Ukrašavanje torti, rođendanske torte

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo mladenacke od veceras....Svadba je sutra ali za danas su hteli....Prva koja je na sprat a da je radjena sa fondanom stoga ne zamerite puno ali bih zelela da mi iskreno kazete sta mislite....:confused: Veliki pozdrav!

SNV87550.jpg

Hvala Teta Iri.Jaci i Zorici 023 što su već nahvalile moju tortu,a ja je još nisam ni postavila na temu.Sutra idem na slavu kod mog brata od tetke,a on i njegovi sinovi su okoreli "partizanovci".Pa ja rešila da ih iznenadim.Kakve ruže od šlaga i krinovi od rojal mase,ovo će biti pun pogodak.

Prilozi

• IMG_0748.jpg
    IMG_0748.jpg
    55,2 KB · Pregleda: 31
Evo mladenacke od veceras....Svadba je sutra ali za danas su hteli....Prva koja je na sprat a da je radjena sa fondanom stoga ne zamerite puno ali bih zelela da mi iskreno kazete sta mislite....:confused: Veliki pozdrav!

Pogledajte prilog 58804

preslatka je i odlična za I spratnu ali to se ne vidi:super:

domaćice, ova partizanska je super ali samo partizanovcima, šta ćeš ako bude gostiju
zvezdaša, nemoj te pojure oko stola:rotf:

Pogledajte prilog 58804

Bitno je jesi li ti zadovoljna ili nisi, a nema razloga da nisi. Tek je onda manje važno šta mi mislimo. Ma mi uvek dobro mislimo.

Pregledah na brzaka sve ono sto sam propustila, i torte su zaista divne.
Ema, ti bas, bas napredujes!!! To se vidi sa svakom novom tortom.
Jako su mi se svidele i Radina i Zoricina torta. Po mom ukusu je i torta Zorice023, cak slicnu sam i radila, odlicna je. Ma nemam reci, sve ste ekstra. Ja, cim izadjem iz guzve, znaci oko cetvrtka, saljem slicice...

Drage moje, samo da prekratim malo moje muke, pa gledam vaše torte. I opet ste super. Mislim da mogu malo da savetujem i pametujem, Gledam torte "emaw2",sve je dobro. Samo je dobra prilika da kažem, emaw2 nemoj se ljutiti,ja sam zaista dobronamerna. Dakle, ako želite staviti u uglove torti puno cvetića (špricom), efektnije je da tih cvetića napravite ranije od mase za čipku, osušite ih i posle ih postavite na tortu. Špricom i zvezdastim nastavkom izvucite krem dužinom "ćoškova", postavite osušene cvetiće i biće sasvim drugačije. Ako napravite nastavkom br16 i 17 puno ljubičastih cvetića pa povučete br21 ili 22 u uglu torte oblik tri "grane", zalepite ljubičaste cvetiće, izgledaće super. I još jedan savet, ako bude nekom koristio. Često će se desiti da morate napraviti ruže na žici ili druge cvetove, a imate problem sa učvršćivanjem žice. Postupite ovako: napravite konus, suzu, tučak ili kako već zovete osnovu ruže od gam mase ili šećerne mase oko koje idu latice. Zapalite sveću ili upaljač. Napravite "udicu", kvačicu na jednom kraju žice. Taj deo ugrejte na plamenu dok ne pocrveni, zagreje se. Odmah ga gurnite, tako užaren u donji deo tučka. sačekajte minut i žica će čvrsto stojati. Vrelina će karamelizirati šećer.

Interesuje me cime se preko torte koja je ukrasena fondanom, lepe ili pricvrscuju cvetici, koji su takodje napravljeni od fondana samo druge boje? Da li je dovoljno samo ih staviti odozgo ili se ipak necim "lepe"?
Majstori ste za ukrasavanje,nema sta! Kazu zene da su im prve torte, a torte izgledaju ekstra! :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slične teme

Back