limunada
Buduća legenda
- Poruka
- 35.777
Nemas pojma!A sta bi bilo da ne uzmes par knjiga ili mobilni ili tako nesto?
Veliki broj ljudi na godisnjem pocne da pati od simptoma depresije na godisnjem, a jedan dio se opija do besvesti,
Citava ta prica o letovanju na moru svake godine je obicna deluzija, po mom misljenju,
odnosno mimeticka zelja.
“Mimetičke želje su koncept koji je popularizirao francuski teoretičar René Girard. Prema njemu, ljudi ne žele stvari samostalno i izravno, već preuzimaju svoje želje od drugih ljudi kroz proces mimesis (imitacije). Dakle, naše želje su često odraz želja ljudi iz naše okoline.”

Moras i ti da shvatis da postoje ljudi,u koje i ja spadam, koji bas vole more,kupanje,sunce,opustenost,setnje uvece,obilazak nekih znamenitosti u okolini...jednom rijecju atmosferu koju moze da da samo more i ljetovanje.
Za mene nije odmor samo lezanje na plazi i putanja od smjestaja do plaze.
Bila sam igrom slucaja sa jednom osobom na moru kojoj se cijeli odmor od deset dana svodio na to da bude po citav dan na jednoj istoj plazi i da pije kafu u jednom istom kaficu.Ni da mrdne nigdje lijevo ili desno,a kamoli da proseta par metara ili slucajno obidje grad.Takvim osobama mora biti dosadno jer su i same dosadne.