Око тог еуро3 стандарда је чини ми се права збрка. Може бити, али не мора да значи!? При том не мислим да ви који се бавите увозом стварате нити доприносите тој конфузији. Очигледно да људе саветујете како да се обезбеде да се не "насучу на танак лед" па купе под еуро3, а оно није.
Читам да се на неким нашим комисијама врши провера усаглашености са тим стандардом (и плати, наравно), али ми није јасно да они не поставе нека упутства како људи који купују да се увере да је заиста еуро3. Они то засигурно знају јер по чему би се и сами равнали при издавању тих одобрења, па да купци знају на чему су. Нека остане обавеза да се званично прибави њихово мишљење и нека наплате своју проверу, али треба помоћи људима пре него што направе грешку.
На иностраним огласима уз ауто најчешће има и назнака који је стандард примењен на ауту, али видим из дискусија да то не мора бити тачно. Треба контактрати овлаштени сервис тог произвођача, дати број шасије па ће ти они рећи. Шта са људима који се тешко сналазе у тим радњама? И то је суштина мог питања: има ли начин да се то сазна унапред, по моделу, години и месецу производње, некој назнаци негде, шифри и сл.