gost 41782
Elita
- Poruka
- 19.642
sacuvaj boze zrtve silovanja u ovoj nesrecnoj zemlji
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zdrava hrana, zdravi napici...zdrav život.frajer i riba idu na dejt, jedu palentu i piju topli kakao i onda drzeci se za ruke idu u sobu izjavljuju jedno drugom bezgranicnu ljubav i polako pocinju sa petingom.![]()
Postavlja se pitanje kako dokazati nešto što se desilo (ako se desilo) pre X godina kada svi dokazi koji neposredno mogu da dovedu do osude ne postoje već samo posredni i to iskaz oštećene/nih. Sama optužba je na klimavim nogama iako je osuda javnosti donešena (bez obzira na prezumpciju nevinosti), jer nisu ispoštovana prava osumnjičenog (prekršen je zakon) i otkriven je identitet i pre presude.kad pored ovakvih verbalnih malicioznosti od nekoga ko bi trebao da presudjuje, miki aleksicu jos nisu podigli optuznicu vec coveka hoce da ubiju u zatvoru, onda mogu da mislim koliko su verna svedocenja navodnih zrtava.
I kako mislis da je najbolje resiti kad je neko kao dete prestravljen i tek kad se osnazi donese odluku da prijavi - da se odmah odbaci kao nosnovana jer nema fizickih dokaza?Postavlja se pitanje kako dokazati nešto što se desilo (ako se desilo) pre X godina kada svi dokazi koji neposredno mogu da dovedu do osude ne postoje već samo posredni i to iskaz oštećene/nih. Sama optužba je na klimavim nogama iako je osuda javnosti donešena (bez obzira na prezumpciju nevinosti), jer nisu ispoštovana prava osumnjičenog (prekršen je zakon) i otkriven je identitet i pre presude.
predispozicija nevinosti u vucicevoj srbiji?Postavlja se pitanje kako dokazati nešto što se desilo (ako se desilo) pre X godina kada svi dokazi koji neposredno mogu da dovedu do osude ne postoje već samo posredni i to iskaz oštećene/nih. Sama optužba je na klimavim nogama iako je osuda javnosti donešena (bez obzira na prezumpciju nevinosti), jer nisu ispoštovana prava osumnjičenog (prekršen je zakon) i otkriven je identitet i pre presude.
Vrlo je komplikovano, zato ja i nisam u koži ni tužioca ni sudije ni tuženog. Kako dokazati da je silovao? Kako dokazati da nije silovao, tj kako dopustiti da silovana osoba ne dobije satisfakciju? Osuda se može doneti samo i isključivo ako nema nikakve sumnje a kako do toga doći?I kako mislis da je najbolje resiti kad je neko kao dete prestravljen i tek kad se osnazi donese odluku da prijavi - da se odmah odbaci kao nosnovana jer nema fizickih dokaza?
ne mozes ni na roditelja sve svalitiVrlo je komplikovano, zato ja i nisam u koži ni tužioca ni sudije ni tuženog. Kako dokazati da je silovao? Kako dokazati da nije silovao, tj kako dopustiti da silovana osoba ne dobije satisfakciju? Osuda se može doneti samo i isključivo ako nema nikakve sumnje a kako do toga doći?
Ovo je stav generalno prihvatljiv meni. Sa druge strane postavlja ser pitanje roditelja i njihgovog neprepoznavanja promena kod deteta (ovo je na tvoje pitanje za maloletnu osobu) što bi roditelj trebao da primeti.
Jasno je to, ne znam samo koji je period "zastarevanja" predmeta, učinjenog zločina...i to zastarevanje znači da je što je predmet stariji teže je dokaze izvoditi.zaboravljate da krivicna dela zastarevaju. ne moze sud 30 godina unazad da odlucuje o postojanju krivicnog dela.
Odličan primer BLM pokret u USA i odlazak u totalno drugu krajnjost gde su belci odmah krivi (a kao kod afro nema rasista ili kod Azijata).Javna sugestija je suvise jasna.....potencijalno si kriv......ako si musko...
imaju pravila zastarevanja u krivicnom pravu, kao i krivicna dela koja ne zastarevaju nikad.Jasno je to, ne znam samo koji je period "zastarevanja" predmeta, učinjenog zločina...i to zastarevanje znači da je što je predmet stariji teže je dokaze izvoditi.
A naravno to žrtve silovanja ne rade na vreme jer bi i med. radnici po sl dužnosti morali da prijave silovanjeimaju pravila zastarevanja u krivicnom pravu, kao i krivicna dela koja ne zastarevaju nikad.
sto se tice dokaznog postupka, i tu postoje pravila, postoje materijalni i nematerijalni dokazi, kod bilo kog krivicnog dela.
naravno, sa protekom vremena je teze dokazati npr postojanje fizickih povreda, tu je najbolje kad se radi o krivicnim delima koja podrazumevaju napad na zivot i telo, odmah ici na lekarski pregled, pa tek onda u policiju.
ali, na sudu je u svakom slucaju da proceni da li ima mesta krivici tamo gde je krivicni postupak pokrenut.
moguce je, jer nijedno krivicno delo se ne dokazuje iskljucivo materijalnim dokazima, bukvalno nijedno.Što opet potvrđuje moju tezu da je skoro nemoguće dokazati silovanje koje se desilo pre X godina.
Osim ako ne izgenerises masu svedoka koji ce to potvrditi..A naravno to žrtve silovanja ne rade na vreme jer bi i med. radnici po sl dužnosti morali da prijave silovanje
Što opet potvrđuje moju tezu da je skoro nemoguće dokazati silovanje koje se desilo pre X godina.
Ovo je zloupotrebljeno i maliciozno deformisano vestacenje procesa dokazivanja..moguce je, jer nijedno krivicno delo se ne dokazuje iskljucivo materijalnim dokazima, bukvalno nijedno.
ali hajde da vidimo sta ce sud da kaze?
2. Доказне радњеOvo je zloupotrebljeno i maliciozno deformisano vestacenje procesa dokazivanja..
Proces dokazivanja pored materijalnih dokaza mora uspostaviti i vezu tih dokaza sa pociniocem bez sumnje, a to se postize i svedocenjem...medjutim izjava da se nijedno krivicno delo ne dokazuje materijalnim dokazima ovde ima za cilj da prosiri validnost dokaza i na razne druge situacije koje se desavaju a spadaju u mutne radnje....
Naravno svi vi znate da je to namera ove izjave, niste sisali vesla....
Osecate da nije isto videti nekog da cini silovanje i to svedociti i tako postati nematerijalni dokaz za silovanje i pricati da ste se osecali maltretiranim na casovima u prisustvu prekog nadrndanog profesora i tako postati nematerijalni dokaz nije ni blizu isto po validnosti..
A ova izjava ima za cilj upravo to da postigne, mic po mic.
Vidis ja sam tacno znao sta ces ti da uradis....2. Доказне радње
а) Саслушање окривљеног
б) Испитивање сведока
в) Вештачење
г) Увиђај
д) Реконструкција догађаја
ђ) Исправа
е) Узимање узорака
ж) Провера рачуна и сумњивих трансакција
з) Привремено одузимање предмета
и) Претресање
а постоје и посебне доказне радње.
извор - https://www.pravno-informacioni-sistem.rs/SlGlasnikPortal/eli/rep/sgrs/skupstina/zakon/2011/72/1/reg
ne, nego ti nemas pojma ni o cemu.Vidis ja sam tacno znao sta ces ti da uradis....
Sad je cilj zagusiti kanal da se ne bi turci dosetili..
A ja sam vrlo jednostavno rekao sta ti je cilj i sta si odradila...
Bez ocekivanja da se ljudi udave u brojnosti navodjenja.
Ne nego si ti ubrala plod od zatrovanog drveta...ne, nego ti nemas pojma ni o cemu.
Od početka fingiranih hajki kod nas , a po uzoru na američke šklj blokbastere,kako nema silovanja kod politicara ili u problematicnim skolama srednjeg obrazovanja gde upisuju decurliju koju skole ich ne zanimaju, vec samo u umetnickim, skolama gde se obrazuju naucni kadrovi, ili pak gde se teoloski usmeravaju?
cenim da ce sledeci slucaj biti neki profesor sa knjizevnosti....ispade da samo top intelektualci vole piletinu a oni tetovrani filozofi od pola knjige su na to gadljivi![]()
aj sad , ne preteruj, ne trpaj sve u isti koša sa fakulteta znam jako dobro da su svi matori profesori voleli mlade studentkinje, neki zbog sexa, drugi zbog lecenja onoga u sta upadne muskarac u kasnim zrelim pa ili kupuje kabriolet porše ili postane profesor koji predaje filozofiju dok pogledom luta po plafonu amfiteatra kao da trazi sv. petra.
voleti mlade zene-studentkinje nije pedofilija...ali zenama koje su u 4 deceniji il kasnije je interesovanje svakog muskarca za mladju od nje, zategnutiju, sa vecim osmehom i onime u ocima zbog cega umetnici seku vene, e to je onda pedofilija na treci dok histerisu![]()
nabrojala sam ti dokazne radnje iz zakona. je bo te, sta ti je?Ne nego si ti ubrala plod od zatrovanog drveta...
Sama zastupas teze koje su nevalidne, tj iskrivljavas pravni postupak do neprepoznatljivosti sto je dozvoljeno kao pokusaj za advokata...
Kad ti se to podnese kao kontekst tvojih namera, onda bi da se operes od tih zlonamernosti i zloupotreba.
Medjutim, vec si baratala sa zatrovanim semenom, pa su ti ruke prljave , ili nas narod kaze krvave...
Zato moras da pazis ako zelis da ti autoritet ostane nedodirnut da budes neutralna a ne obojena...
Kao obojena vec si izabrala upotrebu svega kao metode....samim tim si primenila i ovo na sta sam ukazao....izjednacavanje razlicitih sustina pod istim terminom i tako uvaljujuci nepismenom citaocu da je validnost prosirena na vise od onog sto jeste...
To na prvom mestu.Postavlja se pitanje kako dokazati nešto što se desilo (ako se desilo) pre X godina kada svi dokazi koji neposredno mogu da dovedu do osude ne postoje već samo posredni i to iskaz oštećene/nih. Sama optužba je na klimavim nogama iako je osuda javnosti donešena (bez obzira na prezumpciju nevinosti), jer nisu ispoštovana prava osumnjičenog (prekršen je zakon) i otkriven je identitet i pre presude.