Usvojen zakon o rodnoj ravnopravnosti

Npr sto se tice silovanja, ja koristim prvu drugu trecu studentsku laz...necu ti nista i tako dalje..
Ali kad me devojka natera da dam obecanje da joj necu nista, i ja naglasim da to znaci da nece biti nista ni pod kojim okolnostima, onda to znaci nece biti nista...
Bilo je jednom mlada luda i natera me da dam obecanje...ja je isto ovako upozorim, da to uradi samo ako stvarno zeli da bude tako.
Zavrsimo posle koncerta kod mene...skine se ona i hoce u isti krevet, ja kazem mozes slobodno..
Mozes i gola da budes i ja go da budem i nista ti se nece desiti...
Prosto neverovatna stvar za Balkan, ali to je moja stvar zasto ja necu ako obecam da necu...mora da postoji ta ponuda kod mene.

A ja sam u zivotu sretao bas zbog svoje otvorenosti razne i muskarce i zene, i vredniji su mi nestereotipi nego stereotipi u jednoj populaciji.

Poslednja izmena od moderatora:
a na osnovu cega ga ti analiziras, majke ti? pijes kafe s njim pa znas sta radi?
Pa gde si videla moju analizu?
Sto ne pratis sta pisem....samo vas neopevane smirujem, ja ne dizem vatru...

Pogresna tumacenja ovog zakona i zelja da se zloupotrebi su ocigledna....
Malo ljudi je ostalo da je svesno u Srbiji , pa me brine tolika zelja za zloupotrebom...
Pokazalo se da kad ima toliko zelje ima i toliko i zloupotrebe....vidi samo politicku ekonomiju Srbije...nema nista van politicke ekonomije.

hahahaha, pa onda se nikad ne bi dokazalo nijedno silovanje
Ovaj post je bez veze, bez logike. Moj post se odnosio na mogućnost da je neko silovan ili nije, proteklo izvesno vreme, nema materijalnih dokaza, nalaza doktora, nema svedoka i zbog čega je vrednija reč nje od njegove reči (ili preciznije potencijalno silovane od potencijalnog silovatelja)?
Silovanje se dokazuje nezavisno od toga šta želi i kreira vlast, javnost. Silovanje se dokazuje po onim stavkama koje si postavila ali ako nema materijalnog dokaza to je kao da silovanja nije ni bilo.

Ovaj post je bez veze, bez logike. Moj post se odnosio na mogućnost da je neko silovan ili nije, proteklo izvesno vreme, nema materijalnih dokaza, nalaza doktora, nema svedoka i zbog čega je vrednija reč nje od njegove reči (ili preciznije potencijalno silovane od potencijalnog silovatelja)?
Silovanje se dokazuje nezavisno od toga šta želi i kreira vlast, javnost. Silovanje se dokazuje po onim stavkama koje si postavila ali ako nema materijalnog dokaza to je kao da silovanja nije ni bilo.
nicija rec nije vrednija od bilo cije reci, ali da, sud odlucuje na osnovu dokaza. ako ne dokaze, nema krivice. pa onda da pustimo sud da dokazuje? cemu toliko panicna potreba da se unapred osumnjiceni oslobodi odgovornosti?

Ja bih volela da mi neko smisleno objasni kako silovana osoba iznova i iznova sebe dovodi u situaciju da bude
opet i opet i opet silovana ?

Osoba odrasla u gradu kojoj je omogućeno školovanje kao i dodatna nastava " glumica da budem",
seksualno već aktivna osoba makar još zvanično maloletna što znači da nije baš naivna i neupućena?

eto, par jednostavnih pitanja na koja niko , nikada nije pokušao javno da odgovori.
+ ima već scenario za seriju o tom događaju (ako sam dobro razumeo)

Silovanje se dokazuje po onim stavkama koje si postavila ali ako nema materijalnog dokaza to je kao da silovanja nije ni bilo.
Da, ali ono što ti ne znaš je da ~body keeps the score, te se prema nekim simptomima psihosomatske prirode koji zbirno potpadaju pod ono što se zove posttraumatski stres sindrom, može utvrditi da se nešto desilo, čak i u potpunosti rekreirati događaj

I dalje ne znači da je dokazivo na sudu, ali je nehumano odbijati osobi pravo da kaže šta joj desilo i traži pravdu

nicija rec nije vrednija od bilo cije reci, ali da, sud odlucuje na osnovu dokaza. ako ne dokaze, nema krivice. pa onda da pustimo sud da dokazuje? cemu toliko panicna potreba da se unapred osumnjiceni oslobodi odgovornosti?
Naravno, to i ja kažem, na osnovu dokaza, a kakvih dokaza možeš imati nakon recimo 10 godina? To mogu biti posredni koji opet nemaju snagu (obično se silovanja dešavaju bez svedoka).

Da, ali ono što ti ne znaš je da ~body keeps the score, te se prema nekim simptomima psihosomatske prirode koji zbirno potpadaju pod ono što se zove posttraumatski stres sindrom, može utvrditi da se nešto desilo, čak i u potpunosti rekreirati događaj

I dalje ne znači da je dokazivo na sudu, ali je nehumano odbijati osobi pravo da kaže šta joj desilo i traži pravdu
To spada u psihijatriju i psihijatrijska veštačenja ali ni to nisu neposredni dokazi već posredni, indirektni jer svi ti poremećaji imaju više mogućih uzroka ne isljučivo jedan.
Boldvano: Apsolutno si u pravu svaku napisanu reč.

Naravno, to i ja kažem, na osnovu dokaza, a kakvih dokaza možeš imati nakon recimo 10 godina? To mogu biti posredni koji opet nemaju snagu (obično se silovanja dešavaju bez svedoka).
otkud znam koje dokaze ko poseduje u konkretnom slucaju? da moze da ima dokaza i posle 10 godina, moze. nece imati povrede unutrasnjosti zenskog polnog organa, npr, ali one ne moraju da nastanu i inace prilikom silovanja a opet se silovanje dokaze.

To spada u psihijatriju i psihijatrijska veštačenja ali ni to nisu neposredni dokazi već posredni, indirektni jer svi ti poremećaji imaju više mogućih uzroka ne isljučivo jedan.
Pa šta ti hoćeš, kažeš silovanja se dešavaju zbog svedoka, jer to znači da svaka žrtva treba da ćuti i nosi taj teret u sebi dok ne crkne od neke autoimune bolesti ili prereže sebi grkljan

Želite da ljudi ćute o traumi, a posle se bunite kad izbije zombi apokalipsa

Ko želi da ljudi, žene ćute o silovanju i uopšte o problemu bilo čega nasilnog fizički i verbalno što izaziva i fizičke i psihičke traume.
Samo primećujem, da kada vremenska distanca postane takva da je nemoguće dokazati silovanje (a vremenska distanca od dset godina je nešto takvo) onda treba staviti prst na čelo i postaviti pitanje šta se čekalo, gde je tu uloga porodice? Zašto se nije osoba koja (u ovom sluaju) ima fakultetsku diplomu (znači obrazovana, zna da postoji pomoć struke koja opet ima obavezu čuvanja podataka o pacijentu) nije ranije obratila struci koja bi joj na nizu seansi pomogla da to prevaziđe i vrv bi ranije izašla u javnost sa priznanjem da je silovana. Jednostavno mnogo je nekih čudnih okolnosti, kao i reskakanje prezumpcije nevinosti i puštanje njegovog imena i prezimena u štampi. Da uporedim sa hapšenjem Dragana Džajića legende YU fudbala koja je prenošena sa lisicama, maricama...etc a koje je predstavljalo poruku uravi FK CZv šta ih čeka jer je stadion bio predviđen za šoping mol.

Zašto se nije osoba koja (u ovom sluaju) ima fakultetsku diplomu (znači obrazovana, zna da postoji pomoć struke koja opet ima obavezu čuvanja podataka o pacijentu) nije ranije obratila struci koja bi joj na nizu seansi pomogla da to prevaziđe i vrv bi ranije izašla u javnost sa priznanjem da je silovana.
Zato što je psihologija tabu, čak i obrazovanima

Tek u poslednjih nekoliko godina su se stvari malo demistifikovale, ali samo pre par godina stvari psihičke prirode su bile tabu

To bi bilo ono sto ja hocu...dakle da ja ne znam nista od ovog kao sto niko od vas ne zna za slucaj Jelene sa Novog BG koja je silovana od strane trojice u noci izmedju subote i nedelje, a onda prisla u nedelju meni da je odvezem do doma zdravlja na pregled..
Ja tu osobu vise nisam video.....cak ni kao svedok nisam nigde zaveden, verovatno je i nepotrebno biti svedok njenog puta i vremena puta do doma zdravlja...

Ali zamislite sta, onda niko ne bi mogao da zloupotrebljava zakon za svoje politicke svrhe i da jase nad muskarcima kao da su debili i pri tome selekcionise debile za muzeve....posto su lako upravljivi ali onda mora da eliminise one koji nisu debili da im muzevi ne bi izgledali jadno u odnosu na normalne muskarce..

Jeste jeste, Dacic je vec predlagao da se osnuje privatna policija, pa se ja i par advokata zamalo ne srusismo od te izjave...
Zamisli sad sledece...postavim temu na ovom forumu, zatvore je , kazu lazes da je rekao
Ja nadjem snimak sednice na kojoj je to receno , isecem njega i pustim snimak, kazu , ma to je namestaljka...toliko o slobodi...

Tako da vrlo malo fali da se Srbija totalno otarasi svih koji se secaju kako izgleda uredjen sistem i da onda bude pitanja sto ne bi policija imala i svoju privatnu varijantu , da je iznajmljuju za priredbe , zurke i slicno...

Evo na temi o urbanistickom uredjenju NBG jedna od strucnih forumasica postavlja pitanje koja je to logika da neko iz susedne parcele ima pravo da meni zabrani izgradnju na mojoj....
Ebiga navike sa sela su jace od svega u Srbiji...

Tako ce i ovo , mozda ne iz prvog puta, ali iz nekog 3,4 ce proci da se sudi po tri izmisljena svedoka, ili ako Staljin kaze, tj neki lokalni velevlasnik svega...
Postoje u USA takvi gradici u drzavama...
Daleko od ikakve demokratije i pravde....bukvalno se sve radi sta kaze lokalni gazda...

Ocigledno da je zelja svih da to postane i u Srbiji...
Moja nije....ali strasno sam usamljen u ovome.

cemu toliko panicna potreba da se unapred osumnjiceni oslobodi odgovornosti?

Не одговорности, него кривице. Зато што на томе почива цео правни систем.

"Pretpostavka nevinosti je procesni mehanizam za oslobađanje okrivljenog od tereta dokazivanja sopstvene nevinosti. Time se na onoga ko tvrdi suprotno prebacuje teret dokazivanja postojanja krivice. U okviru korpusa odredaba koje se odnose na vitalna prava i slobode čoveka, ova pretpostavka je jedna od najvažnijih ustavnih i međunarodnopravnih garancija."
https://www.pravniportal.com/pretpostavka-nevinosti/

Не одговорности, него кривице. Зато што на томе почива цео правни систем.

"Pretpostavka nevinosti je procesni mehanizam za oslobađanje okrivljenog od tereta dokazivanja sopstvene nevinosti. Time se na onoga ko tvrdi suprotno prebacuje teret dokazivanja postojanja krivice. U okviru korpusa odredaba koje se odnose na vitalna prava i slobode čoveka, ova pretpostavka je jedna od najvažnijih ustavnih i međunarodnopravnih garancija."
https://www.pravniportal.com/pretpostavka-nevinosti/
ali to niko ne spori, ima pretpostavku nevinosti.

Zanimljivo ali postoje neki kriterijumi u USA a mislim i kod nas koji su potrebni da bi se nesto pojavilo na sudu kao tuzba...
Ne ovo kod tuzioca, oni imaju posebne zahteve, nego u privatnoj tuzbi...
Sva teza krivicna dela koja se sude ili po sluzbenoj duznosti ili po predlogu za krivicno gonjenje od strane ostecenog pa dalje tuzilac preuzima mogu se u slucaju odustajanja tuzioca preuzite i voditi od strane privatne stranke kao da je on tuzilac, pa ce i donesena sudska odluka biti vazenja kao da je pokretac postupka drzavni tuzilac.

Sva krivicna dela koja su namenjena iskljucivo za privatno lice da ga parnicnim postupkom dokazuju kao ostetu ili kao ugrozavanje slobode se vode kao privatni parnicni postupak....
Rok za pokretanje je 3 meseca od dana spoznaje prekrsaja.
Prihvata se i kad je pogresno tuzba adresirana kao predlog za krivicno gonjenje, posto narod ne zna, a ni njihovi advokati nisu bas nesto , sta je predvidjeno za sta...

To znaci da se iz opsega dela koje se pokriva kao gonjenje po sluzbenoj duznosti NE MOZE pokrenuti sudski spor dok tuzilac ne odredi da li ima dovoljno za pokretanje postupka...
Istovremeno ovo moze da znaci da pojedinac ne moze pokrenuti ni svoju privatnu tuzbu protiv tog lica za to pocinjeno delo..
Sta se desava posle zavrsetka istrage i da li je dozvoljeno onda nastaviti krivicni postupak u svojstvu tuzioca ne znam..
Eto rupe za blokadu...

Back