Umrezavanje racunara

Probala sam ovo s registrima i neće, missim sve isto... a i za adsl se menja stalno ip što bi značilo da samo gw treba da bude automatic ili kako već, prilično nemoguće, pa bih morala da menjam to svaki put..... valjda, nemam pojma.....

Ma bre nisam ja njih ni povezala dobro. A ne znam šta fali :confused: ne vidim ih u workgroup, a 'vako stoji... i svetle i sve..... :(

43598523.jpg

E sad ne znam da li je to zato što sam isključila yebeni fajervol od noda po ko zna koji put ili zato što nikada nisam ni kliknula taj srč :))))))) al ga je našao eno radi aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Dakle, NOD fw, zapravo stvarno je bio problem, iako sam ga isključila na karticama za konektovanje i na lan i na adsl, evo za nauk ostalima da ga isključuju :(

Elem, windows fw radi sasvim normalno blabla..... da zlo bude veće, kad ga aktiviram ponovo, da proverim, zabaguje ceo komp i diskonektujem se :confused: a ne može trajno da e isključi nego ću izgleda morati svaki put da ga isključujem kad upalim komp :/

Dakle, NOD fw, zapravo stvarno je bio problem, iako sam ga isključila na karticama za konektovanje i na lan i na adsl, evo za nauk ostalima da ga isključuju :(

Elem, windows fw radi sasvim normalno blabla..... da zlo bude veće, kad ga aktiviram ponovo, da proverim, zabaguje ceo komp i diskonektujem se :confused: a ne može trajno da e isključi nego ću izgleda morati svaki put da ga isključujem kad upalim komp :/

kako ne moze tita ti?

to ti je windows firewall.. ugradjen je u operatini sistem.. iskljuci ga..

to je onda ok.. svejedno je kako ces ga okrenuti

na drugom ne moras da upisujes adresu.. ovim postupkom, sto sam ti opisao, ti pokreces internet koneksn sering.. u tom slucaju, prvi racunar dobija ulogu primitivnog dhcp servera, tj. servera koji automatski dodeljuje ip adrese svim ostalim racunarima koji se kace na njega.. znaci, nema potrebe da drugi racunar postavljas na staticku ip adresu.. drugi nacin, osim vizarda, da pokrenes ic sering je desni klik na mreznu lana na prvom racunaru.. propertis, pa na tabu advansd da cekiras dva cek boksa za ic sering..

bilo bi dobro da ukucas ip config /all i das nam okacis ovde..

ebi ga, mnogo ti je lakse bilo da si prvi nakacila na usb a drugi na mrezni prikljucak adsla.. ne razumem zasto komplikujes

:per:

Back