Uvoz automobila, pomoć i saveti

Kod predstavnika proizvođača. Uglavnom u Beogradu.

Pa, tražio si mi broj telefona da mi se javiš kada saznaš datum prve registracije. Poslao sam ti ga u PP.

Pa javio sam ti se sms kasnije uvece kad sam saznao, jer nisam hteo da zovem bas zbog toga sto je kasno. I rekao si, javim ti sutra cifru. Ja cekam prvo cifru, pa onda ostalo :), a nisam hteo da te presingujem, nego cekam kad stignes :).

Пусти ти те приче и како је у теорији. Ја рецимо као појединац ако увозим оваквог крша сигурно не могу сам да приђем царинику и кажем ајде прика ево ти 100 евра (лупио сам цифру) пусти ме да га увезем него се све заврши преко шпедитера. Сад ти мене хоћеш да убедиша како су сви шпедитери невинашца.

А да се тај закон до сад поштовао цитираћу те

Ниједан ауто не би прошао са фактуром осим ових који су сад спорни. (од лизинг кућа) Све остало би се цепало на лицу места.

И друга ствар друже имате моралну и људску одговорност ако сте у теорији нашли оправдање за ове горе кршине, сутра треба неко децу своју да стави у та аута. Мислите мало и о томе.

ja se ne slazem sa tobom.

uvoz havarisanih vozila treba dozvoliti jer je svuda u svetu moguc uvoz takvih vozila.

Samo nakon popravke treba proveriti da li vozilo zadovoljava tehnicke uslove.

ja se ne slazem sa tobom.

uvoz havarisanih vozila treba dozvoliti jer je svuda u svetu moguc uvoz takvih vozila.

Samo nakon popravke treba proveriti da li vozilo zadovoljava tehnicke uslove.

Опет ти булазниш? Кога брига да ли се ти слажеш са мном или не? Увоз кршева са горњих слика је кршење прописа. То што се ти не слажеш са актуелним прописима не мења чињеницу да их неко крши.

Опет ти булазниш? Кога брига да ли се ти слажеш са мном или не? Увоз кршева са горњих слика је кршење прописа. То што се ти не слажеш са актуелним прописима не мења чињеницу да их неко крши.

Ova drzava prva krsi propise koja sama donosi! To moze da se vidi na svakom koraku; policija vozi neispravne automobile, u vladi ministar koga su dizali u nebesa do pre tri dana - a danas pokrecu istragu protiv njega, drzavne firme ne uplacuju ljudima koji u njima rade penziono i druge doprinose, Curuviju ubili - pa sad ti isti otkrivaju ubice,itd,itd... A ti se navrz`o na "uvoznike" k´o smrt na babu!
Uostalom sta se radi sa autima koja se kod nas polupaju - bacaju se valjda?!? Do sad nije bilo Zastavi, Lada, i ostalih "grobova", sa varenim gredama, supljim podovima, trapovima da mozes cigle obilaziti bez skretanja, auta koje samo farba drzi da se ne raspadnu - jel´da? To je sve iz uvoza? Ja u zivotu nisam uvezao udaren auto, ali brate mili ti ga pretera... Pa da su hteli toga da se rese uredili bi tehnicke preglede, ne bi se u Bg 99 % autare gistrovalo "na saobracajnu"-bez auta!!!
Rekli bi: uvezi ti zemljace, plati porez, popravi - ali nemoj da places kad ne bude prosao na tehnickom, ne moze da se registruje, neispravan...
Automobile o kojima pricas (sastavljan od dva i sl.) su uvozili "jaki igraci",evo i zasto: to se ne isplati raditina jeftinim automobilima, vec na autima 2-3 godine starim (a "otkinutim"). Za to ti treba PUNO PARA, poverljiv majstor, dobar prevoznik, i VEZA NA CARINI!!! A to niko od nas "boranije" nema...
Da sumiramo:carina je donela uredbu o drugacijem obracunavanju-znaci o otimanju jos vise para, da bi nas zastitla od same sebe?!?
Bravo majstore, bravo...

:konfete:

Aha. O propisima govore i ljude kaznjavaju likovi koji i sami ne postoju propise pa zimi voze letnje gume , ne rade im stopovi farovi i slicno...

Стварно ми пиште муда ко шта вози тема је увоз аута, претпостављам да постоји негде на форуму и тема о томе коме не раде штопови и ко вози на летњим гумама у току зиме.

driver 94 ни са тобом такође немам намеру да полемишем о политици. Претпостављам да постоји подфорум на ту тему па тамо можеш с неким кога интересује и о томе. :)

Стварно ми пиште муда ко шта вози тема је увоз аута, претпостављам да постоји негде на форуму и тема о томе коме не раде штопови и ко вози на летњим гумама у току зиме.

driver 94 ни са тобом такође немам намеру да полемишем о политици. Претпостављам да постоји подфорум на ту тему па тамо можеш с неким кога интересује и о томе. :)

Posto sve zakone donose politicari u skupstini (i van nje) - nemoguce je pricati o zakonu, propisima, a izbeci pricu o politici...
Moja prica o politici se svodi na to da zakone, propise, prvi krse oni koji su ih doneli i koji su duzni da ih sprovode! Tako je i u ovom slucaju .Ako ti to ne zelis da vidis i priznas - to je nesto drugo.
Za uvoz krseva u ovu zemlju nisu krivi uvoznici nego korumpirani carinici koji to dopustaju, i tehnicki pregledi koji ne rade svoj posao. To sto ce drzava ovim novim propisom oteti jos koju stotinu eura od uvoznika ili krajnjeg kupca ne resava problem. Tacka. :deda:

Зависи како ко и зависи колико су ударена, неки бацају, неки крпе. Али то свакако није разлог да гробине које се на западу иначе рециклирају треба да заврше на путевима Србије.

Зависи како ко и зависи колико су ударена, неки бацају, неки крпе. Али то свакако није разлог да гробине које се на западу иначе рециклирају треба да заврше на путевима Србије.

Pa ako se imalo razumes u automobile onda vidis da na ovim autima sa Duletovi fotografija osim limarskih ne bi trebalo da bude drugih radova, osim na Smartu (koji je udaren u tocak)... C5 je neko "stigao" od pozadi (gepek vrata i stopaljke, verovatno i branik) , Smart-puklo krilo i branik (koji su plasticni oboje) i verovatno popucale spone i (ili) ispala polu osovina, i 206 koji je dobio u "cosak" (krilo, hauba, branik)... Niti jedan posle popravke nece biti rizican za voznju jer nije pomerana sasija, krakovi i slicno... Takvi auti se ne recikliraju ni "preko" a kamoli ovde, i sigurno su bezbedniji od grobova na nasim putevima. To da se recikliraju su price poput onih da preko ne peru carape, nego ih bacaju...Price za malu decu. Ko god je bio bilo gde u inostranstvu na placu mogao je da vidi da je tamo 80 % auta imalo ovakve udese, i da su popravljeni. Ovde takvi auti dolaze zbog ciste matematike-farbarski sat posla je preko min. 80 eura, a ovde ceo auto ofarbas za 600-700 (sa materijalom), sto znaci da popravak ovakvih automobila tamo kosta 500 i vise eura nego ovde. Posto su u pitanju stariji auti, male vrednosti, vlasnicima se ne isplati da ih tamo popravljaju, nego ih prodaju. Ponavljam ne zbog toga "sto su krsevi za reciklazu", nego zato sto im se to finasnsijski ne isplati...Po tvome na zapadu ne postoje limari i farbari, jer zaboga, tamo svi voze neudarane aute u prvoj boji...
A sto se tice auta "2 u 1" - to su domaci auti koji su polupani totalno, pa od stranca pravljen "domaci" auto, seku se zbog brojeva-to znaju i ptice na grani! Ali to je neka druga prica... Zato lakse malo sa tim vesanjima i robijom druze, lakse malo...
P.S. Ne branim nikoga, uvozim aute 12 godina i nisam uvezao niti jedan udaren auto!
P.S.2. Ne zato sto sam "posten" kao neki, vec zato sto nemam zivaca da se natezem sa majstorima...:zblesav:

Pa ako se imalo razumes u automobile onda vidis da na ovim autima sa Duletovi fotografija osim limarskih ne bi trebalo da bude drugih radova, osim na Smartu (koji je udaren u tocak)... C5 je neko "stigao" od pozadi (gepek vrata i stopaljke, verovatno i branik) , Smart-puklo krilo i branik (koji su plasticni oboje) i verovatno popucale spone i (ili) ispala polu osovina, i 206 koji je dobio u "cosak" (krilo, hauba, branik)... Niti jedan posle popravke nece biti rizican za voznju jer nije pomerana sasija, krakovi i slicno... Takvi auti se ne recikliraju ni "preko" a kamoli ovde, i sigurno su bezbedniji od grobova na nasim putevima. To da se recikliraju su price poput onih da preko ne peru carape, nego ih bacaju...Price za malu decu. Ko god je bio bilo gde u inostranstvu na placu mogao je da vidi da je tamo 80 % auta imalo ovakve udese, i da su popravljeni. Ovde takvi auti dolaze zbog ciste matematike-farbarski sat posla je preko min. 80 eura, a ovde ceo auto ofarbas za 600-700 (sa materijalom), sto znaci da popravak ovakvih automobila tamo kosta 500 i vise eura nego ovde. Posto su u pitanju stariji auti, male vrednosti, vlasnicima se ne isplati da ih tamo popravljaju, nego ih prodaju. Ponavljam ne zbog toga "sto su krsevi za reciklazu", nego zato sto im se to finasnsijski ne isplati...Po tvome na zapadu ne postoje limari i farbari, jer zaboga, tamo svi voze neudarane aute u prvoj boji...
A sto se tice auta "2 u 1" - to su domaci auti koji su polupani totalno, pa od stranca pravljen "domaci" auto, seku se zbog brojeva-to znaju i ptice na grani! Ali to je neka druga prica... Zato lakse malo sa tim vesanjima i robijom druze, lakse malo...
P.S. Ne branim nikoga, uvozim aute 12 godina i nisam uvezao niti jedan udaren auto!
P.S.2. Ne zato sto sam "posten" kao neki, vec zato sto nemam zivaca da se natezem sa majstorima...:zblesav:

tusi upravu zamene je gore ova zastavina i pojedina vozila gde nema zdrav lim da zavari pakad prikocis ono samo nesto krcka

Ово што је Дуле окачио је ништа каквих гробова се можеш нагледати кад стигну камиони. Може Дуле и веће гробине да окачи ако буде хтео. А ако увозиш кола знаш ти то онда и без Дулетових слика. Према томе ВЕШАЊЕ јер је то просто и једноставно кршење закона. И да поновим ВЕШАЊЕ и то у пакету, увозник, шпедитер и цариник. :) Ако ти је мало ти ту додај и оног на техничком који ће ти дати папир без да види ауто.

У овој земљи једино Душанов законик може да направи реда и да искорени мито и корупцију. Док се не буде вешало о бандере и док се не буду секле руке лоповима нема нама никаквог бољитка.

Da li neko zna koliko kosta prevoz automobila iz Francuske-Paris ili Lille na kamionu-spediter ili koliko su troskovi ( tablice, osiguranje....) ako se licno doveze auto?
Unapred zahvalan!
Pozdrav!

Ako ti nešto znači, ja sam krajem decembra platio prevoz iz Luksemburga 500 evra. Znači prevoz će da te košta sigurno preko 500. A ovako, da ideš ne znam računaj za colke negde oko 100-150 evra. plus troškovi puta do tamo, prosečna potrošnja na kilometražu, putarina (vinjeta), plus treba ti vremena i za odmor (kafa, sendvič...) stavi na papir, pa se preračunaj :) . Ovako ti se približno hvata, ali ako možeš, plati špeditera i nema da te boli glava :) . Ako nisam u pravu, nek me neko ispravi ;) Pozz.

Ово што је Дуле окачио је ништа каквих гробова се можеш нагледати кад стигну камиони. Може Дуле и веће гробине да окачи ако буде хтео. А ако увозиш кола знаш ти то онда и без Дулетових слика. Према томе ВЕШАЊЕ јер је то просто и једноставно кршење закона. И да поновим ВЕШАЊЕ и то у пакету, увозник, шпедитер и цариник. :) Ако ти је мало ти ту додај и оног на техничком који ће ти дати папир без да види ауто.

У овој земљи једино Душанов законик може да направи реда и да искорени мито и корупцију. Док се не буде вешало о бандере и док се не буду секле руке лоповима нема нама никаквог бољитка.

Auuuuuuuuuu druze, pa gde si ti sad otisao... Mada, siguran sam da bi prekidom uvoza ostecenih automobila resili celu ovu situaciju (kolaps, anarhija, propast-biraj naziv) u zemlji...
Kao sto ti volis da kazes; verovatno ima na forumu neka tema vezana za Dusanov zakonik, paaa... Ovde se prica o uvozu automobila, ili?
:dontunderstand:

Ako ti nešto znači, ja sam krajem decembra platio prevoz iz Luksemburga 500 evra. Znači prevoz će da te košta sigurno preko 500. A ovako, da ideš ne znam računaj za colke negde oko 100-150 evra. plus troškovi puta do tamo, prosečna potrošnja na kilometražu, putarina (vinjeta), plus treba ti vremena i za odmor (kafa, sendvič...) stavi na papir, pa se preračunaj :) . Ovako ti se približno hvata, ali ako možeš, plati špeditera i nema da te boli glava :) . Ako nisam u pravu, nek me neko ispravi ;) Pozz.
Hvala na odgovoru! Prepostavio sam da je spediter jeftinija varijanta!

Back