Uvoz automobila, pomoć i saveti

vojcha samo jednu stranicu ranije imas koliko je carina za istu takvu Alfu samo mladju godinu dana i carina za nju je 450 eura.I sta sad ocekivati kolika ce carina biti za ovu koju si naveo? 200 eura manje?:)
Racunaj otprilike da je to 50 eura manje a za koji euro gore dole niko nece propasti a i u ukupnoj cifri ti ni 100 eura ne znaci nista specijalno jer se radi o hiljadama eura.:per:

Za DON-a jedno pitanjce,

posto ne mogu za sada na PM

postoji li razlika u carinjenju izmedju nemackih i swicarskih auta

koliko je to u % skuplje posto mi je receno da je uvoz iz Swice
mlooogo skuplji od DE.

Konkretno mene zanima A3 bilo otkude (dobar) pa me interesuje da li
je ako stigne iz Italije 50% jevtinija carina i porez nego iz Swice,

Molio bi takodje okvirnu cenu za carinu i porez za A3, 2000/2001, nista besno
recimo 1.6 ili 1.8 standardna oprema (nema siber, nema AC, ima felne k'o i svi)

Hvala unapred

Tačno je sve što si pitao, ali uvek postoji neko ALI. To ali je da su iz CH auta daleko očuvanija nego iz IT, pa ako čovek kupuje za sebe, a ne za preprodaju, isplati se platiti malo više. To se sve, i puno više, uštedi na popravkama.

Trenutno imam u ponudi, baš iz CH, Audi A3 1.8 Turbo, 3 vrata, 110KW, 2001.god.
Perfektan je... Malo prešao, ima originalnu servisnu, redovno vođenu, upisane sve intervencije, a ne samo servisi, redovno servisiran i održavan samo u jednoj te istoj Audijevoj garaži. Nedavno urađen veliki servis. Jedino što treba uraditi na njemu je dubinsko pranje vozačkog sedišta. Nešto je prosuto, neko piće.

big_DSC00151.jpg
big_DSC00152.jpg
big_DSC00153.jpg
big_DSC00154.jpg

postovani done, hteo bih da uvezem audi A4 do 2000cm, 2001-2004 god, benzinac (gas), limuzina, crni,sivi, interesuje me da li imas nekih preporuka tj. neki takav auto. Ima potvrdu za invalide 100% i ne placam carinu i porez. i koliko bi kostalo da mi dovezes neki takav auto sa svim tvojim uslugama,ja da registrujem (naravno) :D

pozdrav svima na forumu
danima vec prelistavam oglase na internetu kod nas i u inostranstvu zelim da kupim kombi opel vivaro,reno trafic,vita,sprintera.... sa 8+1 sedista da je u ekstra stanju i da nije presao preko 200 000km a da cena nije paprena. ali :dash: kombi mi treba za prevoz putnika na duze relacije.slucajno listajuci oglase naletim na ovaj mini bus
http://www.hasznaltauto.hu/autobusz/fiat/fiat_ducato-5226173
da li je to preuzimanje lizinga ili sta vec neznam cena mi je nesto jako niska,madjarski neznam a u googlu prevodiocu nemogu da prevedem.ako neko moze da mi pomogne bio bih mu zahvalan .
pozdrav svima i unapred hvala

pozdrav svima na forumu
danima vec prelistavam oglase na internetu kod nas i u inostranstvu zelim da kupim kombi opel vivaro,reno trafic,vita,sprintera.... sa 8+1 sedista da je u ekstra stanju i da nije presao preko 200 000km a da cena nije paprena. ali :dash: kombi mi treba za prevoz putnika na duze relacije.slucajno listajuci oglase naletim na ovaj mini bus
http://www.hasznaltauto.hu/autobusz/fiat/fiat_ducato-5226173
da li je to preuzimanje lizinga ili sta vec neznam cena mi je nesto jako niska,madjarski neznam a u googlu prevodiocu nemogu da prevedem.ako neko moze da mi pomogne bio bih mu zahvalan .
pozdrav svima i unapred hvala

Dobro si pretpostavio. Radi se o preuzimanju lizinga. Izraz "hitelátvállalással" upravo to znači, odnosno bukvalno prevedeno "mogućnost preuzimanja duga".

Evo vam kako je prosao jedan moj drugar koji dovozi automobile iz Italije cisto da se uverite kako to nije bas sjajno kako ste zamislili.
Kupio je auto i rukovao se sa prodavcem koji se okrece i odlazi i prilikom ulaska u svoj kamioncic na kom vozi kupljeni auto neko ga je pogodio sipkom u glavu !!!
Pojavio se niotkuda i kad je drugar video da mu je oteo torbicu sa dokumentima i 1000 eura posao je za njim a tad ga je saucesnik otimaca pokosio kolima a zatim su obojica nestala sa tim autom. Niko nista nije video a sto je najgore to se desilo u 14h u pola belog dana! :dash: Prosao je sa sivenjem arkade,lakta i kolena a realno mogao je i mnogo gore da prodje a komplikacija oko ukradenog pasosa i dokumenata i vremena provedenog u ambasadi je posebna prica.
I ja sam tako isao i shvatio na vreme da je to opasno jer se spava po parkinzima u kolima sa lovom spremnom za automobil i lako moze da se desi da te neko presretne i uzme ti tesko steceni novac.:sad2:

Pitanje za Donqihote
Koliko bi kostala carina i sve oko toga za Fiat Punto 1.2 16V proizveden 2003 a prvi put registrovan u Sloveniji 02.2004, 59kW, 3 vrata, oprema: klima, alu felgne , benzinac. Auto je trenutno u Sloveniji. Ta auto bi dao bratu koji živi u Srbiji, a ja u Sloveniji. Sta je potrebno od papira?

Pitanje za Donqihote
Koliko bi kostala carina i sve oko toga za Fiat Punto 1.2 16V proizveden 2003 a prvi put registrovan u Sloveniji 02.2004, 59kW, 3 vrata, oprema: klima, alu felgne , benzinac. Auto je trenutno u Sloveniji. Ta auto bi dao bratu koji živi u Srbiji, a ja u Sloveniji. Sta je potrebno od papira?

Koštalo bi 860€, bez dizanja km. Ako treba da se diže onda +20€. Treba da ima 136.000km.Tu je uračunata i homologacija. Zahtev za hml može da se podnese još dok je auto kod tebe u SI. Potrebno je samo da skeniraš saobraćajnu i slovenački homologacijski karton, pustiš mi mailom, a da mi tvoj brat pošalje 15.000 dinara za taksu. Kada stigne potvrda (čeka se oko 20 dana) onda možeš doterati auto. Tada carinjenje traje 2-3 dana.

Od papira mi je potrebna saobraćajna dozvola i slovenački homogacijski karton.

Back