Srbija umesto direktno brodovima Dunavom da kupuje naftu od Arapa, vozi brodovima naftu prvo u Hrvatsku pa naftovodom vraća u Srbiju i plaća? ANKETA

Srbija umesto brodom naftu da uvozi Dunavom, vozi brodom prvo u Hrvatsku pa odatle vraća naftovodom?

• Neko se opasno šegači i poigrava sa Srbijom već decenijama

glasova: 4 66,7%
  • Vučić je Ćaci vozi naftu brodom u Htvatsku pa odatle plaća tranzit umesto Dunavom direktno u Srbiju

glasova: 0 0,0%
  • Kad direktno brodovima Dunavom uvoziš naftu od Arapa u svoje luke, niko ne može da te ucenjuje

glasova: 2 33,3%

• Ukupno glasova
    6
Auu prika, baš pojma nemaš,
od Constance do Srbije je 400 km razdaljina pogledaj google map i imaš u ćošku dole km i jasno sve

Eeeee izvini, ja sam se zahebao, gledao sam kopneni put mislio sam da je slično :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Nije 800 km, pre će biti preko 1300 jer

"Dunav je dug 1.075 kilometara kroz Rumuniju" a BG Kladovo je 240 km Dunavom

Ti nisi mnogo pogrešio samo više od tri puta

Mada, ti tvoji tankeri možda mogu i kopneno da idu pa da skrate put :mazi:

Eeeee izvini, ja sam se zahebao, gledao sam kopneni put mislio sam da je slično :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Sad si krenuo da se baviš i lažima, pogledaj šta si napisao od Kostance do Srbije 800 km, što sada pominješ Beograd kada si napisao do Srbije?
Verovatno blagog pojma nemaš koliko košta prevoz jedne tone nafte brodom uzvodno Dunavom 800 km od Constance do Srbije

Od Kostance do Srbije je 400 km, na svakoj karti na svetu sem na tvojoj

svakako je jeftinije utovarati naftu u nekoj crnomorskoj ruskoj luci nego u iraku npr

1758980711846.jpeg

Evo resenja da se izbegnu sankcije. Sletis na neki tanker npr. u Bugarskoj, Hr natocic ful + neko bure u gepek …

A što da Srbija kupuje brodove za rečni transport od bilo koga, kad ih već proizvodi u brodogradilištu u Zrenjaninu na reci Begej i u brodogradilištu u Kladovu na reci Dunav?

Ovo su slike rečnog broda za transport dužine 135 metara proizvedenog u Zrenjaninu na Begeju, i sad zamisli kada se ovoliki brod pravi i plovi Begejom koliki brod može da se napravi za Dunav u brodogradilištu u Kladovu.

Ovo je REČNI TANKER OD 135 METARA PROIZVEDEN U ZRENJANINU na reci Begej, znači za Dunav može još veći da se napravi u Kladovu
Pogledajte prilog 1790847

Pogledajte prilog 1790846

Ovo je rečni tanker proizveden u brodogradilištu u Kladovu
Pogledajte prilog 1790848

Ako je onaj rečni tanker proizveden u Zrenjanina 135 metara dužine i može da plovi Begejom onda u Kladovu na Dunavu može još veći rečni tanker da se napravi što bi ih kupovali ?
Što im ne predložiš da u korito spuste cev naftovoda i na taj način reše problem umesto da se vozaju tamo vamo? 🤔

Okej,

svako može da ukuca u google "Pancevo Constanta km" i neka proveri da li je odgovor 400 km ili 800 km

nema problema, videćemo lako ko laže
Da vidim "citat" o čemu smo ono pisali pa da se podsetimo šta si priznao.

O da, znači ništa nisi odgovorio na moju konstataciju da vozovi Bar - Beograd imaju 50 vagona cisterni (ti si pre toga tvrdio da vozovi imaju max 10 vagona cisterni)
Time što ništa nisi odgovorio si priznao da sam ja u pravu da vozovi Bar-Beograd imaju 50 vagona cisterni, tako da je to obavljeno i o tome više nećemo

Vidim i da ništa nisi odgovorio na to da je Dunav međunarodni koridor i da bez UN sankcija svako može da plovi njime, a da je garant i to što Rusija ima nuklearno oružije.
Cenim da time što ništa nisi odgovorio da si priznao da Dunavom bez UN sankcija ko god hoće nesmetano plovi tako da je i to rešeno i o tome nećemo

Vidim i da ništa nisi odgovorio na moju konstataciju da Rusi preko Krima koji je tačno preko puta ušća Dunava vojno kontrolišu i mogu da zabrane celoj Evropi plovidbu i ulaz u Dunav, tu sam kao dokaz priložio i kartu Crnog mora gde se vidi Krim tačno naspram ušća Dunava.
Pošto ništa nisi odgovorio cenim da si priznao da sam ja u pravu i da i sam znaš da Rusi sa Krima mogu ako hoće da vojno Evropi zabrane plovidbu Dunavom tako da o tome više nećemo

Ostaje jedino da priznaš da je od Kostance do Srbije razdaljina 400 km što svako vidi ko pogleda mapu, ili da nastaviš da se blamiraš,

Uglavnom evo ga citat o čemu smo pisali, pa da se podsetim šta si priznao jer ništa nisi odgovorio, jedino oko čega se još koprcaš i ispadaš smešan je to da između Kostance i Srbije ima 400 km, a ti izmišljaš da ima više, priznaj i to ne blamiraj se

Jesi li ti nekad video voz u životu ?
Koji to voz recimo na pruzi Bar-Beograd ima ispod 50 vagona cisterni ?
A ti ovde pišeš da voz ima samo 10 vagona cisterni na sebi ? :hahaha:

Auu prika, baš pojma nemaš,
od Constance do Srbije je 400 km razdaljina pogledaj google map i imaš u ćošku dole km i jasno sve

To je zato što Rusija ima nuklearno oružije, a Dunav je međunarodni koridor koji bez UN sankcija ne može da se zatvori nikad

Pre treba da postaviš pitanje zašto Rusija uopšte Evropi dozvoljava plovidbu Dunavom ?

Jer sada Rusija 100% vojno kontroliše ušće Dunava jer je Krim tačno preko puta ušća Dunava i svaki brod Rusija može da uništi i ne dozvoli nikom da uđe u Dunav

Pogledaj prika mapu Krim je tačno preko puta ušća Dunava tu ptica ne može da proleti ako Rusija ne dozvoli
Pogledajte prilog 1790952

Poslednja izmena:
krstinim Kapetanima ladja niko nije rekao da se to ne zovu mali brodovi, nego BARZE

Скупа нафта и барже Дунавом погурале цену горива

Недостатак адекватних пловила, појашњава, изазвао је значајан раст цене транспорта, тако да увозници деривата нафте ову услугу плаћају најмање 50 одсто скупље него прошле године. Иначе око 30 процената укупне потрошње евродизела у Србији долази из увоза и транспортује се Дунавом.

To je zato što Rusija ima nuklearno oružije, a Dunav je međunarodni koridor koji bez UN sankcija ne može da se zatvori nikad

Pre treba da postaviš pitanje zašto Rusija uopšte Evropi dozvoljava plovidbu Dunavom ?

Jer sada Rusija 100% vojno kontroliše ušće Dunava jer je Krim tačno preko puta ušća Dunava i svaki brod Rusija može da uništi i ne dozvoli nikom da uđe u Dunav

Pogledaj prika mapu Krim je tačno preko puta ušća Dunava tu ptica ne može da proleti ako Rusija ne dozvoli
Pogledajte prilog 1790952

Kakve veze ima usce Dunava sa Konstancom u Rumuniji.

Ono sto ljudi izgleda ne znaju je da Konstanca uopste nije na Dunavu, nego je prokopan kanal od Konstance do Dunava.

Danube-Black_Sea_Canal.png

Rusija tu ne moze nista da spreci sem da izazove WW3.

A Dunav itekeko moze da se blokira.

Ni danas ne mozes da plovis kroz EU Rumuniju Bugarsku Nemacku bez recimo tanka koji je po propisima i sertifikatima.

Mogu da ti zabrane da plovis bez ikakvih sankcija.

90tih se plovilo pod sankcijama jer Rumunija i Bugarska nisu bile u EU na donjem Dunavu, a na gornjem su bile druge fore da sad ne objasnjavam kako.

Na kraju krajeva i nasi su zajebavali EU kad je srusen most u ratu, pa se plovilo kroz kanal Dunav-Tisa-Dunav pa nisu pustali strane brodove da idu tuda.

Tesko je kad nemas izlaz na more....
Bitniji je mentalitet i odnos prema radu. I Švicarska je landlocked država baš kao i Srbija pa je 100% ekonomski jača od Srbije i višestruko društveno i kulturno razvijenija. Evo Hrvatska ima ogromnu morsku obalu s obzirom na veličinu države kakva bi pristajala i daleko većoj državi pa je svejedno loše koristi.

Da vidim "citat" o čemu smo ono pisali pa da se podsetimo šta si priznao.

O da, znači ništa nisi odgovorio na moju konstataciju da vozovi Bar - Beograd imaju 50 vagona cisterni (ti si pre toga tvrdio da vozovi imaju max 10 vagona cisterni)
Time što ništa nisi odgovorio si priznao da sam ja u pravu da vozovi Bar-Beograd imaju 50 vagona cisterni, tako da je to obavljeno i o tome više nećemo

Vidim i da ništa nisi odgovorio na to da je Dunav međunarodni koridor i da bez UN sankcija svako može da plovi njime, a da je garant i to što Rusija ima nuklearno oružije.
Cenim da time što ništa nisi odgovorio da si priznao da Dunavom bez UN sankcija ko god hoće nesmetano plovi tako da je i to rešeno i o tome nećemo

Vidim i da ništa nisi odgovorio na moju konstataciju da Rusi preko Krima koji je tačno preko puta ušća Dunava vojno kontrolišu i mogu da zabrane celoj Evropi plovidbu i ulaz u Dunav, tu sam kao dokaz priložio i kartu Crnog mora gde se vidi Krim tačno naspram ušća Dunava.
Pošto ništa nisi odgovorio cenim da si priznao da sam ja u pravu i da i sam znaš da Rusi sa Krima mogu ako hoće da vojno Evropi zabrane plovidbu Dunavom tako da o tome više nećemo

Ostaje jedino da priznaš da je od Kostance do Srbije razdaljina 400 km što svako vidi ko pogleda mapu, ili da nastaviš da se blamiraš,

Uglavnom evo ga citat o čemu smo pisali, pa da se podsetim šta si priznao jer ništa nisi odgovorio, jedino oko čega se još koprcaš i ispadaš smešan je to da između Kostance i Srbije ima 400 km, a ti izmišljaš da ima više, priznaj i to ne blamiraj se

Vidi, da ti pojasnim nešto,
ako ti niko ne odgovori na tvoj komentar to po pravilu NE ZNAČI da si nas ubedio svojom argumentacijom, već da smo ostali šokirani iznetom glupošću

Primera radi, niko ti nije direktno odgovorio na ideju da se stvari reše "kupovinom SWIFT-a" ali veruj mi to zaista ne znači da se slažemo sa tim.

Znam da je početak i kraj svih tvojih ideja i univerzalni recept za sve probleme vrlo jednostavan "Rusi imaju nuklearke baciće je na London i rešena stvar" ali nemoj očekivati da neko troši vreme na elaboraciju takve gluposti

Čisto fenomenološki intersovalo me je kako si došao do tih famoznih 400 km.
Najverovatnije je da si merio vazdušno rastojanje od Constance do najisturenije tačke Srbije, mada čak i to ima više od 400 km

Tu ima par problema, nisam siguran da si ih uzeo u obzir
- tankeri svakako moraju da dođu do Pančeva, mi u Kladovu nemamo rafineriju
- tankeri ne lete, znam da će ovo možda biti šokantno za tebe ali ne, veruj mi, tankeri ne lete (čak ni avioni ne idu najkraćom linijom već određenim vazdušnim rutama)
- od Pančeva do Constance ima 880 km i to putem ali i tu imamo još jedan negativni faktor, naime tankeri ne idu ni putem,
- Dunav je malko čudan, ne ide pravo već krivuda a tankeri moraju da ga prate, ne mogu da "seku krivine", tako da je put od Pančeva do Constance Dunavom značajno duži nego drumskim putem

Razumem da je sve ovo šokantno za tebe ali kada smo već krenuli daj da završimo sa šokovima. Rečni tankeri su konstrukcijom i gazom prilagođeni rekama, tako da tanker koji je namenjen za plovidbu Dunavom ne izlazi na otvoreno more i ne možeš ga poslati u Irak po naftu. Meni je jako žao ako ti je ovo srušilo sneška ali tako je, ipak ćeš morati da u Constanci vršiš pretovar. To nikada ne ide direktno već veliki morski tankeri istaču u skladišta na naftnim terminalima a onda se to prebacuje u rečne tankere, železničke ili drumske cisterne. Tako da priča ne može da funkcioniše bez Rumuna ili Hrvata bez obzira na ruske nuklearke.

Ako ti još nešto nije jasno pitaj slobodno

Čisto fenomenološki intersovalo me je kako si došao do tih famoznih 400 km.
Najverovatnije je da si merio vazdušno rastojanje od Constance do najisturenije tačke Srbije
Da to je to, vidiš da je 400km od Kostance do Srbije.
A tvoja prva poruka je bila od Kostance do Srbije, a ne do Pančeva kao što sad menjaš prvobitnu priču.

Razumem da je sve ovo šokantno za tebe ali kada smo već krenuli daj da završimo sa šokovima. Rečni tankeri su konstrukcijom i gazom prilagođeni rekama, tako da tanker koji je namenjen za plovidbu Dunavom ne izlazi na otvoreno more i ne možeš ga poslati u Irak po naftu.
Cela Evropa prevozi Dunavom naftu već decenijama, u Srbiji bar na 10 mesta od Sombora do Kladova im rečni gusari kradu naftu, i ti hoćeš da kažeš da se ta ruta ne isplati ili šta ?

To nikada ne ide direktno već veliki morski tankeri istaču u skladišta na naftnim terminalima a onda se to prebacuje u rečne tankere, železničke ili drumske cisterne. Tako da priča ne može da funkcioniše bez Rumuna ili Hrvata bez obzira na ruske nuklearke.
Ovo na slici je Suvalki koridor (u Poljskoj i Litvaniji ) kojim Rusija svakodnevno vozovima, cisternama i kamionima prevozi naftu, oružije i šta god hoće za Kaljingrad preko teritorije Poljske i Litvanije Nato država koje su joj uvele 10.000 sankcija
Pošto nisu uvedene UN sankcije svaka država ima prava na koridor, a ako joj se to pokuša uskratiti onda recimo Rusija u ovom slučaju ima pravo da upotrebi nuklearno oružije.
Tako da sva tvoja priča pada u vodu sa ovom mapom koju sam ti pokazao
7LUVWSQZQ5HM5APYPMKMNLWRPI.jpg

Da to je to, vidiš da je 400km od Kostance do Srbije.
A tvoja prva poruka je bila od Kostance do Srbije, a ne do Pančeva kao što sad menjaš prvobitnu priču.

1) Ponavljaj u sebi

TANKERI NE LETE, TANKERI NE LETE

2) Dodatno ponavljaj u sebi

RAFINERIJA JE U PANČEVU, RAFINERIJA JE U PANČEVU

3) Kad to rešiš sam sa sobom, otvori google i pronađi koliko je dugačak rečni put od Constance do Pančeva i videćeš da je to 900km

Back