Усамљеност и путовања

fanstebre

Poznat
Poruka
9.746
Како подносите усамљеност ? Кажу да самоћу бирамо сами, а да је усамљеност изнуђена тако да сам зато ово ставио под "усамљеност" иако је суштина у оба случаја иста.
Некако како се приближава лето тако се сморим јер немам са ким да летујем. Једном сам био сам 5 дана и пре самог путовања сам био срећан, узбуђен али тек кад сам стигао на дестинацију схватио сам колико заправо нема смисла кад немаш са ким да поделиш тај тренутак, колико је све бесмислено кад си сам чак и ако је место као из Раја где имаш свега што ти треба за одмор и онда се тих 5 дана претвори у анксиозност и депресију уместо у опуштање, радост, смех. Од тад сам усамљени природњак и идем само на кратке дестинације са евентуално једним ноћењем јер толико могу да поднесем, а све преко тога ме подсећа да сам сам и буде ми бзв.

Ja kad zelim da odem na odmor ja i odem
uplatim sebi koliko hoccu.
Na odmor idem da odmorim dakle znog sebe samog
a da li cu imati drustvo uopste nije faktor koji odlucuje.
Раније док нисам био усамљен чак ми је пријало да одем да се искључим мало од свих и свега али кад ти усамљеност постане свакодневница онда буде тешко понети је и на путовање.

Како подносите усамљеност ? Кажу да самоћу бирамо сами, а да је усамљеност изнуђена тако да сам зато ово ставио под "усамљеност" иако је суштина у оба случаја иста.
Некако како се приближава лето тако се сморим јер немам са ким да летујем. Једном сам био сам 5 дана и пре самог путовања сам био срећан, узбуђен али тек кад сам стигао на дестинацију схватио сам колико заправо нема смисла кад немаш са ким да поделиш тај тренутак, колико је све бесмислено кад си сам чак и ако је место као из Раја где имаш свега што ти треба за одмор и онда се тих 5 дана претвори у анксиозност и депресију уместо у опуштање, радост, смех. Од тад сам усамљени природњак и идем само на кратке дестинације са евентуално једним ноћењем јер толико могу да поднесем, а све преко тога ме подсећа да сам сам и буде ми бзв.
brate, izadjes u klub uvece i nacices drustvo.

Podnosim. Radije sam sama u nedostatku dobrog društva.
Svuda do sad sam putovala sama, ali sam potvrđeni magnet za nova i cool poznanstva.
Prostodušnih ljudi ima svuda, iako nisam od tih da preuzimam inicijativu.
Nije mi ograničenje to što nemam s kim da idem, samo ako želim i mogu finansijski,
a sa tom nekom posebnom osobom ne bih ni mozgala gde ćemo jer bi mi bilo svejedno gde sam.

Faktori su takvi da sam bio uvek usamljen do sada i bicu..Sto se tice putovanja, i ta varijanta pada u vodu,makar do daljneg..Sve ima svoje prednosti i cari,samo treba iskoristiti pravu sansu i pravo vreme.

mozes da isplaniras sve i nema nekog da ti kaze "jooj umorna sam, ajmo da se vratimo" ili "vrucina mi" :D
meni je samostalni odlazak sasvim ok.
ali da se razumemo volim i sa devojkom.. to ima svoju posebnu draz.. tako da je neka kombinacija, nekad sam za svoju dusu nekad u paru je win win kombinacija.

i sa drugarima je nekad super otici.. tad obidjemo najvise jer uvek neko nekog vuce da se ide.

Teško podnosim. Ima, naravno, trenutaka kada mi više prija da budem sâm, ali usamljenost svakako ume da me muči. To što sam asocijalan i teško mi je da probijem led u komunikaciji sa ljudima svakako otežava stvar. Na sreću, imam neko svoje društvo, ljude sa kojima se redovno viđam, pa imam s kim i da putujem. Tako da situacija nije toliko loša, mada svakako može i bolje.

Putovati solo je posebna vrsta avanture. Za mene nema ništa bolje od toga.
Ja sam išao sâm na letovanje i nije mi baš bio neki provod. Mnogo je lepše u društvu. Valjda ne paše svakom, posebno kad si introvert kao ja.

Postoji sajt

https://roommateor.com/

Screenshot_20250203_125929.jpg

Mene duza putovanja poprilicno smaraju, a na more bih isao jedino da mi neko stavi pistolj na celo, pa nemam izbora, posto bi to za mene bio totalni smor, i kupanje mi je takodje smor- prvo mi treba 10 minuta da se naviknem na hladnu vodu (za mene je sve ispod 35 stepeni hladno) onda malo kao otplivam, jedino u banji u termalnom bazenu sednem sa bakama i dekama, namestim se da mi slap masira glavu i tu mi bude fino.
Godisnji provedem kod caleta, malo s njim popricam, malo setam, procitam koju knjigu, s bratom odem negde ako ima neki koncert ili nesto zanimljivo ili na kuglanje, maklo muzike, popijem neko pivo i to je to... Ako ne idem nigde onda cesto "bindzujem" gledam tv serije,
zaista nemam zivaca da izigravam da sam nesto sto nisam, a uvek sam imao osecaj da dosta ljudi fingiraju da im je super interesantno 10 dana na moru ili na Zlatiboru itd, bolje je otputovati negde na par dana, sasvim dovoljno.

Poslednja izmena:
Gdje planiraš putovati?

Ja nešto spremam, čim sunce ugrije, obilaziti nacionalne parkove i prirodu, širom Balkana.
Ako si za ,piši

Kod mene skroz obratno. Hvata me anksioznost i depra kad treba da idem sa nekim 😁 Moj pas i ja i niko više. Milina😊❤️
Tamo upoznam koga treba.

Ne volim da putujem sama,osim ako je to putovanje bas kratkotrajno,jednodnevno.
Potrebna mi je bar jedna osoba za drustvo.
Narocito na more ne bih isla sama,iako sam druzeljubiva i lako sticem poznanstva,ali nije mi to to.Volim i da s nekim podijelim utiske,a uvijek je i zanimljivije kad imas drustvo.
Ne razumijem one pustinjake koji npr.obilaze svijet sami na biciklu ili tumaraju sami kroz neke nedodjije.
To mi je nekako dosadno, besmisleno,cak i opasno.
Najbolji nacin da steknes drustvo za putovanja je da krenes na neke kratke,jednodnevne izlete.
Tako upoznas ljude koji vole da putuju i za naredno putovanje uvijek mozes nekoga da iskombinujes,jer i drugi nemaju uvijek drustvo za putovanje,cak i kad nisu usamljeni.

nisam najbolje razumeo pitanje?
Da li uopste ici ili da li gotivite da idete sami?
zavisi od interesovanja i vrste puta sta znam.volim da setam i vidim nesto novo sa osobama koje su mi drage a volim i sam da idem i jednostavno uzivam.kada sam solo obicno imam knjigu citam.odem u neki grad,sednem pijem kafu citam.uzivam u ljudima.kada idem sa nekim ko mi prija isto uzivam.zavisi od situacije ponekad mi prija da sam idem ali lepse mi u odgovarajucem drustvu.
Volim da putujem i vidim nesto novo,interesantno sta znam.
E sada bio sam i na "odmorima"sa gomilom ljudi gde sam bio usamljeniji nego pas.te greske vise necu da pravim.
Uzmem par finih knjiga spicim na more recimo ustanem rano malo citam,malo se kupam malo uzivam gledajuci ljude.to je odmor 😁

Uzmem par finih knjiga spicim na more recimo ustanem rano malo citam,malo se kupam malo uzivam gledajuci ljude.to je odmor
A sta bi bilo da ne uzmes par knjiga ili mobilni ili tako nesto?
Veliki broj ljudi na godisnjem pocne da pati od simptoma depresije na godisnjem, a jedan dio se opija do besvesti,
Citava ta prica o letovanju na moru svake godine je obicna deluzija, po mom misljenju,
odnosno mimeticka zelja.

“Mimetičke želje su koncept koji je popularizirao francuski teoretičar René Girard. Prema njemu, ljudi ne žele stvari samostalno i izravno, već preuzimaju svoje želje od drugih ljudi kroz proces mimesis (imitacije). Dakle, naše želje su često odraz želja ljudi iz naše okoline.”

Back