Uvoz automobila, pomoć i saveti

Samo sto je ta Honda za te pare brodolom, treba ti jos 7.000 da je dovedes u kakvo takvo stanje. Automobili koji su ok su i kod lizing kuca na ceni. Oni su poslednji koji ce nekom nesto da poklone.

pa nesto ne videh da je brodolom ima samo ostecenja spoljna a mehanicki je skroz ok prakticno nov auto star 3 godine.
http://www.dobos.rs/vozila/detalji/2595

evo ti ovde svi detalji i precizno sta fali.

verovatno ga ostetio ovaj sto su mu ga uzeli :) pobesneo

a evo ima jos jedna neostecena i sa duplo manje kilometara za 9000 evra

http://www.dobos.rs/vozila/detalji/1855

pa ko sta voli nek izvoli :)

Poslednja izmena:
Ajde ja nesto da pitam - malo sam listao ovu temu, ali nisam nasao to sto me zanima: da li ostvarujem povracaj PDV-a, ako kupim auto u Bugarskoj na placu, a auto je dosao iz Italije u Bugarsku? Gledam, tamo na placevima sva su vozila uglavnom sa placenom carinom i porezom, neregistrovana, pa mi je palo na pamet da bi po nekoj logici mogao bugarski PDV da mi bude vracen.

Ajde ja nesto da pitam - malo sam listao ovu temu, ali nisam nasao to sto me zanima: da li ostvarujem povracaj PDV-a, ako kupim auto u Bugarskoj na placu, a auto je dosao iz Italije u Bugarsku? Gledam, tamo na placevima sva su vozila uglavnom sa placenom carinom i porezom, neregistrovana, pa mi je palo na pamet da bi po nekoj logici mogao bugarski PDV da mi bude vracen.

Ne vraca ti se :D, jer u slucaju da izvozis auto iz Bugarske, placas cenu bez PDV-a i carine.

Oces da kazes da ako kazem onom na placu da auto ide u Srbiju, on ce skinuti bugarsku carinu i PDV na licu mesta?

Otprilike tako. Bugarska PDV i carinu vraca placu, ako kupujes sa placa, i naravno dobijas izvoznu dokumentaciju, sad ko to radi nemam pojma, valjda uprava carina ili neka druga institucija. Uglavnom, to je 15 minuta posla, ako nema guzve, a u svakom slucaju se zavrsava istog dana.

Meni to malo neverovatno zvuci. Ako drzava Bugarska vrati te dazbine placu, zasto bi ovi sa placa onda meni dali te pare? Zar oni nisu vec sami platili sve i sad se njima vraca? Nesto mi tu nije jasno. Ajmo na primeru, lakse je. Nadjem tamo auto koji na placu kosta 3000eu, a bugarski plac je za njega vec platio carinu i porez u iznosu od 500eu sve ukupno. Znaci da nisu to platili auto bi ih kostao 2500eu. Jel to znaci da kad odem kod njih i kazem da ce auto da ide u Srbiju, oni ce meni naplatiti 2500eu, a cim zavrsimo papiri, sami otici da im drzava njihova vrati onih 500eu?

Meni to malo neverovatno zvuci. Ako drzava Bugarska vrati te dazbine placu, zasto bi ovi sa placa onda meni dali te pare? Zar oni nisu vec sami platili sve i sad se njima vraca? Nesto mi tu nije jasno. Ajmo na primeru, lakse je. Nadjem tamo auto koji na placu kosta 3000eu, a bugarski plac je za njega vec platio carinu i porez u iznosu od 500eu sve ukupno. Znaci da nisu to platili auto bi ih kostao 2500eu. Jel to znaci da kad odem kod njih i kazem da ce auto da ide u Srbiju, oni ce meni naplatiti 2500eu, a cim zavrsimo papiri, sami otici da im drzava njihova vrati onih 500eu?
PA tako nekako to ide,isto u Nemackoj kad kupujes noviji automobil vracaju ti neke pare koje se zovu mWST.

Pa nije neverovatno. Taj auto ne ostaje u Bugarskoj, ti ga prakticno uvozis sa italijanskom dokumentacijom, ako je iz italije, a vecina jeste. Plac je vec platio to sve, ali mu se vraca, jer auto ide napolje. Bas tako kao u primeru, samo moze da se desi da ces i ti sa njima da ides do uprave carina, i / ili poreske uprave, zavisi ko vec to radi i kako je tamo to regulisano. Ti jedino dobijas kupo-prodajni ugovor od placa iz Bugarske, sva ostala dokumentacija je iz zemlje porekla.

Nisam znao za ovaj momenat i ako je tako onda se stvarno isplati uvesti auto iz Bugarske. A jel moze da se desi da prodavac na placu kaze; e necu da ti smanjim cenu, tolko auto kosta kod nas, pa kupi ako hoces, a onda on ode sa dokumentacijom i od svoje zemlje dobije povracaj i prakticno zaradi na meni za tu sumu vise nego sto bi zaradio na nekom Bugarinu? Pitanje je da li je moguce da samovoljom prodavca ne dobijem cenu koju treba (bez BG dazbina), vec platim cenu iz oglasa, zato sto se njemu moze?

Ja ne verujem da to bas tako moze tj. puj pike ne vazi!:D
Onda je ta drzava kreten ako vraca troskove carine i poreza jer sto mu je onda i naplacivala?
Koliko ste citali zar niste videli da se porez vraca al kad ga prodaje pravno lice tj. firma.Uostalom tu je Don da vam potvrdi ili ne vasa nagadjanja.
Pretpostavljam da se razume u te povracaje poreza.

Nisam znao za ovaj momenat i ako je tako onda se stvarno isplati uvesti auto iz Bugarske. A jel moze da se desi da prodavac na placu kaze; e necu da ti smanjim cenu, tolko auto kosta kod nas, pa kupi ako hoces, a onda on ode sa dokumentacijom i od svoje zemlje dobije povracaj i prakticno zaradi na meni za tu sumu vise nego sto bi zaradio na nekom Bugarinu? Pitanje je da li je moguce da samovoljom prodavca ne dobijem cenu koju treba (bez BG dazbina), vec platim cenu iz oglasa, zato sto se njemu moze?

Trebalo bi da ide tako, prakticno, taj auto je u tranzitu u Bugarskoj. Moze da se desi ovo drugo.

Ja ne verujem da to bas tako moze tj. puj pike ne vazi!:D
Onda je ta drzava kreten ako vraca troskove carine i poreza jer sto mu je onda i naplacivala?
Koliko ste citali zar niste videli da se porez vraca al kad ga prodaje pravno lice tj. firma.Uostalom tu je Don da vam potvrdi ili ne vasa nagadjanja.
Pretpostavljam da se razume u te povracaje poreza.

Pa Dule, taj auto je prakticno u tranzitu u Bugarskoj, to bi bilo isto kao kada bi dovozio, npr. auto iz Austrije, a u Majdarskoj ti naplate carinu i PDV. Drzava je naplatila dazbine jer je taj auto trebao da ima za krajnju destinaciju Bugarsku.
I ja kazem, sacekajmo Dona, sigurno je bolje inforimisan od nas.

Poslednja izmena:
Ja sam imao priliku da uvozim auto iz Nemacke par puta,ti uvek platis punu cenu auta prodavcu odnosno auto placu,uzimas auto i ides kuci,a taj porez koji je cini mi se oko 17% vrati posle par nedelja i oni to moraju da vrate,inace ako ne mozes da angazujes advokata i takve parnice se uvek dobijaju u korist kupca.

Back