Umesto u muzej B737 iz flote JAT-a unisten

a sta bi sve stavio u njega? ne moze muzej da predstavlja jedan avion.

a ako bi povukao kolekciju iz trenutnog muzeja avijacije onda koja je svrha trenutnog muzeja?

nije jefrttino napraviti nov muzej a u isto vreme napraviti nepotrebnim trenutni muzej..a veruj mi, kad bi rekli da se pravi odmah bi krenula prica kako je to suludo utucavanje novca umesto da se poprave obroci u bolnicama itd itd...

ti kao da ne zivis u ovoj zemlji :D
Trenutni muzej je sramota. U poluruševnom stanju je a nekada je bio obavezna destinacija za ekskurzije mlađih razreda. Da su uložili u saniranje i dogradnju postojećeg ovo pitanje se ne bi ni pokretalo. Nije kriv narod što je izgubio poverenje u svaku izgradnju, jer nije narod taj koji je krao i nameštao tendere već vlast i pripadanici koji učestvuju u tome.

Trenutni muzej je sramota. U poluruševnom stanju je a nekada je bio obavezna destinacija za ekskurzije mlađih razreda. Da su uložili u saniranje i dogradnju postojećeg ovo pitanje se ne bi ni pokretalo. Nije kriv narod što je izgubio poverenje u svaku izgradnju, jer nije narod taj koji je krao i nameštao tendere već vlast i pripadanici koji učestvuju u tome.
ne znam o cemu pricas
trenutni muzej ne radi vec godinu dve dana
u fazi je renoviranja i adaptacije

ali je vaznio pljucnuti..makar i neistinu..e to je ono sta mi se ne dopada.

ne znam o cemu pricas
trenutni muzej ne radi vec godinu dve dana u fazi je renoviranja.
Pa o tome i pričam. Da se ima neko stručan, renoviranje bi bilo završeno. Zamisli kada ti treba dve godine da renoviraš postojeće, to samo govori o nesposobnosti i nestručnosti ali i o nezainteresovanosti.

Pa o tome i pričam. Da se ima neko stručan, renoviranje bi bilo završeno. Zamisli kada ti treba dve godine da renoviraš postojeće, to samo govori o nesposobnosti i nestručnosti ali i o nezainteresovanosti.
ne pricas..menjas recenicu..bukvalno si rekla :"da su ulozili u saniranje i dogradnju"
pa to upravo i rade.
sto se tice roka trajanja nije ni na tebi ni na meni da sudimo da li je kratak ili dugacak, ne znamo sve cinjenice..kao sto rekoh znam coveka koji je radio tamo na dokumentaciji, znas koliko je vremena sredjivao sve.. preko pola godine samo papirologija jednog segmenta..

ne pricas..menjas recenicu..bukvalno si rekla :"da su ulozili u saniranje i dogradnju"
pa to upravo i rade.
sto se tice roka trajanja nije ni na tebi ni na meni da sudimo da li je kratak ili dugacak, ne znamo sve cinjenice..kao sto rekoh znam coveka koji je radio tamo na dokumentaciji, znas koliko je vremena sredjivao sve.. preko pola godine samo papirologija jednog segmenta..
Nisam dodala koliko se ko "ugradio" u tu sanaciju, moja greška...

Nisam dodala koliko se ko "ugradio" u tu sanaciju, moja greška...
to je deo price u koji ne mozemo da udjemo..
samo pretpostavljamo..ne kazem da nije, ali nemas dokaze i da jeste..

ali si prvi pasus potpuno pogresno konstrusila i sad pokusavas da se izvuces dodacima.. opljunula si pogresno.. to nije lepo ali pokazuje nacin razmisljanja...
i onda se postavlja pitanje..kad si to ocigledno slagala, kako znamo da i drugo sta kazes ne slazes?

pa to upravo i rade.
Да ли тај човек није можда Александар Коло?

to je deo price u koji ne mozemo da udjemo..
samo pretpostavljamo..ne kazem da nije, ali nemas dokaze i da jeste..

ali si prvi pasus potpuno pogresno konstrusila i sad pokusavas da se izvuces dodacima.. opljunula si pogresno.. to nije lepo ali pokazuje nacin razmisljanja...
i onda se postavlja pitanje..kad si to ocigledno slagala, kako znamo da i drugo sta kazes ne slazes?
Ne praviš razliku između slagati i neprecizno se izraziti. Olako presuđuješ ;)

Ne praviš razliku između slagati i neprecizno se izraziti. Olako presuđuješ ;)
prvo si rekla da je u rusevinama i da ga treba sanirati
onda kad kazem da upravo to i rade kazes "ali sto tako dugo"
kad dodjemo do toga da ne znamo sta rade i zasto toliko traje, mozda opravdano, mozda neopravdano, prosto ne znamo, kazes
neko se ugradio..
vidis kako siris pricu u narativu koji zelis?

prvo si rekla da je u rusevinama i da ga treba sanirati
onda kad kazem da upravo to i rade kazes "ali sto tako dugo"
kad dodjemo do toga da ne znamo sta rade i zasto toliko traje, mozda opravdano, mozda neopravdano, prosto ne znamo, kazes
neko se ugradio..
vidis kako siris pricu u narativu koji zelis?
Tačno, mrzelo me d pišem da ga saniraju godinama i da je u ruševnom stanju, da je diskutabilno ko je "stručan" a ko "ugrađen" u renoviranje, da se pitam uvek, kada se radi o tako nečemu, da li postoji ozbiljan plan ili se ide na "šminkanje" za javnost.

Tačno, mrzelo me d pišem da ga saniraju godinama i da je u ruševnom stanju, da je diskutabilno ko je "stručan" a ko "ugrađen" u renoviranje, da se pitam uvek, kada se radi o tako nečemu, da li postoji ozbiljan plan ili se ide na "šminkanje" za javnost.
nisi tako krenula ali ajde..nema veze..ja tebe zaista volim ali kao neko ko stvari posmatra sa strane primecujem da si bas mnogo ostrascena..

sto se tice plana koji spominjes, cak sam i napisao za dobronamerne koji zele da to i vide..
rekao sam da se ubacuju razni simulatori letenja, sky-diving, da ce biti osim klasicne postavke i mnogo dodatnog lepog sadrzaja..ozbiljna stvare se radi i zato toliko i traje.
ali si morala da ubacis strelicu "ili se radi sminkanje za narod"

nisi tako krenula ali ajde..nema veze..ja tebe zaista volim ali kao neko ko stvari posmatra sa strane primecujem da si bas mnogo ostrascena..

sto se tice plana koji spominjes, cak sam i napisao za dobronamerne koji zele da to i vide..
rekao sam da se ubacuju razni simulatori letenja, sky-diving, da ce biti osim klasicne postavke i mnogo dodatnog lepog sadrzaja..ozbiljna stvare se radi i zato toliko i traje.
Rekao si tek posle mog posta. A krenula sam onako kako sam i objasnila al mi nije problem da ponovim
:mrgreen: Mada mi je ok što si pokazao kako izgleda kada odmah ne zapišeš jasno ono na šta se misli jer samim tim daješ prostora drugima da tvoj post tumače na svoj način. I da, moja greška što nisam bila opširnija i preciznija.
Iznošenje stava na kulturan način se nikako ne može nazvati ostrašćenošću.

ne moze se reci da je tebi objektivnost jaca strana

u prevodu, podrzavas sve sto ova vlast uradi bez izuzetaka

jedino sto nisi agresivan u tome nego to uvijeno u oblandu plasiras

Мене много више брине ко ће водити тај музеј, ако проради 2027 године како су најавили?
Од средине 80-их па до 2019 тај музеј водио је један од највећих познаваоца историје ваздухопловства на свету свих времена. Звао се Александар Коло. Као клинци, средњошколци, студенти, па и касније одлазили смо тамо само да би слушали тог генија. Та човек је толико добро познавао авијацију да смо често морали да чекамо испред његове канцеларије јер су унутра били представници разних светских музеја, часописа, издавачких кућа.. који су долазили код њега за савет или да добију информацију. Колико је само књига разних светских великих издавача он цензурисао и давао критика.
Код нас је живео потпуно забораваљен и никоме потребан.
Баш необично за наше властодршце.

u prevodu, podrzavas sve sto ova vlast uradi bez izuzetaka

jedino sto nisi agresivan u tome nego to uvijeno u oblandu plasiras

e ovo je problem i razlog zasto vucic pobedjuje na izborima..ta iskljucivost.
zato sto kazem ono sta ti se ne svidi i ne ide u narativ protiv vucica onda sam sigurno za njega ali pisem pametnije..

a deo gde sam napisao da je nacionalni stadion gloopost si zaboravio i zaobisao,. gde je tu "sve sto vlast uradi, podrzavam"?

ja govorim ono sta vidim i mislim, nekad je u skadu viciceve retorike nekad je u skaldu blokaderske retorike.. ali ostrasceni samo vide ono prvo i odmah prave znak jednakosti..ne mogu da shvate da postoje ljudi koji ne odobravaju sve sta rade blokaderi niti im se dopada sve sta radi vlast..prosto su negde izmedju i gledaju i jednu i drugu stranu identicno.

Back