалан свет престати да број мотора евидентирамо по папирима. Иначе, вероватно ћу ићи са њим у скоријој будућности преко гране, па ћу да напишем како сам се провео.

Уздравље!

Samo da znaš da to može biti problem. Mislim ako je špediter angažovao nekog mufljoza za očitavanje, zato što je ovaj 200-300 dinara jeftiniji od drugih, a ne zna da nađe broj. Imaš takvih koliko hoćeš, i onda im je najjednostavnije da napišu "neutvrđen zbog korozije".
Problem može da se javi nakon kucanja PUS broja, kada ode na tehnički na kome radi neko ko zna svoj posao, pa ti utvrdi da imaš dva broja.

Back