Uvoz automobila, pomoć i saveti

750 € sa AMSS

- - - - - - - - - -

Molim vas za info da li neko ima iskustva sa uvozom automobila iz Emirata, tj. da li zna proceduru i jeli to uopste isplativo?
Hvala

Trebaš pogledati proizvođačku pločicu na autu. Ako piše arapski, odnosno nema evropsu oznaku (homologaciju), ne može da se uveze u Srbiju.

- - - - - - - - - -

Da li neko može da mi uveze auto iz italije

Može :)

- - - - - - - - - -

Čuo sam da je carina ukinuta na vozila iz evropske unije. Da li je to tačno? Želeo sam da uvezem Renault megane 3 2010 godište

Ja sam čuo da je Crvena armija ušla u Berlin, a da se Hitler ubio. :D

Izvini, ali morao sam. :) Pa, ukinuta je pre nekoliko godina.

pitanje za dona
posto se vraca pdv pri uvozu zanima me ako je recimo cena auto u nemackoj oko 18000 bruto onda neto je oko 15000.hoce li ovi nasi naplatiti pdv na cenu 15000 ili 18000?i oko tog vracanja inostranog pdv kako ide koliko razumem oni prvo naplate punu cenu pa tek kad se izveze auto vracaju pdv,jel postoji mogucnost da oni zeznu da ne vrate taj pdv?

Pozdrav za Dona i molba za cenu za ovaj auto sa transportom i troškovima do registracije
http://www.autoscout24.ch/4826057
Hvala!

1,260 € sa AMSS.

Avantgarde oznake moraju da se poskidaju!

- - - - - - - - - -

Pozdrav za Dona!

Zdravo! Živo!

- - - - - - - - - -

pitanje za dona
posto se vraca pdv pri uvozu zanima me ako je recimo cena auto u nemackoj oko 18000 bruto onda neto je oko 15000.hoce li ovi nasi naplatiti pdv na cenu 15000 ili 18000?i oko tog vracanja inostranog pdv kako ide koliko razumem oni prvo naplate punu cenu pa tek kad se izveze auto vracaju pdv,jel postoji mogucnost da oni zeznu da ne vrate taj pdv?

Naša carina kao fakturnu vrednost uvek uzima onu manju (netto) cenu. Naravno, pod uslovom da je posebno navedena na fakturi.

Ugčavnom platiš porez, pa ti ga kasnije vraćaju nakon što razdužiš ex papir na izlasku iz EU. Može na tvoj račun ili u kešu. Kako se dogovorite.
Postoji i varijanta, mada ređe na to pristaju, da odmah daju bez poreza na poverenje da ćete razdužiti ex papir, inače je on u velikom problemu.

Ima pokušaja da zeznu, ali kada ih prijaviš nemačkoj carini obrali su zelen bostan.

Back