Uspomene iz mladosti

sl_snezni_breg_2_b.jpg

Leteo je brže od sanki...

Eh, da, "korektor" sam zaboravila (ostao u tri tačkice). :)
Ali njime si mogao da koriguješ samo manje omaške, a za neke veće greške (ili, ne daj Bože, izlije se mastilo iz rapidografa, što spomenu Poli46) pocepaš nacrtano, pa sve iz početka.

Dakle, korektor moje mladosti... :)

mem-super-silver-platinum-razor-blade-th.png

Eee... Ovi sada, što sve crtaju na računaru i ne znaju kako je izgledalo crtati sve to uživo, pre par decenija...

čuvam ovakve , spakovani su , dobio sam to u nasledstvo , ostaviću ih i ja , ima za obojicu podjednako
Nažalost, naši nisu sačuvani... Vezle su ih moja baka i majka.
Imali smo i ćilime i patosnice (tkane staze), koje je tkala moja baka, dok smo još imali razboj u kući (bila sam veoma mala, ali se sećam toga), majka je tkala suknju "ubiraču" i sama je nabirala i sašila, kao deo srpske narodne nošnje, jer je moja starija sestra igrala u folkloru.

I da, kada smo već kod razboja...

Razboj za tkanje.jpg

Čunak.jpg

Došao sam. Daj mušmule.
"Hoćeš mušmula?", što bi rekli stari iz mog rodnog kraja, kada neko nešto izvoljeva i traži. ;)
Ovi moderni sada su tu frazu preradili u "Hoćeš muzičku želju?" :)

Ali, evo mušmula, zrele, samo da ih ubereš.
Za ovu zimsku, ako moraš da se penješ na drvo da dohvatiš, pazi da se ne oklizneš i padneš dole u sneg, kao što se meni dešavalo dok sam bila dete (sreća, pa drvo nije bilo mnogo visoko). :lol:

Mušmule.jpg

musmula-na-zimi.jpg

У сваку продавницу, овог типа, у коју сам ушао последња полица увек је била крива од тежине флаша на њој.
Мени никада није било јасно зашто су те флаше стављали на највишу полицу у продавници уместо негде ниже са стране.

Back