US automobili - Muscle Cars & Hot Rod & Custom

• Začetnik teme Začetnik teme svetac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
to apsolutno nije tacno.
sve ljude koje znam a da imaju pick up ( i oni koji su ih kupili na moj nagovor ) imaju neki posao ili hobi za koji je ovakvo vozilo potrebno. jedan lik ima stolarsku radionicu i mora da prevozi drvo i gotove prozore i vrata do musterija, drugi se bavi prodajom i servisiranjem jet ski skutera i delova za camce a treci je manijakalni kamper i alpinista i koristi auto da potrpa sto vise opreme i drugara i da se popne sto vise pa da nastavi peske. 90% pickupova u gradu su kupljeni namenski a ostalo je mozda uzeto za foliranje, sto je dijametralno suprotan odnos nego kod terenaca, kod kojih je 90% kupljeno za foliranje a samo 10% za realne terenske zadatke.

Nemoj mi reći da su dali desetine hiljada eura za radni auto? U Srbiji? Hajde ovaj za skutere, on i drma neku lovu, a i pickup je ok rešenje. Ali stolar može da nosi robu i u nekom kršu, kao i ostale kolege mu.

ne bas desetine hiljada ( ne preteruj ) nego preko 15 a ispod 20 k. ne zaboravi da pick upovi mogu da se registurju na firmu, bez pdv i slicne pogodnosti, najveci broj pickupa je tako i registrovan. sa druge strane ako imas ozbiljnu firmu i ako pretendujes da budes ozbiljan i da te ljudi tako shvataju, ne mozes da se pojavis u Wartburgu karavanu punom dasaka i alata, zar ne ;)

zavisi sta kome treba , mada vecina pickupa koje vidim nisu uzeti da bi se nazad u prikolici nosio rostilj i cumur,
vec kao radne mazge , mozes primetiti po ogrebotinama na limariji manjim udarcima ....

meni je pre licno bilo mnogo bolje, komfornije ...... dok sam se poslom vozio mercedesovim kombijem
ali veruj mi dok sam gurao mercedesa na nekoj chuki u crnoj gori(sreca bilo leto), zalio sam sto nisam u neudobnijom pikapu
zato vecina pikapa kod nas , obrati paznju nema niskoprofilne i shiroke gume vec uze sa manjim felnam i za sve terene
stolaru moze posao bolje da zavrsi neki kombi sa vecom kubikazom tovarnog prostora
al vidis onom odgovara i pikap
da ne citiram neko kaze upotrebna vrednost pikapova ravna nuli
ne slazem se sa tim samo pogledajte kao sto sam gore naveo ogrebotine na kolima i verujte mi da to necete tako lako u gradu zaraditi(uvek loshi vozachi postoje)
opet kazem vecina pikapova sluzi kao radna vozila
samo u firmi u kojoj ja radim ima ih od 15-20 u konkurentskim firmama isto tako
u elektrodistibucijama shirom srbije sve s evishe uvode u posao pikapovi 4x2 i 4x4
mislim da ce za razliku od amerike on ostati radno vozilo

2010 dodge ram HD
ram2500hdlivelead.jpg

004.jpg

008.jpg

001.jpg

2010 Land Rover Range Rover Sport

10-range-rover-sport-fs-a.jpg

10-range-rover-sport-fs-s.jpg

10-range-rover-sport-fs-s2.jpg

10-range-rover-sport-i-f.jpg

LED prednja svetla, novi gril, branici, zadnja svetla i novi alu točkovi, to je u najkraćem lista opipljivih spoljašnjih izmena, dok redizajnirana unutrašnjost može da se pohvali još kvalitetnijim materijalima i boljom završnom obradom.

Glavna novost i kod Range Rovera Sport je ipak 5,0 litarski V8 motor sa kompresorom, koji i ovde razvija 510KS i 625 Nm. Za one manje zahtevne, treba reći da postoji i slabija, atmosferska verzija ovog motora, i to sa 375KS (oba su inače uparena sa ZF HP28 šestostepenim automatikom). Ovde i podatak da slabiji Range Rover Sport sa 375 konja od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) ubrzava za 7,2 sekunde, a jačem sa 510KS za istu disciplinu treba 5,9 sekundi.

Tu je i 3,0 litarski TDV6 dizelaš sa 245KS i 600 Nm obrtnog momenta (zamenjuje 2,7 litarski motor), koji na 100 km potroši 9 litara goriva i čija emisija CO2 iznosi 243 g/km.

Kao i kod običnog Range Rovera, i ova Sport varijanta je dobila jače kočnice, unapređeni Terrain Response sistem, poboljšano upravljanje i Surround Camera sistem koji olakšava parkiranje.

Izvor : AutoBlog

VIDEO : 2010 Range Rover Sport

2010 Land Rover Range Rover Sport

10-range-rover-sport-fs-a.jpg

10-range-rover-sport-fs-s.jpg

10-range-rover-sport-fs-s2.jpg

10-range-rover-sport-i-f.jpg

LED prednja svetla, novi gril, branici, zadnja svetla i novi alu točkovi, to je u najkraćem lista opipljivih spoljašnjih izmena, dok redizajnirana unutrašnjost može da se pohvali još kvalitetnijim materijalima i boljom završnom obradom.

Glavna novost i kod Range Rovera Sport je ipak 5,0 litarski V8 motor sa kompresorom, koji i ovde razvija 510KS i 625 Nm. Za one manje zahtevne, treba reći da postoji i slabija, atmosferska verzija ovog motora, i to sa 375KS (oba su inače uparena sa ZF HP28 šestostepenim automatikom). Ovde i podatak da slabiji Range Rover Sport sa 375 konja od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) ubrzava za 7,2 sekunde, a jačem sa 510KS za istu disciplinu treba 5,9 sekundi.

Tu je i 3,0 litarski TDV6 dizelaš sa 245KS i 600 Nm obrtnog momenta (zamenjuje 2,7 litarski motor), koji na 100 km potroši 9 litara goriva i čija emisija CO2 iznosi 243 g/km.

Kao i kod običnog Range Rovera, i ova Sport varijanta je dobila jače kočnice, unapređeni Terrain Response sistem, poboljšano upravljanje i Surround Camera sistem koji olakšava parkiranje.

Izvor : AutoBlog

VIDEO : 2010 Range Rover Sport

Land Rover nije americki nego engleski auto;)

Land Rover nije americki nego engleski auto;)

Dobro si primetio.Ovde mu je mesto. ;) Ne želim da kvarim temu o Evropskim automobilima sa engleskim vozilima.;)

Inače,Land Rover je donedavno bio u vlasništvu američkog Forda,ne bi li potražio spas od bankrota,ali su ga ameri dodatno upropastili svojom "nazovi uspešnom" poslovnom politikom, nakon čega je završio kod Indijaca i njihovog čuvenog koncerna "Tata".

američki geni,američki izgled,sve američko,samo što ih proizvode izdeformisani englezi. :lol:

Dobro si primetio.Ovde mu je mesto. ;) Ne želim da kvarim temu o Evropskim automobilima sa engleskim vozilima.;)

Inače,Land Rover je donedavno bio u vlasništvu američkog Forda,ne bi li potražio spas od bankrota,ali su ga ameri dodatno upropastili svojom "nazovi uspešnom" poslovnom politikom, nakon čega je završio kod Indijaca i njihovog čuvenog koncerna "Tata".

američki geni,američki izgled,sve američko,samo što ih proizvode izdeformisani englezi. :lol:

Poslace ti Dzejmsa Bonda zbog ovoga :sad2:

Back