Nexus 6
Iskusan
- Poruka
- 5.246
pa to ti je vec drzava...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
etotako:pa ne nije... država predstavlja jedan poseban entitet, fiktivan... nametnut od strane one elite koja vlada kao izgovor za potčinjavanje građana sopstvenim ciljevima... ono što ja zamišljam je svojevrsna utopija i ona bi mogla funkcionisati samo kada bi se u čitavom svetu ukinule države... tada ni ratovi ne bi bili mogući jer ne bi bilo koncentracije vlasti, novca i tehnologije obučenih u odelo nacionalnih interesa.
etotako:Teorijski postojanje pravila i njihovo poštovanje, isto kao i hijerarhija su mogući i bez države. Pravila i hijerarhija su nešto prirodno i postojala su uvek. I praistorijski čovek je ove principe poštovao. Na papiru nijedna država nije loša i svaki totalitarni režim sebe samog definiše kao demokratiju, ali činjenice i istorijsko iskustvo govore drugačije.
) vazno mi je da mi opredelis sta je to drzava. unapred hvala.Pobunjenik:Пошто сам се касније укључио у дискусију, мораћу да кренем од почетка. Изнећу, у најкраћим цртама, своје виђење новог Устава Србије.
По мом дубоком уверењу Србија треба да буде
КОНСТИТУТИВНА РЕПУБЛИКА и ДРЖАВА СРПСКОГ НАРОДА, И НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА КОЈЕ ЗАЈЕДНО СА СРПСКИМ НАРОДОМ ОВДЕ ЖИВЕ.
У Републици Србији би у службеној, али и јавној употреби био СРПСКИ ЈЕЗИК и ЋИРИЛИЧНО ПИСМО.
Латиница се нигде не би спомињала. Устав не би предвиђао државну религију, али не би ни стајало да је Србија секуларна држава. Једноставно, постојала би потпуна слобода вероисповести, под условом да се не крши Устав и закони, да се не позива на насиље итд. Уставом би било неприкосновено
ПРАВО НА ЖИВОТ - ПРАВО НА СЛОБОДУ - ПРАВО НА ПОСЕДОВАЊЕ ПРИВАТНЕ СВОЈИНЕ.
Према овом Уставу, у Србији не би било никаквих аутономних покрајина. Дакле, Косово и Метохија и Војводина би били САСТАВНИ ДЕЛОВИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, с тим што би се навело да је Космет тренутно под ОКУПАЦИЈОМ. Војводина се нигде не би спомињала. У Србији би на снази био
ПРЕДСЕДНИЧКИ СИСТЕМ као и ВЕЋИНСКИ ИЗБОРНИ СИСТЕМ ЗА ПАРЛАМЕНТ. Председник државе би уједно био и председник владе. Залажем се за такозвани чврст устав, дакле устав који неће моћи сваки час да се прекраја и мења.
Nexus 6:ako u drzavi zive nacionalne manjine koje pisu latinicu u ustavu mora da se napomene latinica...
Nexus 6:ako u drzavi zive nacionalne manjine koje pisu latinicu u ustavu mora da se napomene latinica...
Adalv:Ако Кинези икада постану национална мањина у Србији (а сада их већ има више него припадника неких признатих мањина), хоће ли у Устав ући и кинеско писмо?