Umrezavanje racunara

Ćuti tu i pokrij se ušima :mrgreen: ovo radi... još uvek :)

Čak sam izvalila i sistem po kome se drugom računaru "dozvoljava internet" a da moj ne zakuca usled ugašenog NOD fajervola.

Ima čitav algoritam. Upališ računar >> konektuješ se na internet (dada, ja se konektujem :lol: ) >> upališ drugi računar (u drugoj prostoriji) >> ugasiš fw na prvom >> upališ explorer, fajerfoks ili štagod što pipa internet na drugom račnaru >> vratiš se za prvi računar i upališ fw i onda sve radi :lol:

Napomena: pošto ovo često ne uspe iz prve, petlja je "po difoltu" beskonačna... :) to jes' vraćaš se na početak i aj jovo nanovo... :)

Ета, из простог разлога јер аналогни урећаји се кољу са дигиталним на телефонскоме прикључку.

Зато постоји централни сплитер, односно дсл сплитер. Сплитер у себи раздваја сигнале симултано високих и ниских фрекфенција и на тај начин можеш користити интернет док разговараш са пријатељицом о сармама.

А пошто по дифолту наши дају 1 централни улаз и два излаза, да би те скинули са оне ствари рекли су ти да користиш овај бежични а онај са каблом да бациш негде на таван.

Исправите ме, немам времена да читам јел сам добро написао.

Све може да буде разлог. Од лоших телефонских водова, до неких сетовања која ни сам корисник не зна да намести како треба било физичка или психичка.
Зато постоје техничке подршке и тимови на теренима.

imam veliki probelem sa umrezavanjem 2 racunara.
Imam jedan desktop i jedan laptop.

Na desktopu imam wireles internet tipa wireless kartica u pci slotu i na nju spojena grid antena...Na desktopu to sve ok radi ali problem je sto nikako ne mogu da pustim net na laptopu.

Kupio sam i usb adapter TL-WN422G, tako da sam to ubacio u desktop pc u usb, instalirao drajvere, podesio ip adresu i pustio sharing neta, napravio svoju mrezu koji signal nadjem na laptopu i konektujem se na njega ali net nece pa nece...

U pitanju je XP sistem, podesio ip adrese i na laptopu ukljucio sam ociju ad hoc...

Sta jos mogu da pokusam da bi mi interet proradio na laptopu?

Verujete izgubio sam svaku nadu da ce ovo ikad da proradi vec se zazam sa ovim nekih 2 dana, danas sam uradio nov sistem na desktopu, ugasen firewall i nisam instalirao nikakav antivirusni program...

Hvala svima koji mi mogu pomoci...

Poslednja izmena:
Zanima me kako sve mogu da umrezim lap top sa moj komp?
Moj brat ima lap top pa bi hteli da se umrezimo ali nam ne ide bas!
Imam 2 kompa jedan koristi moj rodjeni brat a jedan ja a ADSL je kod njega i mi smo umrezeni preko ADSLa!
Problem je sad jer moj komp ima samo jedan ulaz za povezivanje i ne mozemo da se snadjemo kako moj komp da umrezimo sa lap topom zato sto je ADSL u drugoj sobi!!!!!!?

Postoji li tu neka druga varijanta jer ja se uopste ne razumem u te stvari!!??????

Zanima me kako sve mogu da umrezim lap top sa moj komp?
Moj brat ima lap top pa bi hteli da se umrezimo ali nam ne ide bas!
Imam 2 kompa jedan koristi moj rodjeni brat a jedan ja a ADSL je kod njega i mi smo umrezeni preko ADSLa!
Problem je sad jer moj komp ima samo jedan ulaz za povezivanje i ne mozemo da se snadjemo kako moj komp da umrezimo sa lap topom zato sto je ADSL u drugoj sobi!!!!!!?

Postoji li tu neka druga varijanta jer ja se uopste ne razumem u te stvari!!??????

Destkop racunar

Notebook:

Interesuje me da li je moguce da preko desktop racunara sharujem internet (sbb) na notebook ?

Do sad sam radio sa 2 dektop racunara, Vista sp1 - XP sp2 i sve je bilo ok, utp kablom (imam u planu ruter), pa me zanima da li je moguce uraditi ovo isto ali sa windows 7. Ako je moguce pretpostavljam da je isti nacin kao i sa Vistom-Xp pa nece biti problema.

Back