Urologija

• Začetnik teme Začetnik teme dr
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hematurija,prvi nalaz urina bez krvi,bez proteina,nitrita,leukocita..itd.,(cudno,ali razlog za odlazak ginekologu),ginekolog prvo tvrdio da nije uroloski,vec gin. problem,ali se predomislio posle neubicajene reakcije na MONURAL,uradjen UZ besike i bubrega,bubrezi ok,ali u besici postoji mekotkivna formacija velicine 2,5 cm,antibiotik dobijam tek posle nedelju dana i to u urgentnoj i nalaz urina tad pokazuje drugo...i krv,i proteine,nitrite,leukocite....Usput,uradjen i CT besike koji pokazuje isto,ali manje,oko 2 cm formaciju na oko 5h u besiki,napominjem da je CT radjen posle 5 dana ciprocinala.Elem,skraticu...Cistoskopija zakazana za cetvrtak,mene samo zanima da li je i koliko bolna ta procedura,i koliko traje,i da li cu posle toga moci na posao?Jos i napomena da sam zena,jer verovatno postoji razlika.Nasla sam na netu svasta,znam sta ce i kako da mi rade,ali ne znam DA LI BOLI I KOLIKO TRAJE.Hvala.

Evo bez spama...Davao sam obican rezultat urina....
belancevine+.......18-20le..........redje bakterija...doktorka mi je rekla da je lose zbog belancevina..i nije mi dala terapiju...dala mi je da uradim jos jednom rezultat i ako ne bude dobar salje me kod nzm tacno nesto neufurologa
Sta vi mislite o ovome ?

Evo bez spama...Davao sam obican rezultat urina....
belancevine+.......18-20le..........redje bakterija...doktorka mi je rekla da je lose zbog belancevina..i nije mi dala terapiju...dala mi je da uradim jos jednom rezultat i ako ne bude dobar salje me kod nzm tacno nesto neufurologa
Sta vi mislite o ovome ?

Lepo ti je rekla,belancevine u mokraci su pokazatelji nekog bubreznog oboljenja.
Ne znam koje ti je dodatne analize dala da uradis,nisi napisao,pretpostavljam samo..ali obavezno poseti nefrologa da ti se odradi ultra zvuk bubrega.

Lepo ti je rekla,belancevine u mokraci su pokazatelji nekog bubreznog oboljenja.
Ne znam koje ti je dodatne analize dala da uradis,nisi napisao,pretpostavljam samo..ali obavezno poseti nefrologa da ti se odradi ultra zvuk bubrega.

Hvala sestro...nije mi dala nijedan dodatni rezultat da radim...samo obican urin

Nemoj odnah na pivo :lol:
I pivo ima alternativu, npr voda, čajevi :)
Ali jedan eho bi dobrodošao da se vidi šta ima u bubrezima.
Imaš li otoke na nogama?
Nemam otoke,a ultrazvuk sam radio pre nekoliko meseci http://www.postimage.org/image.php?v=Ts2JLCi
Na ovo mi odgovori obavezno :
1. Cuo sam da ne treba da se pije preterano obicne vode(zbog kamenca..ili cega vec)
2. A prolom voda kosta 30 din 0,25l a ja treba 2-3 litre vode na dan ne isplati se
3. Svi kazu pij pivo pij pivo najbolje izbacuje presak
Nisam pametan..a mislim da bar 3 godine imam ovaj pesak

Problem i jeste u vodi. Mi pijemo tvrdu vodu, mislim na ovu iz vodovoda. Kažu nefrolozi da svaki beogradjanin ima mulja i peska, a svaki drugi kamenčiće zbog vode.
Vidi, ne znam koliko košta pivo, ali ti je prolom sigurno jeftinija. Piješ je jedno dve nedelje, pa promeniš za neku drugu. Ni sa prolom vodom ne treba preterivati.

Back