Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pitanje za Dona. Uvezao bih auto iz Slovacke. U pitanju je Peugeot 207 1.6hdi 90ks. presao 60000. Oprema al felne, dig. klima, panorama krov, ostala oprema standardna. 2008 godiste. Koliko bi izneli svi troskovi do registracije (carina, pdv, spedicija...) Auto bih licno dovezao do tebe, tj Subotice. Sta bi mi trebalo od papira posto auto dolazi iz Slovacke? Hvala na odgovoru

Jel rizicno kupovati audi 93 quatro, onaj sa zadnjim spojlerom -gepek ogroman.....mecke koje su totalno matore, ono 200d i slicno....sve su vec odavno uvezene, tj preciznije receno imaju srpske table i non euro3,4 motore...
Jel ima tu puno uvoznih prekrsaja i muvanja na nasem trzistu....ili su skupi za registraciju zbog kubikaze i snage, iako su preko 20 godina...
Vise i ne znam trenutno , posle silnih dopuna, koliko je presudna kubikaza i kw kod tih poluoldtimera, znaci >20 a <40 (ili 30 godina, koliko je granica za oldtimere)....bar za registraciju....

Mislim da si promašio topic.

Pozdrav svima :)

Evo i ja da se raspitam nesto. Zanima me dal kola koja se uvezu moraju da se carine u mestu gde mi je prebivaliste (u moj slucaju u NS) ili mogu u bilo kom drugom gradu (Subotica, Sabac...), a ja da ih registrujem u NS-u?

Ne moraju. Najbolje ti je da ako uvozis auto stupis u kontakt sa nekim speditero kao sto je Donkihot jer ce te on uputiti u sve tajne oko uvoza. Ako to radis na svoju ruku moze da se desi da te auto lako izadje mnogo vise nego sto si planirao.
Prvo se zapitaj sta i koji auto trazis jer imas jako lepu ponudu vec u samom tvom gradu a pritom mozes i auto da odvezes na pregled kod majstora dok preko to sigurno neces uraditi jer ce da te oderu.

Dal se onda isplati uzimati kola vani da mi neko od speditera dovozi, ili neko privatno ili mi dodje na isto da uzmem kola na placevima u Srbiji?

Pa ako pogledas cene kola preko i dodas oko 1000 eura troskove carinjenja i dovoza za 2001-2003 bice ti jasno da ti se ne isplati. A auto sa malo km sigurno neces uzeti jer je tamo takav skuplji od naseg ocarinjenog za ko zna koliko eura.

Back