Upoznavanje preko Interneta

obriši potpis i trenutnu, a zatim stavi neki muški yebozovan avatar... nauči par pametnih (komplikovanih) fraza, ako si duhovit još bolje... i glumi da si nepristupačan i nadrkan.
same će se jave. :mrgreen:

:lol::ok:

@ Tema

Mac sa dve ostrice.I za i protiv.U rl isto tako mozes upoznati "kameleone"..predatore,nikad nisi siguran kako bih se izrazio da li je osoba koju si upoznao npr. preko prijatelja, ili u teretani ili na splavu i sl. "normalna" i da li se pretvara i sta zeli.Sve ima svojih prednosti i mana.Preko net-a mozes mnogo vise saznati ukoliko znas prava pitanja da postavis.Posto jelte nema fizickog kontakta opasnost od p.v.b ne postoji.Dalje osoba moze da glumi neko vreme, a pre ili kasnije otkrijes.

Poslednja izmena:
ha ... i sa 40 ti je sve zavrseno :rotf:
kad budes bas bas mator i kad se zatelebesas , videces kako rade titraji ;)
aj zdr ... samo sam navratila bzv

Nista nije zavrseno ,ali muvanje je za mene luksuz ,ne u novcu , vec u osecanjima , kad god sam mislio to je ona prava a ona je pogresna , ispostavilo se obrnuto , i sad ce meni neko reci da ja u 40 znam koja je prava a koja je pogresna .

Vid'o sam te u Zarkovo

Upoznali smo se
preko interneta
predstavila si se lazno
rekla da me volis snazno
da ce ljubav da nam cveta

Preko mesendzera
poslala si sliku
kao, ti si ispred kuce
vidi se i neko pruce
a kuca je u Cirihu
medjutim

Ref.
Vid'o sam te u Zarkovo
setala si s' dve barabe
lepo mi je majka rekla
"Ne petljaj se s' njome dzabe"

Vid'o sam te u Zarkovo
jer tu zivis od rodjenja
lagala si sve kompletno
pa ja ostadoh nezenja

Hteo sam da dodjem
licno da te vidim
ti si rekla "Ne, nikako"
jer su tvoji strogi jako
u Svajcarsku to je tako

Zakaz'o sam datum
za nase vencanje
veridbu sam isplanir'o
vec sam burme izgravir'o
ne znajuci pravo stanje
znaci

Odakle vam te ideje? Vidim nekoliko slicnih postova i bas ste negativni... Niko nece biti neljubazan prema vama ako mu normalno pridjete, evo ja sam devojka, izlazila sa drugaricama... Nikad nismo bile ni drske ni neljubazne, nemojte da se uvredite, ali s kim se uopste druzite, pitam se... Naravno, ne mozete da ocekujete da cim nekom pridjete da se podrazumeva da ce se desiti nesto, isto kao sto ni mi ne ocekujemo da ce neko pasti na guzu samo zato sto smo mu se nasmesile i caskale s njim. Potrebno je da se ljudi upoznaju i shvate da li moze da bude necega ili ne... I te ideje da eto nista ne treba da bude po muskoj logici... To su jednostavno gluposti, neka logika moze da bude dobra ili losa, necu je sigurno otpisati zato sto je predlagac muskog pola...

Virtuelno povezivanje ljudi širom sveta postalo je bitan deo globalnog društvenog fenomena. Ubrzan tempo savremenog života, čiji je nusprodukt sve veća međuljudska otuđenost, dobila je saveznika u borbi protiv usamljenosti. Uloga socijalnih mreža postaje tako sve značajnija. Upoznavanje preko Interneta, koja se od bezazlenog četovanja mogu pretvoriti u ozbiljnu vezu, više nije zanemarljiva stvar. U davna vremena isticala se bitna uloga ljubavnog posrednika, poznatog kao provodadžije. Iskustvo mu je bilo od presudnog značaja, jer se njegov zadatak svodio na prepoznavanje stvarnih potreba usamljene osobe. Nakon toga, provodadžija se upušta u misiju savetovanja u cilju posredovanja do druge polovine. Međutim, uspeh nije zavisio samo od njega. Novopečeni par zajedničkim snagama gradio je svoju sreću, kojom je provodadžija samo “kumovao”. Često se njegova uloga u društvu uzdiže, podjednako koliko i potcenjuje. Ipak, ne sme se osporavati umetnička crta takve umešnosti da se prepoznaju prave osobine kod ljudi, koji bi mogli da budu potencijalni ljubavni partneri.
Usamljenički život svakako nije poželjan. Statistike pokazuju da na dužinu života utiče i sama činjenica da li ste u sretnom braku ili ne.
Kada se akcenat, pri upoznavanju, stavlja na duhovnu i intelektualnu stranu, naspram ponekad površne estetike, onda virtuelna komunikacija postaje smislenija. Upravo je to i problem modernog društva – ljudi sve manje otvoreno razgovaraju. Emocije se potiskuju, a iskrenost se ne smatra vrlinom. Licemerje savremenog društva često ume da bude veliki problem. Kako bi se ljudi ponovo spojili i družili, a da to bude neposredno i spontano stvorene su društvene mreže. Istorijat provodadžije zanimljivog je sadržaja, pa ne čudi i što je njegova uloga kroz vekove opstajala, samo u izmenjenom obliku. U tradiciji srpskog naroda vladao je običaj da starija žena ili muškarac preuzmu na sebe obavezu bračnog spajanja, a po angažovanju neke od strana (mladine ili mladoženjine)… Danas to i dalje postoji, samo na drugačiji način prikazano, kroz sve popularnije speed dating-e, ali i putem online komunikacije. Posrednik pri upoznavanju je ipak nužan, ako ništa drugo bar da objektivno prepozna nešto što će se kasnije samo pokazati. Koliko se može putem Interneta ostvariti uspešna ljubavna veza? Da li je koncept provodadžije u elektronskoj formi novi vid dobrog posrednika i savetodavca u spajanju srodnih duša?

Provodadzisanje u elektronskoj formi ne postoji. Postoji, uslovno receno, ako se neko preko neta recimo registruje u agenciji za bracno posredovanje. Pa i tu su zapravo posrednici zivi ljudi, oni koji rade u agenciji. Tako da, sam internet kao mediji nije klasican 'provodadzija'. Provodadzija u klasnicnom smislu moze biti jedino neka treca osoba, ili osobe. Nemam nista protiv toga, ako neko bas oceni da ne postoji drugi nacin. Nisam u tom fazonu, fazonu 'provodadzisanja', ali ako neko to zeli onda ok.

Sto se tice upoznavanja preko neta(po forumima i sl), takodje smatram da se ne moze govoriti o 'upoznavanju'. Vec o zapocinjanju kontakta. I licno mislim da je takav oblik zapocinjanja kontakata, ok. Zasto ne, ne vidim tu neki problem narocit. Ok, naravno, odredjene opasnosti postoje(recimo da se naleti na psiho varijantu, da u zivom susretu opis ne bude identican, itd). Ali neke od tih neprijatnosti su moguce i kada se ljudi upoznaju i ovako izravno uzivo npr na zurci, na sedeljci, u gradu. Prema tome, ne vidim zasto mnogi ljudi zaziru i sablaznjavaju se ostvarivanja kontakata putem neta. Jer i ovako i onako sve se na kraju svodi na susret uzivo. Na poznanstvo uzivo. Preko neta se samo zapocinje kontakt, ali upoznavanje na kraju ide uzivo. Dakle, skoro kao i upoznavanje klasicno. Treba reci i to da nisu svi ljudi sasvim puni samopouzdanja, hrabri, otvoreni, pa s toga zapocinjanje kontakata preko neta moze korisno da posluzi da svako nadje upozna srodnu dusu. Ima ljudi koji recimo bahato kazu:'ma ovi sto se upoznaju preko neta, ma to su sve pacenici, ludaci, ako nisu sposobni da imaju vezu brak ovako klasicno, onda su nesposobni'. Licno, ne slazem se sa ovakvim tvrdnjama, mislim da su suvise jednostrane, surove. Iskljucive. Sta koga briga na koji nacin ce neko da ostvari ljubavni kontakt. Smatram da svako ima pravo da svoju srodnu dusu trazi, upozna na onaj nacin(ili nacine) koje smatra najpogodnijim.

Poslednja izmena:
Odakle vam te ideje? Vidim nekoliko slicnih postova i bas ste negativni... Niko nece biti neljubazan prema vama ako mu normalno pridjete, evo ja sam devojka, izlazila sa drugaricama... Nikad nismo bile ni drske ni neljubazne, nemojte da se uvredite, ali s kim se uopste druzite, pitam se... Naravno, ne mozete da ocekujete da cim nekom pridjete da se podrazumeva da ce se desiti nesto, isto kao sto ni mi ne ocekujemo da ce neko pasti na guzu samo zato sto smo mu se nasmesile i caskale s njim. Potrebno je da se ljudi upoznaju i shvate da li moze da bude necega ili ne... I te ideje da eto nista ne treba da bude po muskoj logici... To su jednostavno gluposti, neka logika moze da bude dobra ili losa, necu je sigurno otpisati zato sto je predlagac muskog pola...
:cmok:

Trep, trep :rumenko:

Ghostrider - da, mislim da si u pravu, net je mesto gde je ljudima omoguceno da se sretnu; jedno od milion (ulica, kafic, klub, net...). Mislim, nadam se bar, da niko prilikom kontakta na netu ne zauzima stav - eto upecala sam muskarca svog zivota, ili zenu, svejedno... To bi trebalo da je samo prvi korak, nista vise. Ja som imala skroz lepo iskustvo, mada, moram reci da nisam koristila namenske sajtove za upoznavanje do kontakta je doslo prilicno slucajno i ispostavilo se da je to jedan ok kontakt, iako se ta veza posle prekinula iz drugih razloga...
I kad smo vec kod toga, je l' moze neko da preporuci koja bi to mesta na netu (sajtove) valjalo izbegavati a koja su ok. Naravno, svesna sam da nikad nema garancije, ali ako znate sajtove koje bi trebalo da izbegavam ili jos bolje ako imate predlog mesta koja su ok bila bih vam zahvalna na info :)

Back