Uvoz automobila, pomoć i saveti

Ti si pobrkao potvrdu proizvođača sa eur1 obrascem. Eur1 dobijaš isključivo na carinama.
Međutim, imam ja jedan drugi fazon. Zove se izjava na fakturi. To prolazi za auta do 6.000 € vrednosti, a ima važnost kao i eur1.

Kako izgleda ta izjava? To u auto kuci treba da napisu, jel da? Meni je bitno da kad ja doteram auto i pozovem tebe da mi carina bude 5% a i auto bude procenjeno na sto manje :) Ako sve to moze trebace mi detaljna procedura sta i kako da uzmem, a onda ti preuzimas posao u svoje ruke ;)

Kako izgleda ta izjava? To u auto kuci treba da napisu, jel da? Meni je bitno da kad ja doteram auto i pozovem tebe da mi carina bude 5% a i auto bude procenjeno na sto manje :) Ako sve to moze trebace mi detaljna procedura sta i kako da uzmem, a onda ti preuzimas posao u svoje ruke ;)

Ma, jok...kakva auto kuća... Ta izjava će da bude na fakturi koju ćeš dobiti u Mađarskoj, i carini se na 5%.

Pozdrav za sve forumase
Ja imam problem oko uvoza automobila na invalidsku dozvolu 100% vec par meseci jer nijedna "autokuca"nece da mi doveze auto na moje tj.ime mog klinca ,ne znam zasto im je to problem kad oni svoje uzmu pa uzmu,a ja ne mogu da nadjem cenu nigde preko (koliko sam ja mogao da ispratim na mobile d,avtonet...)koliko je cena ovde na placevima manje pdv manje carina, koje ja ne placam.LJudi koji dovoze po 1-2 auta mi nude bez pdva icarine samo 300Eura manje nego sto su na placevima na ime,sto je priznacete neisplatljivo s obzirom da su dazbine na vozilo koje trazim oko1200Eura,inace jurim Megane 1.5 106KS.2007-8 karavan.iz ocaja sam poceo da trazim lagunu3 2008 jer na njoj mogu sam da ucarim oko 1000 u sloveniji ali to mi je oko 2000 vise para koje bi mogao da dam za lecenje klinca pa videvsi da ste ovde u toku AKO NEKO IMA KOMBINACIJU DA MI POMOGNE (uz proviziju,sto da ne)NEKA POMAZE.
Malo sam bolje prelistao forum pa sam shvatio da se ustvari moze naruciti auto preko Dona pa bih ga zamolio da me poveze sa covekom koji moze da mi doveze auto sa racunom na nase ime direktno .interesuje me gore pomenuti megane ili astra H karavan 2006-7-8 eventualno neka povoljnija laguna3 karavan 2008.

Poslednja izmena:
Postovani !
Citao sam vasa pitanja i odgovore i to me je zainteresovalo da postavim nekoliko pitanja!
Uvezo bih auto iz Slovenije koji se nalazi na placu , pise gotovinski popust. Ako moze neko da mi odgovori koliki je obico taj gotovinski popust. Zatim me interesuje dalja procedura ( privremene tablice, dali rade na tom placu tehnicki, putarina do Srbije?) Zatim nasa spedicija, carina,PDV i td. Da li vrsi neko uslugu dovoza automobila i koliko to kosta ?
Recimo konkretno za ovu Alfu !
Izvinjavam se ya malo veci broj pitanja ali sam prvi put na forumu!
Unapred hvala svima na odgovorima i savetima! Pozdrav!!!

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4751492&show=1

Pozdrav za sve forumase
Ja imam problem oko uvoza automobila na invalidsku dozvolu 100% vec par meseci jer nijedna "autokuca"nece da mi doveze auto na moje tj.ime mog klinca ,ne znam zasto im je to problem kad oni svoje uzmu pa uzmu,a ja ne mogu da nadjem cenu nigde preko (koliko sam ja mogao da ispratim na mobile d,avtonet...)koliko je cena ovde na placevima manje pdv manje carina, koje ja ne placam.LJudi koji dovoze po 1-2 auta mi nude bez pdva icarine samo 300Eura manje nego sto su na placevima na ime,sto je priznacete neisplatljivo s obzirom da su dazbine na vozilo koje trazim oko1200Eura,inace jurim Megane 1.5 106KS.2007-8 karavan.iz ocaja sam poceo da trazim lagunu3 2008 jer na njoj mogu sam da ucarim oko 1000 u sloveniji ali to mi je oko 2000 vise para koje bi mogao da dam za lecenje klinca pa videvsi da ste ovde u toku AKO NEKO IMA KOMBINACIJU DA MI POMOGNE (uz proviziju,sto da ne)NEKA POMAZE.
Malo sam bolje prelistao forum pa sam shvatio da se ustvari moze naruciti auto preko Dona pa bih ga zamolio da me poveze sa covekom koji moze da mi doveze auto sa racunom na nase ime direktno .interesuje me gore pomenuti megane ili astra H karavan 2006-7-8 eventualno neka povoljnija laguna3 karavan 2008.

Potražićemo nešto...

Postovani !
Citao sam vasa pitanja i odgovore i to me je zainteresovalo da postavim nekoliko pitanja!
Uvezo bih auto iz Slovenije koji se nalazi na placu , pise gotovinski popust. Ako moze neko da mi odgovori koliki je obico taj gotovinski popust. Zatim me interesuje dalja procedura ( privremene tablice, dali rade na tom placu tehnicki, putarina do Srbije?) Zatim nasa spedicija, carina,PDV i td. Da li vrsi neko uslugu dovoza automobila i koliko to kosta ?
Recimo konkretno za ovu Alfu !
Izvinjavam se ya malo veci broj pitanja ali sam prvi put na forumu!
Unapred hvala svima na odgovorima i savetima! Pozdrav!!!

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4751492&show=1

Popusta ima raznih, kao i kod nas. oko 200-300 evra. Col tablice oko 45€, putarina sitnica.

Što se tiče carinjenja, jedno vreme ti ne mogu dati odgovor, jer su slovenci stopirani, i čeka se slovenački katalog i njegovo tumačenje. Ja se nadam da bih posle praznika trebalo da dobijem taj katalog. Do sada se radio po italijanskom, ali nema više.

Hocu samo da se prestane vise pljuvati po trgovcima automobilima i govoriti za njih da su dno dna jer ako je to stvarno tako onda je i narod dno dna jer kupuju iste automobile.Naravno,svaka cast izuzecima.Danas sam pricao sa rodjakom koji je samoinicijativno dovezao dva auta iz Nemacke.Mondeo 2004 sa 190000 km i Focus 2007 sa 170000 km i mislio je da ce sa prodajom jednog da zaradi i da umanji troskove kad....? Platio je carinu za Focusa 255000 din. a sam auto bez dovoza je bio 6000.Za Mondea je platio 155000 din. a auto je platio 4300. A ja sam takvog Focusa 2007 jos prosle godine imao za 7800 i sa manje km.
Ja moram sa zakasnjenjem da "zapljunem" vecinu Beogradskih i Pancevackih autoplaceva jer:ili su obecali pa slagali da ce mi dovesti auto na invalidsku dozvolu ili su u startu odbili ili DA ME BEOAFRIKA ZAMALO ZAPALI ZA 2500EURICA kapare .Tako da nemam bas mnogo lepih reci za njih samo iz tog razloga,inace se vec 3 meseca drkam oko pokusavanja da mi neko od njih uveze auto jer to je najjeftinija varijanta.
,

Posto je moj post nekim cudom na polovini,ne zamerite ponovio bih pitanje za Dona ili nekog ko je upucen jos..........pozdrav svima,jedno pitanje za Dona......hocu da uvezem iz Nemacke Volvo S60 2001 god 2.4 170 konja....zanima me koliko su ukupne dazbine?....nemam odredjeni auto ali evo par koji su opcija,ili neka preporuka ako je imate,hvala unapred.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...e&pageNumber=2

Iskoristio bih ovu priliku da javno pohvalim ekspeditivnost Donkihot-a.Pored toga sto bezrezervno daje smernice -sta i kako,isto tako i ispunjava zelje (nas stranaka) koje mozda ne bismo mogli to nesto uraditi bez njega.
Stvarno -sve reci hvale.
Takodje bih se zahvalio Kristijan77, bez koga moja cela prica ne bi imala pocetak.

Posto je moj post nekim cudom na polovini,ne zamerite ponovio bih pitanje za Dona ili nekog ko je upucen jos..........pozdrav svima,jedno pitanje za Dona......hocu da uvezem iz Nemacke Volvo S60 2001 god 2.4 170 konja....zanima me koliko su ukupne dazbine?....nemam odredjeni auto ali evo par koji su opcija,ili neka preporuka ako je imate,hvala unapred.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...e&pageNumber=2

Taj sa linka je skinut sa oglas. Prodat...

Na osnovni paket opreme 1.000 €.

Iskoristio bih ovu priliku da javno pohvalim ekspeditivnost Donkihot-a.Pored toga sto bezrezervno daje smernice -sta i kako,isto tako i ispunjava zelje (nas stranaka) koje mozda ne bismo mogli to nesto uraditi bez njega.
Stvarno -sve reci hvale.
Takodje bih se zahvalio Kristijan77, bez koga moja cela prica ne bi imala pocetak.

Hvala na pohvalama! :hvala:

Sve je počelo tako što sam slučajno nabasao na ovu temu, gde su ljudi imali mnogo pitanja, a nije bilo nikoga stručnog da da precizne odgovore. Bilo je tu i dosta pogrešnih odgovora, pretpostavljam iz nedovoljne upućenosti, koji bi uvoznike mogli čak i da stave u probleme. Neretko vidim na granici kako stavljaju ljude sa strane i zaplenjuju im automobile ili ih vraćaju u inostranstvo. Isto tako, još češće čujem da se ljudi žale da su platili preskupu carinu, jer su se na granici pojavili sa pogrešnim papirima i bez dovoljno km. na satu. Da ni ne spominjem one koji odu u neku zemlju po auto, pa se pogube kao magarac u magli (izvinite na izrazu), jer ne znaju gde šta i u kojoj zemlji moraju da urade kada kupuju auto za izvoz iz te zemlje.
I, da ne nabrajam dalje, mnogo je tu raznih začkoljica, koje teško može znati neko ko nije potpuno upućen u materiju. Zbog toga sam, kako sam svakako u trenucima dokolice mlatio bezveze po ovom forumu, uglavnom političario :cool:, rešio da ubijem vreme tako što ću pomoći ljudima pravim odgovorima.

Da ne budem licemeran, moram priznati da je to kasnije preraslo u nešto drugo, i da sam na ovaj način došao do mnogih novih klijenata, te smo na obostrano zadovoljstvo i korist iskoristili ovo naše forumašenje. Ja sam bio zadovoljan što sam dobio novog klijenta, a forumaši su bili zadovoljni što su bez maltretiranja i veoma povoljno došli do novog ljubimca na 4 točka.

U svakom slučaju, zahvaljujem se svima koji mi na ovim stranicama ukazuju poverenje, i obećavam da ću se i dalje truditi da vam uvoz automobila učinim što jednostavnijim i što povoljnijim.

Pozdravlja vas vaš Don, i želi vam prijatne praznike. :bye:

Poslednja izmena:
Postovani, bio bih vam zahvalan ako mi odgovorite koliko bi iznosili troskovi (carnia+pdv) za uvoz ovog automobila iz Slovenije >

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4732213&show=1

Nemam ni malo iskustva sa uvozom, a planiram da kupim sebi neki mali automobil poput ovog renault clio-a... Vidim da su cene u Sloveniji dosta povoljnije nego kod nas... Samo me zanima da li ce mi kad tamo kupim automobil, platim troskove prevoza, taksi, carine i poreza sve to izaci isto kao da sam kupovao na nekom od domacih auto placeva ili se zaista isplati da se uveze...

Unapred hvala na razumevanju i odgovoru...

Stvarno -sve reci hvale.

Ma nema problema, sto se tice pomoci i realizacije uvoza vozila iz Madjarske mozete racunati na mene. Drago mi je ako mogu pomoci da docete do vasih vozila.

Back