US automobili - Muscle Cars & Hot Rod & Custom

• Začetnik teme Začetnik teme svetac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Reed Speed Mustang sa 700 konja

reed%20speed%20mustang.jpg

Nakon Chevrolet Camara SA-600, Artisan Performance, sada sa tjunerom Randall Reedom, priprema modifikovanu varijantu 2010 Ford Mustanga GT, koji treba da se pojavi u drugoj polovini godine sa oznakom Reed Speed SE.

Uz pomoć dva turbo punjača GTK350, novog izduvnog sistema i interkulera, kao i reprogramirane elektronike motora (između ostalog), njegov V8 agregat (u paru sa manuelnim šestostepenim menjačem) će razvijati oko 700KS, dok će se za privlačenje pogleda, pre svega, brinuti točkovi od 20 inča i ratnički izgled dvobojne karoserije. U paketu su i jače kočnice, širi trag točkova i pločica sa serijskim brojem.

Izvor : Auto

Reed Speed Mustang sa 700 konja

reed%20speed%20mustang.jpg

Nakon Chevrolet Camara SA-600, Artisan Performance, sada sa tjunerom Randall Reedom, priprema modifikovanu varijantu 2010 Ford Mustanga GT, koji treba da se pojavi u drugoj polovini godine sa oznakom Reed Speed SE.

Uz pomoć dva turbo punjača GTK350, novog izduvnog sistema i interkulera, kao i reprogramirane elektronike motora (između ostalog), njegov V8 agregat (u paru sa manuelnim šestostepenim menjačem) će razvijati oko 700KS, dok će se za privlačenje pogleda, pre svega, brinuti točkovi od 20 inča i ratnički izgled dvobojne karoserije. U paketu su i jače kočnice, širi trag točkova i pločica sa serijskim brojem.

Izvor : Auto

a kolko ce da kosta :think:

Ne uspoređujte jabuke i kruške....koliko GTI košta u SAD-u? Ili Shelby u Evropi (ako se uvozi)?

DA dobro si rekao, ne uporedjuj krushke i jabuke...

Shelby je zver od auta a Golf je ****** od auta...brate mojne se lazemo, Golf je jadan u poredjenju sa Mustangom. Golf je ekonomichan auto i to je sve. GTI verzija je neshto boolja od obichnog ali tu mu se zavrshava sva pricha. Osim potroshnje, Golf nema ni jednu jedinu prednost. Cena im jeste priblizna. Ovo ne pricham napamet, zivim u Kanadi.

Ne mozesh da poredish ova dva auta.

http://autos.yahoo.com/2010_ford_shelby_gt500/

Cena Shelby gt500 u Americi je oko 46000$ sto je oko 36000Evra,sta mislis koliko je Golf VI Gti?

Odgovor :

Ne uspoređujte jabuke i kruške....koliko GTI košta u SAD-u? Ili Shelby u Evropi (ako se uvozi)?

Dakle,ovo je zaista pravi odgovor,da nemam šta da dodam.U Americi su cene automobila daleko niže nego u Evropi,Konkretno,VW Golf GTI 2010 u Americi bi trebao da košta 25.000 $,što je skoro upola niža cena od cene Shelby-a. ;)

DA dobro si rekao, ne uporedjuj krushke i jabuke...

Shelby je zver od auta a Golf je ****** od auta...brate mojne se lazemo, Golf je jadan u poredjenju sa Mustangom. Golf je ekonomichan auto i to je sve. GTI verzija je neshto boolja od obichnog ali tu mu se zavrshava sva pricha. Osim potroshnje, Golf nema ni jednu jedinu prednost. Cena im jeste priblizna. Ovo ne pricham napamet, zivim u Kanadi.

Ne mozesh da poredish ova dva auta.

Apsolutno. Najpre se nemogu porediti po državi iz koje dolaze. A onda i po klasi i svemu drugom. Mada, mislim da bi na nekoj brdskoj stazi GTI i imao šanse ;) Ali ima golf i još prednosti....mora biti nešto kvalitetnije, sigurno unutrašnjost ili nešto. Jer mu je sigurno i cena proizvodnje veća (dobro, nije veća, ali tu negde sa cenom mustanga koji je puno veći i sa puno većim motorom)-a neverujem da su ameri idioti pa da stvaraju gubitke kod prodaje mustanga. I moguće da je inovativniji :D

u ovom momentu, kada su funta/$/evro slicnog kursa, neizbezno je porediti sta se dobija za odredjenu kolicinu novca. u Srbiji, Golf V GTI sa DSG menjacem kosta 31 100e ( sa carinom i PDV ). prema aktuelnom kursu, 31 100 evra je oko 40 000 $ ( grubo ) sto je u Americi veoma ozbiljan kesh za kupovinu kola. Ford Mustang u Americi pocinje od 21 000 $ a obzirom na krizu, vecina dilera daje i ozbiljne popuste, pogotovo ako se placa kesom, tako da i bez nekog velikog cenkanja, moguce je bazni model od 204 ks kupiti za oko 20 000 $ ( nesto vise od 15 000e ).

Mustang sa V8 motorom i 315 ks pocinje negde oko 26 000 $ ( 20 000 e ) sto znaci da kada bi uzeli i dobro opremljen V8, sa transportom u Evropu ( 1500-2000 $ do NS ili Bg ), svim dazbinama i registracijom, opet bi izasao kao i Golf V GTI a za tih 31 1000 evra koje su na raspolaganju dobili bi daleko bolji auto!

Sa druge strane, postoji i brzi i malo skuplji nacin nabavke takvog automobila a to je uvoz iz Nemacke. Na mobile.de ih ima brdo, nisu skupi, ima sa 0 km a pri izlazu iz Nemacke dobija se povracaj PDVa sto znaci da su cene za nas oko 19 % manje nego sto pise...

I onda kome treba Golf...

Bitno je samo da si ti doshao do otkrica.
Pogledaj malo bolje.
Drugo, Shelby je nabudzen Mustang to je isto kao kad bi poredio BMW 325i i M3.

Nadji cenu obichnog Mustanga GT 4,6L V8 i uporedi ga sa Golf GTI... e onda mi neshto reci o odnosu cena.

Ja pričam o pomenutom Shelby-u GT 500,ako nisi primetio,pametnjakoviću. ;) Prvo to trebaš da shvatiš,pa se onda pravi pametan.To kao prvo.

Kao drugo, GTI je najjača verzija Golfa i to je bilo potpuno odlično poredjenje,iako Golf GTI nije u klasi sa Shelby-em.I da nije bilo toga,samo sam pomenuo cene,ništa više.Suština je da su cene u Americi niže nego u EU.

Kao treće,tebi lično ništa nisam rekao i zato izbaci to nevaspitano : "Onda mi nešto reci".Ne želim ja tebi ništa da kažem,samo komentarišem temu sa svog stanovišta,što bi i tebi preporučio.

Back