Evo prije neki dan sam se vratio iz Slovenije!! Eh da sam video tvoj odgovor malo ranije samo

Na ulasku u Hrvatsku na Metliki carinik me stavio sa strane, kasnije prilazi i kaze da se javim u speditersku kucu.. Spediter hrvatic mnogo ljubazan.. Automatski me navodi na sumnju da me priprema tj obradjuje za nesto.. ma previse fin za Hrvata

Kaze da bi mi radio propratne papire ali se desava da auto ostane u Hrvatskoj a onda bi on placao kaznu jer je uveo auto u comp a npr na drugoj strani auto nije izaslo iz zemlje.. Morao bih da ostavim akontaciju koji bi mi on vratio ali se meni ne isplati jer bi morao da se vracam nazad po pare itd itd.. Vidio dve budale (ja i kum), ne znaju kako se radi, pa obradjuje.. Ajde, kaze, da vidim mogu li ja nesto da sredim.. U medjuvremenu mercedes A klase parika pored mog golfa ulaze u kucicu izlaze nakon 5 minuta i odlaze.. Eto rekoh ovi zavrsili....Sve mi je odmah bilo jasno. Ode do carinika, procaskase 5 sekundi, vrati se i kaze.. sredio sam ja, dogovorite se momci!! Odem do carinika a on mrtav ladan: Ajde momci dacete 20 eura, kopiracemo saobracajnu da znamo da cete izac (haha koji blef cus kopija saobracajne, bacio ju je cim smo presli 20 metara). Dadoh coeku 20 evara i polako put Crne Gore!!! Strah me bilo da ce na drugoj strani praviti probleme jer nemam papire (koje ne znam ni kakvi mi trebaju) pa sam odlucio da kada predjemo u Bosnu (Neum) dio koji izlazi na more, idemo na Trebinje i zaobidjemo Hrvatsku skroz do CG.. Ali na granici Bosanac u kucici i policajac i carinik (all in one).. Trazi 5 eura.. A kupio si auto ni sok da castis... hahahha a sto je ovo reko evo ti 5 eura brate i pusti nas covek.. E sada dal je to standardna procedura?? hahaha ili ima neka zaobilazna putanja po tom pitnjau ja ne znam!! U svakom slucaju potrebno je imati 50 eurica usitnjenih za te slucaje.. Da ne pominjem bosansku policiju tj momcice od 20 godina koji mi napisase prijavu za nenosenje lanaca tj ne napise nego uzese 10 eura bez pisanja..

Eto tako se izgleda prelaze granice!!!