Zelena milja
Poznat
- Poruka
- 8.924
Ovo razumem. Tako sam se osećala kada mi je otac preminuo.potrebno mi je da se mentalno i fizički distanciram.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovo razumem. Tako sam se osećala kada mi je otac preminuo.potrebno mi je da se mentalno i fizički distanciram.
Da, odgovor bi bio - potisnem, pobegnem. Ako ostanem pri toj emociji - poludeću.Ovo razumem. Tako sam se osećala kada mi je otac preminuo.
Sve super,samo,bez droge.seks
droga
rokenrol
haha
iskustvo se stiče vremenom da se distanciramo od svega, prebacimo u božije ruke.
i usmerimo se samo na ono što možemo promeniti.
Sve super,samo,bez droge.
Da, odgovor bi bio - potisnem, pobegnem. Ako ostanem pri toj emociji - poludeću.
Samo sacekas da prodje, kao neka vremenska nepogoda, oluja...Bilo bi bas previse da neko ima resenje za to i moze da kontrolise svoja osecanja...Nekako bi ogolio zivot i to vise nebi bio zivot...Na koji način se umirujete, kada vam je teško?
Poznajem ljude kojima to nije potrebno, jaki su ili su bezosećajni.
Ne znam da li im treba zavideti na tome. Ponekad mi se čini najbolja opcija biti kamen.
Ono šta me zanima su načini kojima olakšavate sebi momente koji vas poremete. Da li je to ignorisanje sopstvenih emocija? Suze ( oni koji to mogu ), neki hobi, spavanje ili fizički rad?
Možda razgovor?
Autorska![]()
Još kad bih pila...ihaj veselo

Ne odustajem nikadАлкохол, спавање, размишљање о одустајању од живота.
Svi pre ili kasnije prođemo tu životnu fazu.Sada doživljavam samo smrt ili tešku bolest bližih kao tragediju.
Tada bukvalno se stavim na autopilot i idem dan za danom, totalno mi transformiše boje života, ne vidim ništa lepo niti vredno neki period dok ne postane lakše. Ne osećam sreću u ničemu. Ne osećam utehu u ničemu. Možda u prirodi.
Литургија. Разговор. Спавање.Na koji način se umirujete, kada vam je teško?
Ne znam da li im treba zavideti na tome. Ponekad mi se čini najbolja opcija biti kamen.
Ono šta me zanima su načini kojima olakšavate sebi momente koji vas poremete. Da li je to ignorisanje sopstvenih emocija? Suze ( oni koji to mogu ), neki hobi, spavanje ili fizički rad?
Možda razgovor?
Autorska![]()
Nema šanse da spavam, nažalostMeni je san utjeha. Kada sam tužna, razočarana, depresivna...ja spavam. Svaki slobodan trenutak koristim da utonem u san.
Isto i kada imam problema ja spavam.
To je nešto ,,u meni,,! Kada sam bila dijete, ako bi se desilo da dobijem lošiju ocjenu, ja kući i spavam.

Ja ovo često primenjujem.To što si opisala se zove neurotski beg u san.
ne treba zavideti onima koji su "bez emocija", to je stanje koje je sve, samo ne zdravoNa koji način se umirujete, kada vam je teško?
Možda razgovor?
Autorska![]()
Vremenom sam usvojila specifičnu tehniku prevazilaženja kriznih momenata, a to je da unapređujem svoj životni prostor čišćenjem, sređivanjem, razmeštanjem nameštaja, radom na dvorištu i sl. , po ugledu na-sredi svoje dvorište!Ono šta me zanima su načini kojima olakšavate sebi momente koji vas poremete. Da li je to ignorisanje sopstvenih emocija? Suze ( oni koji to mogu ), neki hobi, spavanje ili fizički rad?
Možda razgovor?
Za relativno "male" teške stvari uteha se pronađe. Čak i za tešku bolest u nečijoj priči, rečenici sa interneta nađeš tračak nade da se to može prevazići i ta nada ti bude uteha.Na koji način se umirujete, kada vam je teško?
Možda razgovor?
Autorska![]()
Nepreboljivo.Za relativno "male" teške stvari uteha se pronađe. Čak i za tešku bolest u nečijoj priči, rečenici sa interneta nađeš tračak nade da se to može prevazići i ta nada ti bude uteha.
Ono gde ja ne vidim kako roditelj koji recimo izgubi dete (pod detetom mislim i ono od 10 i ono od 15 i ono od 35 godina) od teške bolesti može da nađe utehu.
Verujem da postane svestan besmisla religije i naivnosti dotadašnjeg verovanja što verovatno otežava pronalazak utehe jer neće da vređa svoju inteligenciju i skrene misli i tugu za svoje pokojno dete.
Gleda kako mu dete umire "po drugi put" u sećanjima i radnjama mnogih u mestu posle svega mesec-dva dana što verujem da jako boli. Ljudi su nastavili svojim životima. Sete ga/je se ponekad jer je neka situacija asocirala na njega/nju. Ali vreme surovo teče i ona/on postaju prošlost, nešto što se desilo davno, neko ko je živeo tu pre 10-15 godina...Roditelj obilazi onaj grob, čupa korov,pali sveću,zaliva, to postaje nešto kao mehanički.Znaš da su ispod kosti. Dan za danom roditelj stari, sve ređe ide na groblje. Bol je i ko će obilaziti grob kada i njega više ne bude...