Uvoz automobila, pomoć i saveti

Da me pogresno ne razumes,nisam mislio nista lose.Samo sam ti sugerisao jel sam predpostavio da si mozda preskocio.....

Sto se tice samog cina uvoza,evidentno je da ga mozes sam uvesti,ali to ni u kom slucaju ne znaci da ces proci povoljnije nego kada ides proverenim i uigranim kanalima.
A sto se tice ove izjave:
..... samo da bih ostvario svoja prava.
paaa......svoja prava mozes ostvariti samo u pravnoj drzavi,sto ovde bas i nije slucaj .U svakom slucaju,puno srece-kako god odlucio.Pozz

Poslednja izmena:
Pozdrav, imam pitanje za Donqihote-a, koliki je ukupan iznos carine, registracije i ostalih troškova, za sledeći automobil:

VW Pasat 1.9 TDI, karavan, 2002 ili 2003 godište
175.000 km
1896 cm³
96KW
bordkompjuter
digitalna klima
alu felne
svetla za maglu
radio
metalik boja
nemačka saobraćajna

Hvala unapred.
Carina:
2002 - 1.100€
2003 - 1.200€

Registracija:
2002 - 32.000
2003 - 32.800
Tehnički uračunat u cenu.

Zanima me uvoz iz Nemačke. Gledao sam na sajtu mobil.de oglase i pronašao sam zanimljivu Astru. 1600 kubika, 74 KW, 2002. godište, benzinac, naravno i evro 3. Cena joj je 1900 evra. Moj ukupni budžet za kola biće oko 3500 evra. Pošto sam sa kolima podosta na "vi", odlučio sam više da uložim u početku, jer sam ne znam da popravljam. Ovakva Astra je na našim sajtovima oko 4000-4500 evra. Zanima me koliko bi me okvirno sve zajedno izašlo ako pošaljem nekoga ko inače uvozi iz Nemačke. Mislim, sa carinom, porezom i ostalim dadžbinama. Takođe, ako imate predloge auta koji bi se uklopili u moj budžet, kažite. Meni su na umu i VW Polo, Ford Focus, Peugeot 406...

Ako je Astra sa 5 vrata koštalo bi te otprilike 660€ kod mene. To je za osnovni model, bez dodatne opreme.

Pozdrav za Donqihota. Evo pregledao sam malo mobil.de pa sam nasao 3 auta od kojih bi odabrao jedan da kupim. Mozete li mi reci koliko bi me kostalo sve komplet(carina, dovozenje...) po autu, meni da ostane samo registracija. Hvala unapred!!!
http://goo.gl/TP1YM
http://goo.gl/PwyWD
http://goo.gl/ti7O6

Izvini druze sto ti se mesam u posao ali vidim da si neke stvari prevideo pa da ti skrenem paznju:
Laguna (drugi oglas) ti se nalazi u Danskoj i prodaju je iskljucivo onom ko ima PDV zaduzenje.Znaci firmi......
Ne zameri,samo dobronameran gest.

Pozdrav za Donqihota. Evo pregledao sam malo mobil.de pa sam nasao 3 auta od kojih bi odabrao jedan da kupim. Mozete li mi reci koliko bi me kostalo sve komplet(carina, dovozenje...) po autu, meni da ostane samo registracija. Hvala unapred!!!
http://goo.gl/TP1YM
http://goo.gl/PwyWD
http://goo.gl/ti7O6

Marea 480€
Ovo je cena ako ne mora na homologaciju.
Ovde moram da napomenem da je u oglasu kontradiktoran podatak. Naime, oglašivač je u naslovu oglasa napisao da se radi o Marei 105, a kasnije u podacima auta je stavio da je snaga motora 81Kw. 81Kw odgovara snazi od 110 Ks, a 105 Ks je ekvivalentno snazi od 77Kw. Ja sam kalkulaciju radio za Mareu 110, odnosno za 81 Kw.

Laguna 630€
U cenu je uračunata hml.

Mercedes 930€, ako ne mora na hml.

Da pojasnim ovo oko homologacije da i ostali znaju kada im izračunavam troškove.
- Sva auta kojima je prva reg. starija od 2001. moraju na hml.
- Samo nemačka i belgijska auta kojima je p.r. 2001. ne moraju na hml, i to samo pod uslovom da im u saobraćajnim dozvolama stoji Euro3 ili Euro4. Ukoliko im ne piše euro standard ili ukoliko im pored Euro3 piše i "und D4", onda i ta auta moraju na hml.
- Sva auta iz zemalja osnivača EU kojima je p.r. 2002. i mlađe ne moraju na hml. Ovde spadaju i Švajcarska i Norveška, iako nisu članice unije.
- Sva auta iz zemalja koje su kasnije pristupile EU, a kojima je p.r. pre datuma pristupanja uniji, moraju na hml, dok sva auta iz tih zemalja, kojima je p.r. tog ili datuma nakon pristupanja uniji ne moraju na hml.
Npr. Slovenija, Mađarska, Slovačka, Češka, Poljska, Estonija, Litvanija, itd. su pristupile EU 01.05.2004. Auto iz tih zemalja kome je p.r. 30.04.2004. mora na hml, a onaj kome je 01.05.2004. ne mora.

Trenutna cena homologacije je 15.000 dinara, odnosno, jeftinija je za fizička lica, ali se na drugim stvarima gubi ako se carini na FL, tako da je isplativije platiti skuplju verziju hml.
Ti neradnički lopovi u Agenciji za bezbednost saobraćaja, koji ni zašta uzimaju tolike pare, najavljuju da će uskoro opet podići cenu hml na 18.000. Podsećam da je cena hml, dok ju je izdavao Institut za standardizaciju, i to baš Odeljenje za homologaciju vozila i delova, bila svega 1.650 dinara.
Tako da ja savetujem sve vas koji nameravate da uvezete auto, nemojte da kupujete takva auta koja moraju na hml. Ako vam fali para za neki godinu dana mlađi, strpite se još malo dok ne skupite toliko da dodate za mlađi!
Zašto biste bandi lopovskoj plaćali harač? Pa, još ako oni, a što se često dešava, ne mogu da utvrde euro standard, pa vam zahtevaju dopunu, a dopuna je potvrda iz ovlaštene auto kuće (koju carina ne priznaje - apsurd), onda ste ga tek nadrljali, jer auto kuće te potvrde naplaćuju deset i više hiljada dinara. Sve u svemu, ispada da je u mnogim slučajevima dobijanje tog jednog papira skuplje nego carina i porez koji se plaćaju državi za uvoz auta. Banana republika...šta drugo reći?

Poslednja izmena:
Molim za pomoc oko uvoza auta... Jel moze neko da mi opise sta je potrebno da se uradi za uvoz auta, prvenstveno iz Austrije, pa mozda i Madjarske.. Ali Austrija je primarna... Smestaj mi je tamo obezbedjen... Ali ne znam koja je procedura kada se nadje auto... Trenutno imam dva izbora... Prvi je izbor Ford Focus 2002 ili 2003 godiste, 1.6 benzinac, 4/5 vrata, klima.. Ako je ipak racunica veca od mog budzeta koji iznosi izmedju 3000 EUR do 4000 EUR sa svim placenim troskovima, onda druga opcija je Fiat Brava 1.2 ili 1.6 benzinac, 2000 - 2002 godiste, 4/5 vrata, 16V, klima... E sad citao sam negde sta je potrebno uraditi sta nije, neki Euro 1 dokument kad je bolje kad ne treba, sta se radi i koga placati na granice, sa ili bez speditera ali sam sve zbrkao i sad ne znam vise nista... kolika je carina, koliki je PDV, na koliko procene ford focus ili fiat bravu ovakvu kakvu ja trazim, jel mislim da sigurno neko moze da mi kaze ovu procenjenu cenu jer nema sanse da jedan Fiat brava bude procenjen na 1000Eur a drugi na 5000 Eur-a ... Predpostavljam da su svi oni u proceni manje vise slicni... I da li se uopste i isplati uvoz auta sobzirom da je i kod nas pala cena polovnjaka... Unapred Hvala!!!

Back