Umrezavanje racunara

E da zaboravih,samo ako si rucno vec ranije ukucavao ip adrese,onda samo idi tamo gde si ih ukucavao i stavi sve na automatic.To bi bilo to.Ako nisi,nema potrebe da ista menjas oko vec postojecih mreza.I takodje,bas i nisam ljubitelj Asusa sto se tice mrezne opreme,mozda bi bolje bilo da uzmes neki TPlink,DLink,Ovislink il slicno.

Poslednja izmena:
Fala Popaje :D Ljudi bas ne vole da citaju,a bas sam lepo izdvojio vec postojece teme...

Kada otkacujes ono allow other network useres... ispod imas da otkacis jos jedan kvadratic i onda ces moci i sa ovog drugog kompa da se prikljucujes/iskljucujes kad oces

Poslednja izmena:
e raja treba mi preporuka za opremu (model i proizvodjac) za bezično ili zicano povezivajne dve lan mreze.
prica je sledeca komsa dobija za par dana ADSL pa bi da ja i on delimo to posto kod mene ne postoje tehnicki uslovi za isti. kod njega dektop to laptop UTP kabal crossover 100Mbps, kod mene desktop to desktop 1Gbps straight. obadve imaju za sada dial-up pristup internetu i sve radi ok. A da najvaznije udaljeni smo oko 330 metara sta mislite da je bolje za povezivanje wirlles ili kabal ima delimicne opticke vidljivosti (vidimo se kroz grane nekog drveca) zamolio bih za komletan spisak opreme koja treba, bilo wirllesom ili kablom (UTP ili FTP) pojacivac i to unapred zahvalan

(ovo spisak mislio sam redosled povezivanja iz kompa ka ruter svic ili sta vec antena i to )

znam da sam smorio ali hvala opet

Poslednja izmena:
Sve je cool radilo do pre 2 dana kada je sbb poceo da ima problema.

Na ovom mom kompu je internet, sharujem ga na drugom gde nema neta utp kablom (sbb net).
Prvi komp, konekcija za utp kabl,znaci za sharovanje - 192.168.0.1, submask normala 255.255.255.0. Konekcija za internet tj sbb stavim automatic ono. Na drugom kompu kada stavim 192.168.0.2, submask ostavim isti, pise da je konektovan, ali nema neta, kada namestim automatic on pronadje nesto tipa 192.168.0.64 i tada net na tom kompu radi normalno, ali na ovom gde je sbb modem prikljucen net jedva da radi, nekad skroz stane, nekad pocne da laga previse. Cim disabl-ujem tu konekciju onda sve radi.

Sad postavljam pitanje sta da radim ? Onaj network wizzard sam uradio na oba kompa, napravio grupu "INTERNET", firewall sam iskljucio na konekcijama.

Ako neko moze da helpa..tnx.

nisam u toku uopšte sa internetom ali bih Vas koji se razumete pitala ovako 2 moje komšinice i ja bih smo uzele bezični ili adsl int. sada smo preko ptt na sate,pa nas zanima čula sam da ako uzmemo wireless da možemo da koristimo na jednu predplatu 3 kompa i budemo u isto vreme nezavisno na internetu živimo kuća do kuće.2 pitanje skoro sam čula da i adsl može na više kompa jedna predplata da li je istina jer mi je nelogično 1 paket a 3 broja telefona različita ili je fora da se povezujemo preko kompa na čijem je modem.Molim Vas odgovorite glupačicama.:dash:

hehe,zene.Najave ti unapred da su glupe,a ne znaju ni da ovaj muski deo populacije nije nista bistriji :D

To bi islo do jedne od vas.E sad zavisi dal bi ste se bakcali sa kablovima ili bi ste isle bezicno,pa da se ispovezujete.Jftinije i stabilnije bi vam bilo kablove da razvucete.Ako cete uzimati adsl onda odma od provajdera uzimajte ruter i samo bacite jkablove izmedju vas,naravno nikako ne spominjite da su 3 kuce u pitanju nego tipa jedna od vas ima 3 kompa kuci i oce internet na sva 3 ;) Dalje je sve samo krimpovanje kablova (stavljanje zabica) i razvlacenje kablova izmedju vas.

Naravno mozete i bezicnim putem,samo sto je to mnogo skuplje i nestabilnije i vise podlozno kvarovima,tako da vam je moja preporuka da nadjete nekog da vam to kablovima ispovezuje sva 3 kompa.

Back