Usvojena sramna rezolucija Evropskog parlamenta o Srbiji

ForestGreen

Poznat
Poruka
9.541
Poslednja izmena od moderatora:
1707391142-glasanje-1536x867.jpg
 
У документу се позива на независну међународну истрагу о неправилностима на изборима који су одржани 17. децембра 2023. у Србији.

Такође, у документу се наводи да би ЕУ могла да обустави финансирање Србији уколико власти у Београду не буду спремне да спроведу кључне изборне препоруке, или ако истрага покаже да су српске власти биле директно умешане у изборну крађу.

Резолуција Европског парламента није обавезујућа, али представља политичку поруку Београду.

t.me/istocni_front
 
Шалу на страну, ово је притисак на Србију и то нема везе са Вучићем и СНС, Србија је на удару. Нзм чему радовање, ово је јако лоше.
to je shema kojom amerika kontrolise celu evropu. Ko ne izvrsava naredjenja iz vasingtona , izbori su mu neregularni............plus migranti, pardon, demonstranti na ulicama.
 
Biljana Pantić Pilja, član Predsedništva Srpske napredne stranke, takođe se oglasila zvaničnim saopštenjem povodom nastupa dela srpske opozicije u Evropskom parlamentu.

Samo bahato, baš kako oni to znaju ;)

Sad je prilika za opoziciju da predstavi alternativu građanima, da se manu onog cirkusa u skupštini i da pokažu ozbiljnost i poštovanje institucija. Očigledno je da je Vučić dobio žuti karton i verovatno ga puštaju niz vodu uskoro. Pa mislim, bilo je i vreme, za 12 godina je toliko štete napravljeno da je pitanje kako sad sve to vratiti u normalu.
 

Prva reakcija vlade na usvojenu Rezoluciju Evropskog parlamenta​

Danas onlinedanas 12:58
Prva reakcija vlade na usvojenu Rezoluciju Evropskog parlamenta 1
foto FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić reagovala je na usvajanje Rezolucije Evropskog paralemnta o izborima u Srbiji.

Ona je na društvenoj mreži Iks napisala da rezolucije dođu i prođu, da ova nije prva, neće biti ni poslednja.
Brnabić je citirala izjave lidera opozicije koji su danas govorili u Strazburu uoči sednice EP.

“Danas, 8. februara 2024. godine, u Strazburu: Marinika Tepić: „Pozivam vas da podržite zahteve proevropske opozicije da se pošalje misija koja bi istražila sve te nepravilnosti i da se izdaju preporuke koje bi i vlast i opozicija morale da ispune“.
Radomir Lazović: „Ne želim da krijem, nama je drago zbog ovoga što se desilo, jer ovakvoj rezoluciji smo se nadali“.
Rezolucije dođu i prođu – nije ova prva, neće biti ni poslednja, ali će večno ostati zapisano da su u Srbiji postojale političke stranke i ljudi koji su sami tražili ukidanje suvereniteta sopstvene zemlje”, napisala je premijerka Brnabić.
 
Hoćeš reći da nije bilo neregularnosti?
На којим изборима нема нерегуларности? Али таква ,,крађа" о којој прича опорба није била. Иначе, што су прихватили мандате ако су ,,покрадени"??
 
Да је Вучко увео санкције Русији, дал би их било брига за ,регуларност" избора у Србији?

Teško je reći, verovatno bi kupio neko vreme, samo bi ga onda pritegao Putin. To je problem nemanja konkretne politike već sedenje na dve stolice. Kako god da se okreneš, neko ti ga utera s leđa ;)
 

Back
Top