USPEŠAN BRAK?!?

Vecina probelma se resi pre ili kasnije, tim pre sto problemi nisu izdvojeni od svega ostalog, nego su u uzrocno-posledicnoj vezi sa ostalim zivotnim okolnostima. Kada se okolnosti promene neki problemi prodju, neki se lakse rese, neki se pogorsaju....
Rodjaka je u nezavidnoj situaciji, muz joj je navucen na kladionicu, deca mala, cesto su suoceni sa finansiskim problemima iako imaju veoma visoka primanja. Verujem da bi se bilo koja druga zena na njenom mestu odavno pokupila i odvela decu, ili samo muza iselila iz zajednickog stana, dok ona duboko i iskreno veruje da je u pitanju kriza kroz koju njen muz prolazi, iako o ho ho traje, verujuci da je to ono zlo iz obecanja u dobru i zlu. Kako je sam merilo koliko moze da podnese, pitam se kako savetnici prepoznaju koji je brak klimav, a koji stabilan pritusnut ozbiljnim problemima.... Meni izgleda da je vecina tih klimavih u nekom trenutku stajala na sigurnim nogama, dok ih nedace nisu oborile...

I sada da se ona oglasi na ovoj temi...rekla bi kako joj je brak super..kako prevazilaze sve teškoće zajedno....izostavila bi kocku kao problem...a mi bi smo pomislili da je neki lakši problemčić u pitanju...i na kraju se ipak svodi sve na onu staru..lepota je u oku posmatrača.....brak je ozbiljna institucija....u ovom našem društvu porodica je na prvoj liniji fronta....niko o porodici kao osnovnoj ćeliji društva ne brine...ja verujem u 10% dobrih brakova...ostalo je da ne iznosim u procentima...vrlo klimavo, u nekim slučajevima bolesno...većina opstaje da bi bila politički korektna okolini...da ne dužim

kompatibilnost
treba naci osobu koja ti stvarno pasuje
inače mi grozno zvuče stvari tipa odricanje, kompromis, tolerisanje, manevrisanje, prećutkivanje...
a brakovi se svode na to... voziš brod dok se ne nasuka i odričeš se da deci bude dobro
brate namoj si naivan da se dvoje kao nalaze..aj po svetu krenemo u neke normalnije ljude ono opustene neistripovane casne iskrene pa svaka druga japanka nam je soulmate

I sada da se ona oglasi na ovoj temi...rekla bi kako joj je brak super..kako prevazilaze sve teškoće zajedno....izostavila bi kocku kao problem...a mi bi smo pomislili da je neki lakši problemčić u pitanju...i na kraju se ipak svodi sve na onu staru..lepota je u oku posmatrača.....brak je ozbiljna institucija....u ovom našem društvu porodica je na prvoj liniji fronta....niko o porodici kao osnovnoj ćeliji društva ne brine...ja verujem u 10% dobrih brakova...ostalo je da ne iznosim u procentima...vrlo klimavo, u nekim slučajevima bolesno...većina opstaje da bi bila politički korektna okolini...da ne dužim
sa
I ne samo to. Njen osnovni stav je da na svetu ima malo stvari na koje se ljudi mogu osloniti i da je ona ponosna sto zna da se njen muz uvek moze osloniti na nju. Zvuci divno i to i jeste nesto cime se treba ponositi, samo sto je ona stojicki uz njega i onda kada njegovo ponasanje ugrozava njihovu decu....

Што су супружници сличнији, то је већа шанса да ће брак опстати - политичка и друга уверења, образовање, хумор, укуси, ниво лепоте тј ружноће итд итд...

Љубитељ паса, непушач, гласач ЛДП-а, са мном не би имао шта да тражи.

Што су супружници сличнији, то је већа шанса да ће брак опстати - политичка и друга уверења, образовање, хумор, укуси, ниво лепоте тј ружноће итд итд...

nije bas dobro da budu mnogo slicni...ja samog sebe u zeMskom obliku ne bih podneo :)

btw...kapiram ovo za fanove chede chade ali zasto bi i on morao da pali pljugu posle seksa - bre ustedela bi oko 6000rsd mesecnog kucnog budzeta na njegovom nepljuganju (pod uslovom naravno, da ne smara kako gajba zdiba na pljuge itd itd)...
sto se tice pasa - moze neko da bude ljubitelj pasa bez da mora da ga ima i seta :)

nije bas dobro da budu mnogo slicni...ja samog sebe u zeMskom obliku ne bih podneo :)

btw...kapiram ovo za fanove chede chade ali zasto bi i on morao da pali pljugu posle seksa - bre ustedela bi oko 6000rsd mesecnog kucnog budzeta na njegovom nepljuganju (pod uslovom naravno, da ne smara kako gajba zdiba na pljuge itd itd)...
sto se tice pasa - moze neko da bude ljubitelj pasa bez da mora da ga ima i seta :)

Пљугу после секса пале само у филмовима Ц продукције.

Пси - ни у машти.

Пљугу после секса пале само у филмовима Ц продукције.

Пси - ни у машти.

:eek::eek::eek:

de ti zivis?
a npr kaci na moru, onako isplivas, legnes na peskir ili ako si 'in' na lezaljku i onako dok ti jos voda kaplje sa obrva, kose... zapalis i trudis se da samo filter dodirujes?
ili kad npr gledas film deveta kapija se johny deep-om pa kad izvuce onu ispresavijanu izmrcvarenu pljugu iz meke pakle lucky strike-a pa ti drago sto nisi u bioskopu pa mozes i ti...

kad ti onda palis pljuge uopste? samo uz jutarnju kavu?

a ovo u vezi sa psima..nekad te je neki gricnuo cim si takva :mazipsa:

:eek::eek::eek:

de ti zivis?
a npr kaci na moru, onako isplivas, legnes na peskir ili ako si 'in' na lezaljku i onako dok ti jos voda kaplje sa obrva, kose... zapalis i trudis se da samo filter dodirujes?
ili kad npr gledas film deveta kapija se johny deep-om pa kad izvuce onu ispresavijanu izmrcvarenu pljugu iz meke pakle lucky strike-a pa ti drago sto nisi u bioskopu pa mozes i ti...

kad ti onda palis pljuge uopste? samo uz jutarnju kavu?

a ovo u vezi sa psima..nekad te je neki gricnuo cim si takva :mazipsa:

Брате Пантела, ти ли си? :lol:

Кад палим пљуге? Па увек, јбт.

У вези са псима - много су ружни и досадни. Шта се са њима уопште може радити осим што се као нешто шеташ по парку.

Meni je bitnije da imamo iste stavove po bitnim životnim pitanjima. A sad razlike u političkoj opciji,to što ona puši i ne igra neku ulogu.

Кључне ствари. Да имате исти систем вредности, етички морате да се нађете. Да сте из породица које негују сличне односе међу својим члановима, патријахално или либерално, како год...
Затим да се одлично познајете и да сте већ, а то је нешто што никоме не желим, али су животне ствари, да сте прегурали и видели реакције оног са ким живите у тежим жив. околностима, лако је бити безбрижан, на муци се познају јунаци.
И, још једна битна ствар, нема гаранције, велике љубави пуцају, стално да будете посвећени и мислите једно на друго, морате много да улажете у компромис и да разумете једно друго и да вам увек партнер буде на 1. месту и да се трудите да буде што мање монотоније, зато је добро имати и децу итд.
Све је то много компликованио и мора да се живи.
Нема рецепта.

Pa evo, rekoše ovi pre mene, bitno je valjda da se slažemo i da imamo poverenja jedno u drugo. Ljubav, ofkors, ali ona ume da pređe u naviku ili da se izgubi usput.. Mi to još ne znamo jer smo u braku oko dve godine pa se još volimo. :lol:
I sličnost je bitna, da je ovaj moj religiozni fanatik koji bi sina jedinca i kanarinca za kućnog ljubimca, ma bjaži bre. :(

Управо то је и написано у првој реченици а у другој укратко описујем оно што ме нервира.

Ne bih se složio :D U drugoj rečenici jasno kažeš da ne bila sa nekim ko je ljubitelj pasa,podržava LDP ili je nepušač. Dakle ne šta te nervira već sa kim ne bi bila. A ja kažem da politička opcija,ili to što ona puši a ja ne i slična "neslaganja" nisu bitnai za uspješnost braka.

Pa evo, rekoše ovi pre mene, bitno je valjda da se slažemo i da imamo poverenja jedno u drugo. Ljubav, ofkors, ali ona ume da pređe u naviku ili da se izgubi usput.. Mi to još ne znamo jer smo u braku oko dve godine pa se još volimo. :lol:
I sličnost je bitna, da je ovaj moj religiozni fanatik koji bi sina jedinca i kanarinca za kućnog ljubimca, ma bjaži bre. :(

Naravno da je bitna sličnost oko važnih stvari. Ni ja ne bih bio sa nekim religioznim fanatikom ali ni sa ateistom koji pljuje po religiji jer mi je recimo stalo do krsne slave.

Naravno da je bitna sličnost oko važnih stvari. Ni ja ne bih bio sa nekim religioznim fanatikom ali ni sa ateistom koji pljuje po religiji jer mi je recimo stalo do krsne slave.

To nešto na moj račun? :mrgreen:
Mislim, mogu ja malo da se sprdam, ali u RL nikad nikome nisam rekla da je glup zato što je religiozan. Izbegaavam da sa religioznim ljudima pričam o religiji jer se na kraju posvađamo, neka to svako ostavi za sebe.
Što se slave tiče, moj dragi mi je još pre venčanja rekao da je agnostik i da ne ide u crkvu i tako to, ali bi voleo da slava ostane i kod nas, kao tradicija, a i da mi idemo kad drugi slave. Nemam ništa protiv, pa čak ću ja sutra da spremam kolače i salate, on će biti zadužen za hranu i piće.
Sledeće godine ćemo prvi put slaviti baš mi. :)
Isto važi i za Uskrs i Božić, obeležićemo i to iz istog razloga.
Jedino ne proslavljamo nikakvu godišnjicu, pored ovog što sam navela idu još rođendani.

- - - - - - - - - -

I za pušenje se slažem, nisam neki strastveni pušač kao dragi, a ne pušim kad sam trudna i kad dojim pa ne vidim da smo zato imali nekih problema. :lol:

Ne bih se složio :D U drugoj rečenici jasno kažeš da ne bila sa nekim ko je ljubitelj pasa,podržava LDP ili je nepušač. Dakle ne šta te nervira već sa kim ne bi bila. A ja kažem da politička opcija,ili to što ona puši a ja ne i slična "neslaganja" nisu bitnai za uspješnost braka.

Уопште ми није јасно шта покушаваш да докажеш.

Та неслагања су итекако битна јер ако је један партнер пушач и држи отворене прозоре (као ја) а други зимљива пицајзла, непушач, који воли замандаљено...
Ту би богами било врло озбиљних сукоба.

Poslednja izmena od moderatora:
Уопште ми није јасно шта покушаваш да докажеш.

Та неслагања су итекако битна јер ако је један партнер пушач и држи отворене прозоре (као ја) а други зимљива пицајзла, непушач, који воли замандаљено...
Ту би богами било врло озбиљних сукоба.

Pa dobro ako su baš oboje radikalni bilo bi sukoba. Ali recimo moja sestra u životu nije zapalila cigaru a zet puši. I ništa im ne fali.

- - - - - - - - - -

To nešto na moj račun? :mrgreen:
Mislim, mogu ja malo da se sprdam, ali u RL nikad nikome nisam rekla da je glup zato što je religiozan. Izbegaavam da sa religioznim ljudima pričam o religiji jer se na kraju posvađamo, neka to svako ostavi za sebe.
Što se slave tiče, moj dragi mi je još pre venčanja rekao da je agnostik i da ne ide u crkvu i tako to, ali bi voleo da slava ostane i kod nas, kao tradicija, a i da mi idemo kad drugi slave. Nemam ništa protiv, pa čak ću ja sutra da spremam kolače i salate, on će biti zadužen za hranu i piće.
Sledeće godine ćemo prvi put slaviti baš mi. :)
Isto važi i za Uskrs i Božić, obeležićemo i to iz istog razloga.
Jedino ne proslavljamo nikakvu godišnjicu, pored ovog što sam navela idu još rođendani.

- - - - - - - - - -

I za pušenje se slažem, nisam neki strastveni pušač kao dragi, a ne pušim kad sam trudna i kad dojim pa ne vidim da smo zato imali nekih problema. :lol:

Zaista nisam znao da si ti ateista. Nema veze i ako je neko ateista ako poštuje to da je neko religozan. Mislim na one koji religiozne ljude nazivaju zatucanim,glupim,šizofrenim i slično

Zaista nisam znao da si ti ateista. Nema veze i ako je neko ateista ako poštuje to da je neko religozan. Mislim na one koji religiozne ljude nazivaju zatucanim,glupim,šizofrenim i slično

Pazi, ja razumem da je nekim ljudima jednostavno neophodno da se teše da nismo sitne jadne tačke u svemiru i da neko bdi nad nama...
I ja sam se osećala sigurnom kad sam, tokom srednje škole, verovala da me tata gleda sa neba i da pazi da mi se ne desi nešto loše..
Al' nije to to. Jednostavno sam skontala da se ipak treba oslanjati na sebe, porodicu, prijatelje, a ne na Deda Mraza i Džizusa. :lol:

Pazi, ja razumem da je nekim ljudima jednostavno neophodno da se teše da nismo sitne jadne tačke u svemiru i da neko bdi nad nama...
I ja sam se osećala sigurnom kad sam, tokom srednje škole, verovala da me tata gleda sa neba i da pazi da mi se ne desi nešto loše..
Al' nije to to. Jednostavno sam skontala da se ipak treba oslanjati na sebe, porodicu, prijatelje, a ne na Deda Mraza i Džizusa. :lol:

Tvoje je pravo da misliš šta god hoćeš dokle god ne naturaš svoj stav drugima. E ja ne bi mogao biti sa ateistikinjom kojoj bi cilj bio da me "preobrati" i dokaže kako nisam u pravu. Ni sa nekim ko je vegeterijanac,ko pljuje po pravoslavlju i Srbima kao narodu. Sve ostale razlike se mogu tolerisati i praviti kompromisi.

Tvoje je pravo da misliš šta god hoćeš dokle god ne naturaš svoj stav drugima. E ja ne bi mogao biti sa ateistikinjom kojoj bi cilj bio da me "preobrati" i dokaže kako nisam u pravu. Ni sa nekim ko je vegeterijanac,ko pljuje po pravoslavlju i Srbima kao narodu. Sve ostale razlike se mogu tolerisati i praviti kompromisi.

Pa o tome ti pričam, pojedinci verovatno misle kako nisam normalna. :lol:
A da preobratim nekoga, pretvaram nekog u ono što nije... Ne hvala. Zato sam i našla ateistu. Pardon, agnostika, promenio mišljenje u međuvremenu.
Ako postane religiozan, još ne znam da l' da se razvodim ili da ćutim. :mrgreen:

Pa o tome ti pričam, pojedinci verovatno misle kako nisam normalna. :lol:
A da preobratim nekoga, pretvaram nekog u ono što nije... Ne hvala. Zato sam i našla ateistu. Pardon, agnostika, promenio mišljenje u međuvremenu.
Ako postane religiozan, još ne znam da l' da se razvodim ili da ćutim. :mrgreen:

Meni je bitno šta o meni misle bitni ljudi u mom životu ;) A za ostale me baš briga :D Ti si našla odgovarujećeg za sebe i uživaj :D

Back