uporedni horoskop...

Ja isključujem transsaturne u sinastrijama, prosto mi se nisu pokazali značajnim. Tako da nemam šta reći o bilo kom aspektu Urana, Neptuna i Plutona i ne verujem da oni utiču na to ko koga ostavlja.

Imaju, da, ali to zavisi od njihovih natala kao i od kvaliteta sinastrije. Saturn većinom pravi problem trajala veza ili ne.

Onda je najbolje da izbegneš celu tu generaciju koja ima tu Pluton, ako misliš da je to problem. :)

Pluton nikada ne može biti glavni za nešto, posebno ne u sinastriji. Uvek kad mi se neko žali na Pl, ja nađem debele razloge problema bez njega.
Ako bi uvažili njegov značaj, onda ja npr. nikako ne bih smela biti sa osobama koje su od mene starije od godinu dana do četiri godine. Iako su ljudi tada rođeni svi različitih karaktera, svi kompletno bi me shebali zbog tog Plutona.

Ja sam bas gledala sinastrije neke sa ljudima koji su me povredjivali...
Ponavlja mi se Mo90Pl i mislila sam da je to glavni "krivac" moje patnje i atak na mene.izmedju ostalih aspekata

Pozdrav!

Ovakav Kvadrat uvek ostavlja poziciju Meseca isrpljenom jer Pluton uzima sve za sebe (Pluton pije iz Meseca, sladi se, uživa). Ruši osećanja (Mesec) i sećanja (Mesec). Želi da apsolutno prisvoji Mesec za sebe i postaje najagresivniji ukoliko to nije moguće da se ostvari. Tada možete osetiti kako vas ljudi odjednom izvređaju, napadnu i žele vam sve loše iako ih prvi put vidite u životu.

U sinastrijama Pluton uvek označava veliku strast, ali isto tako i veliku opasnost, posebno od tuđe ruke (ali i sopstvene u nekim slučajevima, pogotovo u 12 kući, ako osoba završi u zatvoru, ludnici ili sl, može doći do samoubistva ili izuzetnog psihičkog bola). U kombinacijama sa Venerom daje opsesivnu ljubav, ljubav po svaku cenu, ljubav koja transformiše ličnost iz korena. Ali ne daje ugovoreni brak. Ugovoreni brak dolazi isključivo preko Saturna.

Pluton u sinastriji ugl donosi velike nevolje i postavlja teške psihičke testove koje osoba mora proći kako bi rešila gde je koren, a gde list.

Ovakav Pluton označava konflikte sa ljudima koji imaju veze sa 8 kućom, znakom Škorpije u najvećoj meri.

Svaki atak na ličnost se ponavlja zbog Meseca u 3 kući, odnosno Meseca kada prođe (tranzitira) Ascedentom.

Poslednja izmena:
Svi moji prijatelji imaju Pl na mom So i time egz. kvadrat sa mojim asc-om. Baš sam nahebala, al' u nekom drugom univerzumu.

Pluton označava nesvesno delovanje. moguće je da ti neko od prijatelja u stvari izuzetno smeta ili nameće njihovu volju, a da toga ne budeš svesna ili da im popuštaš kako ne bi bilo konflikta.

Moguće je da je neko od prijatelja veoma naporan, energetski, pa posle njih nemaš vremena za sebe ili se unervoziš.

S treće strane, opasnost od prijatelja dolazi preko 12 kuće, odnosno negativnih aspekata iz 11(odnos prema društvu), 6(saradnici) i 3(komšije, prijatelji, drugari) kuće.

Pluton je veoma bitan u sinastriji kada je ljubav u pitanju jer kada je veoma negativan dobija se sekira u glavu, a to niko ne želi. :mrgreen:

---

Plutonium dobija fizičku formu čim je Pluton prešao prvi stepen Lava, a Uran se našao na 18 (smrtni stepen) Bika.

Poslednja izmena:
Pozdrav!

Ovakav Kvadrat uvek ostavlja poziciju Meseca isrpljenom jer Pluton uzima sve za sebe (Pluton pije iz Meseca, sladi se, uživa). Ruši osećanja (Mesec) i sećanja (Mesec). Želi da apsolutno prisvoji Mesec za sebe i postaje najagresivniji ukoliko to nije moguće da se ostvari. Tada možete osetiti kako vas ljudi odjednom izvređaju, napadnu i žele vam sve loše iako ih prvi put vidite u životu.

U sinastrijama Pluton uvek označava veliku strast, ali isto tako i veliku opasnost, posebno od tuđe ruke (ali i sopstvene u nekim slučajevima, pogotovo u 12 kući, ako osoba završi u zatvoru, ludnici ili sl, može doći do samoubistva ili izuzetnog psihičkog bola). U kombinacijama sa Venerom daje opsesivnu ljubav, ljubav po svaku cenu, ljubav koja transformiše ličnost iz korena. Ali ne daje ugovoreni brak. Ugovoreni brak dolazi isključivo preko Saturna.

Pluton u sinastriji ugl donosi velike nevolje i postavlja teške psihičke testove koje osoba mora proći kako bi rešila gde je koren, a gde list.

Ovakav Pluton označava konflikte sa ljudima koji imaju veze sa 8 kućom, znakom Škorpije u najvećoj meri.

Svaki atak na ličnost se ponavlja zbog Meseca u 3 kući, odnosno Meseca kada prođe (tranzitira) Ascedentom.
Ja sam u par navrata bila naj nesretni Mjesec u sinastriji ,,,,i mogu reći, jednom riječju, Golgota.....apsolutno atak na mene,,,što god ja uradila, atak na mene i moju ličnost, što ja kažem kao da je karmička priča pa dug neki veliki iz prošlih života ...
Imala sam osjećaj da ta osoba kao da želi da me satra, urniše psihički, manipuliše, razruši, ,,i onda ono pitanje dal ta osoba moguće misli da sam ja blesava pa ne kapiram šta radi,,,,nevjerovatno nešto ...
Znate ono kada kažete jedno a taj neko čuje nešto sasvim drugo,,,,,
I onda takvim osobama treba dati privid da mogu šta god hoće, jedino tako čovjek može vidjeti na čemu je sa takvim energetskim Vampirima, koji samo što krv ne piju....
Samo mogu biti sretna što nemam natalno taj aspekat....ne dao bog..

Poslednja izmena:
Pluton označava nesvesno delovanje. moguće je da ti neko od prijatelja u stvari izuzetno smeta ili nameće njihovu volju, a da toga ne budeš svesna ili da im popuštaš kako ne bi bilo konflikta.

Moguće je da je neko od prijatelja veoma naporan, energetski, pa posle njih nemaš vremena za sebe ili se unervoziš.

S treće strane, opasnost od prijatelja dolazi preko 12 kuće, odnosno negativnih aspekata iz 11(odnos prema društvu), 6(saradnici) i 3(komšije, prijatelji, drugari) kuće.

Pluton je veoma bitan u sinastriji kada je ljubav u pitanju jer kada je veoma negativan dobija se sekira u glavu, a to niko ne želi. :mrgreen:

Imala sam s jednim probleme ali on ima Mars na mom dc-u koji kvadrira moje So, a moj Mars je u egzaktnoj opoziciji sa njegovim So. Kada se isključe transsaturni, problem je vidljiv itekako. Ja sam tu, naravno, bila u većem problemu jer mi je prvo polje napdanuto. Prijatelji smo i dalje ali lako upadamo u prepirku.

Ne valja kada Mars ili Pluton napadaju Prvo polje. Sunce, manje-više, se preživi.

Sa DC-em to su ''neprijatelji'' koji se znaju, tj. otvoreni neprijatelji. Ali te opozicije Marsa mogu i da budu povoljne za ljubavni odnos, ako se i druge stvari poklope sa Merkurom, Venerom i Neptunom. Eventualno, nakon puno napora.

Loše je u sudskim sporovima. Pogotovo kada se radi o deci... I kvadrati su dobri, kada se dobro iskoriste. I Kiša (Vodolija) je potrebna Zemlji (Bik) kako bi se razvio život (Lav). Previše kiše, prejak kvadrat, poplava. Premalo kiše, preslab kvadrat, suša. zato su kvadrati komplikovani, ali nisu nužno zlobni.

dibsupe.jpg

Evo sinastrije izmedju mene i jednog coveka, mog kolege u koga sam vec godinu dana zaljubljena. U tabeli su moje planete vertikalno, njegove horizontalno. Ono sto je interesantno, a vidim da se ovde vodi interesantna diskusija o Plutonu, je da njegov Pluton i Saturn prave konjukcije sa mojim Suncem, Merkurom i Venerom, sve to u Vagi. Meni su ove tri planete inace u Vagi u 8. kuci (sa jos Plutonom, imam stelijum u 8. kuci).
Sta kazete na ovu sinastriju? Pored Saturnovih i Plutonovih konjukcija, ima jos dosta povezanosti licnih planeta, ali to se uostalom vec vidi na karti. Negde sam nasla da osoba cije su licne planete aspektovane sa tudjim Plutonom je nekako opsednuta tom drugom osobom, sta vi mislite o tome?
.

.

Back