Uvoz automobila, pomoć i saveti

Astra je jeftina zato sto joj pise da je EURO2! Znaci, nista od uvoza.

A pise 2001 godiste, a negde sam procitao da automobili pravljeni od 2001 imaju euro3 motore.

@Dule 021 : Auto bih ja dovezao jer sam u Austriji trenutno, tako da ne bih morao da placam 350eura za dovoz. Inace nasao sam jos jednu astru na ovom linku :
http://www.autoscout24.at/Details.aspx?id=ltolvxtrfm1f , cuo sam se sa likom, i spusta mi cenu par stotina . Ali nikako da nahvatam Don-a pa da me on posavetuje sta i koliko bi kostalo da mi on zavrsi sve.

Cudi me da je ta sa 125 ks Euro4 a da ova sa 115 ks nije bar Euro3!
Ova druga je lepa a onu konzolu sto se na njoj potklobucila farba mozes lako da skines i ofarbas u zeljenu boju samo prvo da naneses plastik prajmer i farbaj.

Pa i mene cudi, zvao sam coveka i pitam ga da li je siguran da je Euro2 i on tvrdi da jeste. Mozda i ne zna covek....nemam pojma. Cekam Don-a da se sa njim posavetujem pa mozda pazarim ovu sivu. Daje mi je lik za 2.500

Za kasniju prodaju ce biti teska jer je coupe ali u zivotu sve treba probati. Ja sam je mogao imati ovde za 2850 ocarinjenu ali nisam opet smeo da je uzmem.Drugar je pre 10 dana davao svoju Turbo 2001 koja je i registrovana i servisirana za 4000 i nije mogao da je proda a ako ja dajem 406 Coupe za 4500 koji je skuplji i lepsi auto onda znaj koliko je sati.

Pozdrav.

Evo i mog doprinosa temi, ali i traganja za pomoći :)

Uzeo sam Fiat Bravo u Nemačkoj, 2001. godište.
1.2 motor, 16V, 80 KS.
Prešao 140.000km, od opreme ABS, ESP, klima, radio, alu felne u gepeku :)

EURO 3 je motor, nema E1, nemam COC. Moram li na homologaciju?

Koliko bi izašli svi troškovi carinjenja sa uslugama?

Može i neki kontakt na priv, da ubrzamo stvari jer ću da ga doterujem u nedelju :)

Mora se isterati napolje, pa prijaviti na granici za carinjenje, ali naravno sa svim potrebnim pratećim papirima.

Molio bi Dona
za informaciju - kolike bi bile ukupne dazbine za
Suzuki, Grand Vitara 4x4, Euro 3, bezin; 2001god; 81000km.; 2000 ccm. ;130KS; ako se auto kupuje od 'gastarbajtera' na odmoru u Srbiji -
moze li se to obaviti na nekoj od Carinarnica na bilo kojem granicnom prelazu?

Unapred Hvala

Molio bi Dona
za informaciju - kolike bi bile ukupne dazbine za
Suzuki, Grand Vitara 4x4, Euro 3, bezin; 2001god; 81000km.; 2000 ccm. ;130KS; ako se auto kupuje od 'gastarbajtera' na odmoru u Srbiji -
moze li se to obaviti na nekoj od Carinarnica na bilo kojem granicnom prelazu?

Unapred Hvala

da dodam, Grand Vitara je registrovana u Nemackoj

To bi trebalo da je 128 KS - 94 KW.

Kao što Mirko napisa, svi mi imamo svoje šeme, i ja ti mogu dati računicu za moju šemu, a to znači da cariniš kod mene.

Komplet carinjenje, sve sem granične (oko 35€), iznosi 1200€ + 30€ homologacija. Ovo ti je kalkulacija za model sa 3 vrata i bez dodatne opreme.

Prvo dođeš kod mene da mu dignemo sat i da uzmeš potrebne papire, a onda se auto tera napolje u Mađarsku, pa se vrati i prijavi na granici za uvoz.

Uvezao bih auto iz Slovacke. Za auto bih ja otisao da ga kupim i povezem za Srbiju. Interesuje me koliko bi izneli troskovi carinjenja i pdv, tj kompletna usluga sa spedicijom za auto: Peugeot 207 1.6hdi 90ks. Auto je 2008, presao 60000 km (kilometrazu bih povecao). Auto ima ostecena desna suvozaceva vrata i prag ispod njih je udaren i prednji branik je udaren. Auto ima dobru opremu (dig. klima, al felne, panorama krov, abs, asr, esp, 6 vaz. jastuka...). Moze li mi neko dati informaciju o iznosu carine i pdv-a i spedicije. Auto tamo kosta oko 5000 Eura. Hvala unapred na datom odgovoru.

To bi trebalo da je 128 KS - 94 KW.

Kao što Mirko napisa, svi mi imamo svoje šeme, i ja ti mogu dati računicu za moju šemu, a to znači da cariniš kod mene.

Komplet carinjenje, sve sem granične (oko 35€), iznosi 1200€ + 30€ homologacija. Ovo ti je kalkulacija za model sa 3 vrata i bez dodatne opreme.

Prvo dođeš kod mene da mu dignemo sat i da uzmeš potrebne papire, a onda se auto tera napolje u Mađarsku, pa se vrati i prijavi na granici za uvoz.

Najlepse Hvala - PZ

Za Dona.
Treba da uvezem auto iz Slovacke. Interesuje me koliko bi bila carina, pdv i ostale dazbine. Auto je Peugeot 207 1,6hdi, 90KS. Presao je oko 60000 km (kilometraza bi trebala da ide gore). Od opreme ima ABS, ASR, ESP, panorama krov, klima, al felne, metalik... Kada bih ga dovezao isao bih sve preko tebe. Moras mi reci sta mi od papira treba. Kupujem ga na placu, od pravnog lica. Hvala unapred

Back