Urologija

• Začetnik teme Začetnik teme dr
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da ne otvaram novu temu..imam groznicu, i kada mokrim, posle minut mi se opet mokri...
mokraca mi je bele boje..da li bi trebao posetiti doktora, ili je to samo prehlada?

Ako imaš temperaturu sigurno će ti trebati antibiotik. Obični cistitis nikada ne ide sa temperaturom. Uradi urin. Ako su proteini pozitivni, sa leukocitima više od 5 (za muškarce) i bakterijama ili samo jedno od ovog dvoga treba ti antibiotik. Najbolje je propisati prema urinokulturi i antibiogramu, .

Poslednja izmena od moderatora:
Pa to iz prve ruke neces cuti, posto ce ti svaki muskarac reci da je to jednako kao da su mu kozu drali na zivo, i mucili ga Vijetkongovci najgorim mukama: muskarci su prilicno razmazeni i potpuno netolerantni na neugodnosti, tako da to obesi macki o rep sto ce muskarac da ti da informaciju. Drugo, ni jedan nece priznati da je pravio nevidjenu dramu (secam se pre i tokom intervencije, kao da im vadis organ na zivo! A posle kad se zavrsi - kazu listom "pa nije bilo TAKO strasno ko sto sam se plasio!" ali - da li bi ga snajperom naterao da toi prizna?! NE! Ispricace drugima kako je prosao golgotu i muke Isusovske u najmanju ruku). A sto se tice uzimanja lekova na svju ruku, to jeste budalastina: kao sto kazes neophodno je uzeti antibiotik po antibiogramu a ne gutati najjaci od najacih za svaku glupost i po metodu "Ajd da uzmem, mozda pomogne ako imam nesto osetljivo na hemomicin, a nece da skodi ako nemam!". Neophodno je da uradi bris i vidi ima li razlog da se leci, od cega, i kojim lekovima.

ja sam dao bris uretre i evo detaljno ću opisati šta mi je doktor radio i rekao (inače imam 23 godine I heterosexualne sam orijentacije)
UŠAO SAM U ORDINACIJU (HIGIJENSKI U SUBOTICI) DOBAR DAN DOBAR DAN , I PRVO ŠTO ME PITAO JE DA LI SAM NEKADA BIO OVDE , NA ŠTA SAM JA ODGOVORIO - NE , PRVI PUT SAM TU , TE NAKON KRAĆEG RAZGOVORA (NE BITAN JE PA GA PRESKAČEM) REKAO MI JE DA SVUČEM TRENERKU BOXERICE I DA SEDNEM TE DA NAVUČEM KOŽICU I RAZVUČEM DEO GDE SE NALAZI RUPA ZA PIŠANJE ... TE JE ON UZEO NEKI TANAK ŠTAPIĆ (BEZ VATE ILI BILO ČEGA) UMOČIO U RUPU I NAKON TOGA TRLJAO U NEKU POSUDICU TO JE PONOVIO 5 PUTA .... E SADA IDE ONAJ DEO KOJI SAM OBOJIO GORE - SLEDEĆE ŠTO JE URADIO JESTE DA JE UZEO ŠTAPIĆ KOJI JE SLIČIO NA ŠTAPIĆ ŠA ČIŠĆENJE UHA (NA VRHU IMA VATU) KOJA JE BILA NATOPLJENA SA NEČIM TE MI JE REKAO DA PONOVO RAŠIRIM RUPU NA VRHU I TADA MI JE ISTI TAJ ŠTAPIĆ GURNUO PO NEKOJ MOJOJ SLOBODNOJ PROCENI 1 CM UNUTAR RUPE I POČEO DA VRTI KAO DA JE RUPA NJEGOVA ... MORAM PRIZNATI TAJ OSEĆAJ NEBI VOLEO DA SE PONOVI JER EM MI SE DOGODIO PRVI PUT EM JE NE UGODAN JER PEČE ... NAKON SVEGA TOGA JE REKAO DA SE OBUČEM DA JE ZAVRŠIO I UZ OSMEH MI JE REKAO "DANAS POLAKO SA PIŠANJEM" HOĆU REĆI TAJ DAN SAM PIŠAO SEDEĆI I KAO KER (U KRATKIM MLAZOVIMA) JER JE PEKLO KAO DA NOŽEM VADIM PIŠAĆU REZULTAT TREBA DA DOBIJEM U UTORAK ... DANAS JE 3.08.2011 TE JAVLJAM ŠTA SE DALJE DEŠAVA ... WithdrawnWater da li ste zadovoljni mojim postom ??? pouka je da treba da se radi bris ali da je osećaj malo jadan .

Па тако је то са брисом уретре. Како да је узме, да да те бар мало не пецне? ;)
Замисли како је нама женама кад нам гурну спекулум у вагину па га још рашре унутра 4-5 центиметара? А он још леден..па у грлић кад убаце штапић за узимање бриса...такође непријатан осећај, али не кукамо никад. ;)

Zdravo svima!!!Imam jedan problem!Pre nekih dva meseca mi se pojavio neki beli sekret valjkastog oblika na glavicu i jakog je neprijatnog mirisa.Kontam da je u pitanju neka infekcija,ali kod lekara ne mogu da odem jer vec mesecima nemam overenu knjizicu.Molio bih sve ljude dobre volje da mi pomognu ako su imali isti problem,da me upute koju mast ili tablete da kupim da se resim ove infekcije.Hvala unapred svima!!! :(

I shta si uradio keve ti? I ja imam isti problem,treba ovih dana da mi se overi knjizhica pa cu da odem kod urologa... Ali zanima me shta je to i kako se lechi? :/

Imao sam upalu jednog testisa pre mesec dana i tada me je testis boleo tupo i slabo. Bio sam na ultrazvuku pre 3 dana i nasli su kao neki kalcifikat tj hiperehogenu promenu 3mm. Uplasio sam se, ali oni kazu da to nije nista. Skoro da i ne osecam vise bol, osim kad dugo pesacim pa posle osetim kako me malo ziga tesits. Bio mi je prepisan palitreks pa himoral forte( forte je dao jedan privatnik kod kojeg sam isao na ultrazvuk i on je nasao kalcifikat, kaze ma nije to nista, pre 2o dana). Sta da radim? Pomozite?

Ако је стварно калцификат онда и није ништа.
Али пошто си се успаничио увек је савет да се посети још један лекар.
Иди код уролога у неку болницу или клинику. Пре тога се распитај ко је поуздан и нећеш после бити у страху.;)

Hajde da ne otvaram novu temu. Valjda moj problem pripada ovde.

Prošle nedelje sam preležao grip. Smlatilo me je 5 dana, sa jako visokom temperaturom. U proseku 39.6.
E, sada, kada me je to prošlo javio mi se drugi problem. Osećam konstantan bol u bubrezima. Da li to može biti posledica gripa? Napominjem da nikada nisam imao ranije problema sa bubrezima. Ovo je prvi put da me bole.
Mokrenje je normalne učestalosti, a urin je bistar, dok je za vreme gripa bio jako taman. Ne osećam nikakve tegobe pri mokrenju.

Hajde da ne otvaram novu temu. Valjda moj problem pripada ovde.

Prošle nedelje sam preležao grip. Smlatilo me je 5 dana, sa jako visokom temperaturom. U proseku 39.6.
E, sada, kada me je to prošlo javio mi se drugi problem. Osećam konstantan bol u bubrezima. Da li to može biti posledica gripa? Napominjem da nikada nisam imao ranije problema sa bubrezima. Ovo je prvi put da me bole.
Mokrenje je normalne učestalosti, a urin je bistar, dok je za vreme gripa bio jako taman. Ne osećam nikakve tegobe pri mokrenju.

Боли те у пределу бубрега, то не значи да су бубрези у питању посебно што кажеш да ти је урин бистар, нормалне учесталости и да си без тегоба при мокрењу. :)
То може да буде кичма.
Ако се бол настави, знаш шта ти је чинити.;)

Боли те у пределу бубрега, то не значи да су бубрези у питању посебно што кажеш да ти је урин бистар, нормалне учесталости и да си без тегоба при мокрењу. :)
То може да буде кичма.
Ако се бол настави, знаш шта ти је чинити.;)

Ali, nekako je bol ujednačen sa obe strane kičme, a sama kičma me ne boli. Inače, ja znam kako boli kičma, pogotovo krsta, jer sam se navukao hladne zemlje na ratištu, a i imao sam donedavno prekomernu težinu. Nije to taj isti bol, Sofija. Ovo boli baš u predelu bubrega, a bol se blago širi sa obe strane prema bokovima, dakle od kičme. Mada, ne želim da ti negiram. Možda je to samo takva refleksija bola.

Ali, nekako je bol ujednačen sa obe strane kičme, a sama kičma me ne boli. Inače, ja znam kako boli kičma, pogotovo krsta, jer sam se navukao hladne zemlje na ratištu, a i imao sam donedavno prekomernu težinu. Nije to taj isti bol, Sofija. Ovo boli baš u predelu bubrega, a bol se blago širi sa obe strane prema bokovima, dakle od kičme. Mada, ne želim da ti negiram. Možda je to samo takva refleksija bola.

Три су опције и кренућу од најблаже:
1. реакција мишића на прележани грип
2. кичма
3. бубрези

Значи ако ти се болови наставе уз то се појаве било какве тегобе са мокрењем /смањено, појачано, измењена боја.../ или повишена температура, обавезно иди на преглед код уролога. ;) Овако тешко можемо поставити дијагнозу. :)

dugotrajna navika odlaganja mokrenja,zadebljao zid mokracne besike(6-7mm),mastimicno raslojen detruzor,i osecaj pritiska nakon mokrenja ,koji se par minuta nakon toga smiri,i tada se ne oseca nagon za mokrenjem do ponovnog izmokravanja,potrebno je napinjanje da bi se se izmokrila do kraja a cesto je to neizvodljivo zbog tog pritiska,rekli su i da tu postoje i znaci nervoze besike mada ne znam sta to znaci,upala je opovrgnuta nalazima obicnog urina i urinokulture,sa ginekoloske tacke je takodje sve u redu,nema spadova organa,...???

prvi jutarnji urin je malo tamnije boje,tamno-zuckasti,svaki sledeci je sve bistrije,nema tegoba u vidu peckanja na kraju mokrenja ili bolova u predelu bubrega,pijem brusnicu u kaspulama uz dodatak vitamina C,takodje uzimam vitamin C iz sto prirodnijih izvora ,pazim na brisanje tokom upotrebe toaleta kako bih smanjila mogucnost infekcije eserihijom,koristim iskljucivo uloske na bazi celuloze bez ikakvih dodatnih mreza,parfema na sebi,izbegavam koriscenje sapuna u toj regiji,ne pijem gazirane sokove,takodje iskljucila sam iz upotrebe slatko,ne pijem uvin caj jer koristim brusnicu,nisam radjala,nepusac sam,imam 22 godine,rodjena sam pocetkom 7-mog meseca,i kao mala sam imala ceste infekcije mokracnih puteva,al nista drasticnije,....do sada sam pila vece kolicine tecnosti (2-3l)ali sam tecnost smanjila zbog nastalog problema....

Значи нема ни радне дијагнозе. Имам пријатељицу која је имала сличне проблеме. Нису јој уролози, такође, дали ни претпоставку о чему би се могло радити, слично као код тебе. Она је отишла код жене која се бави биљном медицином, која је такође лекар и регулисала јој је те тегобе. Дешавало се да није могла да пишки по два дана. Ако желиш даћу ти контакт телефон те докторке на пп ?

То је бешика коју не можеш да контролишеш у смислу да кад осетиш да мораш да пишкиш не можеш да задржиш урин вољно тј. нагон одједном буде толико јак да је немогуће вољно одлагање.

То је врло непрецизна дијагноза/констатација. Требао је др да дефинише који од слојева је задебљао. Док то не знамо, не можемо ништа прецизније да закључимо. ;)

Back