Umrezavanje racunara

U prvom postu sam napisao da je u pitanju wireless internet a u pitanju je D-Link katica "AirPlus DWL-520p+Wireless PCI Adapter".Probali smo sa sinom igru "Need for Speed Most Wanted" i nece jer ne mozhe da uradi konfiguraciju servera.Ovo sam naveo jer mi se chini da je povezano sa problemom oko interneta pa ce i vama biti lakshe da uvidite shta je greshka kod mene.
U vezi TV kartice dali bi mogao malo opshirnije da mi opishesh shta si podrazumevao pod "remote desktop".
Unapred zahvaljujem na pomoci!!!

Prebacivanje fajlova radi na oba kompa.Lokal Area Connection pokazuje brzinu od 100Mbps, ali internet i dalje nece pa nece.A interesuje me i pokretanje TV kartice sa drugog rachunara.
Unapred zahvaljujem! Pozdrav!!!

Sretna vam Nova Godina i sve naj bolje vam zhelim!!!:lol::lol::lol:
Ljudi uspeo sam da podesim sve i sada imam internet i na drugom racsunaru:smile: ali josh uvek ne uspevam da pokrenem TV karticu na drugom racunaru sa ovog prvog.:-(Molim za pomoc i savete.

Sretna vam Nova Godina i sve naj bolje vam zhelim!!!:lol::lol::lol:
Ljudi uspeo sam da podesim sve i sada imam internet i na drugom racsunaru:smile: ali josh uvek ne uspevam da pokrenem TV karticu na drugom racunaru sa ovog prvog.:-(Molim za pomoc i savete.

Jesi li IP adrese stavio na automatski , ili si ukucao nesto ?

U slucaju da imas neke ,,staticne,, na prvom računaru ( pod pretpostavkom da korisitis winXP ) desni klik ( NA KOMPJUTERU GDE TI JE KARTICA ) , manage , local users and groups , users , desni klik , novi user , stavis mu neko bilo koje ime , ( ajd recimo neka bude Djuro ) full name i description ti ne treba , sifru stavis koju god hoces (neka bude 12345) i prvo DEčekiraš , 2 i 3 čekiraš , zadnje ostavis prazno ( ne-čekirano) pa CREATE.

Pa onda ides na groups (odmah ispod users) pa nadjes remote desktop users) pa otvoris , pa add , pa ukucas to ime koje si dao ( Djuro ) i ok.

Posle , odes na drugi kompjuter , na start pa u accessories nadjes remote desktop conection , pa kucas IP adresu tog kompjutera gde ti je kartica , pa ako dobijes neki logon screen , kucas taj username i pass koji si napravio ( u ovom slucaju djuro i 12345 ) i onda si bukvalno na tom kompjuteru tamo. Naravno ima tu jos nekih sitnih podesavanja , za zvuk mozda , sliku , rezoluciju itd itd ali ces sam otkriti. Onda nadjes program za tv karticu i startujes ga :D

To bi trebalo da radi tako. Moguce je da ti izbaci taj komjuter na koji se logujes iz rada ( da ga izloguje ali da ostane da radi ) A mozda i nece. Ja se tako kačim na server i radim. Ja i još 7 kompjutera. Ali ja sam te ,,licence za povezivanje,, morao da plaćam 95 eur po useru. A najmanje moguće da se uzme je 5. Ja sam uzeo 7 , ali sad kako smo otvorili novu radnju moram da uzimam još. Tako da .... Nek ti je sa srećom ;)

Hvala na pokushaima da mi pomognesh @Avetinja.Nije mi u potpunosti jasno tvoje pitanje da kako sam prikljucsen na internet,kada sam naveo da internet imam preko Wireless-a.A to znacsi Wireless kartica u rachunaru na nju prikljuchen kabel koji vodi na krov do jedne kantene.Kada su povezana ova dva rechunara onda mi je jedan prijatelj insalirao protokol: Nw Link IPX/SPX/NetBios...Medjutim o tom protokolu nisam nishta posebno nashao ovde na netu shto se tiche LAN konekcije, pa sam juche deinsalirao taj protokol i gle chuda proradio internet a i svi folderi koje smo dozvolili su se mogli otvoriti.Juche su za svaki sluchaj i rachunari restartovani i sve je i dalje radilo,medjutim danas kada sam ukljuchio rachunare nishta ne radi, chak ni otvaranje foldera.Oba rachunara pokazuju konekciju sa brzinom od 100Mbps.E sad ako neko zna neka mi objasni shta se ovde deshava.S obzirom da nisam neki narochiti struchnjak za rachunare molio bih objashnjenja razumna za nas jednostavne korisnike (korak po korak).Unapred zahvalan ljudima dobre volje za pomoc.
Pozdrav!!!

Ne znam šta da ti kažem. Ako si već provukao sve kablove i odradio krimpovanje na krajevima , moja preporuka bi ti bila da platis nekoga da ti sve to sredi.To sve izgleda komplikovano , a ustvari je toliko lako da ne bi trebalo da ti ,,majstor,, uzme za to više od 20 eur :D

iamam jedan malo stariji komp...na kome nema local area conection....instalirani su mu svi njegovi drajveri...dobio sam i drajver za mrezno karticu koju sam mu naknadno kupio ali kad instaliram i drajver za nju opet nema l.a.c ...pa tako da nemogu da ih povezem....pa da li neko moze da mi pomogne?

iamam jedan malo stariji komp...na kome nema local area conection....instalirani su mu svi njegovi drajveri...dobio sam i drajver za mrezno karticu koju sam mu naknadno kupio ali kad instaliram i drajver za nju opet nema l.a.c ...pa tako da nemogu da ih povezem....pa da li neko moze da mi pomogne?

moras da je kreiras :D

idi u connections , pa probaj nesto kao new connection

korak po korak i napravices ;)

Hteo bih da umrežim 3 laptopa i jedan desktop preko wireless, s tim da mi desktop bude server. Zanima me sta bih trebao da kupim za desktop da bih podigao mrezu, ali ne Ad-hoc, nego u modu infrastructure. Da li je dovoljan WLAN PCI adapter Gigabyte GN-WP01GS? tj. da li pomocu nje moze to da se ostvari...

narode, povezao sam dva kompa, malo me nesto zekilo, ali sada je dobro, na prvom je Ip 192. 168. 0 1
na drugom 192, 168.0.2 a defaulgetaway 192.168.0.1, sbmask je na oba 255.255.255.0

e sada imam, svesuperiska radi, ali caunter ne mogu da pikam 1 na 1, kada ulazi u stazu povezuje se u mrezu, l ali posle nista...??

Ljudi ajde mi malo objasnite neke stvari, razumem kako da napravim LAN, citao sam ovde.
Ali problem mi je napraviti LAN od 10-15 racunaran pa na net. Znaci sta mi je potrebno i kako se konfigurise, ako na primer ima adsl (naravno tu ima onaj router sto se dobije od njih, a LAN mi je na switchu.) DA li ide samo jedan kabl iz switcha u router ili kako vec???
Po toj logici svako bi u lanu mogao biti server??? Kako se u tom slucaju pravi server i kako se sve konfigurise????

Drugo pitanje je isto to samo Wireless???
Trece isto samo SBB tj kablovski???

Molim za objasnjenje pogubio sam su pojmovima...

Back