Umrezavanje racunara

Kad sam pokusao da igram igrice u lanu ni jedan komp nije nasao nista,probao sam par puta i uvek isto.Zatim sam probao da vidim nesto serovano sa njenog kompa al ni to nije upelo,onda sam u onome home or small ofice namestio da se koristi jedan stampac a da oba kompa stampaju na njega al ni to nije valjalo.Da li neko za sta sam pogresno uradio tj. sta nisam.

- Pre svega da li si pogledao setovanja unutar te igrice, neke igrice zahtevaju dodatna setovanja ip adresa, vezano za local area connection LAN igranje.
- Iz shell-a, net view\\ip adresa ?
- Ping ip adresa ?
- Firewall ? (pretpostavljam da je ovde problem). Zatim se nadovezujem na pitanje file and print sharing chekirano unutar firewall-a integrisanog (posto imas SP2) ?

Nesto sam podesavao i ono slucajno proradi (net i serovani folder,stampac).Mada jos uvek ne mogu da otvorim serovane foldere od sestrinog kompa,dok ona moje moze.Kak to resiti?
Tesko da je slucajno proradilo. ;) "Za svaku akciju postoji i reakcija."

Da li si probao direktno da pristupish njenom share folderu.
Start, run ?
Kod:
\\ip adresa\

Da napomenem da sam pre svega toga na mom kompu imao net al kad sam zavrsio ta povezivanja net je nesto (nije mogao nista da otvori,kad sam iskljucio local conection odma je proradio,Wireles),a nije ga bilo ni kod sestre.Gde je problem?Na oba kompa su XP SP2.

Za ovo zaista ne znam, pogotovo ne znam sta si ti tu radio.

Olosh:
Treba mi pomoc! imam adsl modem sezama koji ima samo usb izlaz i tp-link 54m wireless router koji nema usb ulaz. Kako spojiti komjuter i lap top da bi imao internet. Spojio sam modem adsl na kompjuter a sa njega utp kablom na router . Na lap topu dobijam signal ali ne mogu da se nakacim na internet! Hvala unapred!

Zamoli drugara koji se iole razume u te stvari neka ti on podesi, posto se ti ne razumesh Olosh-u.

Evo ovako moja prva poruka, i da se bacim odmah na problem da ne oduzimam tudje vreme.

1. Imam 4 laptopa, i 3 desktopa tj moja familija svako u kuci, Imam wireless i sva ta sranja. E sad sta hocu da uradim.Hocu da izbacim desktope napolje ali hocu da ostavim jedan da mi bude Server tako da sva 4 laptopa mogu da se nakace na desktop i skinu document koji mi treba. slicno kao da umrezim u LAN deskope samo hocu to bez zica i da jedan desktop bude samo za podatke gde svi mozemo da ih skinemo na laptop.

2. Jos koje pitanje kad sam ovde. Posto hocu da printiram preko laptopa a zice me nerviraju, da li postoji neki uredjaj da na wireless prikacim printer ili vec kako to ide.

3. Da li neko ima iksustva sa TripleHead2go.
Ako da, pitanje je, da li je moguce otvoriti 3 browsera pojedinacno ili samo jedan, ali ce ga prikazati na sva tri monitora samo razvuceno

Hvala svima na pomoci..

Evo mene opet.
Rusio sam windowse na oba kompa pa sad novi problemi.
Sad za razliku od pre mozemo da igramo igrice i da otvaramo foldere al sad nece net.
Setovanja su ovakva:
Moj komp:

Na drugom kompu je sve isto s razlikom sto je zadnji broj u ip adresi 2 i onaj default je 10.10.10.50
U onome "set up a home or small office network" sam namestio da se moj komp konektuje direktno na net dok se drugi kompovi konektuju preko njega.Na drugom kompu sam namestio da se on konektuje preko ovog mog (prvog).Stavio sam isti workgroup i kao sto rekoh mogu da igram izgce u lanu i da otvaram foldere al ne mogu na internet preko drugog kompa,dok prvi moze.Internet konekcija je serovana.

Aj da se i ja zalim :-)

Imamo 3 racunara u mrezi.Svi su sherovali po nesto i sad samo jednom kompu pristupim svim sherovanim folderima sa \\ime_racunara
a za ostala dva mora da se kuca i ime foldera \\ime_racunara\folder.
Sta je to podeseno na tom racunaru a kod nas nije ???
Firewall je iskljucen na svim racunarima.

Evo ovako moja prva poruka, i da se bacim odmah na problem da ne oduzimam tudje vreme.

1. Imam 4 laptopa, i 3 desktopa tj moja familija svako u kuci, Imam wireless i sva ta sranja. E sad sta hocu da uradim.Hocu da izbacim desktope napolje ali hocu da ostavim jedan da mi bude Server tako da sva 4 laptopa mogu da se nakace na desktop i skinu document koji mi treba. slicno kao da umrezim u LAN deskope samo hocu to bez zica i da jedan desktop bude samo za podatke gde svi mozemo da ih skinemo na laptop.

2. Jos koje pitanje kad sam ovde. Posto hocu da printiram preko laptopa a zice me nerviraju, da li postoji neki uredjaj da na wireless prikacim printer ili vec kako to ide.

3. Da li neko ima iksustva sa TripleHead2go.
Ako da, pitanje je, da li je moguce otvoriti 3 browsera pojedinacno ili samo jedan, ali ce ga prikazati na sva tri monitora samo razvuceno

Hvala svima na pomoci..

Naravno da može :) ... Prvo , svaki komp mora imati svoju I.p. adresu , pa chak i taj desktop. Na taj desktop nakačiš štampač i share-ujes ga . Taj desktop ti naravno mora biti nakačen na taj ruter ili wireless switch ... zavisi šta koristis. E onda , ako ti treba nesto sa tog kompa , mozes da pristupis share-ovanim folderima , ili chak najbolje da se kacis na njega preko remote desktopa. Ja za to imam server 2003 i kačim na njega 11 kompjutera tako ali sam morao da plaćam 95 eur po računaru za licencu za remote desktop.Isto to može da radi i u xp samo ne znam da li može više odjednom.

Aj da se i ja zalim :-)

Imamo 3 racunara u mrezi.Svi su sherovali po nesto i sad samo jednom kompu pristupim svim sherovanim folderima sa \\ime_racunara
a za ostala dva mora da se kuca i ime foldera \\ime_racunara\folder.
Sta je to podeseno na tom racunaru a kod nas nije ???
Firewall je iskljucen na svim racunarima.

E ne znam :) .... Ja jednostavno pristupam svim računarima na my network places ,pa view workgroup computers , nadjem koji racunar mi treba i gotovo :P

Evo mene opet.
Rusio sam windowse na oba kompa pa sad novi problemi.
Sad za razliku od pre mozemo da igramo igrice i da otvaramo foldere al sad nece net.
Setovanja su ovakva:
Moj komp:

Na drugom kompu je sve isto s razlikom sto je zadnji broj u ip adresi 2 i onaj default je 10.10.10.50
U onome "set up a home or small office network" sam namestio da se moj komp konektuje direktno na net dok se drugi kompovi konektuju preko njega.Na drugom kompu sam namestio da se on konektuje preko ovog mog (prvog).Stavio sam isti workgroup i kao sto rekoh mogu da igram izgce u lanu i da otvaram foldere al ne mogu na internet preko drugog kompa,dok prvi moze.Internet konekcija je serovana.

A konektujes se na net preko dial-up-a ?

POPOMAN

Pitanje za tebe, da li si citao temu od pocetka????
Da jesi ne bi postavljao ova pitanja.. Ako zelis da uradis posao, kreni lijepo od pocetka i naci ces svaki odgovor i rjesenje...
Ocigledno ci sitao samo par postova napisanjih u skorije vrijeme, prema tome kreni od pocetka i sve ce ti biti jasno..

ma citao sam dosta, na prvoj strani je dao onaj dosta dugo objasnjenje, al nigde gde se ukucaavaju oni brojevi... :( a takodje sam ou da ako mi je kabal cross-.......
da onda treba samo da prikljucim kablove u oba kompa i da bi to trebalo da mi funkcionise

Mašinac ovako treba da stoji na kompu koji ide na net

svi ostali su na automatsko dodeljivanje adresa i imaju internet preko ovoga i može da se igra u lan-u
a ako misliš da treba da upišeš brojke u Lan-u jedino da upišeš dns adrese od tvoga interneta i to samo na onaj koji ima direktan izlaz na internet.

Naravno da može :) ... Prvo , svaki komp mora imati svoju I.p. adresu , pa chak i taj desktop. Na taj desktop nakačiš štampač i share-ujes ga . Taj desktop ti naravno mora biti nakačen na taj ruter ili wireless switch ... zavisi šta koristis. E onda , ako ti treba nesto sa tog kompa , mozes da pristupis share-ovanim folderima , ili chak najbolje da se kacis na njega preko remote desktopa. Ja za to imam server 2003 i kačim na njega 11 kompjutera tako ali sam morao da plaćam 95 eur po računaru za licencu za remote desktop.Isto to može da radi i u xp samo ne znam da li može više odjednom.
Remote desktop 95 evra licenca ???:shock::shock::shock::shock::confused: :confused::roll::oops::oops:

Mašinac ovako treba da stoji na kompu koji ide na net

svi ostali su na automatsko dodeljivanje adresa i imaju internet preko ovoga i može da se igra u lan-u
a ako misliš da treba da upišeš brojke u Lan-u jedino da upišeš dns adrese od tvoga interneta i to samo na onaj koji ima direktan izlaz na internet.
Aaaaa DNS od mog neta.OK
Probacu sutra,sto niste odma rekli. :D
Videcemo da li ce hteti.

zamolila bih vas samo da mi detaljno odgovorite,oni koji zele...imam dva kompa.jedan u mojoj sobi,drugi u podrumu i modem adsl prikljucen samo na ovom sto je u sobi.e sad,htela sam ako moze nekako da se namesti da i onaj drugi komp koristi istu konekciju..cula sam za neke sviceve,ovo ono...ma ne znam ni sta je to i kako se to koristi kao ni kako izgleda,pa bi vas molila da mi prvo kazete sta mi treba da bi koristila adsl na oba kompjutera i kako to povezati...molim vas u detalje,ako moze neka mala ilustracija,jos bolje....

network2.png

Back