Gedeon
Veoma poznat
- Poruka
- 11.215
Патријарх и епископи у олтару:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Protestanti u Sjedinjenim Državama prvi će pružiti ruku preko provalije i prihvatiti ruku spiritizma, oni će premostiti i ambis da bi se rukovali s rimskom silom i pod uticajem ovog trostrukog saveza, ova zemlja krenuće stopama Rima i pogaziti prava savesti.Protestant uz imama u prvom redu, a patrijarh i episkopi u oltaru:
И ја и ти знамо да то нема везе са светим тајнама.Бискупи и кардинали у православним олтарима, и обрнуто. Ниси видео нашег патријарха и епископе да седе уз бискупе у ркт. олтару и то целу мису. Значи, признаје се а верске разлике су нетакнуте. То није у реду.
Тамо не пише оно што би ти хтео да пише.То је последица Баламанда.
Патријарх Павле - светац шта друго рећи. Али шта каже патријарх: постепено ће доћи до јединства и у Чаши, у светом причешћу када дође до јединства у вери, у свети догматима.
Итекако је последица. Свети канони забрањују заједничке молитве са јеретицима. Шта видимо после Баламанда? Заједничке молитве итд. као последицу признавања за сестринске цркве и светих тајни.И ја и ти знамо да то нема везе са светим тајнама.
Тамо не пише оно што би ти хтео да пише.
Видимо да он не пише оно што ти тврдиш.Шта видимо после Баламанда?
Били спорадични 90тих и 2000тих...Ponešto znam. Mislio sam da su to sporadični slučajevi..
Како уопште није срам Свети Архијерејски Сабор послати у Загреб за митрополита лице које није из Хрватске или Словеније. Шта нема овде нико достојан за митрополита? Садашњи патријарх је дошао у Загреб и није се потрудио од 2014-2021. да научи ијекавицу. Сахранио је сваки вид издаваштва у митрополији. Блаженопочивши митрополит Јован се итекако трудио на том пољу. Онда се још дружио са најгорим левичарима и атеистима у Загребу. После избора за патријарха шаљу овог црногорског циркусанта. Најбоље је поступио Лукашенко кад је донео закон да сви верски лидери у Белорусији морају да буду домаћи људи па потерао из Белорусије и православног митрополита минског постављеног из РФ и римокатоличког надбискупа Пољака. Многострадални овдашњи народ српски заслужује људе који ће очувати овај народ и његови наслеђе, а не људе који доносе и намећу друге обичаје, другачије појање и културу као попови Босанци и Србијанци. Или овај владика Црногорац који се моли за Хрватску војску која нас је овде убијала. Ми Срби овде смо лојални овој држави, али нећемо заборавити шта нам се овде радило. Мртви Срби су данима лежали по улицама хрватских градова као опомена живима шта их чека ако остану овде. А све државне институције су функционисале. И онда овај Црногорац се моли за Хрватску војску и бискупа Шкворчевића који има зна се какво мишљење о нама. Шта дочекамо ми Срби овде, најбоље да нас нестане. За причешће нам попови потурају честице за живе и мртве.Били спорадични 90тих и 2000тих...
После Крита, новатори су изгубили сваки стид јавног заговарања папизма у СПЦ...
cincariТренутно највећи проблем и опасност екуменизма и уније јесте на Фанару и Васељенски Вартоломеј, они су већ дебело загазили према стварној унији, још је у време нашег св.Јустина он писао против Фанара и Васељенског патријарха и екуменизма, да је данас жив био би у шоку шта се дешава са Фанаром и другима који га подржавају.
Već se desilo. Samo se čeka bratski zagrljaj i objava...Већ деценијама причате о томе. Кад ће то више да се деси....? Јел се запитате некад да више размишљате о екуменизму, унијаћењу него о јеванђељу? Што више мислите на непријатеље то мање мислите на Христа.
Какви непријатељи, то су нам браћа.Већ деценијама причате о томе. Кад ће то више да се деси....? Јел се запитате некад да више размишљате о екуменизму, унијаћењу него о јеванђељу? Што више мислите на непријатеље то мање мислите на Христа.
Сви смо браћа у Христу.Какви непријатељи, то су нам браћа.
Којем христу? И антихрист ће за некога бити христ. Христ/ос/ значи помазаник (месија): ime “Hrist” potiče od grčkoga “Hristos”, što prevodi hebrejsko ime “Mesija”, a znači “Pomazanik”. U Starom zavjetu mazali su uljem u znak posvećenja kraljeve, sveštenike i proroke. Proroci su navještavali budućeg Spasitelja kao jedinstvenog Pomazanika, koji će od Boga biti posvećen Duhom Svetim.Сви смо браћа у Христу.