USTAV SRBIJE

eremita:
Инсистирање на ЋИРИЛИЦИ појавило се последњих година КАДА СЕ ИЗРОДИЛА читава генерација прозападних увлакача и људи који верују да ће поништавањем ћириличног писма поништити И САМУ НАЦИЈУ и УТОПИТИ ЈЕ У СВЕТСКИ ТАРТАР БИФТЕК.

E, ovo si u pravu... Ovo si u pravu... Dakle, ovo si u pravu.

Демократски систем је у правом смислу организовано, систематско расуло нације. Он у себи носи сопствену пропаст. Али опасно је то што његова пропаст доводи и до пропасти нације.

Шта се у ствари дешава чим демократски систем постане систем једне нације? Најпре се моћни руководиоци предузећа, пошто су предходно оборили краљевску власт, уједињују како би подједнако искористили привилегије које себи могу приуштити сада када представљају државу. Они умањују напор који су до сада улагали у тражење послова. Уместо да пораст својих прихода траже у бољем коришћењу тла, што за њих представља највећи напор, они траже заштиту од државе, у виду новчане помоћи, принудних куповина или пак у виду заштите њихових појединачних индустрија и закона који дају предност њиховим интересима у односу на друге индустријалце - што за њих представља најмањи напор; уместо да тај успон траже у бољем коришћењу радне снаге људи које запошљавају, они га траже у смањењу плата које им дају. То је почетак расула и смањења заједничког учинка и ево како се то рушилачко дело наставља.

eremita:
Инсистирање на ЋИРИЛИЦИ појавило се последњих година КАДА СЕ ИЗРОДИЛА читава генерација прозападних увлакача и људи који верују да ће поништавањем ћириличног писма поништити И САМУ НАЦИЈУ и УТОПИТИ ЈЕ У СВЕТСКИ ТАРТАР БИФТЕК.

Мислим да си у праву, али ту мораш да придодаш и оне увлакаче који мисле да је услов уласка у ЕУ избацивање ћирилице из употребе. Као "латиница је светско писмо, па кад је већ користимио, шта ће нам ћирилица". Оно што заборављају јесте познавање слова није познавање језика. Када странцу напишеш нешто на српском свеједно му је да ли је написано ћирилицом или латиницом. Исто и када они теби напишу:
"Kansainvälisen tietoliikenneyrityksen suomenkieliset sivut"
Слова знам, али ми нису од неке помоћи!

Према томе, пишимо својим писмом. Нама је и намењено.

pa Rusi nemaju latinicu, ili sam neobavesten...
i Rusi su vise od 50 godina uceni kako je to "imperijalisticko pismo" i to je tad bilo i te kako politicki...
ja sam mislio da su ti dani prosli...
sto se novina tice, slazem se...iako ne znam da li je to regulisano zakonom, ali za TV se ne slazem...
pogotovo kad je u pitanju neki "tehnicki" film, gde moras da ubacis neke strane reci...ne ide...

ali ono sto meni najvise smeta je latinicno POLICIJA na vratima automobila...
to je i te kako sluzbena upotreba...

da ali Hladni rat je poceo tek '45...

znak pored puta, u redu...i vise nego u redu...
ali, policija...klasicni primer "sluzbene upotrebe"
kad oni ukljuce ono gore i sirenu, bas ce neki stranac da se pita: "sta li je ovo, majku mu"

commodore:
"Dobro, daj te mape..."
vracamo se na ustav
Sta cemo sa regionima... ?
Kako regionalno ustrojti Srbiju?

Како су кренуле мисли појединих учесника, најбоље је да се прилонимо Титовом виђењу Србије... има неких који су емигрирали посла Устава 1974.године... е, они су тврдили да је Тито говорио да: СРБИЈУ ТРЕБА ИСЕЦКАТИ КАО ЗМИЈУ...зато је, веле они, и уклонио Јованку, јер ова када је видела да он измишља "аутономије" тражила је још неке аутономије... и.... пех...

Децентрализација. Сваки регион располаже својим ресурсима.
Представници региона у парламенту. Изабереш, ако ти се не свиђа - промениш. Никакве страначке ранг листе посланика.

Не мислим само на природне. Уосталом, држава треба да помогне да се региони развију, а не да баца новац у ветар. Зна се да су нам неки региони неразвијени, али могло је лепо од донација да се припомогне. Смањиш порез малим, повећаш великим предузећима. Охрабриш људе да производе.
Решења увек има.
У сваком случају је боље тако него дати сав новац у престоницу, па шта ти се врати.
Нама су тако предузећа пропадала. Једно пропада, па са собом повуче три добростојеће фирме, јер су по директиви морале да дају новац за пропалу фирму.

to nije moj portret...nego avatar...sta god to znacilo...
a i doticni "drug" vise ne pusi, zabranio mu lekar...
ali mislim da se ponavljam po tom pitanju...

nego, u tome je problem, onda oni duvaju...
al' evo i ti da izrazis neko kapitalisticko shvatanje...

У... баш Ти хвала... аватар, како лепа реч...опс... примећујем да си променио "аватар", па помислих да су у питању повећана осећања самољубља...
... моје схватање капитализма... е то је веома обимна тема... није за ову тему...

Ма, Нексусе6, мислим да је чатовање идиотлук на темама, зато НАЈБОЉЕ ДА КОМОДОРЕУ ВИШЕ НЕ КВАРИМО ТЕМУ... 'ајде врати се на ТЕМУ !!! А ТЕМА ЈЕ

УСТАВ СРБИЈЕ - ТЈ. ПИТАЊЕ РЕГИОНАЛИЗАЦИЈЕ ???

Back