Usvojen zakon o rodnoj ravnopravnosti

kad pored ovakvih verbalnih malicioznosti od nekoga ko bi trebao da presudjuje, miki aleksicu jos nisu podigli optuznicu vec coveka hoce da ubiju u zatvoru, onda mogu da mislim koliko su verna svedocenja navodnih zrtava.
Postavlja se pitanje kako dokazati nešto što se desilo (ako se desilo) pre X godina kada svi dokazi koji neposredno mogu da dovedu do osude ne postoje već samo posredni i to iskaz oštećene/nih. Sama optužba je na klimavim nogama iako je osuda javnosti donešena (bez obzira na prezumpciju nevinosti), jer nisu ispoštovana prava osumnjičenog (prekršen je zakon) i otkriven je identitet i pre presude.

zamisljam sudjenje

sudija: i sta je onda bilo?
"zrtva": smrc onda me je pitao hoces li nesto da popijes?
sudija: sta ste vi uradili?
"zrtva". rekla sam moze jedno malo rakijče, a on mi je sipao pola deci vise smrc
sudija: strasno, mozete slobodno da kazete sve, ovde vam ne moze nauditi.
"zrtva": onda mi je rekao, da li me volis a ja sam slagala zbog rakije da ga volim
sudija: smrc, skot jedan
"zrtva": i onda sam se skinula, legla i rekla sam sebi, daj boze da se brzo zavrsi
sudija: strasno, najezila sam se..jel vas dugo trndzo?
"zrtva: nije kao da je znao da mi nije lepo pa je stao.
sudija: imali ste srece sto vas nije duboko ispenetrirao.
"zrtva" mozda, smrc, osmeh, pa opet smrc...
sudija: jos jedno pitanje za kraj: sto ste cekali 14 godina da biste nam sad ovo pricali?
"zena: plasila sam se, ali 5dece koje sam rodila su mi dali podrsku da se izborim sa strahom.
..................................
sudija: osudjujem ga na dozivotnu robiju bez prava pomilovanja.
prilazi zrtvi...duso dodji da te zagrlim zbog ove hrabrosti
"zrtva": smrc hvala, a koliko cu dobiti odstetu za pretpljeni strah, bilo je deci ipo rakije?

zavesa pada.

Postavlja se pitanje kako dokazati nešto što se desilo (ako se desilo) pre X godina kada svi dokazi koji neposredno mogu da dovedu do osude ne postoje već samo posredni i to iskaz oštećene/nih. Sama optužba je na klimavim nogama iako je osuda javnosti donešena (bez obzira na prezumpciju nevinosti), jer nisu ispoštovana prava osumnjičenog (prekršen je zakon) i otkriven je identitet i pre presude.
I kako mislis da je najbolje resiti kad je neko kao dete prestravljen i tek kad se osnazi donese odluku da prijavi - da se odmah odbaci kao nosnovana jer nema fizickih dokaza?

predispozicija nevinosti u vucicevoj srbiji?
slicno kada kadija vredja, kadija tuzi i kadija sudi?
poznato?

I kako mislis da je najbolje resiti kad je neko kao dete prestravljen i tek kad se osnazi donese odluku da prijavi - da se odmah odbaci kao nosnovana jer nema fizickih dokaza?
Vrlo je komplikovano, zato ja i nisam u koži ni tužioca ni sudije ni tuženog. Kako dokazati da je silovao? Kako dokazati da nije silovao, tj kako dopustiti da silovana osoba ne dobije satisfakciju? Osuda se može doneti samo i isključivo ako nema nikakve sumnje a kako do toga doći?
Ovo je stav generalno prihvatljiv meni. Sa druge strane postavlja ser pitanje roditelja i njihgovog neprepoznavanja promena kod deteta (ovo je na tvoje pitanje za maloletnu osobu) što bi roditelj trebao da primeti.

Vrlo je komplikovano, zato ja i nisam u koži ni tužioca ni sudije ni tuženog. Kako dokazati da je silovao? Kako dokazati da nije silovao, tj kako dopustiti da silovana osoba ne dobije satisfakciju? Osuda se može doneti samo i isključivo ako nema nikakve sumnje a kako do toga doći?
Ovo je stav generalno prihvatljiv meni. Sa druge strane postavlja ser pitanje roditelja i njihgovog neprepoznavanja promena kod deteta (ovo je na tvoje pitanje za maloletnu osobu) što bi roditelj trebao da primeti.
ne mozes ni na roditelja sve svaliti
....kad neko recimo bude silovan od samog roditelja...
zamisli sta je u toj maloj glavici i koliko je zbunjen i mozda jos nesvestan sta se desilo

u sustini jeste komplikovano

Ono sto se desava u drustvu je lancana reakcija i ma koliko neko trazio teorije urote i mrski zapad iza sve ga- nesto se desava.

I to je dobro. Jer ce nakon nekih presuda valjda malo uplasiti buduce silovatelje.

Zanimljiva zamena teza koju cine ovi vragovi od feminacista...
Pazite oni postavljaju pitanje sudskog procisuiranja zrtava nasilja posle x godina , a ovamo huskaju na MZ ponasanje koje ce dovoditi do zapletenih prisila i laznih silovanja i time pokriti prava silovanja to je sasvim sigurno...

Umesto da se ojacaju snage jasne komunikacije i medjusobnog kontakta M i Z , pa bilo to golddiggerstvo , sponzoraj ili prostitucija, ili kres , ozbiljna seks situacija ili veza, oni upravo tu mute i huskaju sto veci mutez a onda ce taj mutez da proizvede totalno sumanute situacije, kako uvek mutez i proizvede kad ga pocne da primenjuje boranija...i onda ce u sebi reci da su oni cistih ruku..

A ustvari su najveci krivci za smanjenje sigurnosti prosecne zene.
Da li prosecna zena danas moze da ocekuje da je neko zastiti na javnom mestu?
Ne....
Ni u ludilu.
A da li je mogla da to ocekuje od mene pre ovih feminaci intervencija?
Da, a ja kao vazim ovde kao zenomrzac...nisam ali odajem sve signale feminacistima da jesam zenomrzac..

A kad ja kao zenomrzac umesto branitelja nezasticene zene kakav sam bio , sad postajem neutralni prolaznik koji nece da se petlja...kako ce tek da urade drugi koji su slabiji ili uvek bili nit smrdi nit mirise kako je inace najpametnije na Balkanu...

Javna sugestija je suvise jasna.....potencijalno si kriv......ako si musko...
Samim tim je prilicno opasno da se umesas u situaciju gde neko napada histericnu ili uplasenu zenu jer sutra ce poligraf da skoci kad vidi tvoje lice i ugasio si ga....ona je videla tvoje lice...
I ovako si u riziku ako stojis pored na bus stanici pa je pametnije da se odmah okrenes na drugu stranu i pravis alibi tako sto se sablaznjavas sa nekim drugim, sa onim recima, jaoj gde je sad policija kad ih najvise covek treba...ili neki drugi tekst..

A tu nije kraj kod aktivnosti feminacista...
Usred njihove kampanje je ubijena ona zena sto je bila ostavljena bez primanja pa je primala musterije na zeljeznickoj stanici....sta ce jad i beda....i ubio je neki bivsi robijas...emigrant...
A usta puna pravicnosti ovde na forumu i sablazavanja da ti se okrene zeludac..

Naravno i brisanja postova...

Jasno je to, ne znam samo koji je period "zastarevanja" predmeta, učinjenog zločina...i to zastarevanje znači da je što je predmet stariji teže je dokaze izvoditi.
imaju pravila zastarevanja u krivicnom pravu, kao i krivicna dela koja ne zastarevaju nikad.
sto se tice dokaznog postupka, i tu postoje pravila, postoje materijalni i nematerijalni dokazi, kod bilo kog krivicnog dela.
naravno, sa protekom vremena je teze dokazati npr postojanje fizickih povreda, tu je najbolje kad se radi o krivicnim delima koja podrazumevaju napad na zivot i telo, odmah ici na lekarski pregled, pa tek onda u policiju.
ali, na sudu je u svakom slucaju da proceni da li ima mesta krivici tamo gde je krivicni postupak pokrenut.

imaju pravila zastarevanja u krivicnom pravu, kao i krivicna dela koja ne zastarevaju nikad.
sto se tice dokaznog postupka, i tu postoje pravila, postoje materijalni i nematerijalni dokazi, kod bilo kog krivicnog dela.
naravno, sa protekom vremena je teze dokazati npr postojanje fizickih povreda, tu je najbolje kad se radi o krivicnim delima koja podrazumevaju napad na zivot i telo, odmah ici na lekarski pregled, pa tek onda u policiju.
ali, na sudu je u svakom slucaju da proceni da li ima mesta krivici tamo gde je krivicni postupak pokrenut.
A naravno to žrtve silovanja ne rade na vreme jer bi i med. radnici po sl dužnosti morali da prijave silovanje
Što opet potvrđuje moju tezu da je skoro nemoguće dokazati silovanje koje se desilo pre X godina.

A naravno to žrtve silovanja ne rade na vreme jer bi i med. radnici po sl dužnosti morali da prijave silovanje
Što opet potvrđuje moju tezu da je skoro nemoguće dokazati silovanje koje se desilo pre X godina.
Osim ako ne izgenerises masu svedoka koji ce to potvrditi..
E tu se sad razlikuje stav nekog da je isto masa svedoka koji potvrdjuju krivicu krivca ili masa svedoka koji potvrdjuju dogadjaj zrtve...

Po meni raditi grupisanje svedoka koji potvrdjuju krivicu krivca je mnogo neregularniji potez jer se ustvari radi o uspostavljanju validnosti dokaza preko mnostva koje je targetirano na licnost....a ne na akt...
Tada se ustvari radi sudjenje licu , kriminalcu , a ne sudjenje za pocinjeno delo...
Posto to ne postoji u praksi ili ja ne znam da postoji , onda je ovo nevalidan nacin dokazivanja krivice.

moguce je, jer nijedno krivicno delo se ne dokazuje iskljucivo materijalnim dokazima, bukvalno nijedno.
ali hajde da vidimo sta ce sud da kaze?
Ovo je zloupotrebljeno i maliciozno deformisano vestacenje procesa dokazivanja..
Proces dokazivanja pored materijalnih dokaza mora uspostaviti i vezu tih dokaza sa pociniocem bez sumnje, a to se postize i svedocenjem...medjutim izjava da se nijedno krivicno delo ne dokazuje materijalnim dokazima ovde ima za cilj da prosiri validnost dokaza i na razne druge situacije koje se desavaju a spadaju u mutne radnje....

Naravno svi vi znate da je to namera ove izjave, niste sisali vesla....
Osecate da nije isto videti nekog da cini silovanje i to svedociti i tako postati nematerijalni dokaz za silovanje i pricati da ste se osecali maltretiranim na casovima u prisustvu prekog nadrndanog profesora i tako postati nematerijalni dokaz nije ni blizu isto po validnosti..

A ova izjava ima za cilj upravo to da postigne, mic po mic.

Ovo je zloupotrebljeno i maliciozno deformisano vestacenje procesa dokazivanja..
Proces dokazivanja pored materijalnih dokaza mora uspostaviti i vezu tih dokaza sa pociniocem bez sumnje, a to se postize i svedocenjem...medjutim izjava da se nijedno krivicno delo ne dokazuje materijalnim dokazima ovde ima za cilj da prosiri validnost dokaza i na razne druge situacije koje se desavaju a spadaju u mutne radnje....

Naravno svi vi znate da je to namera ove izjave, niste sisali vesla....
Osecate da nije isto videti nekog da cini silovanje i to svedociti i tako postati nematerijalni dokaz za silovanje i pricati da ste se osecali maltretiranim na casovima u prisustvu prekog nadrndanog profesora i tako postati nematerijalni dokaz nije ni blizu isto po validnosti..

A ova izjava ima za cilj upravo to da postigne, mic po mic.
2. Доказне радње
а) Саслушање окривљеног
б) Испитивање сведока
в) Вештачење
г) Увиђај
д) Реконструкција догађаја
ђ) Исправа
е) Узимање узорака
ж) Провера рачуна и сумњивих трансакција
з) Привремено одузимање предмета
и) Претресање
а постоје и посебне доказне радње.
извор - https://www.pravno-informacioni-sistem.rs/SlGlasnikPortal/eli/rep/sgrs/skupstina/zakon/2011/72/1/reg

2. Доказне радње
а) Саслушање окривљеног
б) Испитивање сведока
в) Вештачење
г) Увиђај
д) Реконструкција догађаја
ђ) Исправа
е) Узимање узорака
ж) Провера рачуна и сумњивих трансакција
з) Привремено одузимање предмета
и) Претресање
а постоје и посебне доказне радње.
извор - https://www.pravno-informacioni-sistem.rs/SlGlasnikPortal/eli/rep/sgrs/skupstina/zakon/2011/72/1/reg
Vidis ja sam tacno znao sta ces ti da uradis....
Sad je cilj zagusiti kanal da se ne bi turci dosetili..
A ja sam vrlo jednostavno rekao sta ti je cilj i sta si odradila...
Bez ocekivanja da se ljudi udave u brojnosti navodjenja.

ne, nego ti nemas pojma ni o cemu.
Ne nego si ti ubrala plod od zatrovanog drveta...

Sama zastupas teze koje su nevalidne, tj iskrivljavas pravni postupak do neprepoznatljivosti sto je dozvoljeno kao pokusaj za advokata...
Kad ti se to podnese kao kontekst tvojih namera, onda bi da se operes od tih zlonamernosti i zloupotreba.
Medjutim, vec si baratala sa zatrovanim semenom, pa su ti ruke prljave , ili nas narod kaze krvave...

Zato moras da pazis ako zelis da ti autoritet ostane nedodirnut da budes neutralna a ne obojena...
Kao obojena vec si izabrala upotrebu svega kao metode....samim tim si primenila i ovo na sta sam ukazao....izjednacavanje razlicitih sustina pod istim terminom i tako uvaljujuci nepismenom citaocu da je validnost prosirena na vise od onog sto jeste...

kako nema silovanja kod politicara ili u problematicnim skolama srednjeg obrazovanja gde upisuju decurliju koju skole ich ne zanimaju, vec samo u umetnickim, skolama gde se obrazuju naucni kadrovi, ili pak gde se teoloski usmeravaju?

cenim da ce sledeci slucaj biti neki profesor sa knjizevnosti....ispade da samo top intelektualci vole piletinu a oni tetovrani filozofi od pola knjige su na to gadljivi :zcepanje:
Od početka fingiranih hajki kod nas , a po uzoru na američke šklj blokbastere,
ova činjenica meni bode oči.

Da li da naglasim da im ič ne verujem :aha:

Moja bratanica, prelepo i prezgodno devojče kome je i genetika pripomogla
da uz sve te kvalitete bude i natprosečno pametna te kao takva izabrana
od strane Kanadskog državnog Univerziteta, uz punu njihovu stipendiju naravno
od treće joj godine fakulteta i osigurano mesto prvo asistenta na istom tom Univerzitetu
je od treće godine Gimnazije pa sledećih još 2-3 godine išla u Petnicu , radovi joj objavljivani , itd.
ali nikada reč nije spomenula o nečem ovakvom.

Ne budem lenja i prosledih joj par redaka ovog spina, hajke, na šta se grohotom nasmejala, glupost, kaže dete,
Pardon, sada nije više dete ali je tada bila.
Ukoliko neko zna nekoga ko je išao tamo neka ga pita i čuće odgovor.
Slično kao i roditelji polaznika Mikine škole koji su nastavili da dovode svoju decu i posle hapšenja dotičnog,
kao i...itd.
Tuga naših dana, sve u svemu.

a sa fakulteta znam jako dobro da su svi matori profesori voleli mlade studentkinje, neki zbog sexa, drugi zbog lecenja onoga u sta upadne muskarac u kasnim zrelim pa ili kupuje kabriolet porše ili postane profesor koji predaje filozofiju dok pogledom luta po plafonu amfiteatra kao da trazi sv. petra.

voleti mlade zene-studentkinje nije pedofilija...ali zenama koje su u 4 deceniji il kasnije je interesovanje svakog muskarca za mladju od nje, zategnutiju, sa vecim osmehom i onime u ocima zbog cega umetnici seku vene, e to je onda pedofilija na treci dok histerisu:hahaha:
aj sad , ne preteruj, ne trpaj sve u isti koš :D

Ženi koja je svesna sebe i svojih kvaliteta ne može da smeta nijedna druga,
naročito ne one tupastije makar i dulo mlađe , dokazano :ogledalo:

Ne nego si ti ubrala plod od zatrovanog drveta...

Sama zastupas teze koje su nevalidne, tj iskrivljavas pravni postupak do neprepoznatljivosti sto je dozvoljeno kao pokusaj za advokata...
Kad ti se to podnese kao kontekst tvojih namera, onda bi da se operes od tih zlonamernosti i zloupotreba.
Medjutim, vec si baratala sa zatrovanim semenom, pa su ti ruke prljave , ili nas narod kaze krvave...

Zato moras da pazis ako zelis da ti autoritet ostane nedodirnut da budes neutralna a ne obojena...
Kao obojena vec si izabrala upotrebu svega kao metode....samim tim si primenila i ovo na sta sam ukazao....izjednacavanje razlicitih sustina pod istim terminom i tako uvaljujuci nepismenom citaocu da je validnost prosirena na vise od onog sto jeste...
nabrojala sam ti dokazne radnje iz zakona. je bo te, sta ti je?

To na prvom mestu.
Ubice koje navataju na licu mesta sa oružjem u rukama pa im ne otkrivaju identitet,
a nesrećnog Miku prokazaše na sva zvona i to jer ružna , nosata , grbava Radulovićka
sa tatinom lovom iza leđa , a bez ikakvog talenta i predispozicija , lošim bekgraundom
iz polupismene, ljakse porodice pošto poto hoće da bude poznata pa 'ajde malo
da iskopiramo glupe amere, a tata selja otvori šlajpik i kaže "ajde".
Po bljuckometru ovo je čista desetka.

Back