USTAV SRBIJE

JABUCHILO:
zna narod...
nego, kakav bre ustav? bolje da se svi preselimo u sibir (sve onako sa patrijarom)? stanje sam ispitao, uslovi su solidni. ako prodamo srbiju povoljno bice za svakog o-ho-ho zemlje pa da se kucimo.
pazi: skupstina jednostavno treba da proglasi ukidanje drzave svecanom proklamacijom i da je prevede u privatno vlasnistvo i proda sve djuture rusima po principu tantezakukuriku. nama dodele komad zemlje na istoku i ostatak u kesu. strava priroda, resursi, kineska roba jeftina do jaja, a nigde zive duse. garantujem i da bi nam autonomiju neku dali, ali koji ce nam, nezavisnost nam svejedno ne ide. a kad resimo opet malo da ratujemo, pa nije ni cecenija daleko - da im vratimo za kosovo :) ... a?

:) :) :)

A kad dodje zima svi kolektivno na Seychelles, koji bi to cirkus bio, sve stanice bi prenosile.

JABUCHILO:
zna narod...
nego, kakav bre ustav? bolje da se svi preselimo u sibir (sve onako sa patrijarom)? stanje sam ispitao, uslovi su solidni. ako prodamo srbiju povoljno bice za svakog o-ho-ho zemlje pa da se kucimo.
pazi: skupstina jednostavno treba da proglasi ukidanje drzave svecanom proklamacijom i da je prevede u privatno vlasnistvo i proda sve djuture rusima po principu tantezakukuriku. nama dodele komad zemlje na istoku i ostatak u kesu. strava priroda, resursi, kineska roba jeftina do jaja, a nigde zive duse. garantujem i da bi nam autonomiju neku dali, ali koji ce nam, nezavisnost nam svejedno ne ide. a kad resimo opet malo da ratujemo, pa nije ni cecenija daleko - da im vratimo za kosovo :) ... a?

:) :) :)

Е, Јабучило, заје*о си се, Србију је одавно продао Ј.Броз за доларе... према томе немамо нажалост шта да продамо...
А што се Руса тиче... хах... Амбрамович и друштво 'ладно купују Хрватску и Црну Гору... У В Е Л И К О.... информација проверена...:razz: :razz: :razz:... треба
људима излаз на море.... хахахахахаааааааааааа

marlon:
Sto se tice BL-a ne znam. Ne mogu ni ja neki put da opravdam mnogo toga, ali istina je jedna. On ima pravo ovde na takav stav. Ovo je Srpski forum i on se zalaze za to sto se zalaze. Oni smradovi sto dolaze sa strane i govore ekstremne stvari, u njima je problem a ne u BL-u.

Ma daj, Brando, staleska monarhija, dusanov zakonik, mi smo najveci sljam, mi koji hocemo i evropu i srbiju...
To nije ekstremizam?
To nije ista vrsta ekstremizma kao ona za koju se zalaze gutti ili izdajnik ili ldfovci...?
...
"Sve je to, covece, sjebano u glavu covece..."

commodore:
Ma daj, Brando, staleska monarhija, dusanov zakonik, mi smo najveci sljam, mi koji hocemo i evropu i srbiju...
To nije ekstremizam?
To nije ista vrsta ekstremizma kao ona za koju se zalaze gutti ili izdajnik ili ldfovci...?
...
"Sve je to, covece, sjebano u glavu covece..."

A otkud brate mislis da BL to ozbiljno misli. Mozda se malo za*ebava. Ne mogu da verujem ni ja. Da sedimo u cetiri ili vise ociju i da diskutujemo, jel si siguran da bi tako bilo?

marlon:
A otkud brate mislis da BL to ozbiljno misli. Mozda se malo za*ebava. Ne mogu da verujem ni ja. Da sedimo u cetiri ili vise ociju i da diskutujemo, jel si siguran da bi tako bilo?

alo frajkane pa dokle ja treba da stancam vec mi se prst ukocio
i slusaj ako me neko slucajno posalje u qujac zbog tvojih smajlija
blagovremeno ti najavljujem da cu ti ih sve istresti pred prag a ti
izvoli objasnjavaj kako god znas i umes
i ovaj jel da nastavim ok

Adalv:
БЛ је идиот.

Идиот ти је тата

Adalv:
1. СВЕТОСАВСКИ НАЦИОНАЛИЗАМ не постоји, јер хришћанство није националистичко., што се потире са:

Света Србија ради чега живи? - Да служи Господу Христу, да служи једноме истинитом Богу, да одбаци све лажне богове, да служи вечној Христовој правди, да одбаци све људске лажне такозване правде.
АЛФАВИТ НАРОДНЕ ОДБРАНЕ
Свети Николај Велимировић
Шовинизам и интернационализам представљају два супротна обронка пута. Здрав јеванђелски национализам прави је пут.

Adalv:
2. ВОЈНОМ ДИКТАТУРОМ, која је најглупља могућа варијанта и која нигде и никада није донела ништа добро државама у којима је успостављена;

Како није? Франко-очистијо земљу од комуниста и секташа.
Пиноче исто тако.

Adalv:
3. СТАЛЕЖНА МОНАРХИЈА вероватно значи да треба установити феудализам, тј. сви би требало да буду власништво групе велепоседника. Извини, али не желим да будем ничији роб!

Нико тебе неби ни за роба.
Прво немаш везе о сталежној монархији прочитај Тему СТАЛЕЖНА МОНАРХИЈА.

Adalv:
И на крају, то што желиш јаку војску само говори да не користиш мозак. Србија и српство се не бране оружјем, већ очувањем српског језика, културе и традиције.
Ниси Србин ако изудараш некога ко то није, већ онда (и само онда) када поштујеш своје национално наслеђе.

А ви СРБИ ЕВРОПЕЈЦИ И ДЕМОПНОКРАТЕ АКО ВАМ СЕ НЕСВИЂА РАУУУУС

marlon:

Ma kad bih ja znao da se on zeza ili da malo preteruje na forumu cisto iz inata guttiju i ekipi ja bih mu placao pivo dok moze da stoji...
Dakle, BL izjasni se covece...
Ako si svestan kako to izgleda ali potenciras SRPSKO resenje nasuprot nekom drugom onda dobro...
Ali ako stvarno mislis to sto pises ... sta reci...

ne potencira Mihajlo SRPSKO nego SRBSKO...
i sasvim sam uveren da misli ono sto pise...ali posto mu je dosadilo da prica sa svom petoricom svojih istomisljenika, onda resio malo i ovde da prosipa tudje mudrosti...

Nexus 6:
ne potencira Mihajlo SRPSKO nego SRBSKO...
i sasvim sam uveren da misli ono sto pise...ali posto mu je dosadilo da prica sa svom petoricom svojih istomisljenika, onda resio malo i ovde da prosipa tudje mudrosti...

:confused: :confused: :confused: А зар не мислиш, можда, ако би ставио прст на
чело ДА СЕ ДО ЗЛАТНЕ СРЕДИНЕ МОЖЕ ДОЋИ САМО ИЗ ДВЕ КРАЈНОСТИ...
јер, ако са друге стране имаш само једну крајност никада нећеш доћи до
"златне средине", увек ћеш бити губитник... ја сам свакако за максималистичке захтеве... то је основа сваког иоле паметног преговарања...

Nexus 6:
ne mozes doci do sredine sa ljudima koji nisu spremni na kompromis...

Само се ИЗ ДВЕ КРАЈНОСТИ МОЖЕ ДОЋИ ДО СРЕДИНЕ тј. како Ти волиш да
употребиш страну реч до "компромиса", али Ти критикујеш само српску страну,
а максималистичке, неразумне захтеве других као да не примећујеш... и сходно
таквом Твом (и не само Твом) понашању СРБИЈА МОРА БИТИ НА ГУБИТКУ!

Nije tako eremita.
Pametni ljudi odmah uvide i procene sta je ekstremizam, sta maksimalizam a sta je optimalno moguce. Srbija nece biti na gubitku ni u jednom obliku integracije sa evropom - ako bude imala pameti. A to se nece postici ekstremizmom i zeltozmom nego borbom za cilj da su nam svi inzenjeri i doktori nauka ovde u zemlji i da rade za dobru platu u nasim firmama ili stranim firmama u nasoj zemlji...
Takodje postizanjem toga da nam omladina VOLI drzavu i da hoce u njoj da ostane...
A Crkva sluzi da se u njoj Bogu moli i da se u njoj krstava i vencava, da propisuje postove i praznike, da tako cuva narodno predanje i dusu...
Ona to i radi, ali postoje u srbiji dve vrste ljudi koji joj to otezavaju... Prvi su budale i hoce da je ukinu. O njima ne vredi ni govoriti. Sljam. Drugi su ona ekipa koja oce da od crkve napravi drzavu...
Koliko se ja secam, hriscanski IDEAL JE DA DRZAVA POSTANE CRKVA. tojest da jednog dana u Drzavi vlada kanonsko jedinstvo i sabornost. Dakle, da drzava bude kao crkva a ne obrnuto, da crkva preuzme prerogative drzave... Mi zaboravljamo sta nas bre odvaja od katolika... Pa oko toga je i puklo pre hiljadu godina.
Crkvena Drzava je iznedrila sam spaljivanje knjiga i ljudi. I pobunu. Protiv Hirsta. Zbog te represije. Nista drugo.

Zato je sustina, a molim te shvatis te suptilne razlike u konceptu, da sprecimo ispade onih koji prave kontraefekat retrogradnim pricama. Na njih imamo uticaj, bar mozda njim mozemo da dokazemo. Za one prve, antisrpski opredeljene, nasa moc je premala... Njihove duse su izgubljene...

Шовинизам и интернационализам представљају два супротна обронка пута. Здрав јеванђелски национализам прави је пут.

Ти си Библију очигледно видео само на полици. Хајде, мајке ти, наведи место где Исус, или било који апостол говори о национализму и дефинише тај твој појам "драв јеванђелски национализам".

Пиноче исто тако.

У праву си. Баш је очистиоЈо!

Подела на сталеже постоји одувек, али не функционише како треба. Поразмисли мало о свом предлогу, а ја ћу да ти помогнем једним примером:
Да си читао нешто друго сем фашистичке литературе, можда би знао како је Платон дефинисао идеалну државу. То је држава која има три сталежа (касте):
- трговце и занатлије - који привређију и обезбеђују друштвено благостање,
- војнике - који су чувари реда, мира и наравно државе, и
- филозофе - који управљају.
Проблем у целој тој причи јесте тај да касте не почну да раде туђ посао.
Ако војник преузме власт, добићете војну диктатуру, владавину силе, јер војска само за силу зна.
Ако трговци преузму власт, добићете несрећну владавину у којој је једино новац битан (нешто као ови наши политичари), јер је њихов језик језик новца. Просто речено - корупција.
За разлику од њих, филозофи су морални, промишљени, раде за опште добро.
Наравно ово је утопија, а то се уверио и Платон када је покушао да успостави овакав поредак.

Свиђа ми се ова твоје српска реч - РАУС, Србине. Прочитај мало пажљивије оно што сам написао о одбрани српства.
П.С. Мој ти је савет да се не заносиш некаквим немачким подметима. Скинси нису наша, већ њихова традиција. Надам се да знаш да твоји деда, прадеда, чукундеда, ..., нису били фашисти. Против Немаца смо се борили би искоренили једну зломисао, а не да би је прихватили.

А сад да се вратим на тему (извини commodore)

У нечему се ипак слажем са нашим екстремистичким пријатељем (Бл - ом).
Србија треба да буде монархија. А ево и зашто:
Председник државе нема апсолутно никаквог удела у власти. Он је манекен. Он служи да прима стране државнике и да каже: "Добар дан, ово је Србија", да се слика с њима и прича лепо нашој држави, њеном народу (мислим на становништво, уопштено), култури, историји. Онда их проследи Влади и министрима и они даље разговарају о државним пословима.
Проблем је што нас избор таквог једног манекена кошта ко Петра кајгана, а немамо ништа од тога. Нарочито кад Влада и председник државе нису из истог табора. Онда троше наше и њихово време на међусобна препуцавања. Зато је боље имати краља. Краљ је свачији, а не страначки.
А знате ли колико нас кошта избор?
Када су били последњи избори за председника, прочитао сам саопштење да је за последњи круг избора (а било их је три, колико се сећам) потрошено скоро МИЛИЈАРДУ ДИНАРА!!! Помножите са три!
Овако, поставиш краља, не даш му никакву власт (да је не би злоупотребио), лепо га обучеш, накинђуриш и поставиш да прима дипломате. Чак и да му дамо великодушну плату, рецимо милион месечно, он би за пет година председничког мандата потрошио 60 милиона, што је у односу на 3 милијарде - неосетно. Једноставно, ми немао пара за бацање.
Друго, када неко дође са стране, чињеница да имамо краља му говори да ми имамо државу која траје вековима, да имамо традицију и културу, историју којом се поносимо.
Парламентарно уређење остаје јер је битно да можеш да промениш багру легално, а не буном.

mislim da li je mozda danas mnogo lakse okupiti narod, definisati narodne ciljeve i model ustrojstva drustva bas ako je narod rasejan, bez drzavnih ciljeva i programa i bez ogranicenja i obaveza koje namece nacionalni model drustva. sekte,tajna drustva i razlicite organizacije "esnafskog" tipa danas broje vise ljudi nego mnoge drzave, imaju vise i ozbiljnije ciljeve i mnogo fleksibilniju "eknomiju" i "ideologiju". zasto ne bismo u inat napravili znak jednakosti izmedju srbina i coveka sutrasnjice. mozemo da budemo prvi koji ce masovno da stupe u moderno, nomadsko svetsko drustvo uz veliku prednost pravovremenog definisanja srpstva kao jedne nove globalne interesne/ideoloske grupe umesto gradjanske nacije. imamo sve adute da postanemo sinonim za svetsku ideolosku revoluciju - otpadnici - pokajnici - prosvetitelji...

:) pazite, SVAKI NAROD U SVETU RODIO SE IZ NEKOLICINE PREZIVELIH NEKOG DRUGOG NARODA koji su shvatili da formalne izmenene upravo pomazu nestajanje starog a ne preobrazovanje u novo. samo sustinska izmena celog narodnog organizma omogucava mu nastavak i poboljsanje zivota (gusenica-larva-leptir su razliciti organizmi JEDNOG BICA).
i to ne znaci da moramo ista odbaciti iz onog sto nas je dosada cinilo srbima... moramo ga jednostavno DEINSTITUCIONALIZOVATI. a ovako, sa svim ovim formalnim "revolucijama" upravo ga ne deinstitucionalizujemo nego ga se polako odricemo...

JABUCHILO:
:) pazite, SVAKI NAROD U SVETU RODIO SE IZ NEKOLICINE PREZIVELIH NEKOG DRUGOG NARODA koji su shvatili da formalne izmenene upravo pomazu nestajanje starog a ne preobrazovanje u novo. samo sustinska izmena celog narodnog organizma omogucava mu nastavak i poboljsanje zivota (gusenica-larva-leptir su razliciti organizmi JEDNOG BICA).
i to ne znaci da moramo ista odbaciti iz onog sto nas je dosada cinilo srbima... moramo ga jednostavno DEINSTITUCIONALIZOVATI. a ovako, sa svim ovim formalnim "revolucijama" upravo ga ne deinstitucionalizujemo nego ga se polako odricemo...

Ja sam ti dragi Jabuchilo rekao da si ti hiperborejac. Vidis da sam bio u pravu. :grin:

Adalv:

Ти си Библију очигледно видео само на полици. Хајде, мајке ти, наведи место где Исус, или било који апостол говори о национализму и дефинише тај твој појам "драв јеванђелски национализам".

Св. Владика николај и Св. Сава су нам у аманет оставили ПРАВОСЛАВНИ НАЦИОНАЛИЗАМ.
Ако ти мени наведеш твој начин вређања!!!!!!

Adalv:
Пиноче исто тако.

У праву си. Баш је очистиоЈо!

Хвала на исправци.

Adalv:

Подела на сталеже постоји одувек, али не функционише како треба. Поразмисли мало о свом предлогу, а ја ћу да ти помогнем једним примером:
Да си читао нешто друго сем фашистичке литературе, можда би знао како је Платон дефинисао идеалну државу. То је држава која има три сталежа (касте):
- трговце и занатлије - који привређију и обезбеђују друштвено благостање,
- војнике - који су чувари реда, мира и наравно државе, и
- филозофе - који управљају.
Проблем у целој тој причи јесте тај да касте не почну да раде туђ посао.
Ако војник преузме власт, добићете војну диктатуру, владавину силе, јер војска само за силу зна.
Ако трговци преузму власт, добићете несрећну владавину у којој је једино новац битан (нешто као ови наши политичари), јер је њихов језик језик новца. Просто речено - корупција.
За разлику од њих, филозофи су морални, промишљени, раде за опште добро.
Наравно ово је утопија, а то се уверио и Платон када је покушао да успостави овакав поредак.

Свиђа ми се ова твоје српска реч - РАУС, Србине. Прочитај мало пажљивије оно што сам написао о одбрани српства.
П.С. Мој ти је савет да се не заносиш некаквим немачким подметима. Скинси нису наша, већ њихова традиција. Надам се да знаш да твоји деда, прадеда, чукундеда, ..., нису били фашисти. Против Немаца смо се борили би искоренили једну зломисао, а не да би је прихватили.

Ја немам везе са скинхедима ја лично сам Љотићевац и здраво.
Наравно и ОТАЧАСТВЕНИ ПОКРЕТ ОБРАЗ
Ма бјажииииии, ма бјажииииииииии

Back