Uskrsnuće DSS-a

Nista nisam ni zgresio al ajde ... :lol:

Nekako nama iz grada , selo postaje atrakcija ...

Dok obrnuto ovima sa sela ipak je dolazak u grad najveci uspeh ...

Ja volim da odem na selo , cist vazduh , zdrava hrana ... ako ostanem duze cak i pocnem i da govorim ko oni :roll:

Poslednja izmena:
Ne znam koliko nije zaražen levičarenjem sa obzirom da je za beogradske izbore sad u martu , mrtav ladan obećavao besplatan javni gradski prevoz za sve

Па мора.

Зато што је Србија комунистички кокошињац. Само левичарење ове или оне врсте пролази међ народом поштеним.

Ја сам вјеровао у ДСС и Коштуницу али тада нисам капирао да је Србија закаснила са таквом причом.
ДСС се требао десити много, много раније још 70, 80-их година па би имали прођу у Србији.
Оваква Србија заслужује СНС.Све остало би било равно чуду...

Да се мало подсетимо...

ДСС се није покајао што је подржао Николића на председничким изборима >>> http://www.dss.rs/dss-se-nije-pokaj...izborima-za-nas-sporazum-sa-sns-i-dalje-vazi/

Rekli i vrlo brzo porekli...Koštunica se i direktno ograđivao od tih izjava.

- - - - - - - - - -

Kakvo bre uskrsnuce.... ovaj naslov vredja inteligenciju, sta ja imam od toga da li je DSS na 2 ili 3 posto..... minorna propala stranka, ko jos misli o njima, ne interesuju me

Zašto je pitanje šta ti imaš od toga. :lol:

Propast je prestala...sada se stvari preokreću u drugom smeru. Ne bi me iznenadilo da u skorijoj budućnosti prevaziđu SRS; naravno, Šešeljev lični ugled koji zahvaljujući Mariću održava tu je glavna prepreka još uvek. Ali razlog zbog kojeg sam stavio naslov takav kakav jeste, bez upitnika, je zbog toga što su oni najveći deo svoje obnove već završili...prema poslednjem istraživanju javnog mnjenja imaju čak dva posto podrške.

Možda si zaboravio gde se nedavno učlanio Miloš Ković?

Miki Rakić je sa Tadićem i stranim službama 2008 napravio SNS.

Pogledaj Vučića, Brnabić, Vulina i sve ostale, sve su to deca biših DB-ovaca.

Te strukture su politika i politika je u tim mračnim strukturama.

To je nerazdvojivo što ti pokušavaš sebe da ubediš.

To je jedna celina !

Ништа не раздвајам само кажем да је ДБ сасвим исполитизован, а у њему сигурно има људи који часно раде свој посао. Као и полииција, војска, правосуђе.

Никад ми није био нешто занимљив; онако, млак и неоригиналан. Никад ништа оригинално нисам чуо од њега, само мантрање у круг познатих фраза.
Било је ту неколико сјајних људи, да сад не наводим имена; и чим нису више у странци- не видим много наде у брз и осетан раст.:think:

Zato sam i rekao da je bezveze što je tu, ali pretpostavljam da ni štete nikakve ne donosi.

A možeš li da navedeš na koje ljude misliš?

Ne znam koliko nije zaražen levičarenjem sa obzirom da je za beogradske izbore sad u martu , mrtav ladan obećavao besplatan javni gradski prevoz za sve , doduše ne navodeći na čega će ti mufte autobusi(trole ,tramvaji ) ići , od ćega će se kupovati novi i održavati stari ... verovatno to prevazilazi njegovo pravničko znanje .

Нисам га слушала кад је то говорио тако да не могу да тврдим да ли је био саркастичан или не.

- - - - - - - - - -

Па мора.

Зато што је Србија комунистички кокошињац. Само левичарење ове или оне врсте пролази међ народом поштеним.

Што је потпуно тачно.
Чим им поменеш да колико ко вреди, толико ће и да заради, одмах креће побуна. Иначе, уобичајено можеш да их газиш на све теме, само их у нерад не дирај.

Zato sam i rekao da je bezveze što je tu, ali pretpostavljam da ni štete nikakve ne donosi.

A možeš li da navedeš na koje ljude misliš?
Не могу сад да се сетим свих имена, али- неколико посланика из Скупштине сам врло радо слушао када говоре.
Александар Поповић, Алигрудић, и још неколицина- знали су да кажу чак и истину!:lol:
Шалу на страну- били су близу многих мојих становишта, али су све упропастили јефтиним политикантством у борби за власт и позиције, а страшно се обрукали оном свињаријом према СРС када је била прилика да се најури жута банда из власти.
Испоставило се да су једнако подли као и сви други из ДОС-а, и од тада их не видим као неку конструктивну политичку групацију.

Алигрудић се ни за какву власт и положај није борио. Одавно је ван политике, бави се адвокатуром.

Коштуничин проблем је био што је био окуржен црногорштином и удбашким кадровима. Зато за привреду Србије нису ништа урадили.

Не могу сад да се сетим свих имена, али- неколико посланика из Скупштине сам врло радо слушао када говоре.
Александар Поповић, Алигрудић, и још неколицина- знали су да кажу чак и истину!:lol:
Шалу на страну- били су близу многих мојих становишта, али су све упропастили јефтиним политикантством у борби за власт и позиције, а страшно се обрукали оном свињаријом према СРС када је била прилика да се најури жута банда из власти.
Испоставило се да су једнако подли као и сви други из ДОС-а, и од тада их не видим као неку конструктивну политичку групацију.

Svinjarijom prema SRS? Šta je to bilo?

Кад је Тома постављен за председника скупштине, па Коштуница повукао постављење. Ваљда беше 2008. год.
Сад кад видимо ко је ко, вероватно не бисмо имали Алека овако јаког, али боље у држави не би било сигурно.

Svinjarijom prema SRS? Šta je to bilo?
Онај циркус у Скупштини, када су СРС и ДСС могли сами да формирају Владу, али је ДСС то избегао, и правио ону која је потрајала пар месеци, до "враћања мандата народу"...
Просто- нису хтели да сарађују са Вучићем и Николићем, иако је било јасно да је већина народа баш за то гласала, и награда их је стигла већ на следећим изборима- једва су прешли цензус.:think:

Онај циркус у Скупштини, када су СРС и ДСС могли сами да формирају Владу, али је ДСС то избегао, и правио ону која је потрајала пар месеци, до "враћања мандата народу"...
Просто- нису хтели да сарађују са Вучићем и Николићем, иако је било јасно да је већина народа баш за то гласала, и награда их је стигла већ на следећим изборима- једва су прешли цензус.:think:

To je zbog toga što su postojale podele unutar samog SRS. Šešelj je razgovarao sa Koštunicom jer nije želeo da Nikoliču ustupi premijwrsko mesto, na čemu je on tada insistirao i imao podršku i Vučića i veliki deo Centralne otadžbinske uprave. Na kraju je računica bila da na retorici Kosova na prevremenim izborima osvoje višw glasova, osiguravajući dvotrećinsku većinu u parlamentu. Loša procena, istina, ali imala je smisla za onoga ko misli da za ovaj narod Kosovo nešto znači.

A i van tog pragmatizma, koji je naravno bio osnovni motivator, jednostavno se mora priznati da postoji nešto plemenito u odbijanju stvaranja nove većine parlamentarnim prekrojavanjem, odnosno u ideji da se narodu vratu mandat i biračima prepusti da odbiju ili prihvate ono što se predloži (a to je SRS-DSS koalicija).

No, samo da ovde dodam...Šešelj se složio sa idwjom prevremenih izbora. Ali ne sano zbog toga što je bio u istim rodoljubivim iluzijama kao i Koštunica, već iz prostog razloga što on upravo nije želeo da radikali dođu na vlast. Da se to dogodilo, evo garantujem ti, Šešelj bi leteo iz radikala. On je toga bio svestan. Verovatno bi ta, treća Koštunicina vlada, potrajala još kraće nego druga; ako ne bi sam Koštunica opet dao ostavku kada bude primetio da su lažni radikali zapravo ista priča kao i demokrate (ili čak i gora), onda bi sama vlada pala u parlamentu nakon odlaska jednog broja Šešelju odanih narodnih poslanika. U toj situaciji ne bi Koštunica dopustio Vučiću, kao što se dogodilo 2013. godine, posle izbacivanja URS-a, da svim raspoloživim sredstvima prekroji i nagna nekako 126 magičnih glasova uz podršku dela opozicije (socijalista, u prvom redu).

Tako da, situacija u kojoj bi došli jeste da DSS zapravo nema partnera, da ne mogu ni sa kim i prošli bi na prevremenim izborima 2009. godine možda i gore nego što istorijski jesu, sa dve kratkotrajne vlade koje se urušavaju same u sebe, možda baš ostavkom premijera istog.

Back