Unija samo što nije

Pecaš se na Gedeonove trolovske teme.
Ovo uopšte nije trolovska tema, ne obmanjuj javnost. Kao što si napisao za pričešćivanje vernika česticama za žive i upokojene da toga nema u Služebniku, i da to radi možda po neki pop a to je daleko od istine. Kaže jedan pop na pitanje zašto daje navedene čestice narodu da je to prihvaćeno na VI vaseljenskom saboru. Čuj to!
Istina je da je pokojni episkop Atanasije Jevtić tako naučio svoje učenike i studente. I mnogi od njih tako rade u mnogim eparhijama. Mnogi ljudi se javljaju iz raznih eparhija i kažu da se tako radi.

Ovo uopšte nije trolovska tema, ne obmanjuj javnost. Kao što si napisao za pričešćivanje vernika česticama za žive i upokojene da toga nema u Služebniku, i da to radi možda po neki pop a to je daleko od istine. Kaže jedan pop na pitanje zašto daje navedene čestice narodu da je to prihvaćeno na VI vaseljenskom saboru. Čuj to!
Istina je da je pokojni episkop Atanasije Jevtić tako naučio svoje učenike i studente. I mnogi od njih tako rade u mnogim eparhijama. Mnogi ljudi se javljaju iz raznih eparhija i kažu da se tako radi.
Ma jok nije trolovska tema. Ti koji si zagovarao da se Ante Padovanski poštuje kao svetitelj odjednom brineš za uniju.

Нема уније. Може да се сложи или не сложи ко хоће. Не иде то тако, није то гласање у скупштини
Međukomisije se sastaju decenijama i mnogo štošta je usuglašeno i potpisano. Kao do ti to ne znaš!
Najvažnija pitanja o kojima se raspravljalo u prošlosti poput filoque (i kasnije papske nepogrešivosti) su jednostavno gurnuta po strani). Grci su spremni za interkomuniju, samo se još čeka odluka RPC.

Poslednja izmena:
Ma jok nije trolovska tema. Ti koji si zagovarao da se Ante Padovanski poštuje kao svetitelj odjednom brineš za uniju.
Ne brinem se. Samo komentarišem aktuelne društvene procese (političke, kulturne, socijalne, religijske).
Nemam uticaj na ništa od navedenog, ali dok se još može izneti svoje mišljenje, izneću ga.
Da, molio sam se sv. Antunu Padovanskom i pomogao mi je. Zato sam i promovisao molitve njemu. Nije mi pomogao Velzevuv, on ne pomaže.

Poslednja izmena:
pa i ti mene vredjas, a znas da nisam protestant, koji bih mogao da budem uopste, svi oni vole apokalipsu

a za tebe i ria misli da si papista, mozda i maki eto zna za antu padovana
Nisi ni pravoslavac, a ni katolik. Stavovi su ti 90 % protestantski, izuzev što odbacuješ Otkrivenje. To je tvoj neki lični stav. Inače je i Luter bio sumnjičav prema Otkrivenju. Ja lično nisam.

nema od toga nista
Samo se ti teši. Medijska kampanja (Bog je ljubav, Hrist/os je molio da svi budu jedno, potreba ujedinjenja plašenjem islamskim ekstremizmom itd.) će odraditi svoje. Ima da se hvali jedinstvo na sva zvona. Patrijarh Porfirije je zagovornik jedinstva.
+++
Moj stav je ovakav: i kod rimokatolika ima blagodati, ali je opšti smer kretanja te verske zajednice počev sa njenom sadašnjom glavom loš. Maksimalna iberalizacija, legalizacija nebiblijskog 'morala' itd.

Samo se ti teši. Medijska kampanja (Bog je ljubav, Hrist/os je molio da svi budu jedno, potreba ujedinjenja plašenjem islamskim ekstremizmom itd.) će odraditi svoje. Ima da se hvali jedinstvo na sva zvona. Patrijarh Porfirije je zagovornik jedinstva.
+++
Moj stav je ovakav: i kod rimokatolika ima blagodati, ali je opšti smer kretanja te verske zajednice počev sa njenom sadašnjom glavom loš. Maksimalna iberalizacija, legalizacija nebiblijskog 'morala' itd.
bratuljak
NEMA TRIKA jel kapiras ?
znaci ima nas koji nema sanse da pristajemo na to

Pre par godina sam isao na misu u katolicku crkvu zato sto nisam imao nijednu pravoslavnu u blizini u stranoj jednoj zemlji .isli smo organizovano nas par iz srbije.meni nista nije smetalo ja sam se moje molio u sebi i krstio kako treba ovi nasi ko divljaci bili jedva cekali da se ta misa zavrsi i zadju 🙂 jedino gadno mi bilo sto je svestenik pricao o svetosti braka a ja razveden 🙄 .

Pre par godina sam isao na misu u katolicku crkvu zato sto nisam imao nijednu pravoslavnu u blizini u stranoj jednoj zemlji .isli smo organizovano nas par iz srbije.meni nista nije smetalo ja sam se moje molio u sebi i krstio kako treba ovi nasi ko divljaci bili jedva cekali da se ta misa zavrsi i zadju 🙂 jedino gadno mi bilo sto je svestenik pricao o svetosti braka a ja razveden 🙄 .
To rvatu ne bi palo ba pamet.

Međukomisije se sastaju decenijama i mnogo štošta je usuglašeno i potpisano. Kao do ti to ne znaš!
Управо то и пишем.
Нема уније, ти шириш дезинформације.
Није тешко проћи мало интернетом.
Последњих 20 година људи пишу да је ускоро унија.
Међутим видимо да то није тако.
Значи да неко покушава да шири панику без разлога.
Чуди ме да то не знаш?

Управо то и пишем.
Нема уније, ти шириш дезинформације.
Није тешко проћи мало интернетом.
Последњих 20 година људи пишу да је ускоро унија.
Међутим видимо да то није тако.
Значи да неко покушава да шири панику без разлога.
Чуди ме да то не знаш?
Varaš se. Nakon anšlusa Austrije i okupacije Čehoslovačke svi su mislili da je Hitler zadovoljio svoje apetite i evo mira. A ono za koji mesec napade Poljsku i izbi svetski rat. Za navedene decenije je narod pripreman reformama liturgije i mladi kadrovi poput studenata budućih sveštenika. Misliš da ja nisam išao u crkvu i za SFRJ i 90-ih i iza 2000. Misliš da ne vidim razliku u svetoj liturgiji. To prvo. Posle dovođenje i uvođenje inovernih i u oltare. Itd., itd.
Reforme se istovremeno provode i u Rimokatoličkoj crkvi, kod starokatolika, anglikanstva. Slučajno? Nema slučajnosti!
Otvori oči. Razbija se bazično hrišćanstvo, razvodnjava, kome smeta vera u Isusa Hrista kao mesiju. Zašto u islamskim zemljama i po Africi nema poplave gej populacije? Cilj je zatrti hrišćanstvo sotoni i njegovim slugama.
Radi se lukavo prvo izmenama morala da se Duha Svetoga istera iz hramova, a onda će se i menjati vera.

Poslednja izmena:
To rvatu ne bi palo ba pamet.
Ja nisam hrvat 🙂 samo postujem tudja verovanja a tu stvarno nije bile nigde blizu pravoslavne crkve i nisam jedini bio od nasih isli smo nas nekoliko jedino kada smo usli ostalima nije bilo bas prijatno 😁 meni bilo svejedno.oni se krste sa dva ja sa tri prsta mislim na ostale ne nase.ovi nasi poceli da se krste tek kada smo izasli i rekli mi da sam lud ko struja sto se ponasam onako kod katolika 🤣 kaze ljudi me gledaju.ja rekobas me briga niko mi nista nije rekao od njih za to i svi su bili pristojni cak i njihov svestenik kada sam mu prisao da uzmem hleb jer sam i postio bio pre toga 😁 samo mi pristojno klimnuo glavom 🙂

Poslednja izmena:
Vera je iznad nacije.
Zavisi sa kim pricas.recimo turcima je prvo nacija na prvom mestu pa onda vera a arapima obrnuto.vise njih mi to reklo.austrijanci recimo su prvo austrijanci a svi ostali smo hriscani uopste ne prave razliku.da ne nabrajam dalje nije bas to pravilo svuda vera pre nacije.ja sam prvo srbin ali pravoslavlje je nas indetitet i u dnk mi je.

Zavisi sa kim pricas.recimo turcima je prvo nacija na prvom mestu pa onda vera a arapima obrnuto.vise njih mi to reklo.austrijanci recimo su prvo austrijanci a svi ostali smo hriscani uopste ne prave razliku.da ne nabrajam dalje nije bas to pravilo svuda vera pre nacije.ja sam prvo srbin ali pravoslavlje je nas indetitet i u dnk mi je.
Taj sekularistički i nacionalistički ideal je Turcima pokušao nametnuti Ataturk, ali je pitanje koliko je uspeo.

Taj sekularistički i nacionalistički ideal je Turcima pokušao nametnuti Ataturk, ali je pitanje koliko je uspeo.
Ja mislim da su oni oduvek bili takvi samo im mozda Ataturk pojacao to.mnogo sam komunicirao sa njima i gledao one koje nisam razumeo mlade starije svi su isti.turska na prvom mestu.ne kazem da nisu vernici jesu ali uvek prvo turska a recimo arapi prvo muslimani pa onda sve ostalo.mozda imas drugo iskustvo moje je takvo.

Ja mislim da su oni oduvek bili takvi samo im mozda Ataturk pojacao to.mnogo sam komunicirao sa njima i gledao one koje nisam razumeo mlade starije svi su isti.turska na prvom mestu.ne kazem da nisu vernici jesu ali uvek prvo turska a recimo arapi prvo muslimani pa onda sve ostalo.mozda imas drugo iskustvo moje je takvo.
https://www.politika.rs/sr/clanak/580873/Da-li-posle-Ataturkovog-dolazi-Erdoganov-vek

Pročitaj ovu zanimljivu knjigu našeg dopisnika iz Turske. Čitao sam je kod je objavljena i imam je kod kuće. Bar je prolistaj. Izgleda da je islamizam pobedio Ataturkov sekularizam.

Prilozi

Reforme se istovremeno provode i u Rimokatoličkoj crkvi, kod starokatolika, anglikanstva. Slučajno?
Ако напишеш дужу поруку не значи да си у праву.
Пишеш о потпуно ирелевантним стварима.
Međukomisije se sastaju decenijama i mnogo štošta je usuglašeno i potpisano.
Цитирај. Шта је усаглашено ? Конкретно и прецизно и јасно.

https://www.politika.rs/sr/clanak/580873/Da-li-posle-Ataturkovog-dolazi-Erdoganov-vek

Pročitaj ovu zanimljivu knjigu našeg dopisnika iz Turske. Čitao sam je kod je objavljena i imam je kod kuće. Bar je prolistaj. Izgleda da je islamizam pobedio Ataturkov sekularizam.
Ne kazem da nisu vernici samo svi sa kojima sam ja komucinirao otvoreno oko toga su prvo rekli da su turci i bas sam pricao sa onima kojima sam mogao otvoreno prvo im bila bitna turska a podrazumevalo se i vera i to se isto ne dovodi u pitanje.
Ovako sa strane erdogan jeste vernik ali izgledami da mu je turska isto na prvom mestu.za njega mi to izgleda ovako gledano sa strane i citajuci novine a sada to sto forsira svoju veru mi nista nije cudno ipak je turska vecinom muslimanska zemlja i ako hoce da ukine ataturkove inovacije nista me ne cudi ipak je on turcin vekovima smo bili pod njima.
turci i arapi isto nisu bas u ljubavi i to sam primetio a i rekli mi da nikad ne zovem turcina arapinom 🙄 ja se zezao nesto sa njima oko toga bas se naljutili bili 😑 uglavnom turcin je turcin.muhamedovci kako ih nasi stari zvali 😁

Back