Ukrašavanje torti, rođendanske torte

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drage moje, samo da prekratim malo moje muke, pa gledam vaše torte. I opet ste super. Mislim da mogu malo da savetujem i pametujem, Gledam torte "emaw2",sve je dobro. Samo je dobra prilika da kažem, emaw2 nemoj se ljutiti,ja sam zaista dobronamerna. Dakle, ako želite staviti u uglove torti puno cvetića (špricom), efektnije je da tih cvetića napravite ranije od mase za čipku, osušite ih i posle ih postavite na tortu. Špricom i zvezdastim nastavkom izvucite krem dužinom "ćoškova", postavite osušene cvetiće i biće sasvim drugačije. Ako napravite nastavkom br16 i 17 puno ljubičastih cvetića pa povučete br21 ili 22 u uglu torte oblik tri "grane", zalepite ljubičaste cvetiće, izgledaće super. I još jedan savet, ako bude nekom koristio. Često će se desiti da morate napraviti ruže na žici ili druge cvetove, a imate problem sa učvršćivanjem žice. Postupite ovako: napravite konus, suzu, tučak ili kako već zovete osnovu ruže od gam mase ili šećerne mase oko koje idu latice. Zapalite sveću ili upaljač. Napravite "udicu", kvačicu na jednom kraju žice. Taj deo ugrejte na plamenu dok ne pocrveni, zagreje se. Odmah ga gurnite, tako užaren u donji deo tučka. sačekajte minut i žica će čvrsto stojati. Vrelina će karamelizirati šećer.

Naravno da se ne ljutim svaki savet je dobrodosao ,uostalom zato i jesmo na ovom forumu.:bye:

Hej, cao Sacher imash lepo ime, dobro nam doshla i josh bolje se druzila sa nama.
Odlicnu zlatnu imash u Jagodini mozesh naruciti poshtom imash je u mnogim albumima na tortama ovde i na mom naravno.Ukucaj Davidov na netu i izbacice ti iz Jagodine covek prodaje farbe za torte.:heart::bye:

Hvala!:hvala:
Ukucala sam ali mi ne izbacuje tu "prodavnicu"(mozda zbog toga sto sam u Inostranstvu pa mi je Google "drugacije" namesten").
Mozes malo "detaljnije" ili na pp?

Ako neko bude pročitao ono o žici, plamenu i cvetnoj pasti, neka javi kako je uspelo. Ništa ne mogu da radim, mogu samo da pišem, a čeka me veliki posao. Neka se niko ne oseća prozvanim, gledam slike i iz najbolje namere hoću da komentarišem i "kritikujem". Kad pravite (špricom od mase za čipku), listove, latice krinova i sl., a oni se na vrhu razdvoje, to je znak da je masa čvrsta, gusta. Ona za latice i mora biti takva. Da biste dobili fini vrh, probajte na završetku, na kraju istiskivanja, brzo okrenuti (malo) nastavak kao da okrećete ključ u bravi. Ako ne, onda upotrebite dve čačkalice da spojite razdvojene vrhove.
Jesam li pisala o figuricama? Jesam? Nema veze, opet ću. Kad vam ostane malo mase, a ne znate šta sa njom, izvaljajte male štapiće, 1-2mm debele i 1-2cm duge. Osušite. To koristite da pričvrstite ruke, noge, repove, glave... kad pravite figure, a morate spajati pa da ne koristite čačkalice i žice. Mogu ponekad poslužiti i špagete. Neću danas više da gnjavim, idem još da gledam ranije stranice, pa se javim. A na ćošetu sam svako jutro, na kafi, samo nisam još za čavrljanje

Ova prva, kao da su se deca igrala slagom (nije bio moj dan, otaljigala sam je), ostalo je uglavnom vidjeno, sem ove zadnje, ali se stalno ponavljaju, pa da ne ispadne da lenstvujem celog ovog kisnog leta. Na zadnjoj, zanemarite prosutu kafu po stoljnjaku, danima nisam spavala ko covek, pa mi se jutros tresle ruke...

Često će se desiti da morate napraviti ruže na žici ili druge cvetove, a imate problem sa učvršćivanjem žice. Postupite ovako: napravite konus, suzu, tučak ili kako već zovete osnovu ruže od gam mase ili šećerne mase oko koje idu latice. Zapalite sveću ili upaljač. Napravite "udicu", kvačicu na jednom kraju žice. Taj deo ugrejte na plamenu dok ne pocrveni, zagreje se. Odmah ga gurnite, tako užaren u donji deo tučka. sačekajte minut i žica će čvrsto stojati. Vrelina će karamelizirati šećer.
Marija hvala na savetu, ovaj savet je od velike koristi. Ruzice su mi se stalno klatile i nikad nisu dovoljno pricvrscene za zicu!!!
Hocu da pokusam napraviti ljiljana, pa idem da kupim tanju zicu, ovu sto sam kupla pre neki dan mi je bas debela, pa me posavetujte koju debljinu da kupim - tanku, srednju ili debelu.....

Još nešto sam htela da kažem u vezi sa žicom i pričvršćivanjem: kad mi ostane mase od cvetova, ja na žicama napravim kukice-udice, zavrnem malo mase (kao malo veće zrno kukuruza) oko žice i ostavim da se suši pa kad mi zatreba imam osnovu za ružu ili cvet. Ponekad to zavrnem tanko i dugačko, nekad konusno, nekad kao srednji deo za orhideju, ili kao tučak za kalu. Toga imam u svim bojama i veličinama.
Teta Ira, onu tortu za tatu sam poželela uštinuti za guzu, baš je slatka

Drage moje ,vidim da ste bile vredne.Naravno dobrodoslica novim clanovima i sretan povratak onima koji su malo"zabusavali".Posebno veliki pozdrav za teta Mariju.Puno nam znaci sto vas imamo jer ste ipak vi profesionalac koji nam puno pomaze svojim nesebicnim savetima.Sigurno da cu isprobati sve savete i javljam rezultate.
Carli,ti nas uvek odusevis sa svojim tortama,bez obzira sto se ideje ponavljaju,uvek tu ima nesto novo i drugacije.
Zadovoljna domacice,to kod nas je kao zarazna bolest,svi oko nas ,pa i nasa deca pozele s vremena na vreme da isprobaju nesto od vestina i manje-vise su uspesni u tome.Sta bi bilo da tek vezbaju!?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slične teme

Back