Psiholog otkriva uzroke ženske usamljenosti…

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li sve žene imaju visoke kriterijume?

Lično mislim da nemaju sve.
Da li sve koje su same imaju visoke kriterijume? Verovatno ne. Svaka ima svoju priču. Neka nema sreće sa muškarcima jer je ranije birala pogrešne, druga je previše tiha i nenametljiva pa je niko ne primećuje, treća je ne znam šta...

Kod muškaraca je problem obično isti - ne možemo da dobijemo to što želimo. Znam i neke koji nemaju baš visoke kriterijume pa opet jako kubure sa ženama. Needy su i slično. Takođe, problem kod nas je nedostatak novca i samopouzdanja.

Da li sve koje su same imaju visoke kriterijume? Verovatno ne. Svaka ima svoju priču. Neka nema sreće sa muškarcima jer je ranije birala pogrešne, druga je previše tiha i nenametljiva pa je niko ne primećuje, treća je ne znam šta...

Kod muškaraca je problem obično isti - ne možemo da dobijemo to što želimo. Znam i neke koji nemaju baš visoke kriterijume pa opet jako kubure sa ženama. Needy su i slično. Takođe, problem kod nas je nedostatak novca i samopouzdanja.

Slažem se sa tobom, posebno sa ovim boldovanim delom rečenice.

Usamljenost, posle 40. godine je sudbina koja plaši mnoge žene. Međutim, moderne žene često ostaju bez porodice u tim godinama.

One postavljaju „tempiranu bombu“ decenijama ranije. Krivi su savremeni društveni stavovi.
Pogledajte prilog 1788002

Psiholog Elena Pereligina smatra da je emancipacija odigrala okrutnu šalu sa ženama. U intervjuu za RNews, specijalistkinja je primetila da su žene preterano zahtevne prema muškarcima.

Žene se svuda uče da budu neobavezne ni prema kome ni prema čemu.

Društvo im nalaže da teže visokim ciljevima, a ako će se družiti sa muškarcem, to mora biti visoko rangirani, sposoban da ostvari velike podvige i predviđa želje. Nema dovoljno takvih za sve, upozorava Elena Pereligina.

U moderno doba, muškarci mogu sami da obavljaju mnoge kućne poslove.
Postoje kućni aparati i specijalizovane usluge. Žene gube monopol na brigu o domu i porodici, a kult Lepe Dame postaje stvar prošlosti.

Muškarci ne žure da ispune želje lepšeg pola. U doba hedonizma, samodovoljnosti i individualizma, svi žele da postignu maksimalnu slobodu od obaveza i ličnu sreću. Štaviše, postoji mnogo žena spremnih da se upuste u otvorene veze, kaže psiholog.

Srećom, posle 40. godine, žene i dalje imaju šansu da grade veze i imaju decu. Starost za stupanje u brak značajno se povećala poslednjih godina, a reproduktivne tehnologije su napredovale.

Borba.Info
Da li je to njihova sopstvena krivica ili su žene jednostavno "navučene"?
Da li u suštini emancipacija kod žena isključuje neku popustljivost i uobičajenu toleranciju prema muškarcima, jer niko danas nije savršen.
Krivi su muskarci, kad nas je 90% muskaraca mulci i zene su u teskoj situaciji da nadju partnera,emancipacija je samo pokazala koliko su nasi muskarci mutavi. Danas imas puno kvalitetnih zena sa karijerom,svojim stanom, dobrim zivotom kojim kad malo paznje pruzis su tvoje i koju odlucuju da su same jer su momci veoma ljubomorni np ( jedan od razloga) ,normalna zena zeli da prica sa svima u kafani tj da se normalno ponasa a ne da joj i nesiguran i ljubomorn muz odma skoci za vrat ,to je samo jedan primjer.

Usamljenost kod žena se javlja samo onda dok hormoni rade punom parom. U određenim godinama, poslije 50-te muškarac je samo velika obaveza ženi i trpi ga u mnogim stvarima, jer je samostalnija u životu za razliku od njega.
Usamljenost je takođe osjećaj kojim ti upravljaš. Ako si ,,pun života,, tj. socijalno aktivan, ne bi trebao biti usamljen. Nedostatak muškog ili ženskog partnera se može nadomjestiti kvalitetnim društvom, nekom zanimacijom koja te privlači ili odlukom da se nastavi aktivan život u pogledu partnerstva. Stvar izbora i želja.

Usamljenost kod žena se javlja samo onda dok hormoni rade punom parom. U određenim godinama, poslije 50-te muškarac je samo velika obaveza ženi i trpi ga u mnogim stvarima, jer je samostalnija u životu za razliku od njega.
Usamljenost je takođe osjećaj kojim ti upravljaš. Ako si ,,pun života,, tj. socijalno aktivan, ne bi trebao biti usamljen. Nedostatak muškog ili ženskog partnera se može nadomjestiti kvalitetnim društvom, nekom zanimacijom koja te privlači ili odlukom da se nastavi aktivan život u pogledu partnerstva. Stvar izbora i želja.
Slazem se da je daleko bolje biti sam nego trpiti nekog samo da bi bio u vezi.

Ona je vidjela (to joj je specijalnost, zar ne) da su žene usamljene tj odredjeni broj i da to nije to što žele. Nešto mora biti uzrok tome..
To nema nikakve veze sa nasim zenama tj te analize su za zapadne zene ,kod nas je vecina zena udata jer zeli djecu a ne moze bolje da nadje pa je jadna prisiljena da prihvati svasta ,sve se udale a ona nije tj socijalni pritisak a sve mutavci oko nje i sad se pojavljuju neke koje samo normalne uslove postavljaju ,nista posebno i biraju prije samocu nego mutavca.Zapadne zene su daleko teze tj postavljaju daleko teze kriterijume u odabiru muskarca.

Usamljenost, posle 40. godine je sudbina koja plaši mnoge žene. Međutim, moderne žene često ostaju bez porodice u tim godinama.

One postavljaju „tempiranu bombu“ decenijama ranije. Krivi su savremeni društveni stavovi.
Pogledajte prilog 1788002

Psiholog Elena Pereligina smatra da je emancipacija odigrala okrutnu šalu sa ženama. U intervjuu za RNews, specijalistkinja je primetila da su žene preterano zahtevne prema muškarcima.

Žene se svuda uče da budu neobavezne ni prema kome ni prema čemu.

Društvo im nalaže da teže visokim ciljevima, a ako će se družiti sa muškarcem, to mora biti visoko rangirani, sposoban da ostvari velike podvige i predviđa želje. Nema dovoljno takvih za sve, upozorava Elena Pereligina.

U moderno doba, muškarci mogu sami da obavljaju mnoge kućne poslove.
Postoje kućni aparati i specijalizovane usluge. Žene gube monopol na brigu o domu i porodici, a kult Lepe Dame postaje stvar prošlosti.

Muškarci ne žure da ispune želje lepšeg pola. U doba hedonizma, samodovoljnosti i individualizma, svi žele da postignu maksimalnu slobodu od obaveza i ličnu sreću. Štaviše, postoji mnogo žena spremnih da se upuste u otvorene veze, kaže psiholog.

Srećom, posle 40. godine, žene i dalje imaju šansu da grade veze i imaju decu. Starost za stupanje u brak značajno se povećala poslednjih godina, a reproduktivne tehnologije su napredovale.

Borba.Info
Da li je to njihova sopstvena krivica ili su žene jednostavno "navučene"?
Da li u suštini emancipacija kod žena isključuje neku popustljivost i uobičajenu toleranciju prema muškarcima, jer niko danas nije savršen.
sistem vaspitanja i obrazovanja u svetu je takav da generacije postaju sve gluplje. Nekada su se trudili da izgrade dobar i siguran zivot a danas sve rade protiv sebe i svoje buducnosti.
Uostalom, svakome prema zasluzi i IQ.

Pa, Neno, ranije su žene bile u brakovima mnogo više. Ali ne zato što im je bila drugačija priroda, priroda čoveka se nije promenila,već zato što su bile materijalno prinuđene.
I dan danas, mnoge žene su u brakovima jer nemaju finansijsku samostalnost.

Dakle, osnovna promena se desila u trpljenju. Danas ne samo žene već svi ljudi, slabije su skloni da trpe ono što su nekada trpili.
tu ljubavi nema a na silu ne ide.
A gdje je ono ako imam ja ima i on.. i obratno?

Ја за везу без заједнице немам високе критеријуме, као и многи мушкарци. Заједницу не желим само због женских високих критеријума за то. Жене лакше долазе до везе и брака па зато имају превисоке критеријуме.

Ја за везу без заједнице немам високе критеријуме, као и многи мушкарци. Заједницу не желим само због женских високих критеријума за то. Жене лакше долазе до везе и брака па зато имају превисоке критеријуме.
Naravno da imamo kriterijume. Svi imaju. Zato i rekoh - uzajamno.

Da, sada te razumem. Ti pretpostavljaš da žene ne mogu unapred da znaju da li je taj budući suprug nasilnik.
Mislim da biraju sta mogu iz zelje za djecom i socijalnom prihvacenosti. Znam puno primjera zena koje su zivjele sa muskarcima koji su daleko ispod njihovog nivoa na zapadu bi nasle daleko boljeg . Pretjerana ljubomora je np isto psihicko zlostavljanje

Ne samo ljubomora i njegova urođena agresivnost...
Postoje tu mnoge stvari koje život okrenu naopačke. Gubitak posla ili teško pronalaženje istog, ratne i druge traume, svakodnevne nedaće s kojima se različito ne/nose...mogu proizvesti agresiju ili ispoljiti potisnutu. Život je nepredvidiv.
Imam osjecaj da je kod najveci problem sta ce drugi reci ,kako da mu zena prica sa nekim u kafani a svi gledaju, da ode sa drugaricama vikend u drugi grad , ne daj boze sta ce reci narod , mora zena da je nevina i uvijek uzdrzana u drustvu tj dosadna, mora onda da pokaze da je faca u drustvu,sve je neko pokazivanje ,moras da imas neko drzanje u drustvu ,to mi je i tip rekao u Prijedoru kako ne znas da se postavis ,ja uvijek blento a oni face :mrgreen: ,zamisli da sjedis u drustvu i moras da se postavis.A na zapadu su svi drugi blente a oni su face znaju kako treba zivjeti, uvijek neko dokazivanje. Mozda pretjerujem ali sigurno ima istine kad to pogledas sa strane, bljak.

Imam osjecaj da je kod najveci problem sta ce drugi reci ,kako da mu zena prica sa nekim u kafani a svi gledaju, da ode sa drugaricama vikend u drugi grad , ne daj boze sta ce reci narod , mora zena da je nevina i uvijek uzdrzana u drustvu tj dosadna, mora onda da pokaze da je faca u drustvu,sve je neko pokazivanje ,moras da imas neko drzanje u drustvu ,to mi je i tip rekao u Prijedoru kako ne znas da se postavis ,ja uvijek blento a oni face :mrgreen: ,zamisli da sjedis u drustvu i moras da se postavis.A na zapadu su svi drugi blente a oni su face znaju kako treba zivjeti, uvijek neko dokazivanje. Mozda pretjerujem ali sigurno ima istine kad to pogledas sa strane, bljak.
Društvo sam biraš. Ne dozvoli nikada da ti se nametnu i oni i njihovi pogledi na život.
U većini situacija pratim dešavanja okolo, ali ne dozvoljavam da utiču na mene u smislu da popuštam pred nečim što odudara mojoj prirodi i mojoj percepciji života.

Back