Uvoz automobila, pomoć i saveti

Posto je moj post nekim cudom na polovini,ne zamerite ponovio bih pitanje za Dona ili nekog ko je upucen jos..........pozdrav svima,jedno pitanje za Dona......hocu da uvezem iz Nemacke Volvo S60 2001 god 2.4 170 konja....zanima me koliko su ukupne dazbine?....nemam odredjeni auto ali evo par koji su opcija,ili neka preporuka ako je imate,hvala unapred.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...e&pageNumber=2

http://www.hasznaltauto.hu/auto/volvo/s60/volvo_s60_2.4_t-4698675
http://www.hasznaltauto.hu/auto/volvo/s60/volvo_s60_2.4-4536039
http://www.hasznaltauto.hu/auto/volvo/s60/volvo_s60_2.4-4675806
http://www.hasznaltauto.hu/auto/volvo/s60/volvo_s60_2.0_t_bortempomat-4696066
http://www.hasznaltauto.hu/auto/volvo/s60/volvo_s60_2.4_d5_sport_edition_automata-4705461

Pozdrav svima,

Nov sam na forumu i dosta sam citao o ovome sto ste pisali, uglavnom mislim na stalne clanove... Moram priznati da ste mi pomogli svojim tekstovima u donosenju nekih meni bitnih odluka. Don, zamolio bih te za tvoje kontakte, zeleo bih da uvezem auto sa kompletnom tvojom uslugom...

Naravno da znam. Mitsubishi je u saradnji sa Mercedesom izvukao korist u vidi ovih motora i jos nekih stvari, ali je zato i Mercedes na osnovi Colta napravio Smart For four i koristio za taj auto Mitsubishijeve benzinske motore kao i menjace koji su stvarno odlicni.

Postovani, bio bih vam zahvalan ako mi odgovorite koliko bi iznosili troskovi (carnia+pdv) za uvoz ovog automobila iz Slovenije >

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4732213&show=1

Nemam ni malo iskustva sa uvozom, a planiram da kupim sebi neki mali automobil poput ovog renault clio-a... Vidim da su cene u Sloveniji dosta povoljnije nego kod nas... Samo me zanima da li ce mi kad tamo kupim automobil, platim troskove prevoza, taksi, carine i poreza sve to izaci isto kao da sam kupovao na nekom od domacih auto placeva ili se zaista isplati da se uveze...

Unapred hvala na razumevanju i odgovoru...

Sačekaj sa slovencima! Uvodi se slovenački katalog, i još niko u Srbiji ne zna kako će se primenjivati.

Pitanje za Dona:
Da li ja iz Beograda mogu da carinim kod tebe u Subotici auto na invalidsku dozvolu ako udjem iz Madjarske,i dali racun treba da glasi na moje ili na ime mog klinca na koga je i dozvola.I pitanje za sve :da li neko ima iskustva sa ovim placom u Austriji OnlineCars Vertriebs GmbH, Werner Gröbl.Straße 3, AT-8501 Lieboch.kakve automobile rade u principu;krseve,solidne ...jaki su pa pretpostavljam da poznavaoci znaju za njih.
hvala

Poslednja izmena:
Iz Austrije retko ko uvozi automobile jer su skupi a nemacki automobili su uglavnom bolji. Evo surak mi je trenutno u Austriji i kaze da je gledao Pasata 2001 kome se koza na sedistu ofucala i kosta 6500 dok kod nas za te pare mozes da uzmes auto u sjajnom stanju i jeftinije a vec ocarinjen.Jednostavno njihove cene su prilagodjene njihovom standardu koji je trenutno veci nego nemacki.

Iz Austrije retko ko uvozi automobile jer su skupi a nemacki automobili su uglavnom bolji. Evo surak mi je trenutno u Austriji i kaze da je gledao Pasata 2001 kome se koza na sedistu ofucala i kosta 6500 dok kod nas za te pare mozes da uzmes auto u sjajnom stanju i jeftinije a vec ocarinjen.Jednostavno njihove cene su prilagodjene njihovom standardu koji je trenutno veci nego nemacki.
Sta znam oni su mi iskocili na mobile d sa par jeftinijih megana 2007 a racunam austrija-dobra kola a s druge strane ti si u pravu generalno -ovde su najjeftinija kad odbijes pdv i carinu ta cena nema nigde zato se ja i maltretiram da namolim nekog od njih da mi uveze auto ali mrka kapa-nece.

Poslednja izmena:
Pa vidi kad kupujes auto za sebe postoji pravilo da ga ne kupujes od firme a samo kod kola koja je vozila firma se vraca porez.
Dali jos jednom treba da se potvrdi cinjenica da trazimo ono sto je jeftino?
Moram tako da pitam jer se pametuje kako se auto ne treba kupovati od firme jer su presli mnogo i vozio ih je ko stigne i kako stigne a da se auto uvek treba kupovati od vlasnika koji je auto cuvao.Inace uvoz automobila na invalida je po meni losa varijanta jer se na autu koji je 2001 moze ustedeti samo 400 eura koji su jedna plata ali zato auto ne moze da se otudji 3 godine i mogu da ga voze samo clanovi uze porodice. I sta npr. sutra vas neka budala udari i vi necete vise da zadrzite taj auto-sta cete s njim? Takav uvoz se isplati samo na kolima koja su mlada i skuplja pa kad ustedis -da ustedis!

JA bih bio zadovoljan sa nekim od megana 2007 na nasem trzistu oni su oko 6500 i tu bih ustedeo oko 1000-1300 sto je sasvim dovoljno,a sad da uvezem za sebe nesto sto je skuplje 1500 a sigurnije iliti bolje nikad necu vratiti tu razliku jer ko ce meni za 3-4-5godina to uzimati u obzir.
A da me ta dozvola unazadila -jeste jer ja bi auto kupio pre dve god da nije nje a svoj bi skuplje prodao i vec toliko se lepse i udobnije vozio al ko bi odoleo da ne proba da ucari ako moze.
I zar nisu sem vozila koja su "vozila" firme, na autoplacevima i ona koja su s lizinga pa i vozila koja je eventualno otkupljen od fizikalca(fizickog lica):)hocu da kazem,nemoguce da su svi krsevi

Poslednja izmena:
Pitanje za Dona:
Da li ja iz Beograda mogu da carinim kod tebe u Subotici auto na invalidsku dozvolu ako udjem iz Madjarske,i dali racun treba da glasi na moje ili na ime mog klinca na koga je i dozvola.I pitanje za sve :da li neko ima iskustva sa ovim placom u Austriji OnlineCars Vertriebs GmbH, Werner Gröbl.Straße 3, AT-8501 Lieboch.kakve automobile rade u principu;krseve,solidne ...jaki su pa pretpostavljam da poznavaoci znaju za njih.
hvala

Na invalidsku dozvolu moraš cariniti u carinarnici svoje mesne nadležnosti, dakle Luka Beograd.
Račun mora da glasi na tvog sina, mada nije pogrešno ni da glasi na tebe, jer si ti zakonski staratelj deteta sa invaliditetom. U svakom slučaju, pošto je ovo zemlja Srbija, u kojoj vlada kaubojština, pa se svaki šef ispostave ponaša kao da je šerif, i kao da mu je to od dede ostalo, donosi svoja pravila i zakone, najbolje je da se konsultuješ sa nekom beogradskom špedicijom šta od papira tamo traže.

Ja imam uvoznike koji samo iz Austrije uvoze. Istina, oni tamo i rade, pa im je lakše tragati za povoljnim autom.

Pa drustvo, posle konsultacija na pp sa par istaknutih clanova ispada da nema resenja za moj slucaj ako ne namolim nekog od domacih gospodara autoplaceva jer ocigledno da ne mogu postici cenu kao oni ,a da ga nadjem sam pa carinim ,konkretno za megane karavane 2007G.koji su ovde oko 6200 prosecno na ime(a nemoguce da su sve"krsevi ,presli 300000 i sl) a sto kaze dule ,preko nema dobar ispod 5000 plus prevoz plus spedicija da li moze ista da se ucari.
Jos jednom ,ako neko poznaje nekog od njih neka pokusa da isposluje uslugu da kad kupuje sebi 5-6 kola da kupi i na mene 1 ugradi se i svi srecni.:).ili neko da prodaje stranca za do 5300.Mozda DON ima shemu:).
pozdrav svima i sory ako sam smarao.

Poslednja izmena:

Back