Uvoz automobila, pomoć i saveti

Верујем да је међу оволиким бројем питања на оволико страница, већ било питање које желим да поставим, али би ми било врло тешко међу тих неколико хиљада коментара пронаћи одговор. Зато би замолио за кратак одговор на питање : Да ли је могуће увести и оцаринити делимично оштећен ауто који је у безбедно возном стању (рецимо оштећен задњи део аута, браник, нека од врата улубљена, оштећење на блатобранима и сл)? Пошто сам далеко одатле, не знам да ли је могуће/дозвољено такав ауто уопште и возити кроз Европу и довести до границе? Није тешко закључити да намеравам да узмем неки ауто који би користио за нешто дужи одмор, а ведео би шта би сањим после. Наравно, да ме све кошта што мање. Хвала унапред.

Верујем да је међу оволиким бројем питања на оволико страница, већ било питање које желим да поставим, али би ми било врло тешко међу тих неколико хиљада коментара пронаћи одговор. Зато би замолио за кратак одговор на питање : Да ли је могуће увести и оцаринити делимично оштећен ауто који је у безбедно возном стању (рецимо оштећен задњи део аута, браник, нека од врата улубљена, оштећење на блатобранима и сл)? Пошто сам далеко одатле, не знам да ли је могуће/дозвољено такав ауто уопште и возити кроз Европу и довести до границе? Није тешко закључити да намеравам да узмем неки ауто који би користио за нешто дужи одмор, а ведео би шта би сањим после. Наравно, да ме све кошта што мање. Хвала унапред.

Moguće je uvesti. Kao što si naveo, auto mora da je u voznom stanju i ako se ne varam ne sme da ima oštećenja upravljačkog mehanizma i slično. Ulubljena vrata, polomljen branik - to su relativno normalne stvari i možeš da dobiješ čak i neko umanjenje carine do 10%.

Verujem da će Donqihote da me ispravi... :)

Moze da se uveze ali da je auto u voznom stanju i sa celim farovima i stop svetlima.Ali sta ce ti to? Zar se ljudi ne zgrazavaju kad trgovci dovoze takva kola a sad i sami hocete takva da dovezete? Ja uopste vise ne razumem ljude u ovoj drzavi!!!
Prvo ste pricali kako vas varaju sa kilometrazom a onda sam video da ko god je pitao za neki auto da je to bilo uglavnom preko 200k km a sad jos hocete i havarisane da uvozite. Ja dovezem ceo auto i to majstor potvrdi ali onda su diskovi potroseni i kupac odustaje od kupovine zbog toga! Pitam se sta je sledece???

Дуле, Дуле,... Ја само питам. Од куповине ту или тамо сам још подалеко, неколико месеци. Форум читам, не баш редовно али настојим да се информишем. Дакле, само питам. Гледам и цене на разним страницама по Европи, и читавих и оштећених, и покушавам упредити. Са друге стране, и са форума је видљиво да се свашта ради, подваљује, вара, неки покушавају насамарити купца и сл. То су разлози зашто се људи распитују, двоуме, траже шта је за њих боље (мада, често, то испадне и скупље и горе).

Очито је да је овај форум врло посећен и да је интересоваље велико. Да ли је могуће организовати у оквиру ове теме неки оглас где би се ставили сви аути који су тренутно на располагању са карактеристикама и ценама? Ми који смо далеко, а спремамо се да дођемо и желимо купити ауто да би се служили у току боравка, требамо један такав оглас на једном месту. Немојте ми помињати Хало огласе и сличне јер тамо нема детаља какви се овде презентирају.

Može se uvesti, i na to oštećenje, kada ga prijaviš na granici, još dobiješ umanjenje carine i poreza za par procenata. Može se i voziti po Evropi.

Moguće je uvesti. Kao što si naveo, auto mora da je u voznom stanju i ako se ne varam ne sme da ima oštećenja upravljačkog mehanizma i slično. Ulubljena vrata, polomljen branik - to su relativno normalne stvari i možeš da dobiješ čak i neko umanjenje carine do 10%.

Verujem da će Donqihote da me ispravi... :)

Tačno... Smo su procente smanjili na max. 5%.

Дуле, Дуле,... Ја само питам. Од куповине ту или тамо сам још подалеко, неколико месеци. Форум читам, не баш редовно али настојим да се информишем. Дакле, само питам. Гледам и цене на разним страницама по Европи, и читавих и оштећених, и покушавам упредити. Са друге стране, и са форума је видљиво да се свашта ради, подваљује, вара, неки покушавају насамарити купца и сл. То су разлози зашто се људи распитују, двоуме, траже шта је за њих боље (мада, често, то испадне и скупље и горе).

Очито је да је овај форум врло посећен и да је интересоваље велико. Да ли је могуће организовати у оквиру ове теме неки оглас где би се ставили сви аути који су тренутно на располагању са карактеристикама и ценама? Ми који смо далеко, а спремамо се да дођемо и желимо купити ауто да би се служили у току боравка, требамо један такав оглас на једном месту. Немојте ми помињати Хало огласе и сличне јер тамо нема детаља какви се овде презентирају.

Imaš oglase na forumu Krstarica http://forum.krstarica.com/forumdisplay.php/113-Vozila
Nije dozvoljeno ostavljati ih ovde, da te ne bi moderatori zveknuli. :lol:

Захваљујем и теби Доне и Дулету, а и осталим који ми послаше корисне савете. Након свега, одлучио сам да ћу благовремено, пре него кренем на пут, овде поставити упит (надајући да ће и страница и тема бити актуелне) да ли ви, а и остали који се баве тим увозом, имају на понуди неки од аутомобила. Најмање што ми треба је малтретирање око потраге за колима, обезбеђење папипа и за вожњу и за царињење, а на крају опет неком морам платити за провођење царинског поступка. Али још мање од тога би желео да будем преварен и то је једини разлог зашто и сам покушавам да пронађем што ми одговара. Знам ја ону стару: колико сира толико музике, и не бежим од тога. Само апелујем на копектном односу, да нико не ради за џабака, али ни да огули другу страну. Признаћете да има и тога.
Моје интересовање је за мањим потрошачем, без луксузних детаља, клима није потребна, ни електрични подизачи стакала, ни турбо модели, ни шибер, ни бијесне алу фелне, ни нископрофилне гуме, ни дигитални дисплеј са сијасет за мене неважних података, ни цд-плејер, пожељно да није имао куку за вучу, ни рек на крову,... Ауто треба да је сигуран и поуздан, за човека у озбиљним годинама. У обзир долазе голфови, шкоде, сеати, опели, ренои, пежои,... Овде возим сааб-а, супер ауто, само тамо нисам сигуран у сервисе и рез.делове, а и цене (никад не знаш да ли ће затребати).
Гледам ја понуду на Крстарици, то је заиста оскудно знајући колико се кола увози и нуди. Дакле,од тих огласа је слаба вајда.
Поздрав и хвала.

Obaveštavam sve vas koji se interesuju za uvoz auta, a koji imaju moj broj telefona, da neću biti dostupan preko praznika. Dakle, od subote veče do srede jutro...
Tako da ako ste planirali neku "akciju" za praznike, na mene ne možete računati.

Hvala na razumevanju!

@cobanoti
To ti je povoljno a troskovi ce grubo izaci oko 850-900 eura. Dovoz koji je oko 350 eura(gorivo,klopa,putarine,granicna prijava) i carina koja je negde oko 550.
Ovo je grubo receno na osnovu nekih drugih mojih automobila ali pravu informaciju ti moze dati nas spediter Don.
U svakom slucaju auto uopste ne izgleda lose na slikama a zasto je tako jeftin to ces videti kad je i ako je dovezes.

Back