Uvoz automobila, pomoć i saveti

Vec duze vreme zelim da kupim Smart ForTwo (facelift model 2002/2003 - 2007) ali sve sto sam do sada nasao po Srbiji su ili modeli do 2001. godista sa nekim 100k+ kilometrazama ili su cene prilicno jake... Interesuje me koliko bi me sve ukupno kostalo da ga uvezem iz Nemacke i registrujem u Srbiji? S obzirom da je u pitanju mali auto vise ne znam ni da li mi se isplati da idem sam po njega ili da mi neko organizuje i prevoz?

Svaka pomoc ili savet vise su nego dobrodosli!

Linkovi automobila koji su u uzem izboru:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=144278279

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=143837838

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=144345420

Unapred hvala!

Treći je skinut sa oglasa.

Oba preostala su city-cupe tipovi smarta, a ne for two. Iako je Švaba napisao u prvom oglasu da je for two, ne postoji for two sa 599 cm3.

Carinjenje za prvi iznosi 730 €, a za drugi 830 €.

Pitanje za dona:

Na koliko se procenjuje Opel Astra 1.7CDTI 2005 godiste sa oko 130k predjenih kilometara sa Cosmo opremom (da li moze kad se uveze da se kaze da ima npr Enjoy opremu ili cak slabiju?)

Uvoz bi bio iz Nemacke. Takodje koliko bi mogla procena da bude niza ako se kilometraza podigne na recimo 200k?

Hvala unapred ;)

950 €

Računao sam ti osnovni model, bez dodatne opreme, i dao sam ti ful na kilometre. Treba da se digne na 170.000 km.
Iz ovoga možeš da zaključiš da sve može ;)

P.S. Ovo ti je za onaj od 59 kw.

950 €

Računao sam ti osnovni model, bez dodatne opreme, i dao sam ti ful na kilometre. Treba da se digne na 170.000 km.
Iz ovoga možeš da zaključiš da sve može ;)

P.S. Ovo ti je za onaj od 59 kw.

Ej, svidja mi se to :) Aj javim ti se ovih dana ako resim da odem do Nemacke (treba da pogledam jos par komada ovde kod nas), pa cemo da se dalje dogovaramo ;) Kontam da za model od 74KW ne bi trebalo da bude nesto mnogo skuplje.

Hvala na odgovoru!

Hvala na odgovoru, ali se nazalost taj BMW prodao.
Zvao sam sada za neku Alfu 147 coupe, 1.6 benzinac, euro4, 88 kW (120 PS), 2004. godiste, 115.000 km, ima manuelnu klimu, podizace, kozna sedista, ABS, ASR..
Jel' neko uvezao nesto slicno skorije, tj. od januara ove godine ?

Poslednja izmena:
Treći je skinut sa oglasa.

Oba preostala su city-cupe tipovi smarta, a ne for two. Iako je Švaba napisao u prvom oglasu da je for two, ne postoji for two sa 599 cm3.

Carinjenje za prvi iznosi 730 €, a za drugi 830 €.

Hvala na odgovoru!

Da, znam, City Coupe je promenio 2004. ime u ForTwo i od tada od benzinaca postoji samo motor od 698ccm. Taj bih najvise i voleo da nadjem ali su godista 2004+ preskupa...

Znaci, okvirno da racunam 700-800 EUR za ostale troskove, plus prevoz...

Idem za vikend da pogledam jedan koji je vec u Srbiji ali je na strane table tako da cu se ako valja javiti jos jednom sa njegovom tacnom specifikacijom.

Pozdrav!

@manca1
Koliko ja znam Astra Clasic se nije pravila sa motorom od 74kw.
Carina je isto tako 12,5% a sa Eur1 obrascem je 5%.

moguce... hteo sam samo da proverim da je don pogledao dobar model.
A sto se tice EUR1 obrasca, jel pojednostavljena procedura sad? Cuo sam nesto da moze samo da se ode do opstine (ili gde vec) tamo, i overi i to je to... Znam da je ranije bilo da treba da stigne na kucnu adresu (koja mora da bude u Nemackoj).

Planiram do uvezem kola iz Nemacke, pa me interesuje:
1. Gde pribavljam EUR1 obrazac? (autoplac ili?)
2. Da li je jeftinije carinjenje ako carinim kao fizicko lice ili preko firme? (Ako idem kao fizicko lice, spadam pod Pancevo/Beograd, a cuo sam da od njih treba bezati kao od djavola, dok kao firma mozem da biram carinarnicu?)

Poz za Donqihot-a. Zanima me carina i pdv za Renault Megane 1.9 dci 131ks, 114.000 km 2005 godiste, karavan, sa auto placa iz Austrije.
Evo ga link.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...&negativeFeatures=EXPORT&lang=de&pageNumber=1

Takodje me zanima procedura za povrat pdv za vozilo kada se izveze, i imas li nekoga u Austriji ili uopste ima nekog da ga trasnoprtuje do srbije i cena transporta, i cena carine i pdv, i koliko bi se cena mogla srusiti na auto placu? Pozzz unapred hvala

Evo prije neki dan sam se vratio iz Slovenije!! Eh da sam video tvoj odgovor malo ranije samo :)
Na ulasku u Hrvatsku na Metliki carinik me stavio sa strane, kasnije prilazi i kaze da se javim u speditersku kucu.. Spediter hrvatic mnogo ljubazan.. Automatski me navodi na sumnju da me priprema tj obradjuje za nesto.. ma previse fin za Hrvata :) Kaze da bi mi radio propratne papire ali se desava da auto ostane u Hrvatskoj a onda bi on placao kaznu jer je uveo auto u comp a npr na drugoj strani auto nije izaslo iz zemlje.. Morao bih da ostavim akontaciju koji bi mi on vratio ali se meni ne isplati jer bi morao da se vracam nazad po pare itd itd.. Vidio dve budale (ja i kum), ne znaju kako se radi, pa obradjuje.. Ajde, kaze, da vidim mogu li ja nesto da sredim.. U medjuvremenu mercedes A klase parika pored mog golfa ulaze u kucicu izlaze nakon 5 minuta i odlaze.. Eto rekoh ovi zavrsili....Sve mi je odmah bilo jasno. Ode do carinika, procaskase 5 sekundi, vrati se i kaze.. sredio sam ja, dogovorite se momci!! Odem do carinika a on mrtav ladan: Ajde momci dacete 20 eura, kopiracemo saobracajnu da znamo da cete izac (haha koji blef cus kopija saobracajne, bacio ju je cim smo presli 20 metara). Dadoh coeku 20 evara i polako put Crne Gore!!! Strah me bilo da ce na drugoj strani praviti probleme jer nemam papire (koje ne znam ni kakvi mi trebaju) pa sam odlucio da kada predjemo u Bosnu (Neum) dio koji izlazi na more, idemo na Trebinje i zaobidjemo Hrvatsku skroz do CG.. Ali na granici Bosanac u kucici i policajac i carinik (all in one).. Trazi 5 eura.. A kupio si auto ni sok da castis... hahahha a sto je ovo reko evo ti 5 eura brate i pusti nas covek.. E sada dal je to standardna procedura?? hahaha ili ima neka zaobilazna putanja po tom pitnjau ja ne znam!! U svakom slucaju potrebno je imati 50 eurica usitnjenih za te slucaje.. Da ne pominjem bosansku policiju tj momcice od 20 godina koji mi napisase prijavu za nenosenje lanaca tj ne napise nego uzese 10 eura bez pisanja.. :) Eto tako se izgleda prelaze granice!!!

Tačno je ta procedura. 20€ na ulasku u Hrvatsku, na izlasku obično carinik pita za koga je auto (za tebe), pa hoćemo li mi nešto popiti da te služi (hoćete, 5-10€).

Hvala na odgovoru, ali se nazalost taj BMW prodao.
Zvao sam sada za neku Alfu 147 coupe, 1.6 benzinac, euro4, 88 kW (120 PS), 2004. godiste, 115.000 km, ima manuelnu klimu, podizace, kozna sedista, ABS, ASR..
Jel' neko uvezao nesto slicno skorije, tj. od januara ove godine ?

Nema 147 coupe. Ima limuzina sa 3 vrata. Carinjenje za njega iznosi 900 €. Treba ga dići na 150.000 km.

moguce... hteo sam samo da proverim da je don pogledao dobar model.
A sto se tice EUR1 obrasca, jel pojednostavljena procedura sad? Cuo sam nesto da moze samo da se ode do opstine (ili gde vec) tamo, i overi i to je to... Znam da je ranije bilo da treba da stigne na kucnu adresu (koja mora da bude u Nemackoj).

Ti si pobrkao potvrdu proizvođača sa eur1 obrascem. Eur1 dobijaš isključivo na carinama.
Međutim, imam ja jedan drugi fazon. Zove se izjava na fakturi. To prolazi za auta do 6.000 € vrednosti, a ima važnost kao i eur1.

Poz za Donqihot-a. Zanima me carina i pdv za Renault Megane 1.9 dci 131ks, 114.000 km 2005 godiste, karavan, sa auto placa iz Austrije.
Evo ga link.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...&negativeFeatures=EXPORT&lang=de&pageNumber=1

Takodje me zanima procedura za povrat pdv za vozilo kada se izveze, i imas li nekoga u Austriji ili uopste ima nekog da ga trasnoprtuje do srbije i cena transporta, i cena carine i pdv, i koliko bi se cena mogla srusiti na auto placu? Pozzz unapred hvala

Odgovorio sam ti na tvoj upit preko PP. Samo, napisao sam da je već prodat. Ovo je izgleda link za neki drugi?

Back