Uvoz automobila, pomoć i saveti

Citam sve ovo gore i mnogo mi toga nije jasno.
JA naime zivim i radim u Sloveniji vec neko vreme i ne mogu da se nacudim koliko gluposti je gore napisano sto se tice Polovnjaka iz Slovenije.Kao prvo Automobili u Sloveniji su isti kao i u Italiji,Nemackoj,Francuskoj..ima losih koliko i dobrih, sve zavisi od vlasnika i kako je odrzavan.Slovenci su fancy i svi hoce da imaju nov auto, zato i naime menjaju aute na svake 3-4 godine.Auti u Sloveniju su uglavnom odrzavani na ovlascenim servisima te ih je lako i proveriti njihovu servisnu evidenciju.( ima jako malo majstora sto popravljaju na "crno" i nisu nimalo jeftiniji),ovlasceni servis ti daje garanciju i ako nesto crkne oni ti ga opet zamene(inace to zaista i funkcionise u praksi) Sto se kilometara tice pre bih kupio auto sa 150.000 km star 6 godina nego 12 godina star sa 75.000.(a to je ono sto ljudi kod nas hoce) Iz licnog primera, pre par godina uzeo sam Punta 2001,sa 62.000km, ocuvan od vlasinka auto ko casa..posle 5000km mi je otisao motor.:( Drugar je kupio Volvo s40 1998, sa 240.000 pre 3 godine taj isti Volvo sad ima 340.000 a kad ga pogledas spolja mislili bi da je star 3 godine.Poenta Auto kupis da bi ga vozio, cela Slovenija je povezana auto putem, platis vinjetu i vozis se,Ljudi zive na 70 km od Ljubljane i voze se svaki dan na posao i prelaze po 150km dnevno.Ali tih 200.000 ti je garant da auto radi i pre bih uzeo takav nego nas sa 25.00 kome su otisli lezaji,nosaci,kugle sav razdrman od rupa ivicnjaka,unisten od loseg benzina a popravljao ga je komsija Pera.Moj jako dobar prijatelj ima svoju auto kucu ovde i non stop ima bar 15ak auta u opticaju , uglavnom dovezu svoj stari auto,on ga uzme u racun i oni doplate za drugi.verujte mi da mu je teze da proda auto za 1000eura nego za 10.000 jer ljudi hoce da je jeftin,da je malo presao,da ima svu oprem,garanciju..NE GLEDAJTE NAJEFTINIJE..ko neplati na drumu platice na cupriji.Na granicnom prelazu Sezana (slo-it) vam stoji 200 fiata600, Telecom italija,2002, sa ne vise od 40.000 km za 1100 eura po komadu.pa ko ima para za bacanje nek izvoli.Ja sam pre 2 godine sebi kupio Renault Clio 2,2002,1.2 bez klime,plav,3v napravljen u Sloveniji od prvog vlasnika sa 98.000km i svim servisima upisan u servisnu knjizicu na ovlascenom servisu.(auto je naime dosao u racun bas kod tog drugara u auto kucu)Registrovao sam auto u Sloveniji i vozi se sa njim par meseci.Auto mi se dopao (lepo se vozi,malo trosi i funkcionalan je) te sam taj isti auto koji je bio pisan na mene u sloveniji uvezao opet na sebe na BG table.(naime poklonio sam ga mami koja je invalid)pritom smo ga adaptirali za Invalida u NS(rucica za gas vezana na kvacilo koja se skida) pre par meseci moja mama je odustala od voznjenije (zbog zdravstvenog stanja) pa sam ja auto dobio nazad. Ja auto vozim iskljucivo po auto putu na relaciji Slovenija- Srbija i za nepunih 4 meseca sam napravio 23000km..
I evo vam racunica.Ja sam auto platio 2100eur(jako jeftino od drugara)
U poslednjih godinu dana napravio sam:
120.000 km veliki servis jermen,mikro jermen, benz pumba,svecice..sve sto ide..340 eura(lav auto Beograd)
3 lezaja tocka 75eur(lav auto)
3 puta servis na svakih 15.000 ulje,filteri...oko 60 eura za svaki(lav auto)
4 gume zimske sava s3 140eur
Carina,porez,tehnicki,osiguranje oko 750 eura
Rucica za gas i kvacilo + homologacija 200eur.
za sve ovo imam racune.TAj isti auto je na www.avto.netu pre dve godine bio ok 3000eur (sada su oko 2500eur) .Taj auto je mene kostao 3800eura.JA taj isti auto prodajem za 3400eura(meni je premali jer ga koristim samo za relacije) i zovu me neki pametni i spustaju mi cene jer mi kazu kako su takvi u sloveniji 2500eur.Pa vi idite u sloveniju i uzmite ga.I kako ce te vi iz Srbije na blef za Sloveniju po auto???
Tu vam nisam uracunao ni majstora da vam auto proveri, benzin, vinjetu, hranu,stan,tablice,osiguranje itd)
Evo ako ima zainteresovanih za auto nek se jave.(ja dolazim u Bg svaki vikend iz slo)
Ciao:eek:

Hocu da kupim auto pa istrazujem, kad naleteh na krstaricu i na donkihota i iz sve te price vidim da je covek profesionalac i da zna posao. dali neko zna i ukoliko on vidi neka mi se javi na mail pmk.merdza@gmail.com hvala u napred ja sam mu poslao i poziv za prijateljstvo jer poruku ne mogu jos da saljem jer sam se tek sad registrovao na forumu. tel0637668875 aleksandar

Interesuje me odakle je najbolje uvesti Audi A3 2004, DIZEL, 2000cc nesto slicno ovom:

http://www.hasznaltauto.hu/auto/audi/a3/audi_a3_2.0_pd_tdi_ambiente_c3356-4286745

i koliko bih kostao kompletan uvoz sa svim troskovima, sa preuzimanjem u Srbiji! :lol:

Auto čiji link si postavio je inače iz Slovačke, verovatno je tamo registrovan i na slikama se vidi da je lupan. Zato i takva cena. Inače isti auto sa kojim nema problema je naprimer:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/audi/a3/audi_a3_1.9_pd_tdi_ambiente-4150204 bar što se tiče istog tipa auta u Mađarskoj.

Hocu da kupim auto pa istrazujem, kad naleteh na krstaricu i na donkihota i iz sve te price vidim da je covek profesionalac i da zna posao. dali neko zna i ukoliko on vidi neka mi se javi na mail pmk.merdza@gmail.com hvala u napred ja sam mu poslao i poziv za prijateljstvo jer poruku ne mogu jos da saljem jer sam se tek sad registrovao na forumu. tel0637668875 aleksandar

A koji auto hoces da kupis? Ustvari bolje pitanje je koliko para hoces da uzdvojis za svoj novi auto jer to ce odrediti sta mozes da kupis?
Obicno se vecina zaleti pa hoce da kupi auto za sve pare sto imaju a ne racunaju na servis i registraciju koji su u proseku oko 400-500 eura pa im posle sve nesto skupo(ustvari nemaju para).

Interesuje me odakle je najbolje uvesti Audi A3 2004, DIZEL, 2000cc nesto slicno ovom:

http://www.hasznaltauto.hu/auto/audi/a3/audi_a3_2.0_pd_tdi_ambiente_c3356-4286745

i koliko bih kostao kompletan uvoz sa svim troskovima, sa preuzimanjem u Srbiji! :lol:
Koliko bi kostao uvoz takvog automobila je malo s obzirom koliko bi te kostale popravke jer ako nisi video na to A3 su iskakali i begovi a to znaci da je dobro bio udaren a to sto se vidi naprsao branik ,ko zna sta je ispod njega i koliko je udaren.
Zakljucak je da je bolje da kupis skromniji dobar auto nego da uzimas ruinu sa imenom!

@Kristian77
Ma znam da je auto na onom linku sto sam postavio,macka u dzaku:) nego sam postavio taj link samo da bih videli koji tip auta trazim!:)
Inace cena Audia A3 sa karakteristikama koje sam naveo, bar koliko sam ja gledao po nasim sajtovima, krece se od 8000-10000e.
A ono sto mene naravo interesuje je da li mogu uvesti taj auto, kako bih mi sveukupna cifra bila manja!?;)
Nadam se da ste me razumeli!? ;)
pozz

Aco, pisao sam ti na mail. Inače, ne prihvatam prijateljstvo od novih forumaša. Ništa lično... Izvini! To mi je princip, jer mi je primarno forumašenje na jednom drugom pdf-u, a na automobilizam samo svratim.

@Donqihote
Interesuje me odakle(koju zemlju da jurim) je najbolje uvesti Audi A3 2004, TDI, 2000cc,3 vrata....
i koliko bih kostao kompletan uvoz sa svim troskovima, sa preuzimanjem u Srbiji!?
Interesuje me tvoje misljenje,posto vidim da si dosta upucen oko svega,a ja sam totalan amater u ovoj oblasti!;)
Hvala ostalima na odgovoru za isto pitanje!
pozz

Ja imam tog Mercedesa C200 Kompresor 2001 u stanju da covek ne poveruje!
Kao iz salona sa velikom navigacijom,xsenonima i ostalom opremom a nije automatik i nema kozu a jeste avangard oprema.
Mislim da ko nadje bolji moze samo da trazi mesecima i mesecima po Nemackoj i opet ne verujem da ce naci ovakav. A dajem ga za 9300(poslednja cena).
Ima i sva tri kljuca i originalnu servisnu knjizicu.

Back