USPEŠAN BRAK?!?

Кад је извор Блиц, а тачно се сећам оног податка баш из штампе од пре, тако има, 2 године, да просечна срп. породица има 1.45 дете (баш тако, не ни цело једно ипо дете) и да се сваки 4. брак разведе.

ako se vodite statistikom kao pokazateljem uspešnosti bračnog života u srba, džaba vam mantranje na temu.
izvucite statističke podatke ovih opstalih brakova, tj šta je ono što ih drži u braku. kladim se da su to deca u 90% slučajeva.
preostalih 10% ekonomska i psihološka zavisnost, kojoj najčešće podležu nesamostalne žene.

Истина и то, брак је примарно економска заједница, а статистика не може да слаже да се последњих година све теже живи, што аутоматски значи да је и већа криза самог брака и бр. развода је сигурно већи из год. у годину.

ako se vodite statistikom kao pokazateljem uspešnosti bračnog života u srba, džaba vam mantranje na temu.
izvucite statističke podatke ovih opstalih brakova, tj šta je ono što ih drži u braku. kladim se da su to deca u 90% slučajeva.
preostalih 10% ekonomska i psihološka zavisnost, kojoj najčešće podležu nesamostalne žene.

slazem se jedino sto bih smanjio procenat u vezi sa decom a povecao finansijski + retardiranost zena koje ne mogu da zive bez dnevnog sledovanja samara...

slazem se jedino sto bih smanjio procenat u vezi sa decom a povecao finansijski + retardiranost zena koje ne mogu da zive bez dnevnog sledovanja samara...

Ispade da većina žena trpi nasilje u braku.

- - - - - - - - - -

Neće biti baš tako.

samo toliko?
zašto?

Izvinjavam se što nisam ranije odgovorio :D Ovde se tačno vidi ko je protivnik braka. I u redu ako je neko tako želi i ako je tako srećan. Ali onda nema potrebe da se zaklanja iza priče kako većina brakova opstaje zbog djece,kako većina u braku trpi maltretiranje i slično. Pri tome uopšte ne poričem da postoji i određeni procenat takvih brakova. Ali uvijek ima i dosta ljudi koji su srećni u braku. Šta je uspješan brak je stvar subjektivne procjene i očekivanja od života. Postoje i siromašni ljudi koji jedva sastavljaju kraj sa krajem,imaju puno djece i opet su srećni. Kao što imaš bogatih ljudi ostvarenih u svakom smislu koji nisu srećni u braku.

Ne.
Znaš kako se nekome ko je popiz.dio i samo što ne eksplodira "umirujuće" kaže: polako, prvo izbroj do deset pa onda reaguj. Slično onoj: jutro je pametnije od večeri
Tako i u braku, promisli malo, ne reaguj na prvu loptu, ne pravi od muve magarca, ne skači i ne bockaj partnera ko osica za svaku sitnicu itd. itd...
Ima tu još štošta, ali valjda je na prethodnim stranicama dosta toga i rečeno.
Mrzi me da čitam:)

Ne.
Znaš kako se nekome ko je popiz.dio i samo što ne eksplodira "umirujuće" kaže: polako, prvo izbroj do deset pa onda reaguj.
Tako i u braku, promisli, ne reaguj na prvu loptu, ne pravi od muve magarca, ne skači i ne bockaj partnera ko osica za svaku sitnicu itd. itd...
problem i jesu te sitnice koje se skupljaju i pre ce covek puci kad ga neko toliko blizak pecne znajuci sta nervira partnera,ko da je s drvetom koje ne ucestvuje u braku

Ne.
Znaš kako se nekome ko je popiz.dio i samo što ne eksplodira "umirujuće" kaže: polako, prvo izbroj do deset pa onda reaguj. Slično onoj: jutro je pametnije od večeri
Tako i u braku, promisli malo, ne reaguj na prvu loptu, ne pravi od muve magarca, ne skači i ne bockaj partnera ko osica za svaku sitnicu itd. itd...
:lol:...da do deset prvih deset, posle do dvadeset...jbg posle se umorila od brojanja tolikog...sad pochem, pa onda kazem ok. ako prethodne god. nisu bile dovoljne onda chemu...i raspalim pa kom obojci. kom opanci:lol:

- - - - - - - - - -

problem i jesu te sitnice koje se skupljaju i pre ce covek puci kad ga neko toliko blizak pecne znajuci sta nervira partnera,ko da je s drvetom koje ne ucestvuje u braku
vremenom nauchish da te sitnice ne nerviraju toliko...niko nije savrshen...bitno je da ne zezne stvar u krupnicama:mrgreen:

:think: da su oboje u njemu srecni i da samim tim odgajaju i srecnu decu ako ih imaju....verujem da ih je malo, radim na tome da je i moj srecan ali shvatam kolikoje tesko pobediti test vremena....ko zna da li cemo izdrzati pritiske....

Ја бих волела да ми неко да савет како кулирати у браку, а да не долази до жучних расправа око небитних питања од којих ником од нас не зависи живот?

Је л' рецепт побеђивање сопственог ега?

И шта ако је само једна страна спремна на исто, а та иста једна страна није спремна да вечито повлађује? Распад брака загарантован, зар не?

Ја бих волела да ми неко да савет како кулирати у браку, а да не долази до жучних расправа око небитних питања од којих ником од нас не зависи живот?

И шта ако је само једна страна спремна на исто, а та иста једна страна није спремна да вечито повлађује? Распад брака загарантован, зар не?

Па сад...Питање је колико су та питања збиља небитна.

ako sam ja ta koja pocne gledam da se opomenem i ujedem za jezik, mada sam svesna da nisam uvek u stanju da ukapiram sta radim....ako je on upitanju, a definitivno i on voli da da raspreda, ima kad mu se nasmejem u facu i onda ukapira sta radi...sto sam starija sve vise mrzim rasprave i sve ih teze podnosim pa gledam sebe da korigujem koliko god mogu....

Otprilike...:lol: a ito znash posle odredjenog vremena, msm shta je bitno a shta ne...lichno sam pobornik diplomatskog reshenja za problem ako je neshto vazno...a ako nije iskuliram u prvi mah, a posle vratim sa kamatom:mrgreen:

Back