Ја бих волела да ми неко да савет како кулирати у браку, а да не долази до жучних расправа око небитних питања од којих ником од нас не зависи живот?
Је л' рецепт побеђивање сопственог ега?
И шта ако је само једна страна спремна на исто, а та иста једна страна није спремна да вечито повлађује? Распад брака загарантован, зар не?
Mislim da je moguce sazreti. Moj muz i ja smo kroz godine smirivali nase burne rasprave. Bile su zaista gadne na pocetku i nase komsije su znale sve! I kad se svadjamo i kad se seksamo. Kod nas dvoje niko ne popusta mada moj muz tvrdi da uvek on mora da popusta. Medjutim cim neko korist reci UVEK & NIKAD meni je to samo znak da prestanem da slusam jer je rec o preterivanju.
Sad ljudi su razliciti i verujem da moj slucaj nije pravilo, obicno ljudi koji se tako svadjaju nisu kompatibilni, ali kod nas se radi o tome da je rec o ljubavi i nesebicnosti i da zapravo burno reagujemo na neku "stetu" koju smo naneli jedno drugom iz nekog razloga koji moze biti povezan sa nezreloscu. Kako oboje sazrevo i osvescujemo svoje prave prioritete i motive, gubimo sujetu i shvatamo da nas sebicnost ne cini srecnima nas odnos postaje konstruktivniji i svesniji. Sto manje si zatvoren u dozivljaj sebe vise si svestan svog partnera koji je itekako deo tvoje supstance.
Nas odnos svakako nije idealan, ali je stalno sve bolji i mi smo sve bolji. Znaci rastemo zajedno i razgovaramo o tome, zelimo da se ne svadjamo jer nas to strasno iscrpljuje.

)))
mislim da je razlog mnogih losih brakova i to sto se partneri previse opuste jedno prema drugome i misle da mogu da rade sta hoce i da su im partneri bogom dati....a i ljudi generalno ne rade na sebi i ne trude se da budu bolji i ne usavrsavaju se....moje veliko razocarenje u mladalackom dobu je bilo kada sam shvatila da se ljudi sa godinama pokvare, daju sebi zbog godina svasta za pravo i stagniraju....tako im stagnira i veza, porodica i brak....veliki trud i jasan stav kako zelimo da nam porodica izgleda je po meni jedini nacin da se ocuva kvalitetan odnos i postovanje....a ljubav je neophodan zacin koji boji inace sumornu sliku svakodnevice....