boba_011
Aktivan član
- Poruka
- 1.053
Drage moje, samo da prekratim malo moje muke, pa gledam vaše torte. I opet ste super. Mislim da mogu malo da savetujem i pametujem, Gledam torte "emaw2",sve je dobro. Samo je dobra prilika da kažem, emaw2 nemoj se ljutiti,ja sam zaista dobronamerna. Dakle, ako želite staviti u uglove torti puno cvetića (špricom), efektnije je da tih cvetića napravite ranije od mase za čipku, osušite ih i posle ih postavite na tortu. Špricom i zvezdastim nastavkom izvucite krem dužinom "ćoškova", postavite osušene cvetiće i biće sasvim drugačije. Ako napravite nastavkom br16 i 17 puno ljubičastih cvetića pa povučete br21 ili 22 u uglu torte oblik tri "grane", zalepite ljubičaste cvetiće, izgledaće super. I još jedan savet, ako bude nekom koristio. Često će se desiti da morate napraviti ruže na žici ili druge cvetove, a imate problem sa učvršćivanjem žice. Postupite ovako: napravite konus, suzu, tučak ili kako već zovete osnovu ruže od gam mase ili šećerne mase oko koje idu latice. Zapalite sveću ili upaljač. Napravite "udicu", kvačicu na jednom kraju žice. Taj deo ugrejte na plamenu dok ne pocrveni, zagreje se. Odmah ga gurnite, tako užaren u donji deo tučka. sačekajte minut i žica će čvrsto stojati. Vrelina će karamelizirati šećer.
Naravno da se ne ljutim svaki savet je dobrodosao ,uostalom zato i jesmo na ovom forumu.