tajamasha
Zainteresovan član
- Poruka
- 264
Urea iznosi 6,8
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Urea iznosi 6,8

Шта те конкретно занима?Baka, koja ima 72 godine dobila je prije nekoliko dana ovakav nalaz, zali se na povremene bolove ispod rebara, u predjelu zucne kesice. Navodi i poteskoce sa stolicom, koja je oskudna.
NALAZ: Parenhim jetre hiperehogen. Žučna kesa operativno izvađena. Intrahepatični i ekstrahepatični putevi nisu prošireni. Subhepatično, perihepatično, intraperitonealno i u Duglasovom prostoru prisutna slobodna tečnost /Ascites/.
Pankreas i slezena bez patoloških promjena. Oba bubrega normalne veličine, dobrog parenhima, desno laka staza gradus I, lijevo staza i u kaliksim i pijelonu, i proširen lumbalni dio uretera /staza gradus III/. U karlici također prisustvo slobodne tečnosti. M.bešika prazna, u predjelu uterusa hipoehogena area promjera 57x59 mm. Vijuge debelog crijeva proširene.
DG: ASCITES. STEATOSIS HEPATIS. STASIS RENIS L DEX. URETEROHYDRONEPHROSIS L SIN. PELVIS IN OBS!
Potrebno je uraditi Se, KKS, urin, ureu, kreatinin, AST, ALT, GGT, ukupne, direktne i indirektne bilirubine, Fe, amilaze u krvi, i markere CEA i CA 19,9.
Uraditi i pregled ginekologa.
Uraditi CT gornjeg i donjeg abdomena. Kontrola sa nalazima.
Vec sam se javljao povodom problema sa pojavom krvi u spermi. Uradio sam analizu urina i sperme. Molim vas da mi kazete vase misljenje!!! Unapred, Hvala!!!
vrsta uzorka: urin; vrsta analize: bakterioloska; rezultat: sterilno;
vrsta uzorka: sperma; vrsta analize: bakterioloska; rezultat: Koagulaza negativan Staphylococcus spp.
Antibiogram:
1.Ampicillin - senzitivan
2.Eritromicin - rezistentan
3.Vankomicin - senzitivan
4.Horamfenikol - rezistentan
5.Tetraciklin - senzitivan
Direktan preparat: Gram + koke,leukociti
Mikroskopski pregled sperme:
Volumen 2,9 ml; Izgled: bledo-zute boje; Ph 8,0
Br.spermatozoida u ejakulatu:
1.br.spermatozoida u 1 ml----- manje od 10,0 x 10[SUP]9[/SUP] / 1
2.br.pokretnih spermatozoida (posle 30 min) ----- 0,50 arb.jed.
3.slabo pokretnih spermatozoida (posle 30min) -----0,20 arb.jed.
4.nepokretnih (posle 30min) ----- 0,30 arb.jed.
Uvidnom polju prisutni:
Epitelne celije: 2-3 ;
Morfologija:
Normalni oblici: 0,80 arb.jed.
Patoloski oblici: 0,20 ard.jed.
Oprostite na neprecizno formulisanom 'pitanju'. Zanima me na sta upucuje ovaj nalaz, tj. kakve mogu biti preliminarne prognoze (kakve su mogucnosti da je u pitanju neki malignitet)?Шта те конкретно занима?
Дијагноза је следећа: масна јетра, асцитес (слободна течност у трбушној дупљи), застој мокраће у уретерима посебно у левом, уз проширеност лумбалног дела уретера
Колико сам разумела никаква тумефакција (тумор) није регистрована. Наравно, то не значи да га и нема, али ако га и има стадијум је почетни- то ће се утврдити анализом туморских маркера и можда неком прецизнијом методом визуализације од ултра-звука.Oprostite na neprecizno formulisanom 'pitanju'. Zanima me na sta upucuje ovaj nalaz, tj. kakve mogu biti preliminarne prognoze (kakve su mogucnosti da je u pitanju neki malignitet)?
Duboko zahvalan!
Obratite se lakaru opšte prakse, on če Vas uputiti na pregled kod specijaliste urologa.kada se nacitam tako svega po netu, ja sam odlucio otici urologu. a naime sam ucio kad bolje pogledam neke sitne dvije bradavice, pa mi to malo cudno, nije pre bilo.
zivim u Bijeljini, sigurno ste culi za nju, i zanima me da li je neko iz bijeljine ili zna nekoga odatle da mi preporuci ili predlozi nekog privatnog urologa, posto ja ne znam ni jednog niti znam gde ih ima.
a na netu ne mogu nadjem nista po tom pitanju za navedeni grad.
hvala na pomoci