Usvojen zakon o rodnoj ravnopravnosti

O cemu pricas? O Petnici?
O tome da neko ko ima 22/23 godine (isključivo se vezujem za dob) je po svakom zakonu punoletan i sposoban da rasuđuje (isključujem mentalno obolele osobe iz ovog), pri tom ako te niko fizički ne natera na bludne radnje ili nešto slično, već nekakvom spikom te ubedi - to nije silovanje već verovatnije mobing. Ta te osoba posmatra samo kao seksualni objekat. Pri tom, ta osoba (osoba nad kojom se vrši mobing, psihički teror...) u svakom trenutku ima mogućnost da se okrene i ode i tako prekine mučnu situaciju. Tu (moguće) nastupa razum i valorizuju se benefiti.
"Uobičajeno shvatanje pojma silovanja podrazumeva upotrebu prinude. Od tog stava polazi i Krivični zakonik Srbije. I u primeni krivičnog dela silovanja najvažniji problemi se javljaju u vezi sa preduzimanjem sile ili kvalifikovane pretnje. Jedno od centralnih pitanja u vezi s tim jeste značaj pristanka lica prema kome se preduzimaju radnje seksualnog karaktera. U teoriji i sudskoj praksi se ustalilo mišljenje da je za nepostojanje pristanka ključno to da je pružen otpor od strane pasivnog subjekta. Otpor se, međutim, može koristiti kao kriterijum samo pod uslovom da se on šire shvati, tj. ako se uzme da je dovoljno njegovo postojanje i u formi unutrašnjeg otpora koji se na neki način ispoljio kao i izjednačavanjem očekivanog sa pruženim otporom. Time se izbegava uska primena inkriminacije silovanja koja nije u skladu sa ciljevima krivičnopravne zaštite u ovoj oblasti. Odbacivanje stava da se traži krajnji i po svaku cenu pruženi fizički otpor, ipak ne vodi zaključku da je za postojanje krivičnog dela silovanja dovoljno samo nepristajanje pasivnog subjekta. To otvara de lege ferenda pitanje da li je opravdano proširiti krivičnopravnu zaštitu i na slučajeve u kojima nema pristanka pasivnog subjekta iako nije korišćena sila ili pretnja"
Po ovom stavu (predlogu izmene) dovoljno je da u sebi se protiviš činu i to je silovanje a dokaz je samo ta osoba koja je prijavila silovane za razliku od važeće gde je potvrda silovanju fizički atak i otpor.

nenad prokic pedofil :hahaha:

studentkinje svaka preko 22 i kusur godina, davale mu fonove i cetovale sa njim nocom, misleci da ce na taj nacin da lakse prodju na ispitu i da utvrde pazar a kad nije uspelo,ondaaaa... ma zamislite ljudi zreo covek ih zvao kod sebe na sex :zcepanje:

koji bolesnik :rotf:

retko kulturan lik, prepametan, vaspitan, erudicija 10+, pozoriste se kune u njega..... filmski snimatelj, jedan nas sada pokojni koji nije imao dece, zeleo da ga posini... ne verujem vise sta cu da procitam sto potvrdjuje sve sto sam rekao u kakvom drustvu zivimo i koje nepismene i patoloski bolesne ustve zele da obesmisle sve u srbiji sto ima veze sa kulturom.

razmisljam sto onda neko ne progovori kad se vec zenske toliko guze da oblate nekog, sto ne kazu kako je borka pavicevic deklarisana lezbejka kada je imala 4 banke startovala svaku klinku na koju je naletela? kad se vec prica, jel tako? poznato je da su homoseksualci po pitanju starovanja 100x gori i promiskuitetniji od heteroseksualaca.

ali to se ne sme, jel tako? ona je lgbt, to kod njih puj pike ne vazi :rotf:

Juju
Look Discover GIF by George Ezra

nije ni cudo sto zene tek sad ohrabrene drugim zenama izlaze i optuzuju silovatelje....
......ko zna koliko je jos takvih koje godinama cute jer su reakcije drustva ZAPREPASCUJUCE (vidi gore).....

Van tvoje pameti nije....ti se dobro snalazis u ovim vremenima...
Mrdas levo desno , nije bitno ovo nije ono , e ovo mi se svidja, to je bitno itd itd..

Ovo je forum gde ljudi prvi put cuju da u gradu sused , a i na selu to vazi ,moze da trazi zabranu izgradnje objekta kod komsije...
Eto koliko je ovaj forum prepun sveznalica....
Jedna od njih koja ume da se sveti si i ti.
kaze stara poslovica da kada krenes da se svetis, kopaj odmah 2 groba.

ona se nazalost ne sveti, ona koristi polozaj da obesmisli diskusiju uklanjajuci svakoga ko ima drugacije misljenje. po meni to je infantilan nivo, ali nisam ja taj koji formira moderatorsku strukturu na pdf politika.

na stranu kad se ostane bez argumenata u diskusiji, kao sto ona cesto ostane na tom poljancetu istine, stize joj pomoc sa ljisa sa konstatacijom da je ona divna osoba :lol: divna osoba koja metaforicki hoce da iseli sanu i srusi velepno secesionisticko zdanje koje obogacuje svaki arhitektonski udzbenik u drzavi srbiji.

a to kaze jer nije u srbiji. svakom pametnom dovoljno.

Juju
Look Discover GIF by George Ezra

nije ni cudo sto zene tek sad ohrabrene drugim zenama izlaze i optuzuju silovatelje....
......ko zna koliko je jos takvih koje godinama cute jer su reakcije drustva ZAPREPASCUJUCE (vidi gore).....
ma nek optuzuju, rekoh jednom ovde, ako je silovao neka robija do smrti, ko ga hebe kad je budala... ali simptomaticno je da je mika jos uvek u istraznom zatvoru jer ne mogu ni posle 50 prijava da podignu tuzbu.... a to svakom ozbiljnom poznavaocu sudske problematike govori sta je u pitanju.

za tvoj info kad punoletna zenska osoba da muskarcu fon i sa njim razmenjuje vulgarnosti, bio on njen mentor, profesor ili samo poznanik iz kafea... sablaznjavanje da je on smrc smrc hteo da je tuca a ona bila opcinjena njegovom pamecu :lol: to je ispljuvak samo hipokriznih zenetina koje bi da namaknu popularnost, ili da iskamce neku nadokandu, ili sta je vec mozda trece u pitanju.

ma nek optuzuju, rekoh jednom ovde, ako je silovao neka robija do smrti, ko ga hebe kad je budala... ali simptomaticno je da je mika jos uvek u istraznom zatvoru jer ne mogu ni posle 50 prijava da podignu tuzbu.... a to svakom ozbiljnom poznavaocu sudske problematike govori sta je u pitanju.
Govori da feminacisti moraju da menjaju taktiku, a to ce da se desi...
Nikad ne potcenjuj najanimalnije i najprimitivnije....njima je to na istoj ravni nepravda i krsenje ljudskih prava...

Za sada se pravni sistem koliko toliko drzi, ali Vucic nije pravdoljubac to je sigurno.
On je Slobista, a tuzilastvo nam ne radi, a narod i ne zeli da radi..

Pazi u kojoj ja zemlji zivim, u zemlji gde narod ne zeli da postoji tuzilastvo...

Govori da feminacisti moraju da menjaju taktiku, a to ce da se desi...
Nikad ne potcenjuj najanimalnije i najprimitivnije....njima je to na istoj ravni nepravda i krsenje ljudskih prava...

Za sada se pravni sistem koliko toliko drzi, ali Vucic nije pravdoljubac to je sigurno.
On je Slobista, a tuzilastvo nam ne radi, a narod i ne zeli da radi..

Pazi u kojoj ja zemlji zivim, u zemlji gde narod ne zeli da postoji tuzilastvo...
svako je odgovaran za sebe i svoje postupke jel tako?

sta mene zanima zasto ti pises ostro ako ja nalazim u tvom pisanju crtu istine... ja se ne bavim time da li ti je zena ostavila ili ti nju pa da ti od strane feminacista formiram pecat mrzitelja tih neznih i uceveljenih dusa ili ako se meni napr. desilo slicno pa da te tapsem. femnazi ni ovde ne mogu da soliraju sa stavom kao sto rade normalne zenske osobe kao kerkira, rebeka ili masa drugih zena kakav god da im je stav, vec moraju klanovski da nastupaju kao horda :lol:

zasto? pa zato sto su slabe u svakom pogledu, intelktualno, moralno, eruditivno i najvaznije karakterno.

kaz,u prokic ih ponekad u hodniku fdu obgrlio oko struka, ili dodirnuo po ledjima... a one se otimale i vristale ne diraj mi struk matori perverznjaku, ne diraj mi produzeni deo kicme tu se palim... :zcepanje:

a one se jos i namestale i guzile samo sto mu nisu sedale u krilo da svi vide kako su dobre sa profesorom....da ne pricam stalno o pokojnim, jer ne mogu da se brane...bila jedna profanka tamo koja je volela da pomiluje po obrazu svakog ko je bio pametan....sreca da ne gleda ovo jer bi i ona mozda pala pod nakovanj zakona jer je bila sretno udata, znaci hetero osoba.

Kulturno postavljeno pitanje hocemo li na kres posle ovog dvocasa je upravo ovakvo , stavis joj dlan ili oko struka ili na ledja i gledas da li se izmice ili primice...

Ako se primice, sta reci....sta ste vi propustili...a ako se izmice, dobio si odgovor a da je nisi doveo u nezgodnu poziciju seoskih ogovaranja.

Naravno moze to jos i telepatskije...naravno da moze....sto iskusnija to joj lakse vidis u ocima , ne znam sta joj vidis u ocima...ja sam nevin....

Vi bi sve zabranili....samo da bi se osecali bolje....moc moc moc moc

A meni smetaju jednostavne stvari, koje prikazuju bas takve osobe kao sto ste vi..
Koji vi?
Nisam ja sigurno!
E pa jeste bas vi....
To su zitelji Srbije koji ne vide nikakvu losu osobinu ako im pas seta i prelazi gde god mu padne na pamet, tudje terase, stanove...
Kao nista strasno..
E pa psi zapishavaju stvari...to im je u krvi....bili musko ili zensko...
I samo Srbija ne zna za to.....meni se cini da se ovde samo prave glupi...

Koliko trebas da bude tupav da ne pretpostavis da ce tvoj pas osim njuskanja ako je teritorijalan i da zapisava teritoriju....dok su nekad bili normalni , psi to nisu radili osim ako ne osete miris drugog psa, sad rade..

Milion takvih detalja ljudima ne padaju na pamet...
Mene ismejavaju usred Beograda sto odvajam toalet papir i smece u posebnu kesu, tj ne bacam papir u WC solju...
Pa da ne pricam o brisanju nosa prstima u prevozu, svaka ili 99% beogradjanki a u q beogradjanki to radi....bila je tema o tome, naravno skocili modovi da zastite jednu koja naravno da to radi, nije pala sa kruske nego zivi u Srbiji.
Kao vredja ih moje etiketiranje da je to seljacki potez to brisanje prstima palac i kaziprst pa za slinav nos...

Kao to je upereno protiv zena...Ebiga muskarci rade to ali mnogo mnogo redje...oni ti rade onu foru jel lopov otisao na ovu ili onu stranu , dva kaziprsta...ali to je sa gornje strane, dok Vranjanci imaju naviku i sa donje , e njih isto u isti kos..

A sta je kos?
Pa kos je kad obrisu i navlaze svoje prste i ruku , onda uhvate za rukohvat..
Eto veze izmedju njihovog seljastva i mog bunta....

O tome da neko ko ima 22/23 godine (isključivo se vezujem za dob) je po svakom zakonu punoletan i sposoban da rasuđuje (isključujem mentalno obolele osobe iz ovog), pri tom ako te niko fizički ne natera na bludne radnje ili nešto slično, već nekakvom spikom te ubedi - to nije silovanje već verovatnije mobing. Ta te osoba posmatra samo kao seksualni objekat. Pri tom, ta osoba (osoba nad kojom se vrši mobing, psihički teror...) u svakom trenutku ima mogućnost da se okrene i ode i tako prekine mučnu situaciju. Tu (moguće) nastupa razum i valorizuju se benefiti.
"Uobičajeno shvatanje pojma silovanja podrazumeva upotrebu prinude. Od tog stava polazi i Krivični zakonik Srbije. I u primeni krivičnog dela silovanja najvažniji problemi se javljaju u vezi sa preduzimanjem sile ili kvalifikovane pretnje. Jedno od centralnih pitanja u vezi s tim jeste značaj pristanka lica prema kome se preduzimaju radnje seksualnog karaktera. U teoriji i sudskoj praksi se ustalilo mišljenje da je za nepostojanje pristanka ključno to da je pružen otpor od strane pasivnog subjekta. Otpor se, međutim, može koristiti kao kriterijum samo pod uslovom da se on šire shvati, tj. ako se uzme da je dovoljno njegovo postojanje i u formi unutrašnjeg otpora koji se na neki način ispoljio kao i izjednačavanjem očekivanog sa pruženim otporom. Time se izbegava uska primena inkriminacije silovanja koja nije u skladu sa ciljevima krivičnopravne zaštite u ovoj oblasti. Odbacivanje stava da se traži krajnji i po svaku cenu pruženi fizički otpor, ipak ne vodi zaključku da je za postojanje krivičnog dela silovanja dovoljno samo nepristajanje pasivnog subjekta. To otvara de lege ferenda pitanje da li je opravdano proširiti krivičnopravnu zaštitu i na slučajeve u kojima nema pristanka pasivnog subjekta iako nije korišćena sila ili pretnja"
Po ovom stavu (predlogu izmene) dovoljno je da u sebi se protiviš činu i to je silovanje a dokaz je samo ta osoba koja je prijavila silovane za razliku od važeće gde je potvrda silovanju fizički atak i otpor.
Odakle ovo citas o silovanju? Takav stav sudske prakse ne postoji vec 10 godina

Odakle ovo citas o silovanju? Takav stav sudske prakse ne postoji vec 10 godina
Šta je aktuelni stav i kakav je zakon?
Ko prinudi na obljubu žensko lice sa kojim ne živi u bračnoj zajednici, upotrebom sile, ili pretnjom da će neposredno napasti na život ili telo tog ili njemu bliskog lica, kazniće se za osnovno delo zatvorskom kaznom od jedne do deset godina, a za teže oblike može da se izrekne zatvorska kazna i do 15 godina. Podnosi se krivična prijava miliciji ili javnom tužilaštvu.

Šta je aktuelni stav i kakav je zakon?
ne trazi se otpor zrtve, silovanje je svaka vrsta penetrativnog seksa bez pristanka sa jedne strane, i ne dokazuje se aktivnim pruzanjem otpora jer je krivicno delo dovrseno samim prodorom muskog polnog organa u neki od telesnih otvora zrtve, te je pruzanje aktivnog otpora toko celog trajanja snosaja besmisleno.
a i bez obzira na tu besmislenost, silovanje postoji i kod svih vrsta psihicke prinude na seks, ne samo fizicke.

brate, al ova prava imaju dosadan stil, ko uputstvo za ves masinu.
Takoe...ja bih ipak rekao da ono kad neko nakon nekoliko godina prijavi silovanje vrlo problematično i dokazati i poverovati, sa druge strane aako ti neko verbalno preti ti možeš da odbiješ, da se okreneš i odeš. Ako je kakva ucena u pitanju tu nisu čista posla ni kod jednog ni kod drugog ali opet onaj koji vrši ucenu jeste silovatelj. Međutim ako neko pristane zarad posla, boljeg mesta a onda se "pišmani" nakon nekoliko godina onda je to osveta - servirana hladna ali ne i silovanje.

ne trazi se otpor zrtve, silovanje je svaka vrsta penetrativnog seksa bez pristanka sa jedne strane, i ne dokazuje se aktivnim pruzanjem otpora jer je krivicno delo dovrseno samim prodorom muskog polnog organa u neki od telesnih otvora zrtve, te je pruzanje aktivnog otpora toko celog trajanja snosaja besmisleno.
a i bez obzira na tu besmislenost, silovanje postoji i kod svih vrsta psihicke prinude na seks, ne samo fizicke.
ja mislim da sam na tv slusala pravnike koji su govorili drugacije

da zrtva mora da daje sve vreme otpor:think: mozda nisu bili pravnici

Takoe...ja bih ipak rekao da ono kad neko nakon nekoliko godina prijavi silovanje vrlo problematično i dokazati i poverovati, sa druge strane aako ti neko verbalno preti ti možeš da odbiješ, da se okreneš i odeš. Ako je kakva ucena u pitanju tu nisu čista posla ni kod jednog ni kod drugog ali opet onaj koji vrši ucenu jeste silovatelj. Međutim ako neko pristane zarad posla, boljeg mesta a onda se "pišmani" nakon nekoliko godina onda je to osveta - servirana hladna ali ne i silovanje.
ne mozes to da razumes ako nisi doziveo neposrednu ili posrednu pretnju silovanjem. ali npr ako mozes da zamislis kako bi se osecao pored neke grupe muskaraca koji izgledaju isto kao skolski koji su te bulingovali, onda si na pravom putu da razumes strah od silovanja i ucestalost silovanja.

za okolnost da se silovanja ne prijave odmah, nije kriva zrtva vec sistem koji zrtvi ne pruza adekvatnu zastitu.

ja mislim da sam na tv slusala pravnike koji su govorili drugacije

da zrtva mora da daje sve vreme otpor:think: mozda nisu bili pravnici
to je greska. Vrhovni kasacioni sud je imao stav kao sto sam napisala jos 2013 godine, slusala sam tad jednu sutkinju iz tog suda i bas sam joj postavila neko pitanje o tome zasto sutkinje blaze kaznjavaju silovatelje a ona nije htela ili nije umela da odg pa je okrenula na dokazivanje silovanja

Колико видим на вестима, саће фин. инспектори у Петницу.

Затвориће Петницу, а Митровића и Пинк неће. Каква су тамо силовања, шта су ми причали згадило ми се, ах па да тамо постоје уговори са депозитом. Која неће да буде туцана, лети напоље, а депозит остаје Митровићу !

То је та дивота позитивних прописа цивилног кретенизованог друштва. Системски силоватељи са тиранином силоватељем остају, а скрећу пажњу сиротиње !

Back